چرخه چالش‌های اقتصادی و درگیری‌های داخلی در اقیانوسیه

سال ۲۰۲۴ برای کشورهای اقیانوسیه، به ویژه استرالیا و نیوزیلند، پر از چالش‌های سیاسی و اقتصادی بود؛ از تنش‌های داخلی درباره مهاجرت و لایحه تغییر بومیان گرفته تا تلاش‌هایی که برای گسترش مشارکت‌های بین‌المللی و همکاری‌های دفاعی روی داد. به گزارش ایرنا، سال ۲۰۲۴ برای کشورهای اقیانوسیه، به خصوص استرالیا و نیوزیلند، سالی سرنوشت‌ساز بود. ... چرخه چالش‌های اقتصادی و درگیری‌های داخلی در اقیانوسیه

ادامه

استرالیا, اقتصادی, اقیانوسیه, انگلیس, جهان, سیاسی, کودکان, گزارش, مهاجران, نسل‌کشی, نیوزلند

دعوت نشدن آمریکا به مذاکرات متحدانش در پاریس بر سر اعزام نیرو به اوکراین

بر اساس اعلام یک مقام نظامی فرانسوی مقام‌های نظامی بیش از ۳۰ کشور در مذاکرات امروز سه‌شنبه، در پاریس با موضوع تشکیل یک نیروی امنیتی چندملیتی برای اوکراین شرکت می‌کنند؛ این در حالی است که در اتفاقی نادر ایالات متحده به این مذاکرات دعوت نشده است. به گزارش ایسنا، خبرگزاری «آسوشیتدپرس» گزارش داد این نیروی ... دعوت نشدن آمریکا به مذاکرات متحدانش در پاریس بر سر اعزام نیرو به اوکراین

ادامه

آسیا, آمریکا, استرالیا, اقیانوسیه, انگلیس, ایرلند, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, ژاپن, قبرس, کره جنوبی, ناتو, نیوزلند

خودکشی ۱۵۷ نهنگ قاتل در استرالیا+ فیلم

منابع رسانه‌ای گزارش دادند که بیش از ۱۵۰ نهنگ قاتل بصورت دسته‌جمعی در سواحل استرالیا در اقدامی بی‌سابقه دست به خودکشی زدند. به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از ان پی آر: مقامات روز چهارشنبه گفتند که بیش از ۱۵۰ نهنگ قاتل دروغین در ساحلی دورافتاده در ایالت جزیره‌ای تاسمانی استرالیا به گل نشستند. بیانیه ... خودکشی ۱۵۷ نهنگ قاتل در استرالیا+ فیلم

ادامه

استرالیا, اقیانوسیه, جهان, حقوق حیوانات, خبر

رابطه چین و جزایر کوک غرب را نگران کرده است

توافق جزایر کوک با چین نگرانی‌هایی برای امنیت اقیانوس آرام و کشورهای غربی ایجاد کرده است. باشگاه خبرنگاران به نقل از دیپلمات: هفته گذشته، دولت جزایر کوک توافق جدیدی برای ارتقای روابط استراتژیک خود با چین اعلام کرد که توجه جهانی را جلب کرده است، به ویژه برای نیوزیلند، ایالات متحده و استرالیا. این توافق ... رابطه چین و جزایر کوک غرب را نگران کرده است

ادامه

آمریکا, استرالیا, استقلال, اقیانوسیه, جزایر سلیمان, جنوب اقیانوس آرام, جهان, چین, خبر, غرب, نیوزلند

رزمایش سه گانه آمریکا، ژاپن و استرالیا در خلیج گوام علیه چین

منابع خبری گزارش دادند: ۳ هزار نفر از نظامیان واحدهای مختلف از ارتش های آمریکا، استرالیا و ژاپن در یک رزمایش مشترک نظامی شرکت کردند که ناظران منطقه مهمترین هدف آن را تقویت رویکرد رقابتی با چین در آبهای اقیانوس آرام ارزیابی کرده اند. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از رسانه های آسیایی ، این ... رزمایش سه گانه آمریکا، ژاپن و استرالیا در خلیج گوام علیه چین

ادامه

آسیا, آسیا پاسیفیک, آمریکا, استرالیا, اقیانوسیه, جزیره گوام, جهان, چین, ژاپن, شرق آسیا

تشدید تنش‌ها بین واشنگتن و پکن با استقرار بمب‌افکن‌های بی-۵۲ دراسترالیا

آمریکا به عنوان بخشی از برنامه ارسال جنگ افزار به استرالیا، بمب افکن‌های هسته‌ای بی-۵۲ (B-۵۲) را در یک پایگاه هوایی در شمال این کشور مستقر خواهد کرد که پیش بینی می‌شود این اقدام تنش‌های بین واشنگتن و پکن را افزایش دهد.

 

به گزارش ایرنا، روزنامه گاردین امروز در گزارشی نوشت: یک پایگاه نیروی هوایی استرالیا در شمال این کشور فضایی را برای استقرار ۶ بمب افکن هسته‌ای B-۵۲ به عنوان بخشی از پروژه تحت حمایت مالی آمریکا فراهم کرده که احتمالا تنش‌ها با چین را شعله‌ور خواهد ساخت.

 

مقام‌های کانبرا تایید کردند که این تعداد بمب افکن می‌تواند در پارکینگ هواپیماها در پایگاه نیروی هوایی تیندال مستقر شوند درحالیکه به گفته آنها این پایگاه هواپیماهای دیگری هم می‌تواند در خود جای دهد.

 

استرالیایی ها اعلام کرده اند که این پروژه در مرحله طراحی است با اینحال هواپیماهای بمب افکن ایالات متحده از اوایل دهه ۱۹۸۰ به استرالیا پرواز می‌کردند و از سال ۲۰۰۵ در استرالیا آموزش‌هایی را انجام می‌دادند.

 

هواپیماهای B-۵۲، بمب افکن‌های سنگین و دور بردی هستند که می‌توانند بر فراز اقیانوس عملیات نظارتی داشته باشند و همچنین عملیات ضد کشتی انجام دهند. این بمب افکن‌ها همچنین قابلیت حمل مهمات هسته‌ای و هدایت شونده دقیق را دارند.

 

بر اساس گزارش تارنمای «فور کرنر»، وزارت دفاع آمریکا بودجه ۱۴.۴ میلیون دلاری برای عملیات اسکادران و نگهداری تاسیسات در پایگاه تیندال اختصاص داده است.

 

این تارنما با رجوع به اسنادی گزارش داده که این پروژه ملزم به حمایت از عملیات راهبردی و انجام تمرین‌های آموزشی ۱۵ روزه برای اسکادران‌های B-۵۲ در جریان فصل خشک در قلمرو شمالی استرالیا است.

 

کارولین کندی سفیر آمریکا در استرالیا ضمن ادعای حمایت واشنگتن از صلح و ثبات در سراسر این منطقه از طریق دیپلماسی، گفتمان و بازدارندگی، افزود که منطقه هند- اقیانوسیه با تنش‌های فزاینده روبرو است و آمریکا با شرکا و متحدان خود برای برقراری امنیت در این منطقه همکاری می‌کند.

 

اسکات موریسون نخست وزیر سابق استرالیا در ماه سپتامبر سال گذشته فاش کرد که آمریکا حضور نظامی خود در منطقه را افزایش می‌دهد در حالیکه کانبرا ذیل توافق «آکوس» انتظار زیردریایی‌های هسته‌ای را می‌کشد.

 

دولت چین از موضع آمریکا در قبال تایوان (که پکن امیدوار است در نهایت به خاک سرزمین اصلی، بپیوندد) به عنوان تضعیف یکپارچگی حاکمیتی و سرزمینی، انتقاد و اعلام کرده که واشنگتن خواهان تضعیف نفوذ فزاینده پکن هم زمان با تلاش آن برای پیشی گرفتن از ایالات متحده به عنوان بزرگ ترین اقتصاد جهان است.

 

تنش‌های بین دو ابر قدرت از زمان سفر ماه اوت نانسی پلوسی رییس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان و سخنان ماه مه جو بایدن رییس جمهوری آمریکا درباره دفاع ارتش کشورش از تایوان در صورت حمله چین، آتشین تر شد، هر چند کاخ سفید بعدا موضع بایدن را تصحیح کرد.

 

در شرایط فعلی استقرار بمب افکن‌های هسته‌ای B-۵۲ در شمال استرالیا و انجام عملیات نظارتی در مجاورت منطقه تحت نفوذ چین می‌تواند تنش‌ها بین پکن و واشنگتن را به اوج خود برساند.

چین به اتهام‌زنی یک اندیشکده استرالیایی علیه اقدامات پکن در جزایر سلیمان پاسخ داد

سفارت چین در جزایر سلیمان طی بیانیه‌ای خطاب به برخی کشورهای غربی تاکید کرد: از شایعه‌سازی و انتشار اطلاعات نادرست علیه چین دست بردارید و در راستای منفعت مردم جزایر اقیانوس آرام عمل کنید.

ادامه

استرالیا, اقتصادی, اقیانوسیه, امریکا, تایوان, تحلیل, جزایر سلیمان, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, شرق آسیا