درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکت‌های اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضی‌ای مسالمت‌آمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراض‌ها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

ادامه

ایران, پیام, حقوق بشر, خاورمیانه, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فساد, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

جوانان «چوار» به استخدام غیربومی‌ها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام می‌گویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرک‌های صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاست‌ها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند.  گذران زندگی با این حقوق‌ها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگران

کارگران پیمانکاری آبفای اهواز؛ خواهان حذف پیمانکار در بخش‌های مختلف آب و فاضلاب هستند

در یک ماه گذشته چند بار در اعتراض به بی‌‌توجهی شرکت آب و فاضلاب به عملکرد پیمانکار تجمع صنفی برگزار کردیم که نتیجه‌ای حاصل نشد.

 

کارگران پیمانکاری آبفای اهواز در استان خوزستان به شرایطی که از سوی پیمانکاران برای کار و پرداخت معوقات مزدی آنها تعیین شده است، اعتراض دارند.

 

منابع کارگری در آبفای به ایلنا گفتند: نزدیک به ۳۰۰ نفر از کارگران آبفای اهواز را کارگران پیمانکاری تشکیل می‌دهند که به واسطه چند شرکت پیمانکاری به کار تلمبه‌چی، اپراتوری ایستگاه‌های آب و فاضلاب و غیره … اشتغال دارند.

 

از قرار معلوم این کارگران به شرایطی که توسط پیمانکاران برای کار آنها تعیین شده، معترض و خواستار نظارت شرکت آب و فاضلاب به عنوان کارفرمای مادر بر عملکرد پیمانکاران هستند.

 

گفته می‌شود؛ این کارگران از سالها پیش به صورت پیمانکاری درآبفای اهواز مشغول کار بوده‌اند و در این مدت کوتاه که با کارگران آبفار ادغام شده‌اند، پیمانکاران از پرداخت تمامی حقوق قانونی آنها خودداری می‌کنند.

 

یکی از کارگران آبفای اهواز گفت: هر روز در ایستگاه‌ها بدون امکانات ۱۲ ساعت مشغول کاریم. در طول این ۱۲ ساعت کار بدون سیستم خنک‌کننده و استراحت کار می‌کنیم و با این حداقل حقوق که مزایای آن هم به ما داده نمی‌شود، هزینه خرید و نگهداری سیستم خنک‌کننده (کولر) نیز با کارگران است. و زمانی که سیستم خراب شود، اجازه استفاده از امکانات تاسیساتی آب و فاضلاب برای برطرف کردن مشکلات سیستم خنک‌کننده را نداریم.

 

وی با اشاره به میانگین ۱۵ تا ۱۹ سال سابقه کاری خود همکارانش در آبفای اهواز گفت: در گذشته کارگران تلمبه‌چی بدون حضور پیمانکاران و به‌صورت رسمی چهار شیف  مشغول کار بودند. امکاناتی که در اختیار کارگران رسمی تلمبه‌چی بود قابل مقایسه با شرایط کار ما کارگران پیمانکاری تلمبه‌چی نیست. آنها از امکانات سیستم خنک‌کننده خوب همانند کولر گازی، یخچال، آب خنک و حتی یک وعده شیر رایگان بهره می‌بردند و هزینه اضافه‌کاری‌های آنها نیز به موقع پرداخت می‌شود.

 

این کارگر آبفای اهواز گفت: تجربه سالها حضور پیمانکاران در این شرکت نشان داده مدیران پیمانکاری نه تنها تاثیری بر فرآیند کار این شرکت ندارند بلکه فقط به دنبال سود بیشتر هستند.

 

وی افزود: ما کارگران با روزی ۱۲ ساعت کار مداوم و سخت از حداقل‌های مزدی محروم هستیم و مسئولان اداره آب و فاضلاب اهواز به مشکلات‌مان که در نتیجه حضور پیمانکاران مختلف برایمان ایجاد می‌شود، اعتنایی نمی‌کنند.

 

این کارگر یادآور شد: در یک ماه گذشته چند بار در اعتراض به بی‌‌توجهی شرکت آب و فاضلاب به عملکرد پیمانکار تجمع صنفی برگزار کردیم که نتیجه‌ای حاصل نشد.

 

وی با یادآوری اینکه خواهان حذف پیمانکار در بخش‌های مختلف آب و فاضلاب هستیم، در ادامه افزود: در حقیقت امکان بهبود شرایط شغلی برای همه ما وجود دارد اما نمی‌دانیم چرا آب و فاضلاب ترجیح می‌دهد از یکسو به همکاری با پیمانکاران ادامه دهد و از سوی دیگر مطالبات مزدی ما را با یک شرکت واسطه‌‌ای به حساب ما پرداخت کند.

 

به گفته وی، با وجود فعالیت بازرسان اداره کار، این اتفاقات همچنان در حال رخ دادن است و کارگران مجبورند برای تامین معاش خانواده‌های خود به این شرایط تعیین شده از سوی پیمانکاران تن دربدهند.

کارگران مناطق آزاد؛ برده‌داری نوین و بی‌دفاع در مقابلِ اخراج!

قوانین و مقررات مربوط به کارگران از شمولیت قانون کار خارج است و کارگران ذیل قانون اشتغال مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کار می‌کنند که عملاً آنها را به کارگرانی بی‌دفاع تبدیل کرده است.

ادامه

ایران, حقوق بشر, کارگری, گزارش