دادگاه ترکیه بازداشت شهردار استانبول را تایید کرد

دادگاه ترکیه امروز یکشنبه، رای داد «اکرم امام‌اوغلو»، شهردار استانبول تا زمان محاکمه در زندان بماند. به گزارش ایسنا، دادگاه جنایی ترکیه اکرم امام‌اوغلو را به دلیل تحقیقات در مورد فساد به زندان محکوم کرد. این دادگاه ترکیه با صدور حکمی بازداشت اکرم امام‌اوغلو را تایید و او را به زندان منتقل کرد. این رای ... دادگاه ترکیه بازداشت شهردار استانبول را تایید کرد

ادامه

ترکیه, تروریسم, جهان, خاورمیانه, خبر, فساد

فارن افرز؛ ترکیه اکنون یک دیکتاتوری است!

اردوغان با حذف امام‌اوغلو از رقابت، ترکیه را به سمت دیکتاتوری سوق داده، اما این سرکوب ممکن است بحران اقتصادی و نارضایتی عمومی را تشدید کند. باشگاه خبرنگاران جوان؛ حسین مهدی‌تبار- تنها چند روز پیش از آنکه حزب اصلی اپوزیسیون ترکیه نامزد بعدی خود را برای انتخابات ریاست‌جمهوری انتخاب کند، رقیب اصلی، اکرم امام‌اوغلو، شهردار ... فارن افرز؛ ترکیه اکنون یک دیکتاتوری است!

ادامه

استبداد, اقتصادی, تحلیل, ترکیه, تروریسم, جوانان, خاورمیانه, روزنامه نگاران, فساد

برکناری نخست‌وزیر تونس و انتخاب «سارا الزعفرانی»

قیس سعید، رئیس جمهور تونس به ماموریت نخست وزیر این کشور پایان داد. به گزارش ایسنا، ریاست جمهوری تونس اعلام کرد که قیس سعید، رئیس جمهور این کشور به ماموریت کمال المدوری، نخست وزیر پایان داده و ساره الزعفرانی الزنزری را به جای وی تعیین کرد. قیس سعید در دیدار با ساره الزعفرانی بر لزوم ... برکناری نخست‌وزیر تونس و انتخاب «سارا الزعفرانی»

ادامه

تونس, جهان, خبر, شمال افریقا, فساد

دیده بان حقوق بشر: اکرم امام اوغلو فوری آزاد شود

سازمان دیده بان حقوق بشر به بازداشت اکرم امام اوغلو شهردار استانبول واکنش نشان داد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از العربی، سازمان دیده بان حقوق بشر به بازداشت اکرم امام اوغلو شهردار استانبول واکنش نشان داد. در بیانیه این سازمان آمده است: ما خواستار آزادی فوری اکرم امام اوغلو شهردار استانبول هستیم. اتهامات ... دیده بان حقوق بشر: اکرم امام اوغلو فوری آزاد شود

ادامه

ترکیه, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, فساد, فیلم

دادگاه رژیم اسرائیل به نتانیاهو اولتیماتوم داد

دادگاه رژیم اسرائیل بنیامین نتانیاهو را تهدید کرد، چنانچه پرونده پزشکی خود را که بهانه‌ای برای عدم حضور در دادگاه است ارائه ندهد، با دستورات قضایی مواجه خواهد شد. به گزارش خبرگزاری تسنیم، دادگاه اسرائیل امروز سه‌شنبه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم را تهدید کرد، چنانچه پرونده پزشکی خود را که بهانه‌ای برای عدم ... دادگاه رژیم اسرائیل به نتانیاهو اولتیماتوم داد

ادامه

اسراییل, جهان, خاورمیانه, خبر, فساد, قضایی

یک قاضی دیوان عالی برزیل از نامنصفانه بودن محاکمه داسیلوا می‌گوید

یکی از قضات دادگاه عالی برزیل، محاکمه مجدد رئیس‌جمهور اسبق این کشور را که در زندان به سر می‌برد لازم دانست؛ این موضوع در پی آن صورت می‌گیرد که پیام‌های افشاشده قاضی بزرگترین پرونده فساد کشور، نشان از همکاری او با دادستان‌ها دارد.

 

به گزارش خبرگزاری رویترز، گیلمار مندز، قاضی دیوان عالی برزیل در مصاحبه‌ با این خبرگزاری گفته که تحقیقات موسوم به “کارواش”، موفقیتی در نبرد علیه “گسترش سرطان‌گونه فساد” در برزیل بوده اما پای این موضوع به سیاست باز شده و دادستان‌ها، از حد فراتر رفته‌اند.

 

“لوئیس ایناسیو لولا دا سیلوا”، رئیس‌جمهوری اسبق این کشور، در حال گذراندن حبس ۱۲ ساله خود به اتهام رشوه‌خواری است؛ “سرخیو مورو” که حکم مذکور را صادر کرده بود، هم‌اکنون وزیر دادگستری در کابینه جناح راست ژائیر بولسونارو، رنیس‌جمهوری فعلی برزیل است.

 

اظهارات مندز، می‌تواند بر دیگر قضات دیوان عالی -که متشکل از ۱۱ عضو است- تاثیرگذار باشد. این دیوان، تصمیم‌گیری درباره بی‌طرف بودن یا نبودن سرخیو مورو در محاکمه “لولا” را به تعویق انداخته و اگر رای به مغرضانه بودن این حکم بدهد، رئیس‌جمهور اسبق می‌تواند انتظار محاکمه مجدد و یا تبرئه شدن را داشته باشد. دولت بولسونارو و حامیان این دولت، به شدت مخالف اقدام دادگاه عالی درخصوص آزاد کردن لولا هستند.

 

به گفته مندز، تردیدهایی درخصوص عادلانه بودن محاکمه لولا و موضوع هم‌دستی او در فساد بزرگی که در تحقیقات “کارواش” افشا گردید، وجود دارد. طی این تحقیقات که در سال ۲۰۱۴ آغاز شد، از رشوه‌خواری و زدو بندها در قراردادهای شرکت پتروبراس و دیگر کمپانی‌های دولتی برزیل پرده برداشته شد.

 

مندز در این مصاحبه می‌گوید: “ما به لولا یک محاکمه عادلانه بدهکاریم”. این قاضی، از منتقدان اصلی وجود “توافق طرفین دعوی پیش از محاکمه” و “بازداشت‌ مظنونان حین پیش‌محاکمه” در تحقیقات گسترده کارواش است که منتج به زندانی شدن سیاست مداران بلندپایه و مجریان ساخت‌وسازها شده است. وی پیش‌تر نیز از وجود “بی‌نظمی‌هایی” در محاکمه لولا سخن به میان آورده بود.

 

لولا که رهبر محبوب چپ‌ها در برزیل است، به جهت دریافت یک آپارتمان ساحلی و یک خانه ییلاقی در ازای اعطای قراردادهای پرسود به شرکت‌های مهندسی در دولت حزب کارگر خود محاکمه شده است.

 

طبق اظهارات مندز، افشای مکالمات مورو و دیگر دادستان‌ها توسط وب‌سایت خبری “اینترسپت”، قدمی مثبت بوده و می‌تواند منجر به ناکامی در “انحصاری‌سازی” مبارزه برزیل با فساد در تحقیقات کارواش باشد.

 

او در همین باره می‌گوید: “کارواش، تبدیل به نوعی ‘تثلیث’ شده است: تحیق کردند، قضاوت کردند، محکوم کردند و قانون ایجاد کردند”.

 

سرخیو مورو و دلتان دالاگنول، دادستان پرونده کارواش، منکر هرگونه تخلف در اقدامشان هستند. مندز می‌گوید مکالمات افشاشده، نشان از رفتار نامناسب مورو و دیگر دادستان‌ها بدون وجود نظارتی از دیگر نهادها دارد.

 

مطالب افشاشده مذکور، نشان از آن داشت که دادستان‌ها تا برنامه‌ریزی برای تحقیق در رابطه با مندز، خانواده او و نیز دیاز تُفُلی، رئیس دادگاه فدرال عالی درباره فرار مالیاتی پیش رفته‌اند.

 

با این حال مندز می‌گوید: “اما همه چیز در حال برگشتن به جای نخست است”؛ اشاره او به واکنش منفی سیاست‌مداران کنگره -که اکثرا مورد تحقیق جهت فساد مالی قرار گرفته‌اند- است که طی آن، قانون‌گذاران کنگره لایحه‌ای تصویب کردند که توان تحقیقاتی دادستان‌ها و قضات را محدود می‌کند.

 

کنگره هم‌چنین از طرح سرخیو مورو مبنی برا انتقال “شورای کنترل فعالیت‌های مالی” به وزارتخانه خود – وزارت دادگستری و امنیت عمومی- نیز ممانعت کرده است؛ این شورا، ابزاری کلیدی برای افشای جابجایی‌های مشکوک پول در سیستم بانکی بریل به شمار می‌رود. مسئولیت آن، اکنون با بانک مرکزی این کشور است.

 

مندز می‌گوید که تلاش برای انتقال شورای مذکور، بخشی از برنامه سیاسی برای افزایش دسترسی به مالیات و اطلاعاتی دیگر بوده که می‌تواند جهت افشا شدن و یا علیه منتقدان و حتی باج‌گیری از آن‌ها مورد استفاده قرار گیرد. به گفته او، هر که این اطلاعات را کنترل می‌کند، “قدرت سیاسی وسیعی” دارد.

 

وی مدرکی دال بر صحت این موضوع ارائه نکرده است؛ وزارت دادگستری برزیل در این مورد اظهار نظری نکرد.

ایسنا

مرحلهٔ تازه‌ای در سرمایه‌داری

آنچه این مقاله در اساس قصد طرح آن را دارد این موضوع است که تغییر در توازن نیروهای طبقاتی جهانی در فاصلهٔ سال‌های ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۱، و سلطهٔ سرمایهٔ مالی، تأثیری چشمگیر بر پدید آمدن نوع تازه‌ای از بحران‌های عمیق‌تر و مالی‌شده‌تر داشته که سرمایه‌داری در چند دههٔ گذشته با آن روبرو بوده است.

ادامه

اتحاد شوروی, ارژانتین, افریقای جنوبی, اقتصادی, المان, امریکا, انگلستان, برزیل, تحریم, جهان, چین, دیدگاه, فساد, فقر, لوکزامبورک, مقاله

«شرق»: یک میلیارد یورو ارز دولتی گم شده است

محمود واعظی، رئیس ‌دفتر و سرپرست نهاد ریاست‌جمهوری، در نامه‌ای خطاب به چهار وزیر، از آنها خواسته در مورد «تعهدات ارزی ایفانشده دریافت‌کنندگان ارز واردات دارو و کالاهای اساسی»، توضیحاتی ارائه دهند.

ادامه

ایران, خبر, فساد