رئیسجمهور سابق افغانستان اعلام کرد که نشست احزاب سیاسی با طالبان در مسکو میتواند گامی در راستای آغاز مذاکرات فراگیر بینالافغانی باشد.
به گزارش تسنیم، نشست صلح مسکو قرار است برای دو روز با حضور نمایندگان طالبان و رهبران احزاب سیاسی در غیاب دولت افغانستان برگزار شود.
شماری از بانفوذترین چهرههای سیاسی افغانستان از جمله محمد محقق، کریم خلیلی، عطامحمد نور، حنیف اتمر، حکمتیار و حامد کرزی برای حضور در این نشست به مسکو سفر کردند.
«حامد کرزی» رئیس جمهور سابق افغانستان اظهار داشت که نشست مسکو بین احزاب سیاسی و نمایندگان طالبان میتواند زمینه را برای آغاز مذاکرات فراگیر بینالافغانی فراهم کند.
این در حالی است که دولت افغانستان خواستار مذاکرات مستقیم با طالبان است اما این گروه از مذاکره با دولت این کشور خودداری و بهجای آن با احزاب سیاسی این کشور مذاکره میکند.
اگرچه دولت افغانستان با برگزاری این نشست مخالفت کرده است اما رئیس جمهور سابق افغانستان این نشست را برای آغاز مذاکرات بینالافغانی صلح و پایان جنگ در این کشور مؤثر میداند.
کرزی تصریح کرد، مردم بیصبرانه منتظر پیشرفتهای ملموس در روند گفتوگوهای صلح با طالبان هستند بنابراین نشست مسکو برای آغاز گفتوگوهای فراگیر صلح مهم است.
وی خاطرنشان کرد که احزاب سیاسی برای دفاع از دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی افغانستان و نهادهای دفاعی و امنیتی این کشور در نشست مسکو شرکت میکنند.
رئیس جمهور سابق افغانستان اظهار داشت: تقویت نظام، پیروی از ارزشهای اسلامی، حفظ حکومت مرکزی قوی، تحکیم وحدت ملی، حفظ بیطرفی افغانستان در سیاست خارجه و حمایت از نیروهای امنیتی و دفاعی در نشست مسکو در دستور کار احزاب سیاسی این کشور قرار دارد.
اختلاف نظر سنا و پارلمان افغانستان درباره نشست احزاب سیاسی و طالبان در مسکو

در حالی که رایزنیها بین چهرههای تاثیرگذار سیاسی و نمایندگان طالبان در مسکو جریان دارد، نمایندگان سنا و پارلمان افغانستان درباره این نشست نظرات مختلفی دارند.
به گزارش تسنیم، امروز گفتوگوهای صلح بین رهبران سیاسی و مقامات سابق افغان با نمایندگان طالبان در مسکو آغاز شده است.
تا کنون دستور جلسه این نشست هنوز مشخص نشده است اما به نظر میرسد که احزاب سیاسی افغانستان از مواضع دولت این کشور در گفتوگوهای صلح دفاع کنند.
زیرا پیش از این دفتر حامدکرزی در بیانیه اعلام کرده بود که آنها در دفاع از حکومت مرکزی، حفظ نظام، حفظ دستاوردها و نیروهای امنیتی افغان با طالبان گفتوگو خواهند کرد.
دولت افغانستان واکنش تندی به این نشست نشان داده و مخالفت خود را با برگزاری آن پیش از این اعلام کرده بود.
پارلمان و سنای افغانستان نیز مواضع متضادی را در برابر این نشست اتخاذ کردند.
به نظر میرسد که پارلمان افغانستان با برگزاری این نشست مخالف نیست اما از احزاب سیاسی این کشور خواسته که در هماهنگی با دولت افغانستان عمل کنند.
«داودکلکانی» معاون کمیسیون روابط بینالملل پارلمان افغانستان اظهار داشت: این نشست گامی برای آغاز گفتوگوهای بینالافغانی است.
وی افزود: اما احزاب سیاسی افغانستان و دولت این کشور باید موضع مشترکی را در قبال مذاکرات صلح با گروه طالبان اتخاذ کنند.
کلکانی خاطرنشان کرد که عدم حضور نمایندگان دولت افغانستان در این نشست نظام این کشور را در روند صلح به حاشیه رانده است.
از سوی دیگر، سنای افغانستان نظر مساعدی درباره این نشست نداشته و مخالفت صریح خود را با برگزاری آن اعلام کرده است.
سنای افغانستان اعلام کرد که هر نشستی که درباره صلح افغانستان صورت میگیرد باید نمایندگان دولت این کشور در آن حضور داشته باشند.
«فوزیه سادات» منشی کمیسیون روابط بین سنای افغانستان اظهار داشت: بدون حضور حکومت افغانستان این نشست راه به جایی نمیبرد.
وی افزود: هر یک از احزاب سیاسی برای منافع خودشان رایزنی میکنند و خواستار سهم قابل توجهی میشوند بنابر این کار اساسی برای صلح صورت نخواهد گرفت.
این در حالی است که «عبدالله» رئیس اجرایی دولت افغانستان نیز از احزاب سیاسی این کشور خواسته بود تا در مذاکرات با طالبان یک موضع مشترک را اتخاذ کنند.