پردیس‌های آمریکا علیه جنگ غزه

روزنامه «ال پائیس» اسپانیا با اشاره به اینکه برای یافتن جنبش‌های اعتراضی دانشجویان آمریکایی، مشابه آنچه اکنون در این کشور شاهد هستیم، «باید به حدود ۴۰ سال قبل برگردیم» تصریح کرد: فشار دانشجویان آمریکایی، «جو بایدن» را در دوراهی حمایت از اسرائیل یا جلب رضایت بخشی از رای‌دهندگانش قرار داده است. به گزارش روز پنج‌شنبه ... پردیس‌های آمریکا علیه جنگ غزه

ادامه

آفریقای جنوبی, آمریکا, آمریکای شمالی, اسپانیا, اسراییل, انگلیس, حقوق بشر, غرب, فرانسه, فلسطین, مقاله, ویتنام

سقوط اف-۱۶ حامل مواد شیمیایی در آمریکا

یک هواپیمای جنگنده اف-۱۶ که گفته می‌شود حامل مواد شیمیایی احتمالا خطرناکی بوده است، در نزدیکی یک پایگاه هوایی در آمریکا سقوط کرد. به گزارش ایسنا، یک هواپیمای جنگنده اف-۱۶ (F-۱۶) نیروی هوایی آمریکا که ظاهرا نوعی زباله شیمیایی را با خود حمل می‌کرد، در نزدیکی یک پایگاه هوایی در ایالت نیومکزیکو سقوط کرد. رسانه‌های ... سقوط اف-۱۶ حامل مواد شیمیایی در آمریکا

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, خبر, کره جنوبی, مکزیک

وکلای دولت آمریکا از بایدن خواستند کمک نظامی به تل‌آویو را متوقف کند

گروهی از وکلای دولت آمریکا با توجه به گزارش‌ها درباره جنایات جنگی اسرائیل در غزه که آن را ناقض قوانین بین‌المللی و قوانین آمریکا تلقی کرده‌اند، خواستار متوقف شدن عرضه تسلیحات آمریکا به اسرائیل شدند. به گزارش ایسنا، گروهی از وکلای داخل و خارج از کشور، از جمله، حداقل ۲۰ نفر از آن‌ها که در ... وکلای دولت آمریکا از بایدن خواستند کمک نظامی به تل‌آویو را متوقف کند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, اسراییل, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, خبر, فلسطین

واشنگتن‌پست: اوکراین دیگر نیرویی ندارد که آمریکا بخواهد کمک کند

طی روزهای اخیر نیروهای اوکراینی مجبور به عقب‌نشینی از سه روستا در منطقه دونتسک شدند؛ اتفاقی که نه تنها نقاط آسیب‌پذیر اوکراین را عمیق‌تر کرده است، بلکه مسئله کمبود نیروهای این کشور را مجددا برجسته می‌کند. به گزارش ایسنا، پس از کمک‌های ایالات متحده به اوکراین به ارزش بیش از ۶۰ میلیارد دلار که پیشتر ... واشنگتن‌پست: اوکراین دیگر نیرویی ندارد که آمریکا بخواهد کمک کند

ادامه

آلمان, آمریکا, آمریکای شمالی, اروپای مرکزی, اسلواکی, اوکراین, جنگ نیابتی, روسیه, رومانی, شرق اروپا, غرب, غرب اروپا, گزارش, لهستان, مجارستان, مولداوی

تهدید دادگاه لاهه از سوی کنگره آمریکا درآستانه صدورحکم ضداسرائیلی

پایگاه خبری آکسیوس گزارش داد که اعضای کنگره آمریکا هشدار دادند که صدور حکم بازداشت ضد مقامات اسرائیلی با واکنش آمریکا مواجه خواهد شد. به گزارش خبرگزاری مهر، در بحبوحه افزایش ابهامات درباره دادگاه لاهه که می‌تواند حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و همچنین سایر مقامات این رژیم را به اتهام نقض قوانین ... تهدید دادگاه لاهه از سوی کنگره آمریکا درآستانه صدورحکم ضداسرائیلی

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, جهان, حقوق بشر, خبر, دیوان داوری لاهه, فلسطین, هلند

سازمان ملل: آمریکا در حال افول به کشوری در حال توسعه است

تازه‌ترین آمارهای سازمان ملل نشان می‌دهد که ایالات متحده از یک کشور توسعه یافته در حال تبدیل شدن به کشوری در حال توسعه است.

 

به گزارش خبرگزاری تسنیم: تازه ترین آمارهای دفتر توسعه پایدار سازمان ملل نشان می‌دهد که ایالات متحده از یک کشور توسعه یافته در حال تبدیل شدن به کشوری در حال توسعه است.

 

براساس این گزارش، گرچه ایالات متحده به عنوان رهبر دنیای آزاد معرفی شده اما شاخص توسعه منتشر شده در جولای ۲۰۲۲ نشان می دهد که این کشور از این لحاظ در آمارهای جهانی سقوط کرده است.

 

بر اساس آمارهای دفتر توسعه پایدار سازمان ملل، رتبه آمریکا از لحاظ توسعه پایدار از رتبه ۳۲ جهانی به رتبه ۴۱ تنزل پیدا کرده و باعث شده آمریکا در حال تبدیل شدن به کشوری درحال توسعه باشد.

 

رتبه بندی این دفتر با قوانین مربوط به توسعه سنتی اندکی تفاوت دارد و براساس آن، در این رتبه بندی بر تجربه مردم عادی در امور اولیه همچون لذت بردن از هوا و آب آشامیدنی سالم تمرکز شده و سپس به موضوعاتی همچون ایجاد رفاه پرداخته شده است.

 

همچنین بر این اساس، در حالی که اقتصاد آمریکا به شکل بسیار چشمگیری در حال افول است، دسترسی مردم به رفاه و سلامتی نیز به شکل برابر نیست و در این زمینه ناعدالتی وجود دارد.علاوه بر این، با نگاه به ضریب جینی می بینیم که نابرابری در دستمزدها طی ۳۰ سال گذشته به شکلی روز افزون در حال افزایش است.

 

در این آمارها که بر ۱۷ هدف از جمله محیط و برابری متمرکز شده، مشخص شده که رتبه آمریکا بین کوبا و بلغارستان که هر کشوری در حال توسعه هستند، قرار گرفته است.

 

همچنین سازمان همکاری و توسعه اقتصادی گزارش داد که آمریکا بیشترین فاصله سطح رفاهی در بین کشورهای گروه ۷ را دارد.

 

این در حالی است که آمریکا در حال حاضر در شاخص دموکراسی معرفی شده از سوی نشریه اکونومیست نیز به عنوان یک «دموکراسی معیوب» و در کنار کشورهای استونی و شیلی معرفی شده است. همچنین آمریکا به علت فرهنگ سیاسی از هم گسیخته از جایگاه خود به عنوان کشوری با دموکراسی کامل سقوط کرده است. و این موضوع در بین ایالت های جمهوری خواه و دموکرات به وضوح دیده می شود.

 

علاوه بر این تحلیلگران اکونومیست با وجود آنکه به انتقال صلح آمیز قدرت در آمریکا در مواجهه با مشکلات پیش آمده اذعان می کنند، اما نتایج نظرسنجی های جدید در ژانویه ۲۰۲۲ نشان می دهد که تنها ۵۵ درصد از آمریکایی ها معتقدند که بایدن در انتخابات ۲۰۲۲ به صورت قانونی پیروز شده است گرچه هیچ مدارکی دال بر تقلب در این انتخابات منتشر نشده است.

 

انتشار نتایج این تحقیق نشان دهنده وجود مشکلات ساختاری در ایالات متحده و به ویژه در بین جامعه آمریکایی آفریقایی‌های آن است.

 

براساس این گزارش، شاخص برنامه توسعه سازمان ملل با احتساب درآمد متوسط در آمریکا به ازای هر فرد و متوسط درآمد سالانه تحصیل، آمریکا را در رتبه ۲۱ جهانی قرار داده و آمریکا از این حیث، در بین کشورهای توسعه یافته قرار دارد.

 

این در حالی است که در دهه ۵۰ میلادی مارتین لوتر کینگ، ظهور آمریکای دیگری را سرزنش کرد که در آن «پایستگی امید» جای خود را به «خستگی نومیدی» داده است.

 

امروزه و پس از گذشت سالها، اثرات وضعیت رفاهی مرتبط با نژاد پرستی در سیاست های سلامتی ناکافی دولت مشهود است و به شکل چشمگیری باعث کاهش متوسط انتظارات از زندگی در جامعه آمریکا شده است.

 

این در حالی است که براساس تازه ترین گزارش ها، اقتصاد آمریکا در سه‌ماهه دوم سال جاری میلادی برای دومین فصل متوالی ۰.۹ درصد کوچک شده‌است، یعنی درست مطابق با تعریفی که در دیکشنری آکسفورد برای مفهوم رکود نوشته شده‌است. کاخ‌سفید در پاسخ به این آمار نگران‌کننده تلاش می‌کند با نسبت دادن کند شدن روند رشد اقتصاد به افزایش نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا، ترس از رکود اقتصادی را کم‌اهمیت جلوه دهد.

 

هدف بانک مرکزی آمریکا از افزایش نرخ بهره مهار تورم است که به‌خاطر بالا رفتن هزینه سوخت و مواد غذایی به بالاترین رقم طی چهل‌ساله گذشته رسیده است. این بانک عقیده دارد با گران کردن هزینه وام‌گیری می‌تواند اقتصاد را آرام کرده، هزینه‌کرد مردم را پایین آورده و تورم را کنترل کند.

 

یکی دیگر از نکات نگران‌کننده در مورد دورنمای اقتصاد این است که هیچ سابقه‌ای در تاریخ برای راهنمایی گرفتن از آن وجود ندارد. در دهه ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰، وقتی دنیا درگیر شرایط مشابهی از رکود اقتصاد و تورم بالا بود، یکی شدن اقتصاد دنیا به رشد اقتصادی کمک کرد و بازارهای جدیدی را برای شرکت‌های چندملیتی آمریکا به وجود آورد.

علی‌رغم بیانیه‌های امیدوارکننده کاخ‌سفید، اقتصاد آمریکا در رکود فرو رفته و ابزارهای بانک مرکزی آمریکا برای مهار تورم مؤثر نیست و به نظر می‌رسد سیاست دولت آمریکا همه‌چیز را بدتر کرده‌است.

نمایندگان کنگره آمریکا با پیش‌نویس کمک ۱۲ میلیارد دلاری به اوکراین موافقت کردند

خبرگزاری رویترز اعلام کرد که اعضای کنگره آمریکا با پیش‌نویس طرح کمک ۱۲ میلیارد دلاری جدید ایالات‌متحده به اوکراین موافقت کرده‌اند.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, اوکراین, تشنج‌ زایی, جنگ سرد, جهان, خبر

فراخوان کارگری برای اعتصاب؛ اتحادیه‌های کارگری هایتی خواهان کناره‌گیری نخست وزیر شدند

در پی عهدشکنی دولت پیرامون کاهش قیمت سوخت و اصرار به اجرای سیاست‌های شوک درمانی قیمتی در اقتصاد هایتی، اتحادیه‌های کارگری خواهان کناره‌گیری آریل هنری، نخست وزیر موقت توسط مجلس شدند.

ادامه

اختلاف طبقاتی, امریکای لاتین, جهان, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگری, هائیتی

در جدیدترین نظرسنجی: اوکراین اولویت مردم آمریکا نیست

یک موسسه نظرسنجی برجسته اعلام کرد که با وجود پرداختن رسانه‌های غربی به مناقشه اوکراین و روسیه و دیگر وقایع مشابه، بسیاری از مردم آمریکا بیشتر نگران مسائلی مانند جرایم خشن و تورم در آستانه انتخابات میاندوره‌ای کنگره این کشور در ماه نوامبر هستند.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, اوکراین, جهان, حقوق بشر, شرق اروپا, گزارش