آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

فرمانده تیپ ۴۵ زرهی آلمان در اظهاراتی با اشاره به اعزام قریب‌الوقوع و استقرار طولانی‌مدت این تیپ زرهی در کشور لیتوانی تاکید کرد که این برای اولین بار است که آلمان بعد از جنگ دوم جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند. به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ... آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

ادامه

آلمان, اروپا, اروپای مرکزی, اوکراین, جنگ سرد, خبر, روسیه, شرق اروپا, لیتوانی, ناتو

فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

روزنامه فیگارو به نقل یک افسر فرانسوی که خواست نامش فاش نشود از آماده شدن ارتش فرانسه و برخی دیگر از کشورهای اروپایی برای رویارویی احتمالی با روسیه خبر داد. به گزارش صبح دوشنبه ایرنا، در گزارش روزنامه فیگارو آمده است: مقام‌های ارشد نظامی در کشورهای اروپایی در حال آماده شدن برای یک رویارویی احتمالی ... فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

ادامه

آلمان, اروپا, انگلیس, جنگ سرد, جهان, روسیه, سوئد, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش, لهستان, ناتو

پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

پکن در واکنش به اظهارات «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا در حمایت واشنگتن از فیلیپین و برگزاری رزمایش مشترک آمریکا با فیلیپین و ژاپن در آب های دریای چین‌جنوبی، بعنوان اخطاری به «مانیل» اقدام به «گشت نظامی» در این آب‌های مورد مناقشه کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزاری رویتز از مبدا پکن با انتشار ... پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

ادامه

آسیا, آمریکا, اندونزی, برونئی, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, ژاپن, شرق آسیا, فیلیپین, مالزی, ویتنام

استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

استقرار یک سامانه موشکی جدید آمریکا در فیلیپین، مراکز کلیدی نظامی و تجاری چین را به هدفی نزدیک تبدیل کرده و ترامپ را در بوته آزمونی زودهنگام قرار داده تا نشان دهد که آیا او به تعهد خود برای رویارویی با چین به خاطر متحدان آمریکایی در آسیا پایبند است یا خیر. به گزارش ایسنا، ... استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

ادامه

آسیا, آمریکا, اتحاد شوروی, اقیانوس هند, امنیتی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, ژاپن, فیلیپین, هندوستان

زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به مواضع «فردریش مرتس» صدراعظم آتی آلمان در قبال مسکو گفت که کشورش برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد اما به هر گونه «بلندپروازی نظامی» پاسخ قاطع و سریع خواهد داد. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، زاخارووا پنجشنبه اظهار کرد: مرتس خواستار آمادگی برای تقابل ... زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, امنیتی, اوکراین, جنگ سرد, چین, دخالت نظامی, روسیه, شرق اروپا, غرب, فرانسه, مشارکت راهبردی, ناتو

گاردین؛ هدف امریکا گرفتن توان نظامی روسیه است

اظهارات اخیر مقامات آمریکا درباره هدف جنگ نیابتی این کشور در مناقشه اوکراین، حاکی از آن است که واشنگتن و ناتو می‌خواهند قوای نظامی روسیه را تضعیف کنند.

 

به گزارش ایسنا، روزنامه گاردین با اشاره به اظهارات اخیر مقامات آمریکا مبنی بر تمرکز بر تضعیف روسیه، در تحلیلی نوشته است: «اظهارات لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا مبنی بر اینکه واشنگتن می‌خواهد روسیه از نظر نظامی ضعیف شده و به این زودی‌ها تجدید قوا نکند، نشان‌دهنده تغییر هدف اصلی آمریکا در حمایت از اوکراین است.

 

آستین اخیرا پس از سفری غیرمنتظره به کی‌یف، در کنفرانسی مطبوعاتی در لهستان در پاسخ به این سوال که آیا هدف آمریکا امروز نسبت به روزهای نخست حمله روسیه تغییر کرده است یا خیر، از سیاست‌های دولت آمریکا برای کمک به اوکراین در دفاع از حق حاکمیت و دفاع از قلمرو خود سخن گفت.

 

لوید آستین سپس به یک هدف دوم اشاره کرد: ما می‌خواهیم روسیه ضعیف شود، تا جایی که دیگر نتواند کارهایی را که در حمله به اوکراین انجام داد، دوباره تکرار کند.

 

این بدین معناست که روسیه “نباید توانایی بازیابی سریع” تجهیزات و نیروهایی را که در اوکراین از دست داده، داشته باشد.

 

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا که آستین را در سفر به کی‌یف همراهی کرد نیز این سخنان آستین را تایید کرده و گفت: فکر می‌کنم وزیر (دفاع) به خوبی (هدف ما را) بیان کرد.

 

این دو وزیر آمریکایی در حالی این سخنان را مطرح کردند که نخستین محموله سامانه توپخانه‌ای هویتزر ارتش آمریکا به اوکراین رسید. علاوه بر این، محموله‌ای حاوی مهمات “غیر استاندارد” سازگار با تسلیحات زمان شوروی به ارزش ۱۶۵ میلیون دلار اعلام شد.

 

این اظهارات نشان‌دهنده این است که حتی اگر نیروهای روسیه عقب‌نشینی کنند یا از خاک اوکراین بیرون رانده شوند، تحریم‌های آمریکا و متحدانش علیه مسکو پای بر جا خواهند ماند تا از بازسازی و تجدید قوای نیروهای روسیه جلوگیری شود.

 

این همچنین نشان‌دهنده موضع‌گیری آمریکا در یک بحث درونی در ناتوست، بحث بر سر استفاده از فرصت اشتباه استراتژیک ولادیمیر پوتین (رئیس‌جمهوری روسیه) در اوکراین برای محدود کردن توانایی روسیه در حملات احتمالی آتی به دیگر کشورها.

 

راجان منون، مدیر برنامه استراتژی کلان اندیشکده آمریکایی “اولویت‌های دفاعی” می‌گوید چنین تغییری در درون ناتو هم به چشم می‌خورد: به نظر می‌رسد که استدلال کنونی این باشد که دیگر فقط مسئله اوکراین مطرح نیست؛ مسئله یک مشکل بزرگتر است، مسئله تهدید روسیه علیه تمام اروپاست. اگر اینطور به ماجرا نگاه کنید، چنین نظراتی به نظرتان منطقی خواهد رسید.

 

منون می‌گوید: روس‌ها در حال عقب‌نشینی هستند و این موجب ایجاد نوعی خوش‌بینی و امیدواری می‌شود که در نتیجه آن، اهداف تغییر می‌کند. زمانی که واشنگتن به آن اشاره کند، دیگر کشورهای ناتو که هدف مشابهی در این جنگ دارند نیز قدرت می‌گیرند، چون نظر آمریکا مهم است.

 

یک دیپلمات اروپایی گفت، مشخص نیست که این نظرات آستین و بلینکن نشان‌دهنده تغییر هدف و اتخاذ یک تصمیم جدید است، یا صرفا بیانی شفاف‌تر از نیتی است که از قبل وجود داشته است.

 

این دیپلمات معتقد است که مسئله اساسا گرفتن دست پیش در این بحران است و می‌گوید: دولت آمریکا به دلیل انفعالش، مورد انتقاد زیادی در داخل قرار دارد. همه این‌ها در حال حاضر در جریان است و در همین حال، دولت سعی می‌کند تصمیم بگیرد که تا چه حد می‌خواهد تهاجمی عمل کند.

 

گاردین می‌نویسد: اگر این نظرات واقعا نشان‌دهنده اهداف دولت جو بایدن (رئیس‌جمهوری آمریکا) باشند، سوال دیگری پیش می‌آید و آن‌ هم این است که آیا مطرح کردن این اظهارات با این شفافیت، کار درستی بوده است یا نه. این اظهارات مسلما انگیزه روسیه برای عقب‌نشینی را کاهش داده، روایت مسکو مبنی بر اینکه ناتو با هدف تضعیف روسیه درگیر یک جنگ نیابتی در اوکراین است تا را تشدید کرده و پارانویای پوتین را عمیق‌تر می‌کند.

 

آلینا پولیاکوا، رئیس مرکز تحلیل سیاست اروپا گفت: من شخصا ترجیح می‌دادم که هدف آمریکا را به جای شکست و تضعیف روسیه، پیروزی اوکراین معرفی کنم، چرا که این‌ها دو روی یک سکه هستند، اما یکی از این دو رو، تطابق بیشتری با چیزهایی دارد که دولت آمریکا تاکنون گفته است.

 

او ادامه داد: قطعا رسانه‌های روسیه از این (اظهارات) برای پافشاری و تاکید مضاعف بر صدق روایتی استفاده می‌کنند که پیش از این هم از دولت روسیه دیده‌ایم؛ این روایت که آمریکا قصد آسیب رساندن به روسیه را دارد، که آمریکا می‌خواهد روسیه را نابود کند.

سایه سنگین ناتو بر فنلاند، همزمان با تصمیم گیری این کشور درباره عضویت در ناتو

ورود کشتی‌های جنگی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) به یکی از بنادر فنلاند، در شرایطی که این کشور درباره  عضویت در ناتو تصمیم خواهد گرفت.

ادامه

اوکراین, جنگ سرد, جهان, حضور نظامی, خبر, سوئد, شمال اروپا, فنلاند, ناتو

چین؛ «تحریم‌ها زندگی مردم کشورهای در حال توسعه را سخت کرده‌اند»

چین درخواست برای لغو تحریم‌های یکجانبه را تشدید کرده و تلاش برای ترویج یک طرح ابتکاری امنیت جهانی را که می‌گوید از تئوری‌های غربی بهتر است، افزایش داده است.

ادامه

استرالیا, اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, امنیتی, اوکراین, تحریم, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, صلح

ترکیه عبور ناوهای جنگی از تنگه‌های «بسفر» و «داردانل» را ممنوع کرد

آنکارا پیش‌تر در اقدامی دیگر ضمن هماهنگی با مسکو، حریم هوایی خود را به روی هواپیماهای نظامی روسیه اعزامی به سوریه بسته اعلام کرد.

ادامه

اتحاد شوروی, امریکا, امریکای شمالی, انگلستان, اوکراین, ترکیه, جنگ سرد, جهان, حضور نظامی, روسیه, سوریه, شرق اروپا, ناتو

لاوروف: جنگ هسته‌ای برای روسیه غیرقابل قبول است

وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به فقدان وجود یک کانال ارتباطی قابل اعتماد بین مسکو و واشنگتن، گفت: آمریکا و ناتو که علناً خود را «مهره اصلی» در عرصه جهانی می‌دانند، سعی دارند خط دفاعی” پیمان آتلانتیک شمالی را به منطقه دریای چین جنوبی انتقال دهند.

ادامه

اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, اروپا, امریکا, امریکای شمالی, امنیتی, انگلستان, اوکراین, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, شرق اروپا, ناتو