نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

سال جدید در حالی آغاز شده ‌است که گزارش‌های اقتصادی اخیر به سطح بحرانی رسیدنِ نابرابریِ توزیع ثروت در ایران را نشان می‌دهند. بر اساس بررسی‌های انجام‌شده، حدود پنج درصد از جمعیت کشور صاحب بیش از پنجاه درصد از ثروت ملی هستند، درحالی که اکثریت قریب‌به‌اتفاق مردم با داشتن درآمدهایی ناچیز با مشکل‌های اقتصادی‌ای روزافزون ... نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, طبقه کارگر, فقر, کار کودکان, کودکان, معیشت

هشدار کارگران صنعت حمل و نقل هند! خصوصی سازی را لغو کنید

سه شنبه جمع بزرگی از کارگران بخش حمل و نقل از سراسر کشور در دهلی نو تظاهرات کرده و خواستار تغییر قانون خصوصی‌سازی به نفع رانندگان اتوبوس‌ها و کارگران خدمات ریلی و.. هند شدند. به گزارش ایلنا و به نقل از پایگاه هندی نیوکلیک، صبح روز سه شنبه بیست و پنجم مارس، صدها کارگر بخش‌های ... هشدار کارگران صنعت حمل و نقل هند! خصوصی سازی را لغو کنید

ادامه

امنیت شغلی, جنوب آسیا, جهان, حقوق بشر, خبر, خصوصی‌سازی, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت, هندوستان

اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

پس از شکست سنگین دیکتاتوری حاکم در انتخابات نمایشی مجلس شورای اسلامی در اسفند ۱۴۰۲ در نتیجهٔ تحریم گستردهٔ مردم، و سپس مرگ مشکوک ابراهیم رئیسی، روند فرسایش و پوسیدگی رژیم در یک سال گذشته شتابی چشمگیر و انکارناپذیر یافت. اوضاع در همهٔ عرصه‌های اساسی سیاسی و اقتصادی-اجتماعی کشور و از همه مهم‌تر در تأمین ... اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

ادامه

آمریکا, استبداد, استراتژیک, استقلال, اسراییل, اسلام سیاسی, امپریالیسم, ایدئولوژی, ایران, تحلیل, جمهوری ملی و دموکراتیک, خاورمیانه, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, سیاسی, صلح, طبقه کارگر, عراق, فقر, فلاکت, معیشت, منافع ملی, نئولیبرالیسم

هر ماه نزدیک به ۲۰۰ کارگر بر اثر بی‌توجهی و اهمال کارفرمایان جان می‌دهند

مرگ ۱۰۷۷ کارگر در شش‌ماهه نخست سال ۱۴۰۳، به معنای مرگ حدود ۲۰۰ کارگر در هر ماه بر اثر حادثه کار است؛ به این ترتیب، در هر هفته، حدود ۵۰ کارگر بر اثر حادثه کار و بی‌توجهی و اهمال کارفرمایان و عدم نظارت بازرسان کار جان خود را از دست می‌دهند. به گزارش خبرنگار ایلنا، ... هر ماه نزدیک به ۲۰۰ کارگر بر اثر بی‌توجهی و اهمال کارفرمایان جان می‌دهند

ادامه

ایران, حقوق بشر, حوادث, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی

تجمع اعتراضی کارمندان پست دولتی آمریکا به خصوصی سازی/ معترضین: خصوصی‌سازی بخاطر کاهش هزینه دولت دروغ است!

روز یکشنبه تعداد قابل توجهی از کارکنان ادارات پست آمریکا علیه تصمیمات عجیب دولت ترامپ در روز تعطیلی خود با تشکیل یک زنجیره انسانی تجمع بزرگی را ترتیب دادند. به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از مجله فینگرز لیک آمریکا، جمع قابل توجهی از کارمندان اداره پست ملی آمریکا در ایالت ویرجینیا (شرق ایالات متحده) ... تجمع اعتراضی کارمندان پست دولتی آمریکا به خصوصی سازی/ معترضین: خصوصی‌سازی بخاطر کاهش هزینه دولت دروغ است!

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, امنیت شغلی, جهان, خبر, خصوصی‌سازی, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

کنگره اتحادیه‌های کارگری آفریقای جنوبی؛ مبارزه با برنامه‌های اقتصادی – اجتماعی مردم‌ستیز و بر ضد تخریب و هرج‌ومرج

بیانیه کوساتو در ارتباط با اعتراض های جاری در آفریقای جنوبی

 

کنگرهٔ اتحادیه‌های کارگری آفریقای جنوبی (“کوساتو”) تخریب مراکز حیاتی اقتصادی و زیرساخت‌های اجتماعی در استان‌های کوازولو- ناتال و گاتنگ را محکوم می‌کند. بی‌قانونی در سراسر کشور درحال گسترش است و به اِعمال رهبری منسجم و هماهنگ مردمی در تمام سطوح حکومتی نیاز دارد. اگر به این امر سریع و به‌طور اصولی پاسخ داده نشود بسیاری از کارگران شغل‌شان را و خیلی از خانواده‌ها منابع درآمدی‌شان برای تأمین حداقل‌های زندگی را از دست می‌دهند. کوساتو از برخورد بدون انسجام دولت ششم با این مسئله ناامید شده است. شهرداری‌ها، استا‌ن‌ها و ادارات ملی از این هرج‌ومرج غافلگیر شده‌اند. درحالی‌که وقایع کنونی ناشی از ناآرامی و سرخوردگی سیاسی پس از دستگیری ژاکوب زوما، رئیس‌جمهور سابق، بود، ولی اکنون مشخص شده که عناصر جنایتکار فرصت‌طلبانه از این موضوع سوءِاستفاده کرده و از آن برای غارت بهره‌برداری می‌کنند.

 

این رویداد هشدار و یادآوری‌ای است که وجود بیکاری و گرسنگی میلیون‌ها نفر در آفریقای جنوبی امری واقعی است. کوساتو مدت‌ زمانی طولانی بر این موضوع  تأکید داشته که بیکاری در حکم بمبی ساعت‌شمار بوده و می‌تواند جامعه را منفجر کند. همچنین باز هم یادآوری می‌کنیم که میلیون‌ها نفر در آفریقای جنوبی گرسنه و بیکار هستند. با توجه به اینکه آنان به‌طور سازمان‌یافته از اقتصاد اصلی کشور جدا مانده‌اند و بر درآمدهای بخورونمیرشان به‌طور دائم یورش برده شده است، به نقطه‌ای رسیده‌اند که دیگر چیزی برای از دست دادن ندارند. بحران بیکاری، فقر و نابرابری را با توجیه کردن نمی‌توان حل کرد. کوساتو از شکست کنگره ملی آفریقای جنوبی (ا- ان-سی) در ارائه راه‌حل و رهبری امور در این شرایط سخت به‌شدت انتقاد می‌کند. پاسخ‌های متفاوت داده شده از طرف رهبران سیاسی منتخب در همهٔ سطوح سازمانی ناامیدی و سردرگمی بین مردم به‌وجود آورده است.

 

کوساتو به کنگره ملی آفریقای جنوبی نامه‌ای سرگشاده ارسال داشته و برگزاری نشست فوری شورای ائتلاف سیاسی را درخواست کرده است تا حوادث جاری را به‌بحث بگذارد. نبود مشورت دموکراتیک و وفاق ملی در باره جهت‌گیری انقلاب ملی و دموکراتیک کشور ما تشتت رهبری را ایجاد کرده است، تشتتی که در ائتلاف سیاسی و کل جامعه تأثیری منفی دارد. به‌این ترتیب شرایط برای تمامی نیروهای ارتجاعی و فرصت‌طلب فراهم گردیده است. از زمان تشکیل ‌پنجاه‌وسومین کنفرانس کنگره ملی آفریقای جنوبی در مانگوانگ، دادگاه‌ها مجبور بودند بسیاری از اختلاف‌های سیاسی را حل‌وفصل کنند. اجازه دادن به دادگاه‌ها برای داوری این اختلاف‌های سیاسی، قوه قضایی را ناخواسته وارد دعواهای سیاسی کرده و خلأ رهبری در جامعه را باعث شده که به هرج‌ومرج انجامیده است.

 

با امر خطرناک اتکای مطلق به دادگاه‌ها و نبود رهبری در شرایط حاضر ضروری است که برخورد شود. ائتلاف مسئولیت سیاسی دارد تا  دادگاه‌ها جایگزین سازمان‌های انقلابی و انضباط سیاسی نشوند و از این بابت اطمینان حاصل کند.

 

هرچند ممکن است گفته شود در حال تحکیم دموکراسی و تقویت نهادهای دموکراتیک هستیم، ولی حقیقت این است که آفریقای جنوبی در تحول و تحکیم برابری و اصل رفع تبعیض به‌طورکامل هنوز به‌موفقیت دست نیافته است. بسیاری از عملکردهای منسوخ گذشته ازجمله تبعیض در شکل‌هایی آشکار و پنهان و نیز در مرزهای جنسیتی و نژادی هنوز پابرجاست. در محیط سیاسی‌ای جناحی‌شده، از قوه قضائیه برای فریب و شکست دادن مخالفان سیاسی استفاده می‌شود.

سیزو پاملا – سخنگوی ملی کوساتو

سایت کنگره اتحادیه‌های کارگری آفریقای جنوبی (کوساتو)، ۲۱ تیرماه ۱۴۰۰

نامه مردم

بیمه کارگران و بازنشستگان زیر چرخ‌های ماشین دولتی رژیم ولایی

قانون الزام تاکید دارد صفر تا صد هزینه‌های درمان بیمه شدگان تامین اجتماعی باید رایگان و از محل همان نُه/بیست و هفتمِ بیمه پایه تامین شود؛ حالا بازنشسته علاوه بر بیمه پایه، ماهی چند صد هزار تومان برای بیمه تکمیلی خود و خانواده‌اش می‌پردازد اما بازهم باید ساعت‌ها در صف بایستد، در معرض خطر ابتلا ... بیمه کارگران و بازنشستگان زیر چرخ‌های ماشین دولتی رژیم ولایی

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری, گزارش

خواست کارگران نانوا: نان را گران نکنید، مزد را افزایش دهید!

افزایش سریع قیمت اقلام خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها در ماه‌ها و هفته‌های اخیر، تحمل فشار گرانی‌ها و سختی‌های زندگی را برای کارگران و زحمتکشان میهن‌مان دشوارتر از گذشته کرده است.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, جهان, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری, مقاله

فعال کارگری؛ دولت از طرفی مدعی جنگ با امپریالیسم است و از طرفی دیگر پیشنهادهای اقتصادی آن‌ها را اجرا می‌کند

عبدالملکی برای حل مشکلات کارگران و بازنشستگان کار سختی پیش رو دارد؛ او باید بتواند – و البته بخواهد – که در مقابل بسیاری از رویه‌ها و آیین‌نامه‌ها بایستد و همچنین باید توان مقابله با چالش بزرگ صندوق‌های بازنشستگی را داشته باشد.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری, گفتگو