خواست‌های سازمان همکاری شانگهای: چندجانبه‌گرایی، حکمرانی عادلانه و برابرحقوق، و همکاری و پیشرفت مشترک

در روزهای ۹ و ۱۰ شهریور امسال بیش از بیست رهبر دولتی جهان در نشست مجمع امنیت منطقه‌یی «سازمان همکاری شانگهای» (SCO) در شهر تیان‌جین در چین گرد هم آمدند. نشست امسال این سازمان، که گفته می‌شود بزرگ‌ترین نشست آن از زمان تأسیس در سال ۱۳۸۰ بود، نمایش دیگری از همبستگی کشورهای در حال توسعه ... خواست‌های سازمان همکاری شانگهای: چندجانبه‌گرایی، حکمرانی عادلانه و برابرحقوق، و همکاری و پیشرفت مشترک

ادامه

آسیا, آسیای میانه, آفریقای جنوبی, آلمان, آمریکا, اروپا, اقتصادی, امپریالیسم, امنیت, انگلیس, اورآسیا, ایران, برزیل, تجاوز نظامی, تحلیل, تروریسم, جهان, چین, روسیه, زنان, ژاپن, سازمان ملل, فاشیسم, فرانسه, محیط زیست, هندوستان

مصر و چین پروتکل همکاری در زمینه کشاورزی پایدار امضا کردند

وزارت کشاورزی و احیای زمین مصر روز چهارشنبه ۱ اکتبر (۹ مهر) اعلام کرد که مراکز تحقیقاتی مصر و چین پروتکل همکاری‌ای را برای تقویت تحقیقات علمی، همکاری دانشگاهی و تبادل تخصص در زمینه کشاورزی پایدار به امضا رسانده‌اند. به گزارش CGTN : مرکز تحقیقات بیابان مصر، باغ گیاه‌شناسی ووهان وابسته به آکادمی علوم چین ... مصر و چین پروتکل همکاری در زمینه کشاورزی پایدار امضا کردند

ادامه

آفریقا, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, شرق آسیا, کشاورزی, محیط زیست

طوفان مرگبار در ویتنام؛ «بوالوی» ۵۱ نفر را به کام خود فرو برد

طوفان مرگبار در ویتنام در شرق آسیا دهها نفر را به کام مرگ فرستاد و هزاران واحد مسکونی را تخریب کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، اداره مدیریت بلایای طبیعی و سامانه‌های سد و سیلاب ویتنام امروز (جمعه) اعلام کرد طوفان «بوالوی» در ویتنام تاکنون ۵۱ کشته برجای گذاشته است. این مرکز ... طوفان مرگبار در ویتنام؛ «بوالوی» ۵۱ نفر را به کام خود فرو برد

ادامه

آسیای جنوب شرقی, جهان, حوادث, خبر, محیط زیست, ویتنام

فرانسه در بحران: روایت‌ها و واقعیت‌های اجتماعی

رفیق فابین روسل، دبیرکل حزب کمونیست فرانسه، در یک سخنرانی همه جانبه در جشنواره اومانیته که هزاران نفر به آن گوش می‌دادند، به تحلیل وضعیت کنونی و بحران اجتماعی -سیاسی حاکم بر فرانسه پرداخت. او بر ضرورت یک تغییر اساسی در ساختارهای سیاسی کشور تأکید کرد. روسل تصویری نگران‌کننده از جامعه امروز فرانسه ترسیم می‌کند ... فرانسه در بحران: روایت‌ها و واقعیت‌های اجتماعی

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, بازنشستگان, برابری اجتماعی, حزب کمونیست, دموکراتیک, دیدگاه, زنان, سرمایه‌داری, صلح, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, غرب اروپا, فرانسه, محیط زیست

سران شانگهای تجاوزات آمریکایی-اسرائیلی علیه فلسطین و ایران را قاطعانه محکوم کردند

کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای حملات نظامی اسرائیل و آمریکا علیه ایران در ژوئن ۲۰۲۵ را قاطعانه محکوم کردند. به گزارش ایسنا، سران شرکت‌کننده در اجلاس سازمان همکاری‌های شانگهای در تیانجین چین، روز دوشنبه و در بیانیه‌ای، تجاوزات اخیر آمریکایی-اسرائیلی علیه جمهوری اسلامی ایران را به‌شدت محکوم کردند. در بخشی از این بیانیه آمده است، ... سران شانگهای تجاوزات آمریکایی-اسرائیلی علیه فلسطین و ایران را قاطعانه محکوم کردند

ادامه

آمریکا, اسراییل, افغانستان, برنامه هسته‌ای, تروریسم, جهان, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, صلح, فلسطین, محیط زیست, نازیسم

کوچک‌شدن دریای خزر تامین آب آسیا را در معرض خطر قرار می‌دهد/ صحبت از کاهش ۹ متری است

تحقیقات جدید محققان آلمانی و هلندی حاکی است که میزان آب و سطح دریای خزر به علت گرمایش زمین و افزایش تبخیر آب با شتاب بیشتری کاهش خواهد یافت و این مساله به معنی بحران آب برای حداقل پنج کشور آسیایی است.

 

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری “گودمن پروجکت” ، دریای خزر به عنوان بزرگترین دریاچه جهان در حال کوچک شدن است و همراه آن ثروت برخی از مردم در حداقل پنج کشور هم نقصان خواهد یافت. تحقیقات جدید حاکی است دریای خزر که پیش از این نیز سالیانه چند سانتی‌متر پایین‌تر می‌رفت حتی با سرعت بیشتری رو به افول دارد و تا اواخر این قرن ممکن است ۹ متر یا حتی ۱۸ متر  پایین‌تر از سطح فعلی باشد.

 

در جهان متناقض تغییرات آب و هوایی ، سطح دریاها بالا می‌رود و شهرهای ساحلی را تهدید می‌کند اما بسیاری از دریاچه‌های درون خشکی محکوم به کاهش سطح آب هستند.

 

دانشمندان آلمان و هلند در نشریه “ارتباطات زمین و محیط زیست” گزارش داده‌اند که به علت تبخیر میزان بیشتری آب در فصول تابستان و وجود یخ کمتر در زمستان‌ها ، سطح دریاچه خزر که اکنون ۳۷۱ هزار  کیلومتر مربع – بزرگتر از ژاپن یا آلمان است – محکوم به کاهش با نرخی پرشتاب است.

 

کشورهای  اطراف دریاچه  و بنادر و صنایع در آذربایجان ، روسیه ، ایران ، ترکمنستان و قزاقستان ممکن است دچار مشکل بی‌آبی بشوند.

 

“فرانک وسلینگ” از دانشگاه اوتریخت هلند یکی از نویسندگان این گزارش گفت: اگر قرار بود سطح دریای شمال ۲ تا ۳ متر کاهش یابد ، دسترسی به بنادری مانند روتردام ، هامبورگ و لندن با مشکل مواجه می‌شد و تمام کشورهای دریای شمال با مشکلات بزرگی رو به رو می‌شوند. اینجا (در خزر) صحبت ما از کاهشی است که در بهترین حالت کمتر از ۹ متر نخواهد بود.

 

“ماتیاس پرانگ” از دانشگاه برمن آلمان نیز گفت : آنچه برای خزر روی میدهد ممکن است برای سایر دریاچه‌های بزرگ محصور در خشکی در قاره‌های دیگر هم روی دهد.

 

وی افزود: این باید تغییر نماید. ما به مطالعات بیشتر و درک بهتر پیامدهای گرم شدن جهانی در این منطقه نیاز داریم.

 

این اولین هشدار از این نوع نیست. هر چند نگرانی‌های جهانی بیشتر در ارتباط با کاهش شدید آب دریاچه آرال بوده است اما محققان نگران تاثیرات تبخیر آب بر خزر هم بوده اند. آب دریاچه هر چند شور است اما یکی از ذخایر آبی بزرگ درون خشکی برای صنایع ، کشاورزی و زندگی انسانی بوده است.

 

این دریاچه همچنین میزبان گونه‌های زیاد آبزیان و تامین کننده غذای پرندگان مهاجر است. رود ولگا منبع اصلی تامین آبی خزر است و این دریاچه هیچ اتصالی به اقیانوس ندارد از این رو سطح آب آن تا حد زیادی وابسته به میزان بارندگی ، تبخیر و ورودی آب است و در جهان در حال گرم شدن ، تبخیر در حال افزایش است. از سوی دیگر احتمال می‌رود که سطح بارندگی کاهش یابد .

 

نویسندگان این گزارش انتظار دارند که این چالش‌ها نه تنها پیش روی ساکنان اطراف خزر است بلکه صدها میلیون ساکنان اطراف دریاچه‌های دیگر در آسیا ، آفریقا و آمریکای شمالی هم با چالش‌های مشابه رو به رو خواهند بود. این کارشناسان خواستار افزایش سطح آگاهی و یک گروه اقدام بین‌المللی برای کمک به پرداختن به این مشکل شده‌اند.

تجمع فعالان محیط زیست مقابل محل برگزاری اجلاس گروه ۷

شماری از فعالان محیط زیست روز جمعه مقابل محل برگزاری اجلاس سران گروه هفت در دهکده ساحلی کورن‌وال تجمع کرده و خواستار توجه رهبران جهان به بحران آب‌وهوایی شده‌اند.

ادامه

استرالیا, امریکا, انگلستان, جهان, سازمان ملل, غرب اروپا, گزارش, محیط زیست

دشواری‌های جدی رژیم در تأمین برق کشور و عواقب آن

از ساعات آغازین روز سه‌شنبه ۲۳ دی‌ماه ۱۳۹۹ برق در برخی مناطق تهران و همچنین در بعضی شهرهای دیگر کشور قطع شد. مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق در دولت حسن روحانی، علت این قطعی برق را محدودیت سوخت نیروگاه‌ها اعلام کرده بود.

ادامه

اجتماعی, اقتصادی, ایران, ترکیه, چین, حقوق بشر, لهستان, محیط زیست, مقاله, هندوستان

زباله‌های سمی سوئد در شیلی؛ سلامت ساکنان در معرض خطر

کارشناسان سازمان ملل متحد ضمن هشدار از ۴۰ سال پیامدهای ویرانگر تخلیه زباله‌های سمی شرکت سوئدی در منطقه ای در شمال شیلی، حل‌وفصل فوری این معضل و پایان دادن به نقض طولانی مدت حقوق بشر را از هر دو دولت خواستار شدند.

ادامه

امپریالیسم, امریکای لاتین, جهان, حقوق بشر, سازمان ملل, سوئد, شمال اروپا, شیلی, محیط زیست