یک روزنامه چینی به نقل از کارشناسان چینی نوشت، کاهش ۱۵ میلیونی شمار زاد و ولد در چین ۲۰۱۸ و افزایش شمار سالخوردگان کشور، دورنمای اقتصادی چین را در معرض تهدید قرار می دهد.
به نوشته ‘ساوث چاینا مورنینگ پست’، کاهش میزان زاد و ولد در چین با وجود دست کشیدن دولت از سیاست های سختگیرانه در رابطه با فرزندآوری، نشان از بحران جمعیتی دارد که دورنمای رشد اقتصاد کشور را در معرض خطر قرار می دهد.
کاهش ۱۵ میلیونی میزان زاد و ولد چین در سال ۲۰۱۸، دو میلیون بیشتر از سال ۲۰۱۷ بود.
انتظار می رود اداره آمار چین اواخر این ماه(ژانویه) شمار زاد و ولد کشور در سال ۲۰۱۸ را اعلام کند. آمار و اطلاعات منتشر شده از سوی مقامات محلی حاکی از کاهش قابل توجه نرخ زاد و ولد در چین ۲۰۱۸ است.
‘یی فوشیان’، محقق دانشگاه ویسکانسن- مدیسون و ‘سو جیان’، اقتصاددان دانشگاه پکینگ، در مقاله ای مشترک نوشتند، احتمالا یک روند طولانی مدت کاهش جمعیت در چین شروع شده است.
در پی صرفنظر کردن دولت چین از سیاست تک فرزندی و دادن اجازه داشتن دو فرزند به والدین چینی، این کشور در سال ۲۰۱۶ شاهد افزایش میزان زاد و ولد ۱۶.۵۵ میلیونی در سال ۲۰۱۵ به ۱۷.۸۶ میلیون نفر بود.
یی و سو در مقاله مشترکی که در ساوث چاینا مورنینگ پست منتشر شد، سال ۲۰۱۸ را به عنوان نقطه عطف تاریخی خواندند که در ذهن مردم چین خواهد ماند. جمعیت جمعیت شروع به کاهش کرده، روند سرعت مشکلات مربوط به بالا رفتن سن شهروندان بیشتر و شور و نشاط اقتصادی کمرنگ شده است.
به گفته ‘هوآ چانگ چون’، اقتصاددان چینی، کاهش میزان زاد و ولد تاثیری شگرف بر توسعه اقتصادی و اجتماعی چین میگذارد. کاهش میزان زاد و ولدها در سال ۲۰۱۸ شروع دوره ای طولانی و جدیدی است که جمعیت کشور، کاهش را تجربه خواهد کرد.
کارشناسان چینی معتقدند، پکن باید سیاست های کنترل جمعیت را کنار بگذارد و مردم را به فرزندآوری ترغیب کند.
ایرنا