استقرار سامانه‌ موشکی پیشرفته آمریکا در تایوان همزمان با رزمایش‌های سالانه

ارتش تایوان در جریان رزمایش بزرگ «هان کوآنگ»، سامانه‌های موشکی (HIMARS) ساخت آمریکا را برای نخستین‌بار در این جزیره و در سطح گسترده مستقر کرد؛ اقدامی که با هدف تقویت آمادگی دفاعی برابر تهدیدهای چین صورت می‌گیرد. به گزارش روز شنبه ایرنا از تارنمای کانال اخبار آسیا، ارتش تایوان امروز (شنبه) سامانه‌های پیشرفته موشکی HIMARS ... استقرار سامانه‌ موشکی پیشرفته آمریکا در تایوان همزمان با رزمایش‌های سالانه

ادامه

آمریکا, استرالیا, اوکراین, تایوان, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق آسیا

استرالیا درخواست آمریکا برای پیوستن به جنگ احتمالی با چین را رد کرد

استرالیا درخواست واشنگتن مبنی بر اینکه کانبرا در صورت جنگ احتمالی بین آمریکا و چین بر سر تایوان، به طرف آمریکایی بپیوندد را رد کرد و گفت که از اقدام یکجانبه در تایوان حمایت نمی‌کند. به گزارش ایرنا به نقل از گاردین، در بحبوحه گزارش‌هایی مبنی بر اینکه واشنگتن به دنبال تضمین‌هایی در مورد نحوه ... استرالیا درخواست آمریکا برای پیوستن به جنگ احتمالی با چین را رد کرد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقیانوسیه, اکوس, تایوان, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, ژاپن, شرق آسیا

افزایشِ اخیر در هزینه‌های نظامی جهان

افزایشی چشمگیر در هزینه‌های نظامی دولت‌ها در سراسر جهان مشاهده می‌شود که بیشتر از سوی اروپا راه‌بری می‌شود. البته برآوردهایی متفاوت از هزینه‌های نظامی وجود دارد، بسته به این‌که چه معیارهایی برای محاسبهٔ افزایش هزینه‌ها به‌کار گرفته می‌شوند. در ادامهٔ این مطلب به‌منظور بررسی این مقوله از برآوردهای “نهاد بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم” (“SIPRI”) استفاده ... افزایشِ اخیر در هزینه‌های نظامی جهان

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحاد شوروی, اروپا, استعمار, امپریالیسم, انگلیس, اوکراین, جنگ سرد, جهان, دیدگاه, روسیه, سرمایه‌داری, سوئد, سوسیالیسم, غارتگری, فاشیسم, ناتو, نازیسم, هندوستان

دلیل وسواس «ترامپ» نسبت به گروه بریکس چیست؟

دلیل وسواس «ترامپ» نسبت به این گروه تاکید «بریکس» بر چندجانه‌گرایی و حرکت در مسیر ایجاد نظم چندجانبه بر خلاف رویکرد «دونالد ترامپ» برای احیا و تحمیل هژمونی غرب به رهبری آمریکا را می‌توان دلیلی بر تهدید دانستن گردهمایی این گروه غیرغربی به عنوان ائتلافی ضدغربی از سوی مقام‌های واشنگتن دانست. بریکس چیست؟ «هر کشوری ... دلیل وسواس «ترامپ» نسبت به گروه بریکس چیست؟

ادامه

آلمان, آمریکا, افریقای جنوبی, اقتصادی, امپریالیسم, برزیل, بریکس, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, ٰژئوپلیتیک, سازمان ملل, شیلی, غرب, مکزیک, هژمونیسم

عضو ناتو: به هیچ وجه در جنگ اوکراین مشارکت نمی‌کنیم

نخست‌وزیر رومانی با تاکید بر این که کشورش باید هزینه‌های دفاعی را در راستای برآورده کردن تعهدات و نیازهای ناتو افزایش دهد، هرگونه احتمال ورود نظامی بخارست به جنگ اوکراین را رد کرد. به گزارش ایسنا، «ایلی بولوژان» نخست‌وزیر رومانی با تاکید بر این که بخارست تحت هیچ شرایطی نیروهای نظامی‌اش را به اوکراین اعزام ... عضو ناتو: به هیچ وجه در جنگ اوکراین مشارکت نمی‌کنیم

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, رومانی, شرق اروپا, صلح, ناتو, هلند

گلوبال تایمز: چین به آمریکا باج نمی‌دهد

«گلوبال تایمز» از رسانه‌های دولتی چین نوشت که این کشور هرگز به دولت دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا باج نمی‌دهد و مرعوب او نمی‌شود.

 

گلوبال تایمز روز پنجشنبه در مطلبی نوشت به شکل باور نکردنی روابط دو قدرت برتر اقتصادی دنیا به پایین‌ترین سطح رسیده است و هر دو یکدیگر را مقصر می‌دانند اما شرایط پس از روی کار آمدن ترامپ به مراتب بدتر شده است.

 

گزارش با اشاره به راه اندازی «جنگ تجاری آمریکا علیه چین و اعمال ذهنیت جنگ سرد بر روابط دو طرف» آورده است که این کار ترامپ بنوعی «باج خواهی از چین» است که هرگز به نتیجه نمی رسد زیرا «چین خود همواره قربانی برخی از منازعات سیاسی و تجاری بوده است».

 

روزنامه ادامه داده است خیزش اقتصادی چین و قدرت گرفتن این کشور و تفاوت داشتن نظام این کشور با آمریکا از دیگر علت‌های اختلافات دو کشور محسوب می‌شود و بر روابط آنها سایه می‌افکند.

 

گزارش تاکید کرده است که پس از شیوع کرونا، روابط تیره‌تر شده است و «هوچی گری» آمریکا و اتهاماتی که در این راستا به پکن وارد می‌کند، مناسبات را به شکلی غیرمنتظره به سطحی بسیار پایین رسانده است.

 

گلوبال تایمز نوشت که «دولت ترامپ یک دولت تندرو با ذهنیت جنگ سرد است» و می خواهد شکل‌دهنده راهبردها و سیاست های چین باشد ولی چنین امری هرگز محقق نخواهد شد.

 

«هوشی جین» سردبیر این نشریه آورده است برخی از همکاری دو طرف می‌گویند این بسیار مطلوب است تنش‌ها پایان یابد اما اختلافاتی وجود دارد که چنین اجازه ای نمی‌دهد.

 

او می‌افزاید: آنچه آمریکا می‌خواهد این است که چین مانند ژاپن پیرو راهبردهای آن کشور باشد واشنگتن مایل به توقف توسعه و رشد چین است، در صورتی که چنین کاری اصلا امکان پذیر نیست.

 

وی گفت: همه چینی ها باید بدانند که دیگر نمی توانند در گذشته غوطه ور باشند باید قبول کرد که شرایط و شکل مناسبات چین و آمریکا فرق کرده است و باید با درایت و تصمیماتی جدید و سناریوهای تازه وارد عمل شد.

 

این روزنامه نوشته است که از دیدگاه آمریکا، چین یک رقیب راهبردی است و با این حساب این رقابت راهبردی یک فرایند طولانی خواهد بود و پکن باید همبستگی خود را برای مقابله با این شرایط حفظ کند.

جوزپ بورل؛ پایان سیستم تحت رهبری آمریکا و ورود به عصر آسیا اکنون در مقابل چشمان ما اتفاق می‌افتد

جوزپ بورل، دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا در میان نشانه‌هایی مبنی بر جایگزین شدن آسیا به جای ایالات متحده به عنوان مرکز قدرت جهانی خواستار اتخاذ استراتژی محکم‌تر در قبال چین شد و گفت: «شکوفایی چین تحسین برانگیز و احترام آمیز می‌شود اما همزمان سوال‌ها و نگرانی‌های زیادی وجود دارند.»

ادامه

اتحادیه اروپا, اتریش, المان, امارات, جهان, چین, دانمارک, ژاپن, سازمان ملل, سوئد, سیاست جهانی, شرق آسیا, فرانسه, کره جنوبی, هلند, هندوستان

روسیه: آمریکا عمداً به ثبات راهبردی در جهان آسیب می‌رساند

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت: خروج آمریکا از پیمان “آسمان باز”، ادامه سیاست از بین بردن ثبات راهبردی است که طی سال‌های اخیر در واشنگتن دنبال شده و اتهامات علیه مسکو نیز تنها بهانه‌ای برای این اقدامات است.  

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, روسیه, شمال اروپا