هشدار اسپانیا به اسراییل درباره حمله به رفح

وزیر خارجه اسپانیا خواستار استقرار آتش‌بس در غزه و عدم عملیات نظامی اسرائیل در رفح شد. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ نبود آینده‌ای روشن پیش روی فلسطینیان و ادامه اشغالگری‌های اسرائیل در نهایت منجر به وقوع حمله هفتم اکتبر شد. اکنون برخی کشور‌های اروپایی در تلاش هستند با ایجاد امید در میان فلسطینیان از جمله آینده ... هشدار اسپانیا به اسراییل درباره حمله به رفح

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, اسراییل, ایرلند, تروریسم, جنوب اروپا, خاورمیانه, فلسطین, لبنان, مالت

بالاترین مقام اطلاعات نظامی اسرائیل استعفا کرد

یک رسانه اسرائیلی از استعفای رئیس اداره اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل به‌دلیل شکست در طوفان الاقصی خبر داد. به گزارش خبرگزاری تسنیم، یک روزنامه اسرائیلی امروز دوشنبه از استعفای آهارون حالیوا، رئیس اداره اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل خبر داد. روزنامه یدیعوت آحارانوت دلیل استعفای رئیس بخش اطلاعات نظامی رژیم اسرائیل را شکست در ۷ اکتبر ... بالاترین مقام اطلاعات نظامی اسرائیل استعفا کرد

ادامه

اسراییل, ایران, جهان, خاورمیانه, خبر, سوریه, فلسطین

محمود عباس: وتوی آمریکا علیه فلسطین «ناامیدکننده» و «شرم‌آور» است

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین وتوی آمریکا علیه اعطای عضویت کامل به فلسطین در سازمان ملل متحد را موضعی «ناامیدکننده» خواند. «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین امروز (شنبه) وتوی آمریکا علیه اعطای عضویت کامل به فلسطین در سازمان ملل متحد را موضعی «ناامیدکننده»، «شرم‌آور»، «غیرقابل توجیه» و «غیرمسوولانه» خواند. وی در مصاحبه با خبرگزاری فلسطین ... محمود عباس: وتوی آمریکا علیه فلسطین «ناامیدکننده» و «شرم‌آور» است

ادامه

آمریکا, اسراییل, تجاوز نظامی, تحلیل, تشکیلات خودگردان فلسطین, جهان, خاورمیانه, سازمان ملل, فلسطین, نسل‌کشی

الجزایر؛ پرونده عضویت کامل فلسطین را بار دیگر به شورای امنیت ارائه خواهیم کرد

به دنبال وتوی پیش نویس عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد توسط آمریکا، الجزایر متعهد شد این پیش نویس را بار دیگر در شورای امنیت مطرح کند. عمار بن جامع سفیر و نماینده دائم الجزایر در سازمان ملل در این باره گفت: امیدواریم بار دیگر زمانی که پیش نویس عضویت فلسطین در سازمان ملل ... الجزایر؛ پرونده عضویت کامل فلسطین را بار دیگر به شورای امنیت ارائه خواهیم کرد

ادامه

آمریکا, الجزایر, جهان, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, فلسطین

ابراز تأسف شدید چین از وتوی درخواست فلسطین برای عضویت در سازمان ملل توسط ایالات متحده

بعد از ظهر پنجشنبه ۱۸ آوریل، ۳۰ فروردین، به وقت محلی، پیش‌نویش قطعنامه «پیشنهاد پذیرش عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد» از سوی ایالات متحده وتو شد و در شورای امنیت سازمان ملل به تصویب نرسید. به گزارش رادیو بی‌المللی چین؛ «فو تسونگ» نماینده دائم چین در سازمان ملل طی سخنرانی خود پس از ... ابراز تأسف شدید چین از وتوی درخواست فلسطین برای عضویت در سازمان ملل توسط ایالات متحده

ادامه

آمریکا, اسراییل, تحلیل, چین, خاورمیانه, سازمان ملل, شرق آسیا, صلح, فلسطین

یورونیوز؛ روایت متفاوت ایران و آمریکا از رویارویی در دریای عمان

ایالات متحده آمریکا و ایران روز چهارشنبه دو روایت کاملا متفاوت از رویارویی در دریای عمان برای در اختیار گرفتن کنترل یک نفت‌کش ویتنامی دادند.

 

یورونیوز؛ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ظهر چهارشنبه به وقت تهران با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد تلاش نیروهای دریایی آمریکا برای تصاحب یک نفتکش حامل نفت ایران را ناکام گذاشته است.

 

شبکه خبر ایران به نقل از فرماندهان سپاه گزارش کرد نیروهای دریایی آمریکا یک نفتکش حامل نفت صادراتی ایران را در دریای عمان مصادره کرد و با انتقال نفت آن به یک نفتکش دیگر، آن را به سوی مقصدی نامعلوم هدایت کرد. در واکنش به این اقدام نیروی دریایی آمریکا، نیروی دریایی سپاه با اجرای عملیات هلی‌برن بر روی عرشه نفتکش، این شناور حامل نفت ایران را به تصرف خود درآورده و آن را به سوی آبهای سرزمینی ایران هدایت کرد.

 

سپاه پاسداران اندکی بعد یک فایل ویدیویی را از این رویارویی منتشر کرد.

 

به گزارش رسانه‌های ایران، این نفت‌کش که به تابعیت آن اشاره‌ای نشده بود پس از ورود به آب‌های سرزمینی ایران در اسکورت شناورهای نظامی سپاه، در بندر عباس پهلو گرفت.

 

در حالیکه در بیانیه سپاه و گزارش‌های اولیه رسانه‌های ایران درباره تاریخ این حادثه توضیح دقیقی داده نشده بود، خبرگزاری‌های داخلی ساعاتی بعد اعلام کردند این اتفاق در سوم آبان (۲۵ اکتبر) روی داده است.

 

جان کربی، سخنگوی پنتاگون در واکنش به این خبر گفت: «من ادعاهای ایرانی‌ها را دیدم، کاملا غلط و دروغ هستند… ادعای دروغ… تنها کسی که چیزی را توقیف کرد، ایرانی‌ها بودند.»

 

همزمان یک مقام ارشد پنتاگون که خواست نامش فاش نشود به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما دیدیم که نیروهای ایرانی یک شناور را محاصره کردند، واردش شدند و توقیفش کردند. بعد هم آن را به آب‌های ایران بردند.»

 

به گفته همین مقام «نیروی دریایی ایالات متحده تلاشی برای مصادره این نفت‌کش نکرد. به ما دستور داده شده بود که از نزدیک شرایط را رصد کنیم اما مداخله‌ای صورت نگیرد.»

 

در ویدیویی که رسانه‌های ایرانی از این ماجرا منتشر کرده اند، نیروهای دریایی سپاه دیده می‌شوند که با هلی‌کوپتر به بالای نفت‌کش می‌رسند و روی عرشه پیاده می‌شوند. دقایقی بعد قایق‌های دیگر نفرات بیشتری را به روی این شناور می‌فرستند. پس از مدتی یک ناوشکن آمریکا به نزدیکی صحنه می‌رسد. دو طرف به یکدیگر پیام خطر می‌دهند. یک هلی‌کوپتر آمریکایی بر فراز منطقه به پرواز در می‌آید و اندکی بعد یک شناور نظامی دیگر آمریکایی به صحنه می‌رسد. از قرار معلوم دو ناوچه آمریکایی این ویدیو، یواس‌اس مورفی و یواس‌اس سالیوانز هستند. پس از این مرحله، همچنان به روایت ویدیوی ایرانی، قایق‌های تندروی سپاه وارد معرکه می‌شوند و با گرفتن «آرایش جنگی» مانع از نزدیک شدن شناورهای آمریکایی به نفت‌کش توقیفی می‌شوند و سرانجام آن را به سوی آب‌های ایران هدایت می‌کنند.

 

برخلاف سپاه پاسداران، نیروی دریایی ایالات متحده تا زمان تنظیم این گزارش فایل تصویری از ماجرا منتشر نکرده است. با این حال خبرگزاری فرانسه به نقل از منبع آگاه خود در پنتاگون این بخش از روایت سپاه را تایید کرده که دو ناو آمریکایی و یک هلی‌کوپتر در این عملیات نظارت حضور داشته‌اند.

 

در ماه‌های اخیر رویارویی میان نیروهای دریایی ایران و ایالات متحده در خلیج فارس و تنگه هرمز کاهش پیدا کرده بود.

 

در سال ۲۰۱۹ و در زمان اوج گرفتن تنش میان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده، چند کشتی و نفت‌کش در خلیج فارس و دریای عمان دچار حریق و انفجار شدند. این رویه در سال‌های بعد به دریای سرخ و دریای مدیترانه هم کشیده شد. به‌علاوه ایران، ایالات متحده و بریتانیا از آن زمان نفت‌کش‌ها و کشتی‌هایی را به ضرر طرف دیگر توقیف کرده‌اند.

 

بنا بر گزارش روزنامه «عرب‌نیوز»، وزارت خارجه ویتنام در واکنش به این خبر اعلام کرد که تمامی ۲۶ ملوان این نفتکش در سلامت کامل به سر می‌برند و مقام‌های ویتنام در حال مذاکره با مقام‌های ایرانی درباره این نفتکش هستند.

 

دو مقام آمریکایی که خبرگزاری آسوشیتدپرس اشاره‌ای به نام آن‌ها نکرده است، گفته بودند که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اواخر ماه اکتبر (ماه گذشته میلادی) یک نفتکش با پرچم ویتنام را در خلیج عمان توقیف کرده‌اند.

 

عملیات برخورد نیروی دریایی سپاه با ناوگان نیروی دریایی ارتش آمریکا که خبر آن روز گذشته اعلام شده است، هفته گذشته برای توقیف یک نفتکش با پرچم ویتنام به نام SOTHYS اجرا شد، که قبل از آن تروریست‌های آمریکایی با توقیف یک نفتکش ایرانی، محموله نفتی آن را در نفتکش ویتنامی تخلیه کرده بودند و قصد هدایت آن به مسیر دیگری را داشتند.

نبرد شدید ارتش سوریه با هسته‌های داعش در حمص و آخرین تحولات جبهه شمالی

لئونکوف در واکنش به گزارش مجله هفتگی «فوربس»، گفت: هر چیزی را که به‌سمت ما پرواز می‌کند ساقط خواهیم کرد، حتی قبل از اینکه بمب‌افکن‌ها به مواضع خود برسند و بمب‌ها را پرتاب کنند. سیستم پدافند هوایی ما با موفقیت موشک‌های کروز ایالات متحده را در سوریه در سال ۲۰۱۸ سرنگون کرد.

ادامه

امریکا, ترکیه, تروریسم, جهان, حضور نظامی, خاورمیانه, خبر, روسیه, سوریه