رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی گفت، تصمیم برای حمله به عمق خاک روسیه با استفاده از تسلیحات آمریکایی نشاندهنده “تشدید بیسابقه” تنشها است و مانعی برای مذاکرات صلح درباره اوکراین است. به گزارش دوشنبه شب ایرنا از “تاس”, فیکو افزود: «این تشدید بیسابقه تنشها است، تصمیمی که امیدها برای آغاز هر گونه مذاکرات صلح و ... اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین میبرد
کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین گفت که بهروزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی موثر و قدرتمند به مجوز واشنگتن برای حمله با موشکهای دوربرد آمریکایی به روسیه شد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، وان ایوی مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین در مصاحبه ای با خبرگزاری تاس، تصریح کرد که به روز رسانی دکترین هسته ... کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
به دنبال فرمان “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه برای گسترش قابلیتهای تسلیحات هستهای این کشور، چین خواستار آرامش و خویشتنداری در مناقشه اوکراین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد که تحت شرایط فعلی، تمام طرفین باید آرام بمانند و خویشتنداری ... واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سهشنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیتهای دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سالهای اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
لاوروف: هدف آمریکا از استقرار دفاع موشکی در اروپا، روسیه است نه ایران و کرهشمالی
وزیر امور خارجه روسیه ارزیابیهای مسکو از استقرار سامانههای دفاع موشکی آمریکا در اروپا را موجه توصیف و تاکید کرد که این، تلاشی برای ایجاد مزیت در برابر روسیه است، نه ایران و کرهشمالی. به گزارش ایسنا، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره افتتاح پایگاه دفاع موشکی آمریکا در ... لاوروف: هدف آمریکا از استقرار دفاع موشکی در اروپا، روسیه است نه ایران و کرهشمالی
گلوبال ریسرچ: ترامپ بهدنبال تشدید درگیری با چین بهروشهای مختلف است
هرچند که تنشهای آمریکا و چین به دوران قبل از کرونا باز میگردد، اما آمریکا با مقصر دانستن چین به عنوان منشأ اصلی ویروس کرونا و به کار بردن دیگر تاکتیکها به دنبال افزایش تنش بیشتر با این کشور است.
به گزارش فارس، «گلوبال ریسرچ» در یادداشتی که روز گذشته منتشر شد، با اشاره به قدرتهای هژمونی در جهان که قوانین و اهداف خاص خود را پیگیری میکنند و بدین طریق از مردم خود سوءاستفاده میکنند، نوشت، آمریکا به دنبال راهاندازی جنگ غیرمجاز علیه کشورهای مستقلی است که تحت کنترل ایالات متحده نیستند، این کشور همچنین میخواهد آنها را به کشورهای فرعی که تحت لوای خودش هستند تبدیل کنند.
به نوشته وبگاه گلوبال ریسرچ، آمریکا در دوران بعد از جنگ جهانی دوم استراتژی خود را به طور گسترده از دست داده است. اکثر کشورهایی که آمریکا هدف قرار داده است، کشورهایی مانند روسیه، چین، ایران کوبا، کره شمالی، سوریه و ونزوئلا تحت کنترل آمریکا نیستند. در زمان فروپاشی اقتصادی آمریکا با حدود ۳۸ درصد آمار بیکاری، وخیمتر شدن اوضاع برای مردم عادی آمریکا که بهتر نیز نخواهد شد و بیتفاوتی دولت ترامپ نسبت به سلامتی و آسایش مردم، تندروهای دولت همه تقصیرها را گردن چین انداختهاند تا سوءمدیریت خود را به اهداف مورد علاقه خود سوق دهند.
براساس گزارش رسانههای مستقر در آمریکا، این افراد نسبت به سیاستهای چین سختتر شدهاند.
واشنگتن پست به نقل از «مشاور ارشد» رژیم بدون نام «ترامپ»، اظهار داشت «مجازات چین قطعاً در ذهن دونالد ترامپ است.» این روزنامه آمریکایی در ادامه نوشت: «مقامات ارشد آمریکا بررسی خود برای مجازات چین یا درخواست غرامت مالی از این کشور را به دلیل طرز مدیریت این کشور در مقابله با کرونا آغاز کردهاند.»
طبق گزارشها، طرحهایی برای خلع مصونیت حاکمیتی چین به وجود آمدهاند تا واشنگتن، ایالتها، نهادها و اشخاص آمریکایی بتوانند از این کشور برای آسیبهایی که بر اثر گسترش ویروس کرونا به وجود آورده، شکایت کنند، موضوعی که پکن هیچ ارتباطی با آن ندارد و در صورت ایجاد دعوی قضایی برای شکایت، کار به جایی نمیرسد.
«اسکات کندی»، تحلیلگر امور سیاست خارجی در این باره اظهار داشت: «احتمال اینکه چین به پرداخت تاوان راضی شود صفر است.» با این وجود، ترامپ میگوید که آمریکا ممکن است صدها میلیارد دلار خسارت از چین دریافت کند، این مسئله به تنهایی روابط دو جانبهای که قبلاً نیز مشکل داشته را خدشهدار میکند.
گلوبال ریسرچ در ادامه این یادداشت با اشاره به اینکه تاکتیک دیگر آمریکا میتواند پیمانشکنی در پرداخت بخشی از بدهیهای آمریکا به چین باشد، نوشت چین بیش از یک تریلیون دلار دارایی وزارت خزانهداری آمریکا را در اختیار دارد. اگر اقدام آمریکا اقدام به پیمانشکنی علیه هر کشور، نهاد یا شخصیتی دیگر کند، به اعتبار و آبروی خود در بدهیهای ملیاش آسیب خواهد زد.
در ادامه این یادداشت آمده است، کاهش واردات از چین با فشار بر شرکتهای آمریکایی برای بازگرداندن عملیاتهای خود به داخل آمریکا، ممکن است گزینه احتمالی دیگر آمریکا باشد.
در سالی که به انتخابات منتهی میشود و در برههای که بحران اقتصادی آمریکا در شدیدترین حالت خود قرار دارد ترامپ به دنبال این است که مسئولیت آنچه که در کشور رخ داده را از گردن خود باز کند. این راهبرد، اختلاف آمریکا با چین را افزایش میدهد و احتمالاً شکست خواهد خورد. تندروهایی مانند «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا و «متئو پوتینگر» مشاور امنیت ملی این کشور به دنبال سیاستهای سخت علیه چین هستند.
طبق گزارشها، سازمان سیا هنوز نتوانسته شواهدی که نشان میدهند منشأ ویروس کرونا در آزمایشهای چینی بوده را پیدا کند. پکن به شدت این ادعا را انکار میکند و میگوید آمریکا منشأ ویروس کرونا بوده است.
روز پنجشنبه هفته گذشته، دفتر مدیر اطلاعات ملی آمریکا عنوان کرد که جامعه اطلاعاتی آمریکا «به طور جدی درباره اینکه آیا بیماری کرونا از طریق تماس با حیوانات بیمار یا در یک آزمایشگاه در شهر ووهان به وجود آمده، به طور جدی بررسی خواهد کرد.»
مدیر این دفتر نیز چین را برای شیوع ویروس کرونا مقصر میداند. در مقصر دانستن چین به عنوان منشأ ویرو کرونا، پامپئو پیشگام است و ترامپ و دیگر تندروها در آمریکا مقصر این معضل را چین میدانند.
گلوبال ریسرچ در ادامه این یادداشت با اشاره به اطمینان بالای آمریکا در مورد تغییر رژیم در یک کشور نوشت، مقامات آمریکایی عنوان میکنند که در مورد تغییر رژیم در هر کشور اطمینان بالا دارند، اما این ادعا به احتمال زیاد جعلی است. حمله آمریکا به چین، روسیه، ایران، سوریه، ونزوئلا و دیگر کشورهای مستقل به این دلیل است که میخواهد این کشورها را تضعیف و منزوی کند و این بخشی از راهبرد آمریکا برای تسلط بر جهان است.
وزارت امور خارجه آمریکا ادعا میکند که آمریکا «به دنبال یک رابطه سازنده و نتیجهگرا با چین است.» اما واقعیت برعکس است. جنگ ایالات متحده با چین ملتهبتر خواهد شد. مقصر دانستن چین برای شیوع ویروس کرونا و اقدامات تهدیدآمیز و تلافیجویانه، آخرین روشها برای تضعیف این کشور هستند. روابط دوجانبه (بین دو کشور) نیازمند تعادل است، اگر اقدامات ضدچینی دولت آمریکا بیش از اندازه شود، ایجاد یک اختلاف شدید ممکن است پیامدهای غیرقابل پیشبینی داشته باشد.
اسپانیا: کرونا رقابت آمریکا و چین را تشدید میکند
«آرانچا گونزالز لاجا» وزیر امور خارجه اسپانیا معتقد است که در پی شیوع ویروس کرونا، رقابت میان آمریکا و چین تشدید خواهد شد.
سوخوی روسی هواپیمای آمریکایی را بر فراز مدیترانه رهگیری کرد
نیروی دریایی ایالات متحده اعلام کرد که یک سوخوی ۳۵ روسیه در اقدامی «ناامن» بر فراز دریایی مدیترانه یک هواپیمایی آمریکایی را رهگیری کرد.
ماکرون از سازمان بهداشت جهانی در مقابل انتقادات ترامپ حمایت کرد
رئیس جمهوری فرانسه یک روز پس از آنکه همتای آمریکاییاش از سازمان بهداشت جهانی انتقاد کرد، حمایت کامل خود از این سازمان بینالمللی را در تماسی تلفنی با رئیس این سازمان ابراز کرد.
«نیزاویسیمایا گازیتا»؛ آیا روسیه قصد استقرار زیردریایی اتمی در کوبا را دارد؟
در آستانه سفر فرمانده کل ناوگان دریایی روسیه به کوبا، کارشناسان امکان استقرار کشتیها و زیردریاییهای مدرن روسی در بنادر در حال تجدید ساختار کوبا را بعید نمیدانند که این مسئله کابوسی برای نیروی دریایی آمریکا خواهد شد.