سندرز: آمریکا اکنون یک «شبه دموکراسی» است

سناتور مستقل آمریکایی با انتقاد از قدرت گرفت میلیاردرها در دولت و افزایش اختلاف طبقاتی در این کشور هشدار داد ایالات متحده اکنون با سطح بی‌سابقه‌ای از خطر مواجه است. به گزارش ایسنا، «برنی سندرز» سناتور ۸۳ ساله ایالت ورمونت، ایالات متحده را یک «شبه‌دموکراسی» خواند و دلیل آن را نحوه حکومت «دونالد ترامپ» و ... سندرز: آمریکا اکنون یک «شبه دموکراسی» است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اختلاف طبقاتی, الیگارشی, جهان, دموکراتیک, دیدگاه, سخنرانی, طبقه کارگر, کودکان

بازهم فراهم نشدن ایمنی در محیط کار به حادثه برای ۳ معدنچی منجر شد + فیلم

در پی حادثه صبح روز گذشته (۱۷ فروردین ماه) ریزش «معدن باریت» مهابادکه منجر به مرگ یک کارگر و زخمی شدن دو معدنچی دیگر شد، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن پیگیری‌های کارشناسی اولیه، توضیحاتی را ارائه کرد. به گزارش ایلنا، متن توضیحات روابط عمومی وزارت تعاون، کار ورفاه اجتماعی به شرح زیر است: ... بازهم فراهم نشدن ایمنی در محیط کار به حادثه برای ۳ معدنچی منجر شد + فیلم

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, حوادث, طبقه کارگر, فیلم

نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

سال جدید در حالی آغاز شده ‌است که گزارش‌های اقتصادی اخیر به سطح بحرانی رسیدنِ نابرابریِ توزیع ثروت در ایران را نشان می‌دهند. بر اساس بررسی‌های انجام‌شده، حدود پنج درصد از جمعیت کشور صاحب بیش از پنجاه درصد از ثروت ملی هستند، درحالی که اکثریت قریب‌به‌اتفاق مردم با داشتن درآمدهایی ناچیز با مشکل‌های اقتصادی‌ای روزافزون ... نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, طبقه کارگر, فقر, کار کودکان, کودکان, معیشت

سیاست‌های دولت به نفع یک درصدی هاست! کارگران و بازنشستگان در معرض سقوط بیشتر

سیاستگذاری‌های کلان در مسیر فقیرترسازی طبقه کارگر و دفاع از منافع ثروتمندان و صاحبان سرمایه قرار گرفته است؛ افزایش نرخ طلا و دلار، صاحبان سرمایه را ثروتمندتر می‌سازد و مزدبگیران با درآمد ثابت را فقیرتر. به گزارش خبرنگار ایلنا، تصمیم گیری در مورد دستمزد ۱۴۰۴ به هفته آخر سال موکول شده است؛ در شرایطی که ... سیاست‌های دولت به نفع یک درصدی هاست! کارگران و بازنشستگان در معرض سقوط بیشتر

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, تحلیل, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر

هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ایجاد تفرقه و نفاق با هدفِ جلوگیری از هرگونه همبستگی و مقاومت کارگران با وضعیت شغلی‌ای مختلف از حربه‌های کارگزاران رژیم ولی فقیه به‌منظور استثمار وحشیانهٔ طبقه کارگر کشور ما است. در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد کارگران با انواع قراردادهای موقت، حجمی، پیمانی، و یا حتا بدون قرارداد مکتوب کار می‌کنند و امنیت ... هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ادامه

استثمار, امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, مبارزه طبقاتی

۴۶ میلیون آمریکایی فاقد استطاعت مالی لازم جهت دریافت خدمات پزشکی

نتایج بررسی‌های صورت گرفته توسط مؤسسه «گالوپ» نشان می‌دهد که تقریبا ۴۶ میلیون نفر از آمریکایی‌ها استطاعت مالی لازم برای دسترسی به خدمات پزشکی و بهداشتی با کیفیت در شرایط اضطراری را ندارند و در این بین، عدم توانایی آمریکایی‌های سیاه پوست جهت پرداخت هزینه مربوط به صورت حساب‌های غیر منتظره پزشکی‌شان،‌ دو برابر سفید پوستان این کشور (۲۹ در برابر ۱۶ درصد) است.

 

به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ نتایج این نظرسنجی نشان دهنده شکاف و نابرابری‌های گسترده نژادی و اقتصادی بین این افراد و آن دسته از کسانی است که اعلام کرده‌اند که استطاعت مالی برای دریافت خدمات پزشکی را دارند.

 

بر این اساس، تقریبا یک نفر از هر سه نفر آمریکایی کم درآمد و یا به عبارتی ۳۵ درصد از مردم آمریکا اعلام کرده‌اند که در طول ۱۲ ماه گذشته و در جریان وقوع پاندمی کرونا،‌ قادر به پرداخت هزینه دریافت خدمات پزشکی مورد نیاز خود نبوده‌اند.

 

از هر هشت آمریکایی، یک نفر و به عبارتی ۱۲ درصد نیز گفته‌اند که هزینه‌‌های مربوط به مصرف مواد غذایی‌شان را به منظور تامین بودجه لازم برای دریافت خدمات پزشکی کم کرده‌اند؛ یک چهارم افرادی که سالانه کمتر از ۲۴ هزار دلار در آمریکا درآمد دارند، از غذای خود به منظور داشتن استطاعت مالی برای دریافت خدمات پزشکی زده اند.

 

از میان خانوارهای کم درآمد آمریکا نیز ۲۱ درصد مجبور شده‌اند هزینه‌های مربوط به آب و برقشان را کاهش دهند تا بتوانند هزینه‌های مربوط به دریافت خدمات پزشکی مورد نیازشان را تامین کنند.

 

دکتر «ویکاس ساینی» (Dr Vikas Saini) رئیس مؤسسه «لون» (Lown) (اندیشکده‌ای که به بررسی نقش قیمت بالای انسولین در جیره بندی و حتی مرگ بیماران دیابتی پرداخته است) می‌گوید: «متاسفانه تعجبی ندارد که میلیون نفر از آمریکایی‌ها استطاعت مالی جهت پرداخت هزینه‌های خدمات پزشکی را ندارند. با این حال این یک واقعیت تکان دهنده و به نوعی ظالمانه است اما تعجب آور نیست. سیستم ما سال‌های متمادی است که بر اساس طرح‌های خصوصی سلامتی و سوء عملکردهای عمیق موجود در عرصه سیاست و اختلالات عملکردی در صنعت پزشکی بنا شده است».

 

آمریکا در حالی بیشترین هزینه‌های مربوط به خدمات پزشکی در جهان را به خود اختصاص داده است که در عین حال، کمترین میزان امید به زندگی و بالاترین نرخ خودکشی را در میان ۱۱ کشور پیشرفته عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی دارد و هزینه دریافت خدمات پزشکی در این کشور به مراتب بیشتر از هزینه‌های آن در هر کشور دیگری است.

 

نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد که حتی با وجود اینکه انتظار می‌رود لایحه محرک مالی ۱.۹ تریلیون دلاری با هدف تقویت اقتصاد در شرایط همه گیری کرونا بتواند باعث راحتی بسیاری از آمریکایی‌ها شود، اما مردم این کشور همچنان با بحران رو به رشد عدم استطاعت مالی مواجه خواهند شد به خصوص با توجه به اینکه بسیاری از مقررات لحاظ شده در این لایحه کمک مالی موقتی هستند که از جمله آنها می‌توان به مقررات موقتی مربوط به کمک مالی به آمریکایی‌های بیکار به منظور تامین هزینه بیمه‌های خدمات درمانی خصوصی آنها اشاره کرد.

 

این نظرسنجی به صورت مشترک توسط گالوپ و تیمی از نهادهای پزشکی موسوم به «وست هلث» (West Health) و با بررسی دیدگاه ۳ هزار و ۷۵۳ بزرگسال در تمامی ۵۰ ایالت آمریکا اجرایی شده است که شکاف عظیم نژادی و ثروتی در جوامع آمریکا را برملا می‌کند.

در کارگاه‌های کوچک و زیرپله‌ای، مزایای مزدی از جمله پایه سنوات به کارگران پرداخت نمی‌شود

اگر قانون رعایت شود، امسال همه کارگرانی که بیش از یکسال سابقه کار در یک کارگاه ثابت دارند، باید ماهانه حداقل ۱۴۰ هزار تومان مزایای مزدی ثابت، بابت پایه سنوات بگیرند؛ این ۱۴۰ هزار تومان جزو حقوق پایه کارگر است و سال بعد و سال‌های بعدتر مشمول درصد افزایش حقوقِ مصوب شورایعالی کار می‌شود.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, کارگری, گزارش

مبارزهٔ طبقه کارگر برای دستیابی به‌مطالبه‌های فوری واحیای حقوق سندیکایی‌

هفته‌های پایانی سالی که پشت سر گذاشتیم تجربه‌هایی مهم برای جنبش کارگری و حرکت‌های سندیکایی میهن ما در مبارزه برای دستیابی به ‌حقوق صنفی- سیاسی‌شان دربر داشت. افزایش ۳۹ درصدی حداقل دستمزد برای سال جاری (۱۴۰۰)جز تحمیل فقر به‌خانوارهای کارگری و ادامه یافتن سیاستِ سرکوب مزدی در چارچوب اجرای برنامه تعدیل ساختاری معنایی دیگری ندارد.

ادامه

اختلاف طبقاتی, امپریالیسم, ایران, حقوق بشر, کارگری, مقاله, نئولیبرالیسم

قراردادهای موقت و ضرورت وجود تشکل‌های مستقل کارگری

اکبر شوکت گفت: قراردادهای موقت، فرهنگ عمومی جامعه‌ی ما را تغییر داده است. امروز مؤلفه‌هایی چون شجاعت، انگیزه و امید به آینده از فرهنگ ما رفته است؛ دیگر هیچ کارگری در هیچ محیط کاری جرأت ندارد از نیازش به تشکل‌های کارگری بگوید.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, تحلیل, حقوق بشر, کارگری

تجمع کارگران آبفای اهواز با خواست معوقات مزدی و حذف پیمانکاران و عقد قرارداد مستقیم با شرکت

یکی از کارگران معترض گفت: همه کارگران معترض آبفای این شهر و سایر شهرهای استان که تحت مسئولیت یک تا چند شرکت پیمانکاری مشغول کارند، معوقات مزدی طلبکارند و در خواست اصلی همه این کارگران حذف پیمانکاران و عقد قرارداد مستقیم با شرکت آب و فاضلاب است.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, خبر, کارگری

وضعیتِ فاجعه‌بار کارگرانِ پیمانکاری

مشکلاتِ بسیار کارگرانِ پیمانکاری باعث شده است که هرچند وقت یکبار مسئولین از حذف شرکت‌های پیمانکاری و واسط سخن بگویند. ادعای نمایندگان مجلس در ادوار مختلف، درخصوص تلاش برای حذف پیمانکارها ظاهرا چیزی جز پروپاگاندا نبوده است.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, خبر, کارگری