مسکو: نیروهای حافظ صلح روسیه در کنگو در امنیت هستند

سفارت روسیه در کینشاسا امروز در پی وقوع تحولاتی در این کشور آفریقایی اعلام کرد: نیروهای حافظ صلح روسیه در کنگو در امنیت هستند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری ریانوستی، سفارت روسیه در کینشاسا روز چهارشنبه و در پی تحولات اخیر در کنگو در بیانیه‌ای به تشریح وضعیت خود پرداخت. در بیانیه ... مسکو: نیروهای حافظ صلح روسیه در کنگو در امنیت هستند

ادامه

آفریفای مرکزی, آمریکا, اعتراضات اجتماعی, بلژیک, جمهوری دموکراتیک کنگو, جهان, خبر, رواندا, روسیه, شرق اروپا, فرانسه

خروج کامل نظامیان فرانسه از چاد

ارتش چاد پایان حضور نظامی فرانسه در این کشوررا اعلام کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شینهوا، چاد امروز خروج کامل نیروهای فرانسوی از این کشور را اعلام کرد. «چانان ایساخا آچیخ» سخنگوی ارتش چاد در بیانیه‌ای اعلام کرد که سه پایگاه نظامیان فرانسوی در چاد همگی به ارتش ملی این کشور تحویل ... خروج کامل نظامیان فرانسه از چاد

ادامه

آفریفای مرکزی, جهان, چاد, خبر, غرب, فرانسه

حمله مردم معترض به سفارت آمریکا و برخی کشورهای غربی در کنگو + فیلم

به دنبال افزایش اعتراض‌های ضد آمریکایی در جمهوری دموکراتیک کنگو گروهی از مردم کینشاسا با حمله به سفارت آمریکا و و برخی کشورهای غربی در این کشور، قسمت‌هایی از آن را به آتش کشیدند. به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا به نقل از راشا تودی، شهروندان معترض پایتخت کنگو، واشنگتن را به حمایت از شورشیان موسوم ... حمله مردم معترض به سفارت آمریکا و برخی کشورهای غربی در کنگو + فیلم

ادامه

آفریفای مرکزی, آمریکا, امپریالیسم, انگلیس, اوگاندا, بلژیک, جمهوری دموکراتیک کنگو, جهان, حقوق بشر, خبر, رواندا, سازمان ملل, فرانسه, فیلم, کنیا, هلند

در پی تشدید درگیری‌ها در شرق کنگو؛ جمهوری دموکراتیک کنگو با رواندا قطع رابطه کرد

در پی تشدید درگیری‌ها در شرق کنگو بین نیروهای دولتی با شورشیان مورد حمایت رواندا، دولت جمهوری دموکراتیک کنگو روابط دیپلماتیک با رواندا را قطع کرد و تمام دیپلمات‌های خود را از «کیگالی» فرا خواند. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از رویترز، شورش سه ساله گروه موسوم به «۲۳ مارس» (ام-۲۳» در مناطق غنی از ... در پی تشدید درگیری‌ها در شرق کنگو؛ جمهوری دموکراتیک کنگو با رواندا قطع رابطه کرد

ادامه

آفریفای مرکزی, جهان, خبر, رواندا, سازمان ملل, صلح, کنگو

حمله گروه بوکوحرام به کاخ ریاست جمهوری چاد چندین کشته و زخمی بر جای گذاشت

یک مقام امنیتی چادی به خبرگزاری فرانسه گفت که همزمان با تیراندازی در ساعت ۲۰:۴۵ به وقت محلی (۱۹:۴۵به وقت گرینویچ) افراد مسلح بوکوحرام به سوی بخش داخلی کاخ ریاست جمهوری آتش گشودند. بنا به گزارش «فرانس پرس» شامگاه چهارشنبه ۱۹ دی، صدای رگبار گلوله در کاخ ریاست جمهوری چاد، در مرکز انجامنا، پایتخت این ... حمله گروه بوکوحرام به کاخ ریاست جمهوری چاد چندین کشته و زخمی بر جای گذاشت

ادامه

آفریفای مرکزی, استعمار, بورکینافاسو, تروریسم, جهان, چاد, حقوق بشر, خبر, ساحل عاج, سنگال, غرب آفریقا, فرانسه, مالی, نیجر

کشف گور جمعی ۶ هزار نفره در بروندی

خبرگزاری آل افریکا روز یکشنبه از بوجومبارا گزارش داد که کمیسیون حقیقت یاب و آشتی کشور آفریقایی بروندی بزرگترین گور دسته جمعی کشور را با ۶ هزار و ۳۲ جسد کشف و شناسایی کرد.

 

به گزارش ایرنا؛ “پیر کلاور اندایکاریه” رئیس کمیته حقیقت یاب و آشتی بروندی در گفت وگو با خبرنگاران گفت که اعضای این کمیته از ماه ژانویه یعنی آغاز حفاری های دولتی در سراسر این کشور موفق شدند در بزرگترین فقره شش گور جمعی را در استان “کاروسی” این کشور کشف و شناسایی کنند.

 

وی در عین حال از کشف هزاران گلوله در کنار این شش هزار جسد خبر داد و گفت که تیم اکتشاف و حقیقت یاب مجبور شد از روی برخی منسوجات، عینک و نیز تسبیح افراد هویت این قربانیان را شناسایی کند.

 

این کشور کوچک آفریقایی که دو قوم بزرگ هوتو و توتسی در آن زندگی می‌کنند سال ها با دوره های خشونت ناشی از سیاست های استعماری غرب، جنگ های داخلی و دهه های متناوب قتل عام ها به ویژه از قوم هوتو رو به رو بود تا جایی که جنگ های داخلی تا سال ۲۰۰۵ بیش از ۳۰۰ هزار نفر را به کام مرگ برد.

 

کمیته دولتی حقیقت یاب از سال ۲۰۱۴ تحقیقات در این زمینه را آغاز کرد تا بتواند هویت افرادی را که از سال ۱۸۸۵ در این کشور قربانی خشونت ها شدند شناسایی کند. به همین دلیل تا کنون موفق شده است بیش از ۴ هزار گور جمعی را در این کشور شناسایی کرده که در این تعداد گور ۱۴۲ هزار نفر به صورت جمعی قتل عام و دفن شده بودند.

 

توتسی(ها) که باتوسی، توسی، واتوسی یا واتوتسی نیز نامیده می‌شوند، مردمانی دام‌پرور در مناطق مرکزی قاره آفریقا هستند که یکی از سه قوم اصلی کشورهای بروندی و رواندا را تشکیل می‌دهند.

 

آنها که اقلیتی اشرافی را تشکیل می‌دادند در حدود ۹ درصد جمعیت رواندا و ۱۴ درصد جمعیت بروندی را شامل می‌شدند که پس از نسل کشی دولتی گسترده سال ۱۹۹۴ در این دو کشور جمعیت چند میلیونی آنها رو به کاهش گذاشت.

 

گسترش توتسی‌ها تا دوران استعمار اروپاییان در اواخر سدهٔ نوزدهم ادامه یافت و تا این زمان رابطهٔ بین هوتوها و توتسی‌ها هنوز دوستانه بود، اما توجه و التفات دولت استعماری بلژیک در فاصلهٔ سال‌های ۱۹۱۶ تا ۱۹۶۱ به توتسی‌ها باعث شدت یافتن دشمنی بین مردمان دو قوم شد.

 

توتسی‌ها موقعیت غالب خود بر اکثریت هوتو را در رواندا تا ۱۹۶۱ که نظام سلطنتی برچیده شد حفظ کردند، اما پس از آن توتسی‌های تبعیدشده با تشکیل جبهه‌ای و انجام عملیات نظامی درصدد بازپس‌گیری قدرت در رواندا تا ۱۹۹۴ برآمدند.

 

اما توتسی‌ها در بوروندی برخلاف رواندا توانستند قدرت را به رغم شورش‌های ادواری قوم هوتو در آن کشور همچنان در دستان خود نگاه دارند. اما طی شورش نافرجام در سال ۱۹۷۲ در بروندی در حدود ۱۰۰ هزار نفر که بیشترشان را هوتوها تشکیل می‌دادند کشته شدند.

 

با این وجود هفته گذشته سازمان ملل متحد پیش بینی کرد که احتمالا از ماه مه ۲۰۲۰ (اردیبهشت آینده) وضعیت حقوق بشر در این کشور رو به وخامت خواهد گذاشت.

 

چون این دو قوم و یا گروه ‘توتسی’ و ‘هوتو’ در دهه ۱۹۹۰ میلادی در بروندی در یک جنگ داخلی مقابل یکدیگر می جنگیدند. به همین دلیل رییس جمهوری پیشین بروندی تاکید دارد که شرایط در این کشور وخیم تر ازآن است که به نظر می‌رسد و هرچه زودتر باید در این زمینه تدبیری اندیشیده شود تا از بروز یک جنگ طایفه ای جلوگیری گردد.

 

از سوی دیگر یک سخنگوی امور خارجه اتحادیه اروپا نیز ضمن ابراز نگرانی از حوادت تروریستی اخیر در بروندی گفت، بیم آن می‌رود تا اوضاع امنیتی در این کشور وخیم تر شود.

 

بروندی در بدترین بحران سیاسی خود از زمان پایان جنگ داخلی در این کشور در سال ۲۰۰۵ بسر می‌برد.

 

ناآرامی های کنونی در بروندی چندی پیش با اعلام تصمیم ‘پییر کورونزیزا’ رییس جمهوری این کشور در خصوص نامزدی مجدد در انتخابات ریاست جمهوری آغاز شد.

 


مخالفان رییس جمهوری و قدرت های غربی این تصمیم را مغایر با قانون اساسی و معاهده صلحی دانستند که به جنگ داخلی در این کشور پایان داد.

 

کورونزیزا در انتخابات ریاست جمهوری ی۲۱ ژوییه (۳۰ تیر) که مخالفان آن را تحریم کرده بودند، برای سومین بار به ریاست جمهوری بروندی انتخب شد.

 

رهبران قاره آفریقا نگران تجزیه و از هم پاشیده شدن بروندی بر اساس خطوط قومی و ازسرگرفته شدن جنگ داخلی دیگری در این کشور هستند.

با اعلام رسمی نتایج انتخابات؛ منانگاگوا رئیس جمهوری زیمبابوه ماند

کمیسیون انتخابات زیمبابوه بامداد جمعه اعلام کرد که «امرسون منانگاگوا» رئیس جمهوری ۷۵ ساله این کشور از حزب حاکم «زانو پی اف» موفق به کسب اکثریت آرای انتخابات ریاست جمهوری شده است.

ادامه

جهان, خبر, زیمبابوه

در حملۀ نیروهای طالبان به قرارگاه‌های ارتش افغانستان، ۴۰ نظامی کشته شدند

در حمله‌ تهاجمی طالبان به قرارگاه‌های ارتش ملی افغانستان در ولایت کندز، نزدیک به ۴۰ سرباز کشته و ۱۰ تن دیگر زخمی شدند. این حمله ساعت ۱۲ بامداد روز ۱۲ ژوئیه، در منطقه‌ مرزی ولایت‌های کندز و تخار در شمال افغانستان رخ داد.   براساس اطلاعاتی که منابع محلی منتشر کرده‌اند، حمله روز پنجشنبه توسط ... در حملۀ نیروهای طالبان به قرارگاه‌های ارتش افغانستان، ۴۰ نظامی کشته شدند

ادامه

افغانستان, تروریسم, جهان, خبر