«قیس سعید» با کسب ۹۰.۶۹% درصد آراء برای بار دوم پیروز انتخابات ریاستجمهوری تونس شد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، قیس سعید، برای بار دوم رئیس جمهور منتخب تونس شد. کمیسیون ملی انتخابات تونس اعلام کرد «قیس سعید» با کسب ۹۰.۶۹% درصد آرا برای بار دوم پیروز انتخابات ریاستجمهوری این کشور شده ... پیروزی قاطع «قیس سعید» در انتخابات ریاست جمهوری تونس
سازمان ملل: اوضاع در لیبی به شدت وخیم است
یک مقام ارشد سازمان ملل در لیبی به شورای امنیت گفت که وضعیت اخیر در این کشور، تلاشها برای یک راه حل سیاسی از طریق مذاکره را پیچیده کرده است. استفانی کوری گفت: طی دو ماه گذشته، وضعیت لیبی به سرعت از نظر ثبات سیاسی، اقتصادی و امنیتی بدتر شده است. اقدامات یکجانبه بازیگران سیاسی، ... سازمان ملل: اوضاع در لیبی به شدت وخیم است
تحلیلگران عرب: باید ۳۵ پایگاه نظامی آمریکا در منطقه برچیده شود
تحلیلگران عرب با اشاره به استقرار ۳۵ پایگاه آمریکا در منطقه و حمایت همه جانبه آنها از نسل کشی اسرائیل در نوار غزه تاکید کرد که باید این پایگاهها به شکل مسالمت آمیز یا مسلحانه برچیده شوند و اگر ملت های منطقه اراده کنند، این کار شدنی است. به گزارش روز یکشنبه ایرنا، «محمود القیعی» ... تحلیلگران عرب: باید ۳۵ پایگاه نظامی آمریکا در منطقه برچیده شود
مصر و روسیه در مدیترانه رزمایش مشترک برگزار میکنند
بر اساس اعلام وزارت دفاع روسیه نیروهای دریایی این کشور و مصر به اجرای رزمایش مشترکی در دریای مدیترانه خواهند پرداخت. به گزارش ایسنا، وزارت دفاع روسیه امروز (شنبه) اعلام کرد ۲ رزمناو متعلق به ناوگان پاسیفیک نیروی دریایی روسیه در رزمایش مشترک دریایی با نیروی دریایی مصر در دریای مدیترانه شرکت خواهند کرد. در ... مصر و روسیه در مدیترانه رزمایش مشترک برگزار میکنند
براساس نتایج یک بررسی بینالمللی، جایگاه جهانی آمریکا رو به افول است
براساس نتایج منتشر شده از شاخص ادراک دموکراسی (DPI)، جایگاه آمریکا بهویژه بهدلیل حمایت بیدریغ از جنگ اسرائیل در غزه روبه افول است. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از نشریه پولیتیکو، آمارهای جدید نشان میدهد که اقبال عمومی در سطح جهان نسبت به آمریکا رو به کاهش است و این امر به ویژه در پی ... براساس نتایج یک بررسی بینالمللی، جایگاه جهانی آمریکا رو به افول است
گاردین: انقلاب جدیدی در تونس شعلهور شده است
روزنامه انگلیسی «گاردین» در مقاله ای به ناآرامی های اخیر در تونس و اعتراض به سیاست های اقتصادی دولت این کشور اشاره کرد و نوشت: مردم تونس هنوز تسلیم نشدند و به اعتراض های خود برای تحقق مطالبات اقتصادی و تغییر برنامه بودجه ریاضتی ادامه می دهند.
گاردین افزود: اعتراض های مردمی تونس، بیانگر آن است که انقلاب در کشور همچنان ادامه دارد و جوانان تونسی به این نتیجه رسیده اند که انقلاب سال ۲۰۱۱ میلادی تغییری در کشورشان ایجاد نکرده است.
«غسان بن خلیفه» روزنامه نگار و فعال تونسی و «حمزه حموشین» فعال جزائری دو نویسنده این مقاله، به بازداشت های خشونت آمیز اخیر معترضان به دست پلیس در ناآرامی های سراسری در تونس اشاره کردند و نوشتند: صدها تن در این ناآرامی ها بازداشت و یک نفر نیز کشته شد. تونسی ها در اعتراض به بودجه دولت در سال ۲۰۱۸ میلادی، به خیابان ها آمده اند که شامل یک سری تدابیر ریاضتی شدید می شود. این سیاست ها به افزایش قیمت مواد خوراکی، سوخت، انرژی منجر می شود و تاثیرات منفی بر بخش بهداشت و آموزش دارد. همه این سیاست های اقتصادی، یک بار اضافی بر دوش مردم فقیر و ندار تونس به شمار می رود.
گاردین نوشت: البته دولت تونس به تنهایی سیاست های اقتصادی را اتخاذ نمی کند، بلکه این تدابیر از سوی نهادهای مالی بین المللی مثل صندوق بین المللی پول بر این کشور تحمیل می شود. این صندوق با اعطای وام به ارزش ۳ میلیارد دلار به دولت تونس در سال ۲۰۱۷ میلادی، بنا بر شروط مشخصی، موافقت کرد. همچنین این سیاست ها، به مثابه یک برنامه «نئولیبرال» است که از سوی رهبران امپریالیسم بر تونس دیکته می شود و شرکت های چند میلیتی و سازمان های مهم غیر دولتی از آن حمایت می کنند.
مردم تونس روحیه انقلابی خود را حفظ کرده اند
اعتراض های تونس بیانگر آن است که مردم این کشور هنوز تسلیم نشده اند و روحیه انقلابی خود را با وجود اینکه کمی ضعیف شده اما همچنان حفظ کرده اند و گروه های انقلابی جدید، جنبش های جوانان، گروه های حمایت از حقوق زنان، اتحادیه ها، فارغ التحصیلان بیکار و کشاورزان به اعتراضات خود برای تحقق مطالبات شان ادامه می دهد.
گاردین افزود: شعله ور شدن اعتراض ها ناگهانی نبوده بلکه همزمان با هفتمین سالگرد سرنگونی «زین العابدین بن علی» دیکتاتور پیشین روی داده است. همچنین، انقلاب مردم تونس معمولا در میان انقلاب های منطقه یک استثنا به نظر می رسد؛ از این جهت که در نهایت امر به خشونت و هرج و مرجی که در کشورهای مجاور شاهدش بودیم، منجر نمی شود.
دموکراسی بدون برقراری حاکمیت مردمی ممکن نیست
مقاله نویس گاردین ادامه داد: مردم تونس می دانند که دموکراسی حقیقی بدون برقراری عدالت اجتماعی و حاکمیت مردمی غیر ممکن است. آنها می دانند که دولت کنونی در تلاش برای تثبیت وضعیت موجود، عدم ورود جامعه به سیاست، حفظ وابستگی تونس به منافع خارجی است.
بر اساس این گزارش ، مردم تونس همچنان به مقاومت خود در برابر نئولیبرالیسم و حملات استعماری جدید علیه حاکمیت شان ادامه می دهند. با وجود اینکه دولت اعتراض ها را سرکوب می کند، اما جنبش جوانان «آنچه در انتظارش هستیم» و سایر جنبش ها، عزم خود را برای ادامه مقاومت تا تغییر بودجه کنونی جزم کرده اند. خیابان های تونس بار دیگر شاهد سرکوب و ضرب و شتم و در عین حال در انتظار ایجاد تغییر ریشه ای است.
ایرنا
سخنگوی ارتش لیبی: ایران نقش پنهانی درلیبی ایفا میکند/ترکیه خطری برای منطقه است
به نقل از الدستور، احمد المسماری سخنگوی ارتش ملی لیبی ضمن تمجید از مواضع مصر در محافل بین المللی از لیبی گفت: همکاری با مصر ادامه دارد و اگر ارتش مصر و جنگ آن با تروریسم نبود، منطقه از دست رفته بود.
اندیشکده آمریکایی: یکهزار زن داعشی در لیبی حضور دارند
اندیشکده سیاست خاورنزدیک واشنگتن در یاداشتی دوشنبه شب نوشت: یکهزار زن در گروهک تروریستی داعش در لیبی حضور دارند که از این میان ۳۰۰ تن از آنها را اتباع تونسی تشکیل می دهند.
رای الیوم: آمریکا بهتروریستها برای جمعشدن در لیبی چراغسبز نشانداده است
پایگاه خبری «رای الیوم» نوشت: منابع دیپلماتیک و اطلاعاتی میگویند آمریکا به صدها تروریست داعشی و عضو القاعده و دیگر گروههای تروریستی چراغ سبز نشان داده است تا از لبنان، سوریه و عراق به لیبی بروند و در مناطق بیابانی و قبیله ای مستقر شوند.
بازداشت رهبران سرشناس حزب کمونیست سودان
به نقل از النشره، نیروهای پلیس سودان برای متفرق کردن صدها سودانی معترض به افزایش قیمتها در این کشور که در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری واقع در خارطوم تجمع کرده بودند از گاز اشکآور و باتوم استفاده کردند.