کارگروه حقوق بشر سازمان ملل خواستار آزادی عمران خان شد

کارگروه حقوق بشر سازمان ملل خواستار آزادی فوری عمران خان شده و اعلام کرد، «او را به صورت خودسرانه بازداشت کرده‌اند که این نقض قوانین بین‌الملل است.»

به گزارش ایسنا، کارگروه «بازداشت خودسرانه» سازمان ملل مستقر در ژنو پس از بررسی پرونده عمران خان، نخست وزیر برکنار شده و محبوس پاکستان به اتهام فساد خواستار آزادی فوری او شده است.

به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، عمران خان از ۲۰۲۲ و زمانیکه در پی عدم موفقیت در کسب رای اعتماد پارلمان پاکستان از کار برکنار شد، با چندین محکومیت و حبس روبرو شده است.

شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان که پس از عمران خان در راس امور این کشور قرار گرفته، هنوز درباره این درخواست پاسخی نداده است.

عمران خان از اوت ۲۰۲۳ و زمانیکه به حکم دادگاه بابت مخفی کردن دارایی‌ها ناشی از فروش هدایای دریافتی در دوران تصدی سمت نخست وزیری محکوم شد، در زندان به سر می‌برد.

همچنین این رویه قانونی وی را از شرکت در رقابت‌های انتخاباتی ۸ فوریه که در آن حزبش اعلام کرد با تقلب همراه بود، منع کرد.

کمیسیون انتخابات پاکستان ناظر بر انتخابات اما ادعای تقلب انتخاباتی را رد کرده است.

عمران خان با وجود محکومیت در چندین پرونده همچنان چهره پیشروی اپوزیسیون در پاکستان به شمار می‌رود.

حزب تحریک انصاف پاکستان متعلق به عمران خان که حضوری قوی در پارلمان این کشور دارد درخواست این کارگروه را مورد استقبال قرار داد که گفته بازداشت نخست وزیر برکنار شده هیچ مبنای حقوقی ندارد و به نظر می‌رسد با هدف بی‌اعتبار کردن او بوده است.

این کارگروه همچنین اعلام کرد: «عمران خان بابت حق آزادی بیان و عقیده بازداشت است.»

این کارگروه متعلق به سازمان ملل همچنین خواستار آزادی فوری نخست وزیر برکنار شده پاکستان شده و گفته که این اقدامی متناسب است.

این گروه همچنین گفت که محکومیت عمران خان در پرونده اختلاس «بخشی از یک کمپین بسیار بزرگتر سرکوب است که حزب تحریک انصاف به طور کلی و عمران خان ​​به طور خاص را هدف قرار می‌دهد.»

در بیانیه این گروه همچنین آمده است: «در آستانه انتخابات پارلمانی پاکستان در فوریه ۲۰۲۴، نامزدهای حزب تحریک انصاف دستگیر، شکنجه و ترسانده شدند تا حزب را ترک کنند. تجمعات حزب تحریک انصاف مختل و مسدود شد و حزب از به کار بردن نماد خود که یک چوب کریکت است، محروم شد و نامزدهایش را مجبور کرد به عنوان کاندیداهای مستقل شرکت کنند.»

این گروه همچنین گفت که نخست وزیر برکنار شده پاکستان که خود با بیش از ۱۵۰ پرونده جنایی با انگیزه سیاسی روبرو بود، تنها چند روز قبل از انتخابات، در سه پرونده دیگر مجرم شناخته شد و به ترتیب به ۱۰ سال، ۱۴ سال و هفت سال زندان دیگر محکوم شده است.

کارگروه «بازداشت خودسرانه» سازمان ملل مستقر در ژنو در ادامه بیانیه خود آورده است: «برای عمران خان ۷۱ ساله مجموع سال‌هایی که باید در زندان باشد، ۳۴ سال است که به معنای حبس ابد است.»

سخنگوی عمران خان نیز درخواست آزادی و یافته‌های این گروه را مورد استقبال قرار داد.

حزب عمران خان در انتخابات پارلمانی ۸ فوریه سال جاری میلادی بیشتر کرسی را به دست آورد اما نتوانست برای تشکیل دولت، اکثریت را داشته باشد.

پاسخ وزیر خارجه هند به تهدیدهای آمریکا در مورد توافق چابهار

یک روز پس از اینکه واشنگتن، هند را به تحریم به دلیل توافق ۱۰ ساله با ایران بر سر بهره‌برداری از بندر چابهار تهدید کرد، وزیر امور خارجه هند تاکید کرد که این پروژه به نفع کل منطقه خواهد بود. به گزارش ایسنا، سوبرا مانیام جایشانکار، وزیر خارجه هند با ذکر این نکته که آمریکا ... پاسخ وزیر خارجه هند به تهدیدهای آمریکا در مورد توافق چابهار

ادامه

آسیای میانه, آمریکا, افغانستان, اقتصادی, ایران, تحریم, جنوب آسیا, جهان, خاورمیانه, خبر, هندوستان

تعلیق حکم حبس نخست‌وزیر سابق پاکستان

یک دادگاه پاکستانی حکم حبس نخست‌وزیر سابق پاکستان و همسرش را به حالت تعلیق درآورد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آناتولی؛ یک دادگاه پاکستانی حکم حبس صادر شده در مورد عمران خان نخست وزیر سابق پاکستان و همسرش در خصوص فروش غیر قانونی هدایای دولتی را به حالت تعلیق درآورد. قاضی عامر ... تعلیق حکم حبس نخست‌وزیر سابق پاکستان

ادامه

آزادی, پاکستان, جنوب آسیا, جهان, خبر, سیاسی

حمله انتحاری به مهندسان چینی در پاکستان

به‌دنبال حمله انتحاری به کاروان مهندسان چینی در پاکستان، سفارت پکن در اسلام‌آباد به شهروندان چینی حاضر در کشور جنوب آسیا اعلام کرد که تدابیر امنیتی را تشدید کرده و گوش به زنگ باشند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، در پی کشته شدن ۶ نفر از جمله پنج شهروند چینی در حمله ... حمله انتحاری به مهندسان چینی در پاکستان

ادامه

امنیتی, پاکستان, تروریسم, جنوب آسیا, جهان, چین, حقوق بشر, خبر, شرق آسیا

گزارش نیوزویک؛ «دموکراسی پاکستان در خطر است»

هفته‌نامه نیوزویک در گزارشی نوشته که دموکراسی پاکستان در خطر است و از مجامع بین‌المللی درخواست اقدام کرده است. به گزارش شفقنا از نشریه هفتگی نیوزویک؛ پاکستان خود را در مقطعی حساس می‌بیند- و در حال دست‌وپنجه نرم کردن با تحولات سیاسی و آشفتگی اقتصادی عظیمی است که بازتابی از تاریخ پرفراز و نشیب این ... گزارش نیوزویک؛ «دموکراسی پاکستان در خطر است»

ادامه

اسلام سیاسی, بنگلادش, پاکستان, جنوب آسیا, جهان, حقوق بشر, ژئوپلیتیک, سیاسی, گزارش