داسیلوا: نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را تشدید کرده است

لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا از نئولیبرالیسم انتقاد کرد و گفت که نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را که گریبانگیر دموکراسی‌ها شده است، وخیم‌تر کرده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، داسیلوا شنبه شب در نشستی با حضور نمایندگان سازمان‌های مردم‌نهاد، فعالان محیط زیست و گروه‌های اقلیت در آستانه اجلاس دو روزه سران ... داسیلوا: نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را تشدید کرده است

ادامه

آرژانتین, آمریکا, آمریکای لاتین, اقتصادی, برزیل, تحلیل, فقر, گرسنگی, گروه ۲۰, محیط زیست, نئولیبرالیسم

حمایت «WFTU» از مبارزه کارگران پتروشیمی‌های فرانسه

هفت واحد تولیدی پتروشیمی فرانسه پرسنل خود را اخراج یا در معرض تعدیل قرار دادند. در واکنش به این اقدام، کارگران در تمام این سایت‌های تولیدی دست به اعتصاب قدرتمندی زده‌اند. به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از فدراسیون جهانی اتحادیه‌های کارگری (WFTU)، این تشکل به نمایندگی از ۱۰۵ میلیون کارگر عضو خود در ۱۳۰ ... حمایت «WFTU» از مبارزه کارگران پتروشیمی‌های فرانسه

ادامه

امنیت شغلی, جهان, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری, مبارزه طبقاتی, محیط زیست, همبستگی

رئیس جمهور کوبا از خسارت زلزله ۶.۸ ریشتری به زیرساخت‌ها و ساختمان‌های این کشور خبر داد

میگل دیاز کانل رئیس جمهور کوبا بامداد دوشنبه گفت که زلزله ۶.۸ ریشتری در این کشور به خانه‌ها و خطوط انتقال برق خسارت زده و موجب رانش زمین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، دیاز کانل در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: زلزله موجب رانش زمین و خسارت به خانه‌ها و خطوط انتقال ... رئیس جمهور کوبا از خسارت زلزله ۶.۸ ریشتری به زیرساخت‌ها و ساختمان‌های این کشور خبر داد

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, خبر, کوبا, محیط زیست

مطالبه جزایر اقیانوس آرام: عدالت هسته‌ای بدون آشتی با آمریکا

تارنمای تحلیلی دیپلمات در گزارشی به بررسی روابط تیره میان جزایر اقیانوس آرام و آمریکا پرداخته و آورده است که جزایر واقع در این منطقه با خشمی آشتی‌ناپذیر خواهان عدالت هسته‌ای برای جزایر مارشال هستند؛ جایی که واشنگتن ۱۲ سال آزمایش هسته‌ای انجام داده و عواقب آن را بر عهده نمی‌گیرد. به گزارش روز یکشنبه ... مطالبه جزایر اقیانوس آرام: عدالت هسته‌ای بدون آشتی با آمریکا

ادامه

آمریکا, اقیانوسیه, جزایر مارشال, جهان, چین, حقوق بشر, گزارش, محیط زیست

گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستا‌وردی با آرمان‌هایی زنده برای بشریت!

در صدوهفتمین سالگی پیروزی انقلاب اکتبر، بشریت با بحران ژرف و همه‌جانبهٔ اقتصادی‌سیاسی و بروز جنگ‌های خانمان‌سوز دست‌وپنجه نرم می‌کند. جهان سرمایه‌داری امروز، دنیائی است آکنده از نابرابری‌های عمیق که در آن میلیون‌ها انسان از ابتدائی‌ترین حقوق طبیعی‌شان محرومند. فقر و فلاکت، محرومیت‌های اجتماعی، جنگ‌ها و نابودی محیط زیست، آینده بشریت را به‌طورجدی تهدید می‌کنند. ... گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستا‌وردی با آرمان‌هایی زنده برای بشریت!

ادامه

آزادی, آسیا, آفریقا, آمریکا, آمریکای لاتین, استعمار, امپریالیسم, ایران, تاریخ, جهان, خاورمیانه, روسیه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, صلح, فقر, فلسطین, لبنان, مارکسیسم-لنینیسم, محیط زیست, نئولیبرالیسم, یادنامه

کوچک‌شدن دریای خزر تامین آب آسیا را در معرض خطر قرار می‌دهد/ صحبت از کاهش ۹ متری است

تحقیقات جدید محققان آلمانی و هلندی حاکی است که میزان آب و سطح دریای خزر به علت گرمایش زمین و افزایش تبخیر آب با شتاب بیشتری کاهش خواهد یافت و این مساله به معنی بحران آب برای حداقل پنج کشور آسیایی است.

 

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری “گودمن پروجکت” ، دریای خزر به عنوان بزرگترین دریاچه جهان در حال کوچک شدن است و همراه آن ثروت برخی از مردم در حداقل پنج کشور هم نقصان خواهد یافت. تحقیقات جدید حاکی است دریای خزر که پیش از این نیز سالیانه چند سانتی‌متر پایین‌تر می‌رفت حتی با سرعت بیشتری رو به افول دارد و تا اواخر این قرن ممکن است ۹ متر یا حتی ۱۸ متر  پایین‌تر از سطح فعلی باشد.

 

در جهان متناقض تغییرات آب و هوایی ، سطح دریاها بالا می‌رود و شهرهای ساحلی را تهدید می‌کند اما بسیاری از دریاچه‌های درون خشکی محکوم به کاهش سطح آب هستند.

 

دانشمندان آلمان و هلند در نشریه “ارتباطات زمین و محیط زیست” گزارش داده‌اند که به علت تبخیر میزان بیشتری آب در فصول تابستان و وجود یخ کمتر در زمستان‌ها ، سطح دریاچه خزر که اکنون ۳۷۱ هزار  کیلومتر مربع – بزرگتر از ژاپن یا آلمان است – محکوم به کاهش با نرخی پرشتاب است.

 

کشورهای  اطراف دریاچه  و بنادر و صنایع در آذربایجان ، روسیه ، ایران ، ترکمنستان و قزاقستان ممکن است دچار مشکل بی‌آبی بشوند.

 

“فرانک وسلینگ” از دانشگاه اوتریخت هلند یکی از نویسندگان این گزارش گفت: اگر قرار بود سطح دریای شمال ۲ تا ۳ متر کاهش یابد ، دسترسی به بنادری مانند روتردام ، هامبورگ و لندن با مشکل مواجه می‌شد و تمام کشورهای دریای شمال با مشکلات بزرگی رو به رو می‌شوند. اینجا (در خزر) صحبت ما از کاهشی است که در بهترین حالت کمتر از ۹ متر نخواهد بود.

 

“ماتیاس پرانگ” از دانشگاه برمن آلمان نیز گفت : آنچه برای خزر روی میدهد ممکن است برای سایر دریاچه‌های بزرگ محصور در خشکی در قاره‌های دیگر هم روی دهد.

 

وی افزود: این باید تغییر نماید. ما به مطالعات بیشتر و درک بهتر پیامدهای گرم شدن جهانی در این منطقه نیاز داریم.

 

این اولین هشدار از این نوع نیست. هر چند نگرانی‌های جهانی بیشتر در ارتباط با کاهش شدید آب دریاچه آرال بوده است اما محققان نگران تاثیرات تبخیر آب بر خزر هم بوده اند. آب دریاچه هر چند شور است اما یکی از ذخایر آبی بزرگ درون خشکی برای صنایع ، کشاورزی و زندگی انسانی بوده است.

 

این دریاچه همچنین میزبان گونه‌های زیاد آبزیان و تامین کننده غذای پرندگان مهاجر است. رود ولگا منبع اصلی تامین آبی خزر است و این دریاچه هیچ اتصالی به اقیانوس ندارد از این رو سطح آب آن تا حد زیادی وابسته به میزان بارندگی ، تبخیر و ورودی آب است و در جهان در حال گرم شدن ، تبخیر در حال افزایش است. از سوی دیگر احتمال می‌رود که سطح بارندگی کاهش یابد .

 

نویسندگان این گزارش انتظار دارند که این چالش‌ها نه تنها پیش روی ساکنان اطراف خزر است بلکه صدها میلیون ساکنان اطراف دریاچه‌های دیگر در آسیا ، آفریقا و آمریکای شمالی هم با چالش‌های مشابه رو به رو خواهند بود. این کارشناسان خواستار افزایش سطح آگاهی و یک گروه اقدام بین‌المللی برای کمک به پرداختن به این مشکل شده‌اند.

تجمع فعالان محیط زیست مقابل محل برگزاری اجلاس گروه ۷

شماری از فعالان محیط زیست روز جمعه مقابل محل برگزاری اجلاس سران گروه هفت در دهکده ساحلی کورن‌وال تجمع کرده و خواستار توجه رهبران جهان به بحران آب‌وهوایی شده‌اند.

ادامه

استرالیا, امریکا, انگلستان, جهان, سازمان ملل, غرب اروپا, گزارش, محیط زیست

دشواری‌های جدی رژیم در تأمین برق کشور و عواقب آن

از ساعات آغازین روز سه‌شنبه ۲۳ دی‌ماه ۱۳۹۹ برق در برخی مناطق تهران و همچنین در بعضی شهرهای دیگر کشور قطع شد. مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق در دولت حسن روحانی، علت این قطعی برق را محدودیت سوخت نیروگاه‌ها اعلام کرده بود.

ادامه

اجتماعی, اقتصادی, ایران, ترکیه, چین, حقوق بشر, لهستان, محیط زیست, مقاله, هندوستان

زباله‌های سمی سوئد در شیلی؛ سلامت ساکنان در معرض خطر

کارشناسان سازمان ملل متحد ضمن هشدار از ۴۰ سال پیامدهای ویرانگر تخلیه زباله‌های سمی شرکت سوئدی در منطقه ای در شمال شیلی، حل‌وفصل فوری این معضل و پایان دادن به نقض طولانی مدت حقوق بشر را از هر دو دولت خواستار شدند.

ادامه

امپریالیسم, امریکای لاتین, جهان, حقوق بشر, سازمان ملل, سوئد, شمال اروپا, شیلی, محیط زیست