رئیس جمهوری کلمبیا: آمریکا می‌تواند ونزوئلا را به سوریه ای دیگر تبدیل کند

رئیس جمهوری کلمبیا هشدار داد که امریکا می‌تواند کشور ونزوئلا را به سوریه ای دیگر تبدیل کند. به گزارش ایرنا از کلمبیا ریپورتس، گوستاوو پترو رئیس جمهوری کلمبیا گفت که حمله به ونزوئلا بدترین اشتباه خواهد بود. پترو در دیدار با وزرای دولت این کشور، مخالفت خود را با اعزام ۴۵۰۰ نیروی نظامی و سه ... رئیس جمهوری کلمبیا: آمریکا می‌تواند ونزوئلا را به سوریه ای دیگر تبدیل کند

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, جهان, حقوق بشر, سوریه, کارائیب, کلمبیا, گزارش, ونزوئلا

دیوان عالی برزیل: حکمی مبنی بر ممنوعیت اجرای تحریم‌های یکجانبه از سوی سایر کشورها صادر کرد

دیوان عالی برزیل در راستای تقویت استقلال حقوقی و اقتصادی این کشور، حکمی مبنی بر ممنوعیت اجرای تحریم‌های یکجانبه از سوی سایر کشورها صادر کرد که مانعی جدی در برابر محدودیت‌های واشنگتن علیه برازیلیا خواهد بود. به گزارش روز سه شنبه ایرنا از بخش اسپانیولی تارنمای آرتی، «فلاویو دینو» قاضی دیوان عالی برزیل این حکم ... دیوان عالی برزیل: حکمی مبنی بر ممنوعیت اجرای تحریم‌های یکجانبه از سوی سایر کشورها صادر کرد

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اقتصادی, برزیل, تحریم, جنگ تجاری, جهان, خبر

اعزام ناوشکن‌های آمریکایی به آب‌های ونزوئلا و ادعای مادورو برای بسیج ۴.۵ میلیون نیرو

در پی اعلام استقرار سه ناوشکن آمریکایی در آب‌های نزدیک به ونزوئلا، رئیس جمهور این کشور ضمن تاکید بر دفاع کاراکاس از حق حاکمیت خود، گفت که ۴.۵ میلیون نیروی شبه‌نظامی را برای پوشش کامل خاک ملی فعال می‌کند؛ نیروهایی آماده، فعال و مسلح. به گزارش ایسنا، رویترز به نقل از دو منبع آگاه گزارش ... اعزام ناوشکن‌های آمریکایی به آب‌های ونزوئلا و ادعای مادورو برای بسیج ۴.۵ میلیون نیرو

ادامه

آزادی, آمریکا, آمریکای لاتین, السالوادور, تحریم, تروریسم, جهان, حقوق بشر, خبر, صلح, طبقه کارگر, کارائیب, کشاورزان, مکزیک, ونزوئلا

نویسنده آمریکایی: ترامپ در جنگ تجاری احمقانه خود شکست خورده است

نویسنده آمریکایی با «احمقانه» خواندن جنگ تجاری دونالد ترامپ، آن را «شکست خورده» توصیف کرد و نوشت: این جنگ بشدت به زیان مردم عادی آمریکا خواهد بود. به گزارش روز سه شنبه ایرنا، «استیون گرین هاوس» در نوشتاری در روزنامه انگلیسی گاردین، ترامپ را رئیس جمهوری «حرّاف» خواند و افزود، او بارها به موفقیت های ... نویسنده آمریکایی: ترامپ در جنگ تجاری احمقانه خود شکست خورده است

ادامه

آسیا, آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اروپا, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, جهان, حقوق بشر

درگیری چین و آمریکا در سازمان ملل بر سر کانال پاناما

آمریکا و چین در سازمان ملل بر سر کانال پاناما درگیر شدند؛ واشنگتن هشدار داد که نفوذ پکن بر این آبراه کلیدی می‌تواند تجارت و امنیت جهانی را تهدید کند، چین هم اتهامات آمریکا را بهانه‌ای برای تصرف کانال خواند. به گزارش ایسنا، این درگیری در جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد رخ داد که ... درگیری چین و آمریکا در سازمان ملل بر سر کانال پاناما

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, آمریکای مرکزی, استراتژی, اقیانوس آرام, اقیانوس اطلس, امنیتی, پاناما, جنگ سرد, جهان, شرق آسیا, گزارش

ایجاد ستاد فرماندهی عملیات مخفی؛ فاز جدید مقابله ونزوئلا در برابر آمریکا

رئیس جمهوری ونزوئلا روز سه‌شنبه، به دنبال افشای عملیات تروریستی مخفیانه سازمان اطلاعاتی آمریکا (سیا)، بر لزوم ایجاد «ستاد فرماندهی مخفی» علیه اقدامات جاسوسی واشنگتن تاکید کرد.

 

به گزارش ایرنا، نشریه اولتیماس نوتیسیاس ونزوئلا امروز نوشت: «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری این کشور آمریکای جنوبی در گفت وگویی تلویزیونی با بیان اینکه دولت دونالد ترامپ علاوه بر سازمان سیا، اداره مبارزه با مواد مخدر را نیز به عنوان ابزاری برای سازماندهی عملیات سرّی و حملات تروریستی علیه ونزوئلا به کار گرفته است، از ایجاد ستاد فرماندهی عملیات مخفی در این کشور خبر دارد.

 

این خبر زمانی منتشر شد که مقامات آمریکا به عوامل سازمان سیا اجازه اجرای عملیات تروریستی مخفی را دادند. در همین راستا،  رئیس جمهوری ونزوئلا تصریح کرد: افشا شده که سازمان سیا در عملیاتی پنهانی و تروریستی به دنبال حمله به صنایع نفت و انرژی و تاسیسات الکترونیکی و تجهیزات نظامی و انتخاباتی ونزوئلا بوده است. به همین خاطر باید با تقویت ظرفیت‌های فناوری خود این عملیات  فوری را در تمام مناطق کشور اجرا کنیم.

 

مادورو در ادامه برای خنثی سازی توطئه های پنهانی آمریکا  بر لزوم ایجاد ستاد “فرماندهی عملیات سرّی” برای انجام امور جنگ اطلاعاتی تاکید کرد و گفت: دولت دونالد ترامپ علاوه بر سازمان سیا، اداره مبارزه مواد مخدر را به عنوان نهادی عملیاتی برای حمله تروریستی به ونزوئلا و ایجاد بی‌ثباتی در این کشور به کار گرفته است.

 

مادورو با تاکید بر مقابله  ملت ونزوئلا در برابر اقدامات آمریکا گفت: با حداکثر هوشیاری و آماده باش، به مبارزه و پیروزی بیندیشید.

 

رئیس دولت کاراکاس با اشاره به بازداشت جاسوس آمریکایی در نزدیکی پالایشگاه‌های نفتی این کشور گفت: این آمریکایی به انجام “عملیات مخفیانه” واشنگتن اعتراف کرده است.

 

دادستانی ونزوئلا، جاسوس آمریکایی به نام «متیو جان هیث» را به اتهام دست داشتن در عملیاتی تروریسیتی علیه تاسیسات نفتی و برقی این کشور تحت پیگرد قرار داد.

 

پیش از این نیز در اردیبهشت دو شهروند آمریکایی به همراه یک نظامی کهنه کار به اتهام علمیات تروریستی علیه مادورو، در حمله مسلحانه ناکام موسوم به عملیات «گدئون» به ۲۰ سال زندان  محکوم شدند. نیروهای امنیتی ونزوئلا، ۱۳ نفر دیگر که در این طرح تروریستی مشارکت داشتند دستگیر کردند.

 

تاسیس پایگاه‌های اطلاعاتی و ضد جاسوسی به دفاع از ونزوئلا در راه برگزاری انتخابات مجلس ۶ دسامبر (۱۶ آذر) کمک خواهد کرد.

 

مقاومت ونزوئلا در برابر سیاست‌های خصمانه آمریکا

 

با وجود انتخاب مجدد نیکلاس مادورو به عنوان رئیس‌جمهوری قانونی ونزوئلا در انتخابات سال ۲۰۱۸، کاخ سفید با ادعای غیرقانونی بودن نتایج انتخابات ریاست جمهوری، با حمایت از «خوان گوایدو» رهبر حزب مخالفان، وی را رئیس جمهوری (خودخوانده) ونزوئلا به رسمیت شناخت.

 

دونالد ترامپ از زمان به قدرت رسیدن در کاخ سفید بنا را بر تشدید فشارها و به نوعی ایجاد حصار دیپلماتیک علیه دولت ونزوئلا گذاشت. هرچند در برخی مواقع سخن از مذاکره با دولت کاراکاس به میان آورد اما هدف اصلی واشنگتن براندازی دولت نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهوری ونزوئلا و قرار دادن فردی مطیع سیاست‌های آمریکا در این کشور بوده است.

 

ونزوئلا در شش سال اخیر با شدیدترین بحران اقتصادی روبرو بوده و تحریم‌های آمریکا نیز در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ شدت گرفته است. تحریم‌های آمریکا علیه صنعت نفت ونزوئلا باعث شده صادرات نفت کاراکاس به پایین‌ترین سطح خود طی دهه‌های اخیر کاهش یابد. با این وجود، آمریکا هنوز موفق به تضعیف  قدرت مادورو نشده و بنابر نظر مقامات آمریکا، این موضوع باعث ناخشنودی دونالد ترامپ شده است.

 

کاراکاس بارها دولت ترامپ را متهم به سوء قصد علیه رئیس‌جمهوری این کشور کرده است. دولت ترامپ که با تهدیدها و عملیات تروریستی همواره به دنبال سرنگونی مادورو بوده، حتی در اقدامی عجیب، ۱۵ میلیون دلار برای سر وی تعیین کرد.

 

دولت آمریکا همچنین با تحریک حزب مخالفان در این کشور و شوراندن کشورهای همسایه همچون کلمبیا به دنبال ایجاد بی‌ثباتی در کاراکاس با هدف ممانعت از برگزاری انتخابات آزاد در این کشور برآمده است. اخیراً نیز سفر «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا به همسایگان هم مرز این کشور بولیواری به منظور مداخله جویی در امور داخلی ونزوئلا صورت گرفت.

 

با نزدیک شدن به انتخابات ۳ نوامبر (۱۳ آبان)، واشنگتن به ویژه با اعمال تحریم‌های سخت گیرانه علیه صنعت نفت و طلای ونزوئلا به دنبال تقویت مواضع سخت گیرانه خود در منطقه است.

 

با این حال، ونزوئلا همچنان از حمایت نیروهای مسلح و کشورهایی مانند چین و روسیه برخوردار است. این کشورها از تحریم‌ها و سیاست‌های آمریکا در قبال ونزوئلا به شدت انتقاد کرده‌اند.

آرژانتین همکاری‌های اقتصادی با چین را توسعه می‌دهد

با افزایش همکاری‌های اقتصادی چین و آمریکای لاتین، یک شرکت چینی در تازه‌ترین اقدام در حال مذاکره با آرژانتین برای ساخت پروژه ریلی به ارزش یک میلیارد دلار جهت انتقال نفت خام و گاز طبیعی از منطقه «واکا مورتا» به شهر بندری «باییا بلانکا» است.

ادامه

ارژانتین, اقتصادی, امریکا, امریکای لاتین, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

کوبا سیاست‌های آمریکا را بزرگترین تهدید علیه صلح و امنیت خواند

وزیر خارجه کوبا ضمن انتقاد شدید از سیاست‌های خصمانه‌ی آمریکا علیه برخی کشورها تصریح کرد که رفتارهای غیرمسئولانه این کشور بزرگترین تهدید برای صلح و امنیت جهان به شمار می‌رود.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای لاتین, تحلیل, تهدید صلح جهانی, جهان, حقوق بشر, سازمان ملل, کوبا, مسابقه تسلیحاتی