آلفرد موریس دی زایاس کارشناس مستقل سابق سازمان ملل در زمینه ارتقا نظم بینالمللی دموکراتیک و عادلانه چندی پیش در گفت و گو با خبرگزاری شین هوا در ژنو گفت: ادعاهای آمریکا درباره به اصطلاح “نسل کشی” در شین جیانگ چین کاملا بی اساس است و این ها تبلیغاتی با انگیزه های پنهان و ظهور “هراس از چین” است که “میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی” سازمان ملل را نقض میکند.
به گزارش رادیو بینالمللی چین: وزارت امور خارجه آمریکا چندی پیش «گزارش حقوق بشر ۲۰۲۰» را منتشر کرد. آمریکا در این گزارش چین را به جنایت “نسل کشی” در شین جیانگ متهم کرد اما نتوانست هیچ گونه مدرکی ارایه دهد. پس از آن، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در گفت و گو با رسانه ها بار دیگر ادعا کرد که چین مرتکب جرم “نسل کشی” شده است که با مخالفت شدید کارشناسان رو به رو شد.
دی زایاس گفت: من شوکه شده ام! انتظار داشتم که شاهد یک گزارش حرفه ای حقوق بشری ایالات متحده باشم، اما این گزارش بسیار ناخوشایند است.
وی گفت: جرم نسل کشی در «کنوانسیون پیشگیری و مجازات جرم نسل کشی» و «اساسنامه دادگاه کیفری بینالمللی» تعاریف دقیق قانونی دارد. بدون شواهد و مدارک و موارد قاطع نمی توان خودسرانه از اصطلاحات حقوقی و قضایی استفاده کرد. در صورت عدم وجود شواهد، اتهام یک طرفه به طرف مقابل کاملا غیرمسوولانه است. چنین تبلیغات سیاسی و غیرمسوولانه آمریکا اعتبار این کشور را تضیعف خواهد کرد.
این مقام خاطرنشان کرد: آمریکا بارها از تبلیغات دروغین و بی اساس برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی استفاده کرده است. برای مثال، تحت پوشش تبلیغات سیاسی، ایالات متحده جنگ عراق را در سال ۲۰۰۳ برپا کرد و در سال ۲۰۱۱ از تبلیغات سیاسی برای حمله به لیبی بهره برد. منشا این تبلیغات سیاسی شایعات ساخته شده از سوی به اصطلاح “کارشناسان مستقل” است. متاسفانه چنین شایعاتی از سوی رسانه های عمده مانند رویترز، نیویورک تایمز و واشنگتن پست مورد استفاده قرار گرفته و در سراسر جهان پخش شده است.
دی زایاس همچنین گفت: “جنبش اسلامی ترکستان شرقی” یک سازمان جنایتکار است. زیرا شواهدی وجود دارد که نشان میدهد آنها در شین جیانگ فعالیت های تروریستی دارند.
وی افزود: یک کشور البته موظف به رعایت نظم و قوانین است. بنابراین باید اقدامات مناسبی در پیش گیرد. به نظرم، چین این کار را در مبارزه با تروریسم انجام میدهد.
وی همچنین گفت: در چین هزاران مسجد وجود دارد که برنامه های این مساجد و فعالیت مذهبی مردم عادی است. در شین جیانگ، اسم خیابان ها به زبان چینی و اویغور نوشته می شود. دولت چین به طور موثر از حق اقوام مختلف حفاظت کرده است.
به نظر این مقام، آن چه آمریکا به آن اهمیت میدهد، به هیچ وجه حقوق اویغورها نیست. اتهامات “نسل کشی” تنها سلاح ژئوپلتیکی در جنگهای تبلیغاتی است. این نه تنها “خبر جعلی” است بلکه نشان از ظهور “هراس از چین” دارد.