تعامل ارتش روسیه و چین روندهای جهانی را تثبیت می‌کند

وزیر دفاع چین گفت، تعامل بین نیروهای مسلح چین و روسیه نقش با ثبات کننده‌ای در روندهای جهانی و در شرایط متشنج و پر تلاطم بین‌المللی ایفا می‌کند. به گزارش ایسنا، «دونگ جون» وزیر دفاع چین در جریان گفت‌وگو با سرگئی شویگو همتای روسی خود در آستانه گفت: «در یک محیط متلاطم بین‌المللی به ویژه ... تعامل ارتش روسیه و چین روندهای جهانی را تثبیت می‌کند

ادامه

آسیای میانه, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا

چین: مواضع آمریکا در مورد روابط چین – روسیه ریاکارانه است

سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز سه شنبه ۲۳ آوریل در کنفرانس خبری در اشاره به اظهارات آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده در انتقاد از روابط اقتصادی و تجاری چین و روسیه گفت: آمریکا در حالی که لایحه کمک به اوکراین را تصویب کرده، از طرفی دیگر، دست به اتهام بی‌اساسی علیه مبادلات ... چین: مواضع آمریکا در مورد روابط چین – روسیه ریاکارانه است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, اقیانوسیه, اوکراین, تحلیل, جنایات جنگی, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا

کره شمالی رزمایش شبیه‌سازی ضدحمله هسته‌ای برگزار کرد

کره شمالی دوشنبه با نظارت و هدایت کیم جونگ اون رهبر این کشور رزمایش‌های شبیه‌سازی ضدحمله هسته‌ای برگزار کرد. به گزارش ایرنا، خبرگزاری مرکزی کره بامداد سه‌شنبه نوشت که کره شمالی دوشنبه سیستم سراسری مدیریت هسته‌ای موسوم به «ماشه هسته‌ای» را آزمایش کرد که در این رزمایش نیروهای توپخانه نیز به نشانه تقویت قابلیت‌های اتمی ... کره شمالی رزمایش شبیه‌سازی ضدحمله هسته‌ای برگزار کرد

ادامه

آمریکا, جهان, خبر, شبه جزیره کره, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی

چین: قدرت‌های بزرگ باید از رقابت در اقیانوس آرام جنوبی اجتناب کنند

وزیر امور خارجه چین، گفت: منطقه اقیانوس آرام جنوبی نباید به عرصه رقابت قدرت‌های بزرگ تبدیل شود و کمک‌ها به کشورهای این منطقه باید بدون شروط سیاسی انجام گیرد. به گزارش روز شنبه ایرنا از خبرگزاری رویترز، وانگ یی، امروز در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با همتای خود در پاپوآ گینه نو، در جریان سفر ... چین: قدرت‌های بزرگ باید از رقابت در اقیانوس آرام جنوبی اجتناب کنند

ادامه

آسیا پاسیفیک, آمریکا, استرالیا, تایوان, جزایر سلیمان, چین, ژئوپلیتیک, شرق آسیا, گزارش

نشنال اینترست: چین موشک دانگ فنگ -۲۱ را برای غرق کردن ناو‌های هواپیمابر آمریکا ساخته است

رسانه آمریکایی روز شنبه نوشت یگان موشکی چین بیش از ۱۰۰۰ موشک معروف به «قاتل ناو‌های هواپیمابر» آمریکا را در اختیار دارد. به گزارش باشگاه خبرنگاران: یک رسانه آمریکایی روز شنبه در تحلیلی نوشت، راهبرد نظامی چین تمرکز قابل توجه بر گسترش زرادخانه موشک‌های بالستیک «دانگ فنگ- ۲۱» معروف به «قاتل ناو‌های هواپیمابر» برای مقابله ... نشنال اینترست: چین موشک دانگ فنگ -۲۱ را برای غرق کردن ناو‌های هواپیمابر آمریکا ساخته است

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, شرق آسیا, گزارش

گاردین؛ دهۀ جدید همچنان متعلق به چین خواهد بود

پژوهشگر ارشد دانشگاه کیمبریج معتقد است دهۀ گذشته متعلق به چین بود و دهه پیش رو نیز همچنان متعلق به این کشور خواهد بود.

 

پایگاه اینترنتی روزنامه «گاردین» چاپ انگلیس چندی پیش مقاله‌ای به نوشته مارتین ژاک، پژوهشگر ارشد دانشگاه کیمبریج انگلیس را منتشر کرد. در این مقاله آمده است: دهۀ گذشته متعلق به چین بود و دهۀ پیشِ رو نیز همچنان متعلق به این کشور خواهد بود. این مقاله در شبکه‌های اجتماعی مورد توجه و واکنش مثبت گسترده قرار گرفته است.

 

در این مقاله آمده است: از سال ۲۰۱۰ میلادی، چین با روش‌های جدید تأثیراتی در ابعاد اندیشه جهانی ایجاد کرده است. در هر یک از سال‌های دهۀ گذشته، چین نیروی محرکه اصلی رشد اقتصاد جهانی بوده است و نه آمریکا. بر اساس آمارهای بانک جهانی، در سال ۲۰۱۴، از لحاظ قدرت خرید، حجم اقتصادی چین از آمریکا پیشی گرفته و به بزرگترین قدرت اقتصاد جهان تبدیل شده است. در حال حاضر، حجم اقتصاد چین دو برابر میزان سال ۲۰۱۰ شده است.

 

در این مقاله آمده است: در دهۀ گذشته چین شاهد رویدادهای ویژه در تاریخ توسعه اقتصادی بشر بود اما در عین حال مشکل بودن پذیرفتن چنین واقعیتی از سوی غربی‌ها چندان دور از انتظار نبود و مشخص است که آنان در این رابطه سردرگم شده اند. بعضی از آنان این واقعیات را انکار، تحقیر و یا از آن انتقاد می‌کنند، بعضی احترام می‌گذارند و از آن تقدیر و تحسین می‌کنند. گویا رستاخیز چین تبدیل به یک بحران حیاتی برای آمریکا و اروپا شده است و این حس قرار گرفتن در بحران همچنان در ادامه قرن جاری برای غرب ادامه خواهد داشت.

 

مارتین ژاک در این مقاله عنوان کرد: ۵ سال پیش، نام “چین” همواره مترادف بود با “تولید ارزان قیمت”. غربی‌ها بر این باور بودند که چین مدت‌ها همچنان دست به تقلید از تولیدات آنان خواهد زد و هیچگاه نخواهد توانست در زمینه نوآوری با غرب رقابت کند اما چین ثابت کرد که یک جامعه اقتصادی متکی به روحیه نوآوری است. شهر شن جن به رقیب اصلی سیلیکون ولی تبدیل شد و شرکت‌هایی نظیر هوآوی، تنست و علی بابای چین اکنون با مایکروسافت ، گوگل، فیسبوک و آمازون برابری و رقابت می‌کنند. میزان درخواست‌های ثبت حق مالکیت انحصاری چین در سال ۲۰۱۸ حدود ۵۰ درصد از کل درخواست‌های جهانی را در بر گرفت. مردم چین در مواجهه با رشد سالانه ۱۰ درصدی در طول ۳۵ سال و پس از آن رشد ۶ تا ۸ درصدی در ۱۰ سال گذشته توانستند با تغییرات سریع و نوآوری مستمر خو بگیرند و این در حالی است که چین صاحب یک تمدن برجسته و حکمت و استعدادهای فراوانی است و همواره به مطالعه و آموزش بسیار اهمیت داده است.

 

این پژوهشگر در مقاله خود با اشاره به ابتکار کمربند و جاده که از سال ۲۰۱۳ به اجرا در آمده، آن را نشانه‌ای برجسته از تقویت روزافزون نفوذ چین عنوان کرد و گفت: بیش از ۱۰۰ کشور (که اکثر آنها کشورهای در حال توسعه هستند) به این ابتکار پیوسته‌اند و بسیاری از سران کشورهای مختلف در مجمع عالی همکاری بین‌المللی کمربند و جاده در سال ۲۰۱۹ شرکت کردند که نشان می‌دهد هیچ کشور دیگری از جمله آمریکا از چنین فراگیری و جامعیتی در جهان برخوردار نیست. در مقاله یاد شده همچنین آمده است: به دنبال ورود سازوکار بین‌المللی به دوران “سالمندی”، ابتکار کمربند و جاده می‌تواند به نمادی از شکل اولیه نظم جدید بین‌المللی تبدیل شود؛ چرا که کشورهای در حال توسعه با ۸۵ درصد جمعیت جهان در آن جایگاه برتر و ویژه را دارند و این ابتکار برای کشورهای در حال توسعه اهمیتی ویژه دارد و این در حالی است که غرب تقریباً هیچ وقت کمک به رشد کشورهای در حال توسعه را در برنامه توسعه مد نظر قرار نداده است.

 

در این مقاله تأکید شده است که در ۱۰ سال آینده، روند فروپاشی سازوکار بین‌المللی با محوریت غرب ادامه پیدا خواهد کرد و این در حالی است که نفوذ سازوکار بین‌المللی به ابتکار چین به طور روزافزونی گسترش خواهد یافت و این یک روند غیر قابل جلوگیری خواهد بود. مارتین ژاک این مقاله را در صفحه توئیتر خود منتشر کرد که مورد توجه و واکنش گسترده کاربران اینترنتی قرار گرفته است. بسیاری از کاربران اعلام کردند که در این مقاله هیچ اطلاعات اشتباه و یا سخنان فریبنده که با اهداف مغرضانه مطرح شده باشد وجود ندارد و تنها تعداد معدودی از مقالات رسانه‌های غربی هستند که به همین صورت یک موضع عینی را دنبال می‌کنند.

 

یکی از از کاربران در پیام خود نوشت: این مقاله استدلال و منطق کامل دارد و بدون اغراق و تعصب، دروغ‌های گذشته خود را تکذیب می‌کند.

 

کاربر دیگری نوشت: در کتاب «آدلین ین ماه» نویسنده چینی تبار آمریکایی نیز آمده است: قرن ۱۹ متعلق به انگلیس، قرن ۲۰ متعلق به آمریکا و قرن ۲۱ متعلق به چین است.

 

یکی دیگر از کاربران گفت: چین به عنوان کشوری با جمعیت یک میلیارد و ۴۰۰ میلیونی دورنمایی درخشان را پیشِ روی توسعه اقتصادی خود می‌بینید و هیچگاه به حق مالکیت دیگر کشورها تجاوز نکرده که به خوبی توان رهبری چین را نشان می‌دهد.

افکارنیوز

کره‌شمالی: احتمالا خاورمیانه به گورستان آمریکا تبدیل می‌شود

در حالی که خبرگزاری رسمی کره شمالی امروز دوشنبه در گزارشی به ترور سردار سلیمانی توسط آمریکا در عراق واکنش نشان داد تارنمای «میاری» این کشور هم نوشت خاورمیانه ممکن است به “گورستان” سربازان ایالات متحده تبدیل شود.

ادامه

امریکا, ایران, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, روسیه, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی, ویتنام