خداحافظی سرد از بلینکن در چین/ فقط سفیر آمریکا در چین بلینکن را بدرقه کرد

رسانه‌های چینی با انتشار عکسی مراسم خداحافظی سرد از وزیر خارجه آمریکا را به نمایش گذاشتند. با مشاهده تصاویر ثبت شده در رسانه‌های چینی مشخص می‌شود، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا حین ورود به چین نه تنها با استقبال سردی روبرو شد، بلکه خداحافظی سردی نیز داشت و تنها سفیر آمریکا در چین او را ... خداحافظی سرد از بلینکن در چین/ فقط سفیر آمریکا در چین بلینکن را بدرقه کرد

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق آسیا

کره شمالی: آمریکا از حقوق بشر بعنوان ابزار سیاسی خصمانه علیه پیونگ یانگ استفاده می‌کند

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با انتقاد از گزارش اخیر واشنگتن درباره پیونگ‌‎یانگ تأکید کرد که حقوق بشر ابزاری برای تهاجم و رفتار خصمانه آمریکا علیه کره شمالی است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، خبرگزاری رسمی کره شمالی (KCNA) به نقل از سخنگوی وزارت خارجه این کشور اعلام کرد که پیونگ‌یانگ در پاسخ ... کره شمالی: آمریکا از حقوق بشر بعنوان ابزار سیاسی خصمانه علیه پیونگ یانگ استفاده می‌کند

ادامه

آمریکا, اوکراین, جنگ سرد, جهان, روسیه, شبه جزیره کره, کره جنوبی, کره شمالی, گزارش

تعامل ارتش روسیه و چین روندهای جهانی را تثبیت می‌کند

وزیر دفاع چین گفت، تعامل بین نیروهای مسلح چین و روسیه نقش با ثبات کننده‌ای در روندهای جهانی و در شرایط متشنج و پر تلاطم بین‌المللی ایفا می‌کند. به گزارش ایسنا، «دونگ جون» وزیر دفاع چین در جریان گفت‌وگو با سرگئی شویگو همتای روسی خود در آستانه گفت: «در یک محیط متلاطم بین‌المللی به ویژه ... تعامل ارتش روسیه و چین روندهای جهانی را تثبیت می‌کند

ادامه

آسیای میانه, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا

هشدار مسکو در مورد پیامدهای خطرناک رزمایش‌های ناتو نزدیک مرزهای روسیه

سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به رزمایش‌های سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) که قرار است از جمعه هفته جاری در فنلاند آغاز شوند، هشدار داد: رزمایش‌های ناتو نزدیک مرز روسیه، خطرات حوادث نظامی احتمالی را افزایش می‌دهند. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، ماریا زاخاروا به خبرگزاری اسپوتنیک گفت: ائتلاف ناتو به اکتشاف‌های نظامی خود ... هشدار مسکو در مورد پیامدهای خطرناک رزمایش‌های ناتو نزدیک مرزهای روسیه

ادامه

آمریکا, اروپا, امنیتی, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, شمال اروپا, غرب, فنلاند, ناتو

روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد

روسیه قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را در نشست شورای امنیت سازمان ملل وتو کرد. به گزارش خبرنگار ایرنا، قطعنامه پیشنهادی کشورهای آمریکا و ژاپن درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا در نشست روز چهارشنبه شورای امنیت سازمان ملل مطرح و با مخالفت روسیه مواجه شد. ۱۳ ... روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد

ادامه

آمریکا, انگلس, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, روسیه, ژاپن, سازمان ملل, شرق اروپا, فرانسه

انتشار تضمین‌های امنیتی درخواستی اوکراین/ مسکو: مقدمه جنگ‌جهانی سوم است!

دفتر رئیس‌جمهوری اوکراین پیشنویس تضمین‌های امنیتی درخواستی کی‌یف را منتشر کرد، سندی که برای روسیه یادآور ماده «امنیت جمعی» ناتوست و مدودف آن را زمینه‌ساز جنگ جهانی سوم می‌داند.

 

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری تاس، این سند توسط روسای کارگروه تضمین‌های امنیتی بین‌المللی کی‌یف، رئیس دفتر رئیس‌جمهوری اوکراین و دبیرکل سابق ناتو ارائه شد.

 

متخصصان غربی هم در میان کسانی هستند که در تدوین این پیشنویس همکاری کرده‌اند، از جمله سیاستمداران سابق و کنونی و همچنین دانشمندان. بر خلاف پیشنهادهای اولیه، این سند درباره وضعیت بی‌طرف کی‌یف یا حضور روسیه به عنوان یک تضمین‌کننده امنیت، حرفی به میان نیاورده است.

 

تضمین‌کننده‌ها

 

پیشنهاد شده که یک سند لازم‌الاجرای امنیتی میان اوکراین و کشورهای تضمین‌کننده امضا شود. یک گزینه جایگزین برای این سند، توافقات دوجانبه با هریک از این کشورهاست.

 

امضاکنندگان شامل آمریکا، استرالیا، انگلیس، آلمان، ایتالیا، کانادا، لهستان، ترکیه، فرانسه، کشورهای اروپای شمالی، مرکزی و جنوبی و همچنین کشوهای حوزه بالتیک هستند. نام روسیه در میان امضاکنندگان احتمالی دیده نمی‌شود.

 

در این سند آمده است: تضمین‌های امنیتی مثبت خواهند بود. آن‌ها گستره‌ای از تعهدات را از سوی تضمین‌کننده‌ها و اوکراین مطرح می‌کنند. آن‌ها باید براساس توافقات دوجانبه، لازم‌الاجرا باشند، اما از طریق یک سند همکاری استراتژیک مشترک، در کنار هم قرار گیرند، سندی تحت عنوان «پیمان امنیتی کی‌یف». این پیمان یک گروه مرکزی از کشورهای متحد را در کنار اوکراین قرار می‌دهد. این می‌تواند شامل آمریکا، استرالیا، انگلیس، آلمان، ایتالیا، کانادا، لهستان، ترکیه، فرانسه، کشورهای اروپای شمالی، مرکزی و جنوبی، کشورهای نوردیک همچنین کشوهای حوزه بالتیک باشد.

 

همچنین ممکن است توافقات مضاعفی به چهارچوب تضمین‌ها ضمیمه شود، مثلا توافق‌هایی درباره ارسال سامانه‌های پدافند موشکی و هوایی به اوکراین یا درباره امنیت منطقه‌ای دریای سیاه.

 

این سند خواسته اوکراین برای پیوستن به ناتو را محدود نمی‌کند.

 

اوکراین چه می‌خواهد؟

 

کی‌یف خواستار فهرستی از اقدامات زیرساختی، فنی، نظامی و اطلاعاتی است، برخی از این اقدامات باید در صورت حمله یک کشور سوم به اوکراین، به سرعت توسط دیگر کشورها تامین شود.

 

در این سند مشترک، تضمین‌کننده‌ها باید ضمانت‌ کنند که در صورت حمله، تعهدات امنیتی گسترده‌ای را با استفاده از تمامی امکانات قدرت ملی و جمعی خود به کار گرفته و اقدامات لازم (برای دفاع از اوکراین) را انجام دهند، اقداماتی که شامل ابزارهای دیپلماتیک، اقتصادی و نظامی است. این اقدامات به اوکراین کمک می‌کند تا از حق حاکمیت خود دفاع کرده و امنیت، برتری نظامی و توانایی دفاع از خود را تضمین کند.

 

اوکراین از متحدانش می‌خواهد که در بخش نظامی کی‌یف سرمایه‌گذاری کرده و تسلیحات و اطلاعات خود را با اوکراین به اشتراک بگذارند.

 

نیروهای مسلح اوکراین باید در رزمایش‌ها و تمرینات نظامی اتحادیه اروپا و ناتو شرکت کنند.

 

در این سند آمده است: بزرگترین تضمین امنیتی برای اوکراین، در توانایی‌اش برای دفع مهاجمان تحت ماده ۵۱ منشور سازمان ملل نهفته است. کی‌یف برای این کار نیاز دارد که با دراختیار داشتن منابع کافی، نیرویی دفاعی بسازد که توانایی دفع حملات روسیه را داشته باشد. این نیازمند چندین دهه سرمایه‌گذاری پایدار در پایگاه صنعت دفاعی اوکراین، کمک‌های تسلیحاتی و اطلاعاتی متحدان، و رزمایش‌های متعدد زیر پرچم اتحادیه اروپا و ناتو است.

 

این توافقات همچنین باید شامل بسته سفت‌وسخت تحریم‌های علیه مهاجمان باشد.

 

واکنش روسیه: این زمینه‌ساز جنگ جهانی سوم است

 

انتشار این سند واکنش روسیه را برانگیخت. دیمیتری مدودف، معاون شورای امنیت روسیه گفت کی‌یف هیچ تضمین امنیتی دریافت نخواهد کرد، زیرا این پیشنویس «مقدمه جنگ جهانی سوم است»!

 

او غرب را از خطر یک آرماگدون هسته‌ای بر حذر داشت و گفت، آن‌ها نمی‌توانند دائما به اوکراین سلاح بفرستند و ادعا کنند که دخالت مستقیمی در این مناقشه ندارند.

 

مدودف گفت، این توافق پیشنهادی کی‌یف، همان ماده پنجم پیمان آتلانتیک شمالی است که سنگ بنای ناتو است. دفاع جمعی ناتو بدین معناست که حمله به یکی از کشورهای ناتو، به معنای حمله به همه آن کشورهاست.

 

مدودف گفت که باور دارد دشمنان بزرگ روسیه که در سند منتشرشده کی‌یف خطاب قرار گرفته‌اند، باید متوجه یک مسئله باشند. اینکه «این سند مستقیما با جنگ ترکیبی ناتو علیه روسیه مرتبط است. اگر این احمق‌ها به کمک‌های تسلیحاتی گسترده خود به کی‌یف که شامل تسلیحات خطرناک می‌شود، ادامه دهند، دیر یا زود کارزار نظامی به سطح جدیدی خواهد رسید.»

 

وی درباره این سطح جدید گفت، این کارزار هیچ مرز قابل رویتی نخواهد داشت و اقدامات طرفین غیرقابل پیشبینی خواهد بود. این کارزار سناریوی نظامی خودش را خواهد داشت و شامل شرکت‌کنندگان بیشتری خواهد بود.

 

او ادامه داد: «آن روز، کشورهای غربی دیگر نمی‌توانند در خانه‌های تمیزشان بنشینند و به این بخندند که چطور دارند با جنگ نیابتی، روسیه را ضعیف می‌کنند. آن روز، هرچیزی در اطراف آنان به آتش کشیده خواهد شد. رنج و اندوه مردمشان را فرا می‌گیرد. زمین‌هایشان آتش می‌گیرند و خانه‌ها نابود می‌شوند».

 

مدودف که سابقاً رئیس‌جمهوری روسیه هم بوده، در کانال تلگرامی خود نوشت: هنوز هم سیاستمداران تنگ‌نظر غربی و اتاق‌های فکر احمقشان، با لیوان شرابی در دست، ژست متفکرانه گرفته و به این فکر می‌کنند که چطور بدون نبرد مستقیم، با ما مقابله کنند. احمق‌های کسل‌کننده تحصیل‌کرده!

مانع‌تراشی آمریکا برای حضور روسیه در نشست سازمان ملل

همزمان با برگزاری هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، سخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که تحریم‌های آمریکا برای سفر دیپلمات‌های این کشور به نیویورک، مانع ایجاد کرده است.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, امنیتی, تحریم, تروریسم, جنگ سرد, حقوق بشر, روسیه, سازمان ملل, شرق اروپا

هشدار کاخ سفید نسبت به “پتانسیل نظامی” ارتش روسیه

سخنگوی شورای امنیت کاخ سفید با استقبال از پیشرفت‌های گزارش‌شده ارتش اوکراین در منطقه خارکیف از خبرنگاران خواست تا نسبت به پتانسیل نظامی روسیه هوشیار باشند.

ادامه

امریکا, انگلستان, اوکراین, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, خبر, روسیه, شرق اروپا

بلومبرگ: رهبران اروپا با مردم خود درباره وخامت بحران انرژی صادق نیستند

خبرگزاری بلومبرگ در یادداشتی تاکید کرد، رهبران اتحادیه اروپا باید با مردم خود صادق باشند و بگویند که گذراندن زمستان آینده بدون گاز روسیه دشوار است .

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, المان, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, فرانسه