خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سهشنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیتهای دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سالهای اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین روز دوشنبه ۱۸ نوامبر (۲۸ آبان)، در نشست اولین مرحله از نوزدهمین اجلاس سران G20 با موضوع «مبارزه با گرسنگی و فقر» سخنرانی کرد. به گزارش رادیو بینالمللی چین؛ شی جین پینگ خاطرنشان کرد که در جهان امروز، روند تغییرات بیسابقه در طول صد سال گذشته تسریع شده، ... شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
حملۀ تجاوزکارانهٔ اسرائیل به ایران در بامداد ۵ آبان، تهدید خامنهای در مورد “پاسخ دندانشکن” دادن به اسرائیل و آمریکا، گسترش بمباران لبنان، و تداوم جنایتهای جنگی اسرائیل در نوار غزه با حمایت آمریکا و متحدان اروپاییاش در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانههای داخلی و خارجی بوده است. در ارتباط با مسائل داخلی ... تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون میروند و از پنجره بازمیگردند
روی کار آمدن دوباره ترامپ حکایت از تغییر در سیاست آمریکا و بازگشت به روش باج خواهی کاخ سفید نسبت به برخی کشورها به ویژه کشورهای غنی از نفت و منابع طبیعی دارد. واشنگتن ممکن است قواعد بازی را تغییر داده و توافقات منعقده بین بغداد و واشنگتن در مورد حضور نظامی آمریکا در داخل ... سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون میروند و از پنجره بازمیگردند
تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
رهبران چین و ژاپن در حاشیه نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) بر تقویت روابط دوجانبه و تلاش برای مدیریت اختلافات کلیدی تاکید کردند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری کیودو نیوز، شی جینپینگ رئیس جمهوری چین در دیدار با شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن ضمن تاکید بر اهمیت روابط پکن-توکیو بهعنوان دو کشور کلیدی آسیا ... تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
ابتکارهای اقتصادی آمریکا در منطقه اقیانوس هند و آرام محکوم به شکست است
پایگاه اینترنتی گلوبال تایمز طی گزارشی درباره نشست وزرای ۱۴ کشور عضو چارچوب اقتصادی هند و اقیانوس آرام نوشت: هر ابتکار اقتصادی در این منطقه که چین مشارکتی در آن نداشته باشد، محکوم به شکست است.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، پایگاه اینترنتی گلوبال تایمز طی گزارشی درباره ابتکار آمریکا برای ایجاد «چارچوب اقتصادی هند و اقیانوس آرام IPEF» نوشت: همزمان با آنکه وزرای بسیاری از کشورهای حاضر در چارچوب اقتصادی هند و اقیانوس آرام به رهبری آمریکا در روز سهشنبه از طریق ویدئو کنفرانس مشارکت کردند، ناظران میگویند که آمریکا با اعتبار ورشکسته و قدرت رو به افول خود شاید به سختی بتواند شرکایی را با منافع مختلف به سمتی که خود میخواهد هدایت کند.
از زمان آغاز به کار چارچوب اقتصادی هند و اقیانوس آرام در ماه مه و در جریان سفر جو بایدن به توکیو، این ایده به دلیل فقدان جوهر مورد انتقاد قرار داشته است. کشورهای عضو نگرانی خود را درباره حلقه مفقوده آن یعنی تعرفههای تجاری، دستورالعملهای دسترسی به بازار هدف و خارج کردن چین به عنوان یکی از اقتصادهای حیاتی در این منطقه بیان کردهاند.
کارشناسان چینی روابط بینالملل و تجارت میگویند که نشست مجازی برگزار شده بیشتر درباره تلاش آمریکا برای آزمودن فضا است و آنها انتظار رسیدن به توافقات خوب و بلندمدت را از این نشست ندارند. هرگونه ابتکار اقتصادی در منطقه که چین شامل آن نباشد، کارساز نخواهد بود.
کاترین تای نماینده اقتصادی آمریکا و جینا ریموند وزیر تجارت این کشور میزبان وزرای ۱۴ کشور عضو چارچوب اقتصادی هند و اقیانوس آرام در نشست مجازی روز گذشته بودند.
براساس گزارش رسانهها، محورهای اصلی این نشست تجارت، زنجیره تامین، انرژی پاک، زیرساختها، مالیات و مقابله با فساد بوده است.
گلوبال تایمز نوشت: این نشست در حالی برگزار شد که دولت بایدن قصد دارد برخی از تعرفههای اعمال شده بر کالاهای چینی در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ را به منظور مقابله با تورم فزاینده در این کشور کاهش دهد.
هی ویون یکی از مدیران اجرایی شورای جامعه چین برای مطالعات سازمان تجارت جهانی در این خصوص گفت: در طول ۲ ماه گذشته به طور فزایندهای شفاف شده که هدف از ایجاد چارچوب اقتصادی هند و اقیانوس آرام ارتباطی با اقتصاد و تجارت ندارد بلکه این موضوع کاملا یک استراتژی ژئوپلیتیکی است که هدف از آن مهار چین است.
دان گریوز معاون وزیر تجارت آمریکا روز دوشنبه و در نشست با یکی از اتاقهای فکر این کشور گفت که ضرورت دارد آمریکا اتحاد استراتژیک خود را با کشورهایی که با آنها «ارزشهای دموکراتیک مشترک و منافع اقتصادی» دارد را احیا کند. با این توصیف میتوان به راحتی متوجه شد که هدف آمریکا نفوذ استراتژیک و اتحاد اقتصادی مانند شورای تجارت و فناوری آمریکا و اتحادیه اروپا، کواد و … است.
تلاشهای آمریکا برای ایجاد ائتلافی اقتصادی در این منطقه در حالی است که چین در سال گذشته میلادی شریک اول تجاری بسیاری از کشورهای منطقه اقیانوس هند و آرام از جمله برخی متحدان آمریکا مانند استرالیا و کرهجنوبی بوده است.
چین ستیزی، ترفند سیاستمداران انگلیسی برای سرپوش گذاشتن بر افتضاحات داخلی
تارنمای روزنامه چینی گلوبال تایمز نوشت نامزدهای دستیابی به کرسی نخست وزیری در انگیس در تلاش برای ربودن گوی سبقت از یکدیگر در رقابت بر سر اتخاذ مواضع چین ستیزانه هستند و تلاش می کنند با این ترفند انتخاباتی، بر آشفتگی و افتضاح های داخلی، سرپوش بگذارند.
کارشکنی سنای آمریکا در زمینه خرید انرژی چین از روسیه
سنای آمریکا همزمان با تقویت همکاریها بین مسکو و پکن و ایجاد یک جبهه قوی در مقابل تحریمهای غرب علیه کرملین، به دنبال اعمال تحریمها بر خرید نفت و دیگر محصولات انرژی چین از روسیه است.
چین و اندونزی، مدل همکاری برد – برد
در سفر کم سابقه رهبر یک کشور خارجی به چین در دوره کرونا، رئیس جمهوری اندونزی به پکن رفت و دو کشور به تقویت، ارتقا و گسترش همکاریها در حوزههایی چون کشاورزی و امنیت غذایی متعهد شدند.
لاوروف: جهان مخالف رویکرد استعماری غرب است
وزیر امور خارجه روسیه با بیان اینکه کشورهای آفریقایی از اقدامات آمریکا و غرب برای جلوگیری از ایجاد نظم نوین جهانی اطلاع دارند، تأکید کرد: جهان با رویکرد استعماری غرب مخالف است.