نتایج بررسیهای صورت گرفته توسط مؤسسه «گالوپ» نشان میدهد که تقریبا ۴۶ میلیون نفر از آمریکاییها استطاعت مالی لازم برای دسترسی به خدمات پزشکی و بهداشتی با کیفیت در شرایط اضطراری را ندارند و در این بین، عدم توانایی آمریکاییهای سیاه پوست جهت پرداخت هزینه مربوط به صورت حسابهای غیر منتظره پزشکیشان، دو برابر سفید پوستان این کشور (۲۹ در برابر ۱۶ درصد) است.
به گزارش رادیو بینالمللی چین؛ نتایج این نظرسنجی نشان دهنده شکاف و نابرابریهای گسترده نژادی و اقتصادی بین این افراد و آن دسته از کسانی است که اعلام کردهاند که استطاعت مالی برای دریافت خدمات پزشکی را دارند.
بر این اساس، تقریبا یک نفر از هر سه نفر آمریکایی کم درآمد و یا به عبارتی ۳۵ درصد از مردم آمریکا اعلام کردهاند که در طول ۱۲ ماه گذشته و در جریان وقوع پاندمی کرونا، قادر به پرداخت هزینه دریافت خدمات پزشکی مورد نیاز خود نبودهاند.
از هر هشت آمریکایی، یک نفر و به عبارتی ۱۲ درصد نیز گفتهاند که هزینههای مربوط به مصرف مواد غذاییشان را به منظور تامین بودجه لازم برای دریافت خدمات پزشکی کم کردهاند؛ یک چهارم افرادی که سالانه کمتر از ۲۴ هزار دلار در آمریکا درآمد دارند، از غذای خود به منظور داشتن استطاعت مالی برای دریافت خدمات پزشکی زده اند.
از میان خانوارهای کم درآمد آمریکا نیز ۲۱ درصد مجبور شدهاند هزینههای مربوط به آب و برقشان را کاهش دهند تا بتوانند هزینههای مربوط به دریافت خدمات پزشکی مورد نیازشان را تامین کنند.
دکتر «ویکاس ساینی» (Dr Vikas Saini) رئیس مؤسسه «لون» (Lown) (اندیشکدهای که به بررسی نقش قیمت بالای انسولین در جیره بندی و حتی مرگ بیماران دیابتی پرداخته است) میگوید: «متاسفانه تعجبی ندارد که میلیون نفر از آمریکاییها استطاعت مالی جهت پرداخت هزینههای خدمات پزشکی را ندارند. با این حال این یک واقعیت تکان دهنده و به نوعی ظالمانه است اما تعجب آور نیست. سیستم ما سالهای متمادی است که بر اساس طرحهای خصوصی سلامتی و سوء عملکردهای عمیق موجود در عرصه سیاست و اختلالات عملکردی در صنعت پزشکی بنا شده است».
آمریکا در حالی بیشترین هزینههای مربوط به خدمات پزشکی در جهان را به خود اختصاص داده است که در عین حال، کمترین میزان امید به زندگی و بالاترین نرخ خودکشی را در میان ۱۱ کشور پیشرفته عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی دارد و هزینه دریافت خدمات پزشکی در این کشور به مراتب بیشتر از هزینههای آن در هر کشور دیگری است.
نتایج بررسیها نشان میدهد که حتی با وجود اینکه انتظار میرود لایحه محرک مالی ۱.۹ تریلیون دلاری با هدف تقویت اقتصاد در شرایط همه گیری کرونا بتواند باعث راحتی بسیاری از آمریکاییها شود، اما مردم این کشور همچنان با بحران رو به رشد عدم استطاعت مالی مواجه خواهند شد به خصوص با توجه به اینکه بسیاری از مقررات لحاظ شده در این لایحه کمک مالی موقتی هستند که از جمله آنها میتوان به مقررات موقتی مربوط به کمک مالی به آمریکاییهای بیکار به منظور تامین هزینه بیمههای خدمات درمانی خصوصی آنها اشاره کرد.
این نظرسنجی به صورت مشترک توسط گالوپ و تیمی از نهادهای پزشکی موسوم به «وست هلث» (West Health) و با بررسی دیدگاه ۳ هزار و ۷۵۳ بزرگسال در تمامی ۵۰ ایالت آمریکا اجرایی شده است که شکاف عظیم نژادی و ثروتی در جوامع آمریکا را برملا میکند.