امضا نزدیک به ۲۰سند همکاری دوجانبه در دیدار شی جین‌پینگ با ماکرون

«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین بعد از ظهر دوشنبه ششم مه (۱۷ اردیبهشت) به وقت محلی در کاخ الیزه با «امانوئل ماکرون» همتای فرانسوی خود دیدار و گفتگو کرد. به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ «شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین بعد از ظهر دوشنبه ششم مه (۱۷ اردیبهشت) به وقت محلی در ... امضا نزدیک به ۲۰سند همکاری دوجانبه در دیدار شی جین‌پینگ با ماکرون

ادامه

استقلال, جهان, چین, خاورمیانه, سازمان ملل, صلح, فرانسه, گزارش

در سال ۲۰۲۳ نرخ مرگ و میر در ژاپن بیش از دو برابر تولد بوده است

داده‌های اخیر دولت ژاپن در مورد میلیون‌ها خانه خالی از یکی دیگر از تبعات رشد جمعیت منفی در این کشور آسیایی پرده برداشت. به گزارش روز دوشنبه ایرنا، ژاپن در حال حاضر یکی از پیرترین کشورهای جهان است. میانگین سنی این کشور نزدیک به ۴۹ سال است درحالیکه سال‌هاست دولت ژاپن تلاش می‌کند تا با ... در سال ۲۰۲۳ نرخ مرگ و میر در ژاپن بیش از دو برابر تولد بوده است

ادامه

جهان, حقوق بشر, ژاپن, شرق آسیا, گزارش

گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

توافق تجارت آزاد که اکوادور به عنوان چهارمین کشور آمریکای لاتین با چین، این غول آسیایی امضا کرده است، از دیروز (چهارشنبه یکم مه ۲۰۲۴) لازم‌الاجرا شد و مقام‌های دو کشور، این «نقطه عطف تاریخی» را با برگزاری مراسمی در کیتو، پایتخت اکوادور گرامی داشتند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از خبرگزاری افه، اکوادور ... گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

ادامه

آلمان, آمریکای لاتین, اقتصادی, اکوادور, پرو, چین, شرق آسیا, شیلی, کاستاریکا, گزارش

«امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

کشورهای “شمال جهانی” در انبوهی از سیستم‌های تسلیحاتی‌ای غرق شده‌اند که توانایی چند بار نابودی جهان را دارند. این کشورها نه تنها ارتش‌های مرگبار و خطرناکی دارند، بلکه بزرگ‌ترین صادرکننده تسلیحات به سایر نقاط جهان نیز هستند و به درگیری‌هایی دامن می‌زنند که با دیپلماسی حل‌وفصل‌شدنی‌اند. هرچه زرادخانه تسلیحات آن‌ها بزرگ‌تر باشد، اعتماد به‌نفسِ این ... «امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, افغانستان, اقتصادی, امپریالیسم, چین, روسیه, ژاپن, شرق, شرق آسیا, عراق, فرانسه, فقر, کره جنوبی, گروه ۷, مقاله, ناتو

چین به بحث کنترل تسلیحات هسته‌ای ورود نمی‌کند

براساس گزارشی به نقل از وزارت خارجه آمریکا، مقامات چین پس از مذاکرات نوامبر ۲۰۲۳ با ایالات متحده از ادامه مذاکرات کنترل تسلیحات هسته‌ای خودداری کرده و به گزینه‌های پیشنهادی «پاسخ اساسی» ارائه نکرده‌اند. به گزارش ایسنا، وب‌سایت خبری «سمافور» امروز پنجشنبه، به نقل از یک مقام وزارت خارجه آمریکا گزارش داد: «متأسفانه، جمهوری خلق ... چین به بحث کنترل تسلیحات هسته‌ای ورود نمی‌کند

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش

گشت‌زنی هوایی مشترک چین و روسیه باعث تنش با ژاپن و کره جنوبی شد

روسیه و چین در حالی از اجرای اولین عملیات گشت مشترک هوایی دو کشور خبر دادند که این عملیات باعث افزایش نگرانی و واکنش کره جنوبی و ژاپن از جمله با شلیک صدها تیر اخطار از سوی نیروی هوایی کره جنوبی و بالا گرفتن تنش میان این کشورها شد.

 

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، در عین حال چین اعلام کرد که این عملیات گشت‌زنی مشترک با روسیه علیه هیچ کشور و طرف ثالثی نبوده است.

 

چین این صحبت را بعد از آن مطرح کرد که کره جنوبی از این مساله که این جنگنده‌ها حریم هوایی آن را نقض کردند شکایت کرد.

 

وو کیان، سخنگوی وزارت دفاع چین گفت: چهار بمب‌افکن نیروی هوایی دو کشور روسیه وچین روز سه شنبه عملیات گشتزنی بر فراز دریای ژاپن و دریای چین شرقی را بدون آن که حریم هوایی هیچ کشور دیگری را نقض کنند به اجرا درآوردند.

 

وو کیان خاطر نشان کرد: چین دو بمب افکن H-6K را در یک آرایش ترکیبی با دو بمب افکن روسیه‌ای توپولف TU-95 به پرواز درآورد تا به موجب این اقدام شراکت راهبردی دو کشور توسعه یافته و عمیق‌تر شود.

 

جنگنده ها و هواپیماهای هشدار زودهنگام ای-۵۰ و کونگجینگ-۲۰۰۰ هم در این مانور شرکت داشتند.

 

یک مقام دولت کره جنوبی اظهار کرد که جنگنده‌های چینی وارد منطقه شناسایی دفاع هوایی کره جنوبی در سواحل جنوب غرب این کشور قبل از پرواز مشترکشان با هواپیماهای روسی شده بودند.

 

در همین راستا چندین جنگنده نیروی هوایی کره جنوبی بالغ بر ۳۶۰ گلوله اخطار را نیز برای یک بمب‌افکن نیروی هوای روسیه شلیک کردند و سئول اقدام به ثبت اعتراض رسمی خود هم نزد پکن و هم نزد مسکو کرد.

 

هوآ چونیینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین نیز روز سه‌شنبه گفت: منطقه شناسایی دفاع هوایی جزو حریم هوایی ارضی محسوب نمی‌شود و کشورهای دیگر نیز واجد شرایط پرواز هواپیماهایشان در آن هستند.

 

از سوی دیگر به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، وو کیان در یک کنفرانس خبری تاکید کرد: جنگنده‌های روسیه و چین به هیچ وجه در گشت‌زنی‌های مشترک بر فراز دریای ژاپن حریم هوایی کشورهای دیگر را نقض نکردند.

 

این سخنگو در جریان کنفرانسی به منظور تشریح سند دورنمای توسعه نظامی چین تاکید کرد: جنگنده‌های روسیه و چین در این گشت‌زنی‌ها شدیداً هنجارهای مرتبط با قوانین بین‌المللی را رعایت کردند و حریم هوایی هیچ کشوری دیگری را نقض نکردند.

 

او بیان کرد که این گشت‌زنی طبق یک طرح سالانه مانورهای مشترک دو کشور روسیه و چین صورت گرفت و هدایت شده علیه هیچ کشور دیگری نبود.

 

وزارت دفاع روسیه نیز ادعای سئول مبنی بر این که هواپیماهای توپولف روسی حریم هوایی کره جنوبی را نقض کردند مردود دانسته و تاکید کرد: این جنگنده‌های کره جنوبی بودند که دست به اجرای مانورهای غیر حرفه‌ای زده و امنیت بمب‌افکن‌های روسیه را به خطر انداختند.

 

به گفته وزارت دفاع روسیه این اولین بار نیست که خلبان‌های نیروی هوایی کره جنوبی به صورت ناموفق تلاش کردند تا جلوی پرواز هواپیماهای نیروی هوایی روسیه در آب‌های بی‌طرف دریای ژاپن را بگیرند.

 

مسکو نیز تاکید کرد که یک منطقه شناسایی دفاع هوایی در قوانین بین‌المللی مطرح نشده و از سوی روسیه نیز به رسمیت شناخته نمی‌شوند و روسیه بارها از مجاری گوناگون این موضوع را به کره جنوبی ابراز کرده است.

 

وزارت دفاع روسیه می گوید چهار بمب افکن، با پشتیبانی جنگنده ها، در یک مسیر از پیش تعیین شده در دریای ژاپن و دریای شرق چین گشت زدند در حالی که کره جنوبی اعلام کرد، جنگنده هایش با شلیک منور و رگبار مسلسل سعی کردند به هواپیماهای روسیه اخطار دهند وارد آسمان این کشور نشوند.

 

ژاپن در مورد این حادثه هم به روسیه و هم کره جنوبی اعتراض کرده است.

 

به گفته مقام‌های کره جنوبی هواپیماهای چین و روسیه صبح سه شنبه در حالی وارد منطقه شناسایی دفاع هوایی کره جنوبی (کادیز) شدند که یک هواپیمای دیگر روسیه از نوع ای-۵۰ نیز دو بار حریم هوایی آن بر فراز جزایر دوکدو-تاکشیما را نقض کرد.

 

این جزایر مورد مناقشه میان کره جنوبی و ژاپن است اما در اشغال کره جنوبی است.

 

وزارت دفاع کره جنوبی گفته است که جنگنده‌های این کشور بعد از ورود هواپیمای روسیه به سرعت پرواز کرده و در مجموع ۳۶۰ تیر هشدار شلیک کرده‌اند.

 

روسیه ادعای نقض حریم هوایی کره جنوبی را رد کرده و گفته است که دو بمب‌افکن این کشور در حال تمرین نظامی روی “آب‌های بی‌طرف” بودند.

 

سرگئی کوبیلاش از مقام های نظامی روسیه در بیانیه ای تلویزیونی گفت که این هواپیماها در یک مقطع در کنار هم شکل گرفتند. به گفته او آنها در جریان انجام وظیفه ۱۱ بار تحت تعقیب جنگنده های خارجی قرار گرفتند.

 

او خلبان های کره جنوبی را به “مانورهای خطرناک” در اطراف جزایر مورد مناقشه متهم کرد.

 

او گفت این هواپیماهای گشتی بیش از ۲۵ کیلومتر با جزایر دوکدو-تاکشیما فاصله داشتند و خلبان های کره جنوبی را به “اوباشگری در آسمان” متهم کرد.

 

او گفت که روسیه درباره “اعمال غیرقانونی و خطرناک” خدمه هواپیماها به دولت کره جنوبی اعتراض کرده است.

 

توکیو نیز شکایتی را علیه این رویداد تسلیم دولت های روسیه و کره جنوبی کرده است.

 

از آنجا که ژاپن مدعی حاکمیت بر این جزایر است گفت که روسیه حریم هوایی اش را نقض کرده اما همچنین گفت که واکنش کره جنوبی هم شدیدا تاسف‌برانگیز است.

 

یوشیهیدا سوگا دبیر کابینه دولت ژاپن گفت: “در پرتو موضع ژاپن در مورد حاکمیت جزایر تاکشیما، شلیک تیرهای اخطار از سوی هواپیماهای کره جنوبی کاملا غیرقابل قبول و مایه تاسف شدید است.”

ایسنا

چین تعرفه واردات فولاد ضد زنگ از اروپا را تا ۱۰۳درصد افزایش می‌دهد

چین اعلام کرد که از فردا سه‌شنبه اول مرداد/ ٢٣ ژوئیه، تعرفه بر واردات انواع فولاد ضد زنگ از اروپا و ٣ کشور آسیایی را افزایش می‌دهد. ایجاد عوارض، برای مبارزه با کاهش قیمت داخلی این محصولات و تقویت تولیدکنندگان فولاد در چین است.

ادامه

اتحادیه اروپا, امریکا, اندونزی, جهان, چین, ژاپن, شرق آسیا, کره جنوبی