الجزیره؛ معنای «مسیر ترامپ» بر حضور ایران و روسیه در قفقاز جنوبی

یک تحلیلگر سیاسی اوکراینی معتقد است که واشنگتن برای حفاظت از جاده موسوم به مسیر ترامپ ممکن است از یک شرکت نظامی خصوصی استفاده کند و در نهایت یک پایگاه نظامی بسازد که به‌طور اسمی از ارمنستان محافظت می‌کند اما در واقع ایران را زیر نظر دارد. به گزارش ایرنا، سایت خبری تحلیلی الجزیره در ... الجزیره؛ معنای «مسیر ترامپ» بر حضور ایران و روسیه در قفقاز جنوبی

ادامه

آذربایجان, آمریکا, ارمنستان, اروپا, امنیتی, انگلیس, ایران, تحلیل, ترکیه, جنوب شرق اروپا, دریای حزر, روسیه, صلح, قفقاز, گرجستان

افزایش فاصله گرجستان از ناتو و اتحادیه اروپا

گرجستان اعلام کرد که مرکز اطلاعات ناتو و اتحادیه اروپا در این کشور را تعطیل خواهد کرد. باشگاه خبرنگاران به نقل از رویتر؛ رسانه‌های گرجستان به نقل از وزارت امور خارجه این کشور گزارش دادند که در بحبوحه تیرگی روابط بین تفلیس و غرب، دولت گرجستان مرکز اطلاعات ناتو و اتحادیه اروپا در این کشور ... افزایش فاصله گرجستان از ناتو و اتحادیه اروپا

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, جنوب شرق اروپا, روسیه, غرب, قفقاز, گرجستان, ناتو

مردم بلغارستان در مخالفت با تغییر ارز ملی به یورو طی تظاهراتی خواستار برگزاری همه‌پرسی شدند

هزاران نفر از مردم بلغارستان در تظاهراتی با طرح دولت این کشور برای تغییر ارز ملی به یورو مخالفت کرده و خواستار برگزاری همه‌پرسی در این باره شدند. به گزارش ایرنا به نقل از آسوشیتدپرس، گروه‌های مدنی و احزاب ملی‌گرا سازماندهی تظاهرات روز شنبه در صوفیه پایتخت بلغارستان را برعهده داشتند. معترضان پرچم‌های بلغارستان در ... مردم بلغارستان در مخالفت با تغییر ارز ملی به یورو طی تظاهراتی خواستار برگزاری همه‌پرسی شدند

ادامه

اتحادیه اروپا, اعتراضات اجتماعی, اقتصادی, بلغارستان, تورم, جنوب شرق اروپا, جهان, خبر

انتخابات رومانی به دور دوم کشیده شد

نامزد راست افراطی و منتقد اروپای رومانی در انتخابات پارلمانی این کشور پیروز شده و به دلیل عدم کسب رای اکثریت این انتخابات به دور دوم کشیده شد. به گزارش تسنیم به نقل از روزنامه پاسایر نویه پرسه، نتایج اولیه انتخابات ریاست جمهوری رومانی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا و ناتو نشان می دهد که ... انتخابات رومانی به دور دوم کشیده شد

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, جنوب شرق اروپا, جهان, خبر, روسیه, رومانی, غرب, ناتو

سفر دبیرکل سازمان امنیت اروپا به گرجستان و شکست انقلاب رنگی

سفر دبیرکل سازمان امنیت و همکاری اروپا به تفلیس و دیدارهای وی با مقامات ارشد دولت «رویای گرجستان»، علی‌رغم مخالفت آمریکا، به عنوان مُهر تأییدی بر مشروعیت بین‌المللی این دولت و شکست کامل پروژه «میدان» و اپوزیسیون غرب‌گرا ارزیابی می‌شود. به گزارش خبرگزاری تسنیم، سفر فریدون سینیرلی اوغلو، دبیرکل سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSCE) ... سفر دبیرکل سازمان امنیت اروپا به گرجستان و شکست انقلاب رنگی

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, تحلیل, جنوب شرق اروپا, جهان, سازمان امنیت و همکاری اروپا, صندوق بین‌المللی پول, غرب, فرانسه, قفقاز, گرجستان

گزارش یک رسانه اسرائیلی از نقش تل‌آویو در مناقشه قره باغ

یک رسانه اسرائیلی از نقش منفی و تسلیحات این رژیم در مناقشه قره باغ بین آذربایجان و ارمنستان پرده برداشت.

 

به گزارش تسنیم شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل در گزارشی در این رابطه اعلام کرد: سلاح‌های “اسرائیلی” ستاره این درگیری هستند در حالی که هواپیماهای بدون سرنشین ساخت اسرائیل جنگ علیه ارمنستان را مدیریت می‌کنند.

 

این شبکه عبری زبان با استناد به تصاویر و فیلم های منتشر شده از صحنه درگیری بین این دو کشور خبر داد سرنگونی تعدادی از پهپادهای آذربایجان با آتش پدافند هوایی ارمنستان نشان از حجم همکاری تسلیحاتی باکو تل آویو دارد.

 

در بخش دیگری از این گزارش تاکید شده دولت آذربایجان اکثر تسلیحات خود را از ترکیه و اسرائیل دریافت می‌کند و در شرایطی که تل آویو روابط طولانی مدتی را با آذربایجان دارد بخش عمده ای از تسلیحات این ارتش هم از اسرائیل تهیه شده است.

 

در این بین علاوه بر پهپادهای ساخت ترکیه، هواپیماهای بدون سرنشین تهاجمی و اطلاعاتی هرمس ۴۵۰ هم در این جنگ نقش آفرینی می‌کنند.

 

علاوه بر آن موشک‌های ضد تانک اسپایک و سامانه‌های پدافندی ساخت مراکز تسلیحاتی اسرائیل نیز در قالب تسلیحات ارتش آذربایجان در این جنگ حضور دارند.

 

در مقابل آذربایجان نیز یکی از منابع اصلی تامین کننده انرژی برای اسرائیل است به نحوی که در حال حاضر ۴۰ درصد از نیازهایش را که از طریق خط لوله‌ای از باکو به گرجستان و از آنجا به بندر جیهان ترکیه در سواحل دریای مدیترانه منتقل می‌شود ، تامین می‌کند.

 

در بخش دیگری از گزارش آمده است از میان لاشه هواپیماهای بدون سرنشینی که دولت ارمنستان موفق به سرنگونی آن شده و در معرض دید رسانه‌ها قرار گرفته شماری از انواع هواپیماهای بدون سرنشین ساخت اسرائیل به چشم می‌خورد.

 

از سوی دیگر روزنامه عبری زبان یدیعوت احارانوت هم نوشت تل آویو هم در جنگ دایر بین آذربایجان و ارمنستان بر سر منطقه مورد منازعه ناگورنی قره باغ حضور جدی داشته است و پل هوایی ارسال کمک به این کشور همسایه ایران را همزمان با آغاز جنگ آغاز کرده است.

 

به نوشته نویسندگان این گزارش، روابط بین باکو و تل آویو از چهار سال پیش بعد از امضای قرارداد بزرگ تسلیحاتی به نقطه اوج خود رسیده است.

 

این روزنامه عبری زبان با استناد به تصاویر رصد پروازها تاکید می‌کند طی چند روز گذشته شاهد افزایش ثبت حرکت هوایی بین دو طرف بودیم.

 

احارانوت تاکید می‌کند این پل هوایی در راستای همکاری امنیتی بین اسرائیل و جمهوری آذربایجان است و در این چارچوب چند هواپیمای ترابری از باکو به (فلسطین اشغالی) پرواز کردند تا محموله‌های سلاح را به کشورشان منتقل کنند.

 

به نوشته این روزنامه عبری زبان این رفتار تل آویو با وجود درخواست های مکرر ارمنستان از اسرائیل برای توقف حمایت تسلیحاتی از آذربایجان انجام می‌شود.

بیانیه مشترک روسیه، فرانسه و آمریکا درخصوص تنش‌های قره‌باغ

رؤسای جمهور روسیه، فرانسه و آمریکا در خصوص تنش‌های قره‌باغ بیانیه مشترک صادر کرده و آتش‌بس و مذاکره بدون پیش‌شرط بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان را خواستار شدند.

ادامه

اذربایجان, ارمنستان, امریکا, ترکیه, تروریسم, تشنج زدایی, جنوب شرق اروپا, جهان, خبر, دخالت نظامی, روسیه, فرانسه

دیده‌بان حقوق بشر: شرکت‌های امنیتی ترکیه مزدوران سوری را به آذربایجان اعزام کردند

گروه موسوم به «دیده‌بان حقوق بشر سوریه» روز چهارشنبه مدعی شد؛ شرکت‌های امنیتی ترکیه مزدوران سوری را به جمهوری آذربایجان اعزام کرده‌اند.

ادامه

اذربایجان, ارمنستان, ترکیه, جنوب شرق اروپا, جهان, خبر, دخالت نظامی, سوریه