سفیر اسرائیل در اتیوپی از مقر اتحادیه آفریقا اخراج شد

رسانه‌ها گزارش کردند سفیر اسرائیل در اتیوپی به دلیل مخالفت کشورهای شرکت کننده در نشست سالانه، از مقر اتحادیه آفریقا اخراج شد. به گزارش ایسنا، خبرنگار شبکه خبری الجزیره گزارش کرد «آبراهام نگوس»، سفیر اسرائیل در اتیوپی، امروز دوشنبه از سالن ماندلا در مقر اتحادیه آفریقا اخراج شد. اخراج سفیر پس از آن صورت گرفت ... سفیر اسرائیل در اتیوپی از مقر اتحادیه آفریقا اخراج شد

ادامه

اتحادیه آفریقا, اسراییل, جهان, خاورمیانه, خبر, رواندا, سازمان آزادی‌یخش فلسطین, سازمان ملل, فلسطین, نسل‌کشی

مصاحبه با رفیق نزار طرابلسی، مسئول دفتر بین‌المللی حزب کمونیست سوریه (متحد)

”هیئت تحریر شام“ پس از یک جنگ داخلی که بیش از یک دهه ادامه داشت در مدتی بسیار کوتاه در سوریه به قدرت رسید. آیا این تغییر و تحول به این علت بود که دولت قبلی، دولت بشار اسد، حمایت مردمی را کاملاً از دست داده بود؟ یا علت‌های دیگری هم وجود داشت؟ اول اینکه ... مصاحبه با رفیق نزار طرابلسی، مسئول دفتر بین‌المللی حزب کمونیست سوریه (متحد)

ادامه

آمریکا, ازبکستان, اسراییل, افغانستان, اقتصادی, ایدئولوژی, تحلیل, ترکیه, تروریسم, جهان, حزب کمونیست, خاورمیانه, روسیه, سوریه, صهیونیسم, طبقه کارگر, غرب, کودکان

آمریکا سعی کرد که آمادگی مصر را طی روزهای گذشته بیازماید/ اسرائیل توان جنگیدن با ارتش مصر را ندارد

ژنرال مصری با اشاره به آمادگی ارتش مصر برای هر نبردی و تقابل جنگنده های مصری با هواپیماهای جنگی آمریکایی گفت: زمانی که قوی باشی احدی جرات نزدیک شدن به تو را نخواهد کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روسیاالیوم، سرتیپ «سمیر فرج» کارشناس نظامی مصری گفت: اسرائیل توان جنگیدن با ارتش مصر ... آمریکا سعی کرد که آمادگی مصر را طی روزهای گذشته بیازماید/ اسرائیل توان جنگیدن با ارتش مصر را ندارد

ادامه

آمریکا, اسراییل, تحلیل, جهان, فلسطین, مصر

هشدار مشاور سابق پنتاگون درباره گسترش حضور نظامی آمریکا در منطقه

مشاور سابق پنتاگون درباره افزایش حضور نظامی ایالات متحده در غرب آسیا و پیامدهای درگیری نظامی با ایران هشدار داد. به گزارش ایسنا، «داگلاس مک گرگور» سرهنگ بازنشسته و مشاور سابق وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: درگیری‌های جدید در خاورمیانه در حال شکل‌گیری است. اما از آنجایی ... هشدار مشاور سابق پنتاگون درباره گسترش حضور نظامی آمریکا در منطقه

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, افغانستان, ایران, تحلیل, جهان, حضور نظامی, خاورمیانه, ویتنام

پیام شدیداللحن مصر خطاب به اسرائیل

وزیر خارجه مصر یک پیام شدیداللحن خطاب به اسرائیل مخابره کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معا، بدر عبدالعاطی وزیر خارجه مصر در جریان دیدار با هیئت جنبش فتح تاکید کرد که قاهره با تلاش‌های اسرائیل برای جدا کردن نوار غزه از کرانه باختری مخالف است. وی افزود: مصر کاملاً با تجاوزات اسرائیل ... پیام شدیداللحن مصر خطاب به اسرائیل

ادامه

اسراییل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, سازمان آزادی‌یخش فلسطین, صهیونیسم, فتح, فلسطین, مصر

گزارش فارن پالیسی از تاثیر نزاع بر سر گرینلند بر تنش بین ایران و آمریکا

تارنمای فارن پالیسی در مطلبی نوشت: مرافعه دانمارک با آمریکا بر سر گرینلند ممکن است به قیمت شکست واشنگتن در ترغیب دانمارک به عنوان کشوری توانمند در حوزه دریایی برای پیوستن به ائتلاف دریایی در تنگه هرمز تمام شود.

 

“لارا سلیگمن” از خبرنگاران این نشریه آمریکایی در نوشتاری با عنوان “مرافعه ترامپ با دانمارک می تواند به قیمت شکست سیاست هایش علیه ایران تمام شود” افزود: ممکن است دانمارکی ها پیش از آنکه رئیس جمهوری آمریکا در مورد گرینلند عنان از کف دهد، به فکر پیوستن به ائتلاف آمریکا در خلیج فارس بوده‌اند.

 

در طول چندین دهه کار “جیم تاونزند” محقق و پژوهشگر در زمینه سیاست های اروپا درپنتاگون و ناتو، وی هرگز ندیده است که دانمارکی ها به جنگ نه بگویند. از نخستین جنگ خلیج فارس تا عملیات ضد داعش، دانمارک همیشه یکی از نخستین متحدانی بود که ایالات متحده هنگام درخواست پشتیبانی نظامی، دست خود را بالا برد.

 

اما جنگ لفظی “دونالد ترامپ” با “مته فردریکسن” نخست وزیر دانمارک در رابطه با پیشنهاد غافلگیرانه وی برای خرید گرینلند و لغو ناگهانی سفرش به این کشور ممکن است محاسبات دانمارک برای پیوستن به آخرین کارزار امنیتی بین المللی ایالات متحده را پیچیده کند؛ یعنی تلاش برای تشکیل گشت دریایی جهت تأمین امنیت تنگه هرمز.

 

این پیشنهاد که ابتدا “عملیات سنتینل”لقب گرفته بود، به تازگی دچار کش وقوس هایی شده و متحدان اروپایی به ویژه برای پیوستن به این ائتلاف به دلیل تلاش برای نجات برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) تردید دارند. کارشناسان می گویند بسیاری از متحدان اروپایی نمی خواهند بخشی از کارزار فشار حداکثری ترامپ باشند.

 

به تازگی پس از تلاش های دیپلماتیک بسیار واشنگتن، انگلستان، استرالیا و بحرین اعلام کرده اند که کشتی ها و هواپیماهای خود را برای پیوستن به این ائتلاف اعزام می‌کنند.

 

“راکفورد ویتز” مدیربرنامه مطالعات دریانوردی دانشکده فلتچر دانشگاه تافت در این مورد گفت:”اکنون سخت ترین کار انجام شده است. هنگامی که شما به بحران برخورد می‌کنید، آنگاه موانعی که به هر دلیلی دریغ می‌شوند، برطرف می‌شوند”.

 

دانمارکی ها دارای نیروی دریایی توانمندی هستند، علاقه زیادی به حمل و نقل تجاری دارند و از نظر تاریخی طرفدار آمریکا هستند. اما کارشناسان می گویند که واکنش تند فردریکسن به پیشنهاد ترامپ برای خرید بزرگترین جزیره جهان تحت عنوان “بحث پوچ” و در پی آن لغو سفر ترامپ به دانمارک ممکن است برنامه های این کشور اسکاندیناوی برای پیوستن به ائتلاف دریایی در خلیج فارس را تغییر دهد.

 

ویتز افزود: “اگر ما مرافعه گرینلند را نداشتیم، دانمارکی‌ها حتی پیش از فرانسه و اسپانیا به ما ملحق می‌شدند”.

 

طبق گزارش ها، ترامپ روز پنجشنبه تلفنی با نخست وزیر دانمارک صحبت کرد، احتمالاً این نخستین باری است که این دو نفر از زمان تصدی مقام رهبری دانمارک توسط فردریکسن در ژوئن (خرداد) صحبت کرده بودند. به گفته رسانه‌های دانمارکی مذاکرات “سازنده” بوده است، اما دولت دانمارک قصد ندارد جزئیات تماس را منتشر کند.

 

دانمارک تقریباً در هر یک از مبارزات اصلی ارتش ایالات متحده در ۳۰ سال گذشته ورود کرده است از جمله عملیات ناتو در مورد لیبی و جنگ های عراق و افغانستان. تاونزند ادامه داد: دانمارک در جنگ اول خلیج فارس به سرعت کشتی ها را به جنوب فرستاد، گرچه کشتی های آنها که برای شرایط قطب شمال ساخته شده بودند، دارای سیستم های خنک کننده هوا نبودند.

 

دانمارکی‌ها همچنین از سال ۲۰۰۸ در تلاش ها به رهبری آمریکا برای مقابله با دزدی دریایی در سواحل سومالی هم سرمایه گذاری کردند.

 

در عین حال این کشور اسکاندیناوی علاقه قابل توجهی در حمایت از حمل و نقل تجاری در منطقه دارد. به عنوان یکی از کشورهای صاحب بزرگترین صنایع حمل و نقل در جهان، شرکت های دانمارکی ۱۰ درصد از تجارت جهانی را برعهده دارند. دانمارک سرزمین “مرسک کانتینر”، بزرگترین شرکت حمل و نقل کانتینری در جهان است.

 

ویتز اضافه کرد: کشتی‌های مرسک تقریباً هر روز از تنگه هرمز عبور می‌کنند.

 

تاونزند با اشاره به کشتی‌های “مدرن” نیروی دریایی دانمارک گفت: “در صورت نبود بحث گرینلند، دانمارکی ها به سرعت به ائتلاف دریایی می‌پیوستند اما حالا برای نخست وزیر دانمارک دشوار است برای پیوستن به این تلاش آری بگوید.

 

بنابراین امتناع دانمارک از پیوستن به ائتلاف، آخرین شکست در سری شکست‌های آمریکا برای ائتلاف خواهد بود. “جان میلر” فرمانده بازنشسته ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در این مورد گفت: بی‌میلی متحدان آمریکا برای حضور در ائتلاف دریایی، گسستگی چشمگیری در تاریخ معاصر است.

 

میلر ادامه داد: برخی اختلافات اصلی سیاسی، به ویژه میان اروپایی ها و ایالات متحده در رابطه با [توافق هسته ای] وجود دارد و نگرانی ها برای اینکه در نهایت بر سر این مساله به کجا می رسیم، بسیار است.

 

میلر در ادامه سخنانش گفت: اما این واقعیت که بیشتر متحدان خلیج فارس آمریکا به این ائتلاف نپیوسته اند گیج کننده است. با این حال کارشناسان می گویند شرکای خاورمیانه ای واشنگتن به دلیل موقعیت جغرافیایی در موقعیت حساسی قرار گرفته اند. عربستان سعودی و امارات متحده عربی، دو بازیکن اصلی خاورمیانه که هنوز به عملیات دریایی نپیوسته و علاقه ای به درگیری ندارند.

 

وی خاطرنشان کرد: متحدان خلیج فارس ممکن است از دولت آمریکا اطمینان بخواهند که در هر مذاکره جدید برای توافق جدید با ایران، امکان نظر دادن بیشتری داشته باشند.

 

“فارن پالیسی” نام نشریه خبری سیاسی-اقتصادی است که بنیانگذاران آن” ساموئل هانتینگتون” و “وارن منشل” می‌باشند. این نشریه در سال ۱۹۷۰ بنیان نهاده شد. محتوای اخبار و گزارش های این نشریه بر امور جهانی، حوادث جاری و سیاست داخلی و بین المللی متمرکز است. “موشه نعیم” از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۰ سردبیر آن بود. در سال ۲۰۰۸ شرکت واشنگتن پست متعلق به هلدینگ گراهام آنرا خریداری کرد، و از سال ۲۰۱۰ سوزان گلاسر سردبیر آن شد”

ایرنا

عربستان و امارات یمنی‌ها را رها کرده‌اند تا بمیرند

پس از آن که سازمان ملل فاش کرد عربستان و امارات تنها بخشی از ۱.۲ میلیارد دلار کمکی که به یمن جنگ‌زده وعده داده بودند، پرداخت کرده‌اند، سعودی‌ها و اماراتی‌ها متهم شدند که یمنی‌ها را به حال خود رها کرده‌اند تا بمیرند.

ادامه

امارات, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, عربستان سعودی

نه به جنگ، نه به تحریم، نه به دیکتاتور!

شبکه برای صلح و عدالت اجتماعی در گوتنبرگ سوئد: ما از همه نیروهایی که برای صلح و خلع سلاح در سطح جهان مبارزه میکنند می خواهیم تا دولت آمریکا و سیاست رویارویی متحدان سعودی و اسرائیلی خود در مواجهه با ایران را به دلیل نقض منشور سازمان ملل، محکوم کنند.

ادامه

اسراییل, ایران, جهان, خاورمیانه, خبر, سوئد, شیلی, عراق, عربستان سعودی

بحران کمبود آب در جهان و خطر درگیری‌های نظامی آینده بر سر آب

به نوشتۀ کان هالینان، اخیراٌ روابط سودان و اتیوپی برسر رود نیل رو به‌وخامت گذاشته است، کشورهای سوریه، عراق و ترکیه به‌خاطر رودخانه فرات رو در روی یکدیگر قرار گرفته‌اند. آب به آتش‌افروز دیگری در درگیری‌های خاورمیانه تبدیل شده است.

ادامه

اتیوپی, اردن, استرالیا, اسراییل, امریکا, پاکستان, ترکیه, جهان, چین, خاورمیانه, سودان, سوریه, عراق, فلسطین, لبنان, مصر, مقاله, هندوستان