کوبا: متهم کردن هاوانا به قاچاق انسان، نماد فساد سیاسی آمریکا است

برونو رودریگس وزیر امور خارجه کوبا در واکنش به اظهارات آنتونی بلینکن همای آمریکا مبنی بر حفظ نام کوبا در «فهرست سیاه» کشورهایی که طبق استانداردهای واشنگتن، اقدامات کافی برای مبارزه با قاچاق انسان را انجام نمی‌دهند، این اقدام را «غیرصادقانه» و نماد فساد سیاسی آمریکا دانست.  

 

به گزارش روز جمعه ایرنا به نقل از خبرگزاری افه، دولت کوبا در واکنش به اظهارات آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا مبنی بر حفظ نام کوبا در «فهرست سیاه» کشورهایی که طبق استانداردهای واشنگتن، اقدامات کافی برای مبارزه با قاچاق انسان را انجام نمی‌دهند، این اتهامات را «غیرصادقانه» خواند.

 

«برونو رودریگس» وزیر امور خارجه کوبا در پاسخ به این اقدام در صفحه توییترش نوشت: اتهامات ایالات متحده مبنی بر اینکه برنامه‌های همکاری پزشکی کوبا، پوششی برای قاچاق انسان است، غیر صادقانه است و کادر بهداشتی پزشکی کوبا را آزرده خاطر می‌کند.

 

رئیس دستگاه دیپلماسی کوبا افزود: دروغ‌های ساختگی دوران دولت دونالد ترامپ (۲۰۱۷- ۲۰۲۱) برای توجیه تجاوزها علیه کوبا، بی‌شرمانه تکرار می‌شوند و این نماد فساد سیاسی آمریکا است.

 

هاوانا بارها سیاسی کاری کاخ سفید پیرامون مسئله همکاری پزشکی کوبا در سطح بین‌الملل را محکوم کرده است.

 

در گزارش سالانه وزارت امور خارجه آمریکا از قاچاق افراد در کشورهای مختلف که توسط بلینکن ارائه شد، نام کشورهای مغضوب آمریکا، کوبا، نیکاراگوئه و ونزوئلا از آمریکای لاتین دیده می‌شود.

 

دولت آمریکا همه ساله گزارش‌هایی در حوزه حقوق بشر، تروریسم یا قاچاق انسان منتشر می‌کند و کوبا تقریبا در همه این بررسی‌ها در پایین‌ترین استانداردها محک زده می‌شود.

 

«پدرو لوئیس پدروسو» سفیر کوبا در سازمان ملل به تازگی با شرکت در دومین کنفرانس سران نهادهای ضدتروریسم سازمان ملل متحد، بار دیگر درج نام کوبا در فهرست یکجانبه دولت آمریکا درباره کشورهایی که گفته می شود حامی تروریسم هستند را محکوم کرد.

 

در سال ۲۰۰۸ زمانی که «رائول کاسترو» برادر فیدل کاسترو (رهبر انقلابی کوبا و اسطوره مبارزه با امپریالیسم آمریکا) بر سر کار آمد، در مقابل، باراک اوباما تصمیم گرفت تا برخی محدودیت‌ها برای کوبایی‌ها را لغو کند، از سال ۲۰۱۴ زمزمه‌های روابط دو کشور آغاز شد. در نتیجه در همان سال در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما و با ایجاد تغییرات در سیاست خارجی آمریکا، پس از نیم قرن تحریم و محاصره کامل اقتصادی کوبا، روابط دو کشور از سر گرفته شد.

 

اما این توافق دوامی نداشت و با روی کار آمدن دونالد ترامپ جمهوری‌خواه به صورت یکجانبه لغو شد و فشارها علیه این کشور ضد امپریالیسم آمریکای لاتین افزایش یافت.

قتل قائم مقام فراهانی از کتاب “حقوق بگیران انگلیس در ایران”

ﻗﺎﺋﻢﻣﻘﺎﻡ ﻓﺮﺍﻫﺎﻧﯽ ﺗﻨﻬﺎ ﺍﯾﺮﺍﻧﯽ ﻭﻃﻦ ﭘﺮﺳﺘﯽ ﺑﻮﺩ ﮐﻪ ﻧﺘﻮﺍﻧﺴﺘﻪ ﺑﻮﺩﯾﻢ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺑﺨﺮﯾﻢ. ﻫﺮ ﺭﺷﻮﻩ ﺍﯼ ﮐﻪ ﺑﺪﻭ ﻣﯿﺪﺍﺩﯾﻢ، ﻣﯿﮕﺮﻓﺖ، ﺍﻣﺎ ﺁﻧﺮﺍ ﺑﻪ ﺷﺎﻩ ﻣﯿﺪﺍﺩ …! ﺳﺮﺍﻧﺠﺎﻡ ﻧﺎﻣﻪ ﺍﯼ ﺑﻪ ﺩﻭﻟﺖ ﻋﺎﻟﯿﻪ ﺍﻧﮕﻠﯿﺲ ﻧﻮﺷﺘﻢ ﻭ ﺑﺮﺍﯼ ﮐﺸﺘﻦ ﺍﯾﺸﺎﻥ ﺩﺭﺧﻮﺍﺳﺖ ﭘﻮﻝ ﮐﺮﺩﻡ …! ﭘﺲ ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﮐﻪ ﭘﻮﻝ ﻓﺮﺳﺘﺎﺩﻩ ﺷﺪ، ﺷﺒﺎﻧﻪ ﺑﻪ ﺧﺎﻧﻪ ﺍﻣﺎﻡ ﺟﻤﻌﻪ ﺗﻬﺮﺍﻥ ... قتل قائم مقام فراهانی از کتاب “حقوق بگیران انگلیس در ایران”

ادامه

انگلستان, ایران, تاریخ, جهان, کتاب, یادنامه

سانسور؛ شمشیرِ داموکلسِ خودکامگی

تاریخِ ممیزی و سانسور در جهان، به دوردست‌ها، به روزگارِ گذارِ کمون‌هایِ آغازینه، به جامعه‌هایِ طبقاتی بازمی‌گردد. هنگامی که فرمان‌روایان، بی‌دادگری آغاز می‌کنند، دهانِ فرخی یزدی‌ها را نیز می‌دوزند تا کسی را یارایِ بازنمایی‌هایِ ناهنجاری‌ها نماند.

ادامه

اتحادیه اروپا, امریکا, ایران, جهان, حقوق بشر, روزنامه نگاران, فرهنگ, کتاب, مقاله

رونن برگمن، روزنامه‌نگار اسرائیلی؛ “برخیزید و پیش از آنان، بکشید”

رونن برگمن، روزنامه‌نگار اسرائیلی در کتاب جدید خود به نام “برخیزید و پیش از آنان، بکشید” به بررسی عملیات موساد از زمان تاسیس تا کنون پرداخته و با استفاده از اسناد فاش شده و مصاحبه‌هایی که خود صورت داده، به افشای بی تفاوتی‌های اسرائیل در قبال تلفات غیرنظامیان پرداخته است.

ادامه

اسراییل, انگلستان, جهان, خاورمیانه, سوئد, فلسطین, کتاب, لبنان, نروژ

دوستی «فیدل» و «گابو»

شاید کمتر کسی بداند رابطه دوستانه «فیدل کاسترو» و «مارکز» نویسنده کلمبیایی برنده نوبل ادبیات، به گپ و گفت‌های سیاسی و ادبی محدود نمی‌شد و رهبر تازه درگذشته کوبا ویراستار مشهورترین کتاب «گابو» یعنی «صد سال تنهایی» بوده است.   کم نیستند کتاب‌هایی که آن‌چنان تأثیرگذار شروع می‌شوند که خواننده تا سال‌ها بعد آن‌ها را ... دوستی «فیدل» و «گابو»

ادامه

ادبیات, فرهنگ, کتاب