لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا از نئولیبرالیسم انتقاد کرد و گفت که نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را که گریبانگیر دموکراسیها شده است، وخیمتر کرده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، داسیلوا شنبه شب در نشستی با حضور نمایندگان سازمانهای مردمنهاد، فعالان محیط زیست و گروههای اقلیت در آستانه اجلاس دو روزه سران ... داسیلوا: نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را تشدید کرده است
حمایت «WFTU» از مبارزه کارگران پتروشیمیهای فرانسه
هفت واحد تولیدی پتروشیمی فرانسه پرسنل خود را اخراج یا در معرض تعدیل قرار دادند. در واکنش به این اقدام، کارگران در تمام این سایتهای تولیدی دست به اعتصاب قدرتمندی زدهاند. به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از فدراسیون جهانی اتحادیههای کارگری (WFTU)، این تشکل به نمایندگی از ۱۰۵ میلیون کارگر عضو خود در ۱۳۰ ... حمایت «WFTU» از مبارزه کارگران پتروشیمیهای فرانسه
رئیس جمهور کوبا از خسارت زلزله ۶.۸ ریشتری به زیرساختها و ساختمانهای این کشور خبر داد
میگل دیاز کانل رئیس جمهور کوبا بامداد دوشنبه گفت که زلزله ۶.۸ ریشتری در این کشور به خانهها و خطوط انتقال برق خسارت زده و موجب رانش زمین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، دیاز کانل در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: زلزله موجب رانش زمین و خسارت به خانهها و خطوط انتقال ... رئیس جمهور کوبا از خسارت زلزله ۶.۸ ریشتری به زیرساختها و ساختمانهای این کشور خبر داد
مطالبه جزایر اقیانوس آرام: عدالت هستهای بدون آشتی با آمریکا
تارنمای تحلیلی دیپلمات در گزارشی به بررسی روابط تیره میان جزایر اقیانوس آرام و آمریکا پرداخته و آورده است که جزایر واقع در این منطقه با خشمی آشتیناپذیر خواهان عدالت هستهای برای جزایر مارشال هستند؛ جایی که واشنگتن ۱۲ سال آزمایش هستهای انجام داده و عواقب آن را بر عهده نمیگیرد. به گزارش روز یکشنبه ... مطالبه جزایر اقیانوس آرام: عدالت هستهای بدون آشتی با آمریکا
گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستاوردی با آرمانهایی زنده برای بشریت!
در صدوهفتمین سالگی پیروزی انقلاب اکتبر، بشریت با بحران ژرف و همهجانبهٔ اقتصادیسیاسی و بروز جنگهای خانمانسوز دستوپنجه نرم میکند. جهان سرمایهداری امروز، دنیائی است آکنده از نابرابریهای عمیق که در آن میلیونها انسان از ابتدائیترین حقوق طبیعیشان محرومند. فقر و فلاکت، محرومیتهای اجتماعی، جنگها و نابودی محیط زیست، آینده بشریت را بهطورجدی تهدید میکنند. ... گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستاوردی با آرمانهایی زنده برای بشریت!
گاردین: آلودگی هوا کُشندهتر از همهگیری کرونا
گاردین نوشت: در حالی که کووید-۱۹ آسیب شدیدی به جهان وارد کرده، آلودگی هوا در سالی که گذشت، حدود سه برابر بیشتر قربانی گرفته است.
به گزارش ایرنا، این روزنامه انگلیسی نوشت: بسیار نگران کننده است که بیش از ۲.۸ میلیون نفر در ۱۵ ماه گذشته بر اثر کرونا جان باخته اند اما در همین دوره آلودگی هوا افراد سه برابر بیشتر به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست دادهاند.
تحقیقات جدید نشان میدهد که ۸.۷ میلیون نفر در طول یک سال گذشته بر اثر آلودگی هوا جان باختهاند و معضل آلودگی هوا با توجه به مشهود بودن چنین مرگ و میرهایی و پذیرش بدون چون و چرای آن نگران کننده است.
همه گیری کرونا تهدیدی جدید و نگرانکننده بود و باعث شد بسیاری از کشورهای جهان برای کنترل آن اقدام کنند. این بحران قابل قبول نبود هرچند که به مرور برخی از مناطق جهان نسبت به آن عادت کردند. این بحران بیشترین اسیب را برای افراد فقیر و در حاشیه مانده داشت و فشار کاری کادر درمان را افزایش داد.
نادیده گرفتن مرگ و ویرانی دیگر بحران هایی که هر روز نظاره گر هستیم- از خشونت جنسی گرفته تا تغییرات آب و هوایی- مانع رسیدگی به این بحران های مزمن شده است. مرگ ۸.۷ میلیون نفر در سال یک بحران و وضعیت اضطراری است و تاثیر ذرات آلاینده بر سیستم تنفسی تنها بخشی از تاثیر نگران کننده استفاده از سوختهای فسیلی است.
در دوران همه گیری کرونا ترافیک هوایی کاهش یافت و سبک زندگی بسیاری از ما تغییر پیدا کرد و از نظر مالی به کشورهای بحران زده کمک شد. اما فقدان احساس ضرورت مانع از رسیدگی به بحران آلودگی هوا شده است.
تغییرات آب و هوایی چندان مشهود نیست زیرا در یک بازه زمانی و مکانی گسترده بروز میکند و ما فقط میتوانیم شاهد تاثیرات آن باشیم.
تاثیرات دیگر ناشی تغییرات آب و هوایی اغلب کم اهمیت یا نادیده گرفته میشوند اما مساله جنگ سوزیهای فصلی از جمله در کالیفرنیا اکنون قویتر، سریعتر و طولانیتر شده است.
چشم انداز انرژی درجهان اکنون شاهد تحولات چشمگیری شده است: صنعت زغال سنگ در بخشیهای زیادی از جهان نابود شده است و صنعت نفت و گاز رو به زوال رفته است.
استفاده از انرژی تجدیدشدنی به دلیل ارزان بودن، موثرتر و کارامدتر بودن از سوخت فسیلی در حال گسترش است. این موضوع که آیا کووید-۱۹ از حیوان به انسان منتقل شده است بسیار مورد توجه قرار گرفت اما اقداماتی که برای استخراج سوخت فسیلی به عنوان عامل مرگ سالانه ۸.۷ میلیون نفر انجام میگیرد به همراه اسیدی کردن اقیانوسها و تغییرات شدید آب و هوایی را باید خط قرمزی در تهدید سلامت بشر دانست.
تریلیونها دلار در آمریکا صرف مقابله با همه گیری کرونا شده است اما به اراده لازم برای هزینه کردن مبالغ مشابهی برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی نیاز هست.
اقدامات جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا کافی نیست. لازمه این کار برای کاهش انتشار گاز دی اکسید کربن و داشتن هوای پاکتر نیاز به درک این معضل و اقدام بینالمللی برای مقابله با آن است.
ذوب شدن یخها سطح اقیانوسها را تا ۱۸ متر بالاتر میبرد
محققان دانشگاه دورهام انگلستان کشف کردهاند، ذوب شدن کنونی یخها باعث افزایش بسیار زیاد سطح دریا شده است و در پایان آخرین عصر یخبندان، سطح اقیانوسهای سراسر جهان را تا ۱۸ متر بالاتر میبرد.
ابتکار عربستان سعودی در مقابله با گرمایش زمین: کاشت ۵۰ میلیارد درخت در خاورمیانه
عمدهترین کشور صادرکننده نفت جهان قصد دارد تا با اجراء طرح سبز در راستای کاهش گازهای گلخانهای گام بردارد. بخشی از این طرح سبز، کاشت ۵۰ میلیارد اصله درخت در کشورهای خاورمیانه است.
منابع آب رودخانههای حوضه کارون بین ۲۰ تا ۱۰۰ درصد کاهش مییابد
چهارمحال و بختیاری سرچشمه ۲ رودخانه زایندهرود و کارون و بخشی از رودخانه دز است و افزایش یا کاهش بارشها در این استان، استانهای خوزستان، اصفهان و فلات مرکزی را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
گرد وغبار برای دومین روز در ۱۵شهر خوزستان و در جنوب استان ۱۵برابر حد مجاز
اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان اعلام کرد: گرد و غبار برای دومین روز متوالی ۱۵ شهر خوزستان را فرا گرفته و در جنوب این استان به هفت برابر حد مجاز رسیده است.