بیش از ۱۰۰۰ کشته در زمین‌لرزه میانمار+ فیلم

در پی وقوع زمین‌لرزه در میانمار، تاکنون حداقل ۱۰۰۰ نفر کشته شده‌اند. به گزارش ایسنا، در پی وقوع زمین‌لرزه ۷.۷ ریشتری که روز جمعه میانمار و بخش‌هایی از تایلند را به لرزه درآورد، تاکنون حداقل ۱۰۰۰ نفر جان خود را از دست داده‌اند و صدها نفر دیگر مجروح شده‌اند. طبق گزارش تلویزیون دولتی میانمار، در ... بیش از ۱۰۰۰ کشته در زمین‌لرزه میانمار+ فیلم

ادامه

تایلند, جهان, خبر, فیلم, محیط زیست, میانمار

بیانیه تشکیلات دموکراتیک زنان ایران به مناسبت ۸ مارس روز جهانی زنان

“تشکیلات دموکراتیک زنان ایران” روز هشتم مارس (امسال مطابق ۱۸ اسفندماه ۱۴۰۳) روز جهانی زنان، روز تجدید عهد و همبستگی با مبارزات زنان برای ساختن جهانی عاری از فقر، خشونت، تبعیض، بی‌عدالتی، و تخریب محیط زیست را به همهٔ زنان و دختران ایران شادباش می‌گوید. روز هشتم مارس هر ساله ازسوی زنان مبارز و نیروهای ... بیانیه تشکیلات دموکراتیک زنان ایران به مناسبت ۸ مارس روز جهانی زنان

ادامه

آلمان, آمریکا, اتریش, استبداد, استثمار, اسلام سیاسی, اقتصادی, ایران, بیانیه, پرستاران, جهان, دانمارک, روسیه, زنان, سازمان ملل, سرمایه‌داری, سوئیس, صلح, طبقه کارگر, فقر, کمونیسم, کودکان, محیط زیست, معلمان, معیشت, نئولیبرالیسم, همبستگی

هو شدن رئیس کمیسیون اروپا در لهستان

رئیس کمیسیون اروپا درحالی که برای شرکت در یک نشست به لهستان سفر کرده است توسط مردم این کشور هو شد. باشگاه خبرنگاران جوان؛ از ریانووستی، کشاورزان لهستانی اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا را در گدانسک هو کردند. این اتفاق درحالی رخ داد که فون در لاین در نشست خارجی کمیسیون اروپا که ... هو شدن رئیس کمیسیون اروپا در لهستان

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اعتراضات اجتماعی, اوکراین, جهان, خبر, شرق اروپا, طبقه کارگر, کشاورز, لهستان, محیط زیست

دولت ترامپ، پیام‌آور بیماری و مرگ در آفریقا

تصمیم رئیس جمهوری آمریکا برای خروج از «سازمان جهانی بهداشت» و «توافق پاریس»، پیامدهای فاجعه‌باری برای زیرساخت‌های بهداشت و سلامت در آفریقا دارد، تا حدی که دولت ترامپ می‌تواند پیام‌آور بیماری و مرگ در قاره آفریقا باشد. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از پایگاه خبری «اینترنشنال پالیسی دایجست»، این تصمیمات دولت دونالد ترامپ، پیشرفت‌های به ... دولت ترامپ، پیام‌آور بیماری و مرگ در آفریقا

ادامه

آفریقا, آمریکا, اتحادیه اروپا, جهان, درمان, روسیه, سازمان بهداشت جهانی, غرب آفریقا, فرانسه, فقر, محیط زیست

هشدار شبه نظامیان شمال سوریه نسبت به تصمیم ترکیه برای اشغال شهر کوبانی

اداره خودگردان کوبانی در شمال سوریه امروز شنبه، هشدار داد که ادامه حملات ترکیه به منطقه سد تشرین با هدف اشغال شهر کوبانی است. به گزارش ایسنا، اداره خودگردان شبه نظامیان کُرد در کوبانی واقع در شمال سوریه در بیانیه‌ای طرح‌ها و اقدامات ترکیه که زیرساخت‌ها و تاسیسات خدماتی در مناطق شمال و شرق سوریه ... هشدار شبه نظامیان شمال سوریه نسبت به تصمیم ترکیه برای اشغال شهر کوبانی

ادامه

ترکیه, خاورمیانه, خبر, سوریه, عراق, محیط زیست

کارشناس محیط زیست: شرایط محیط‌ زیستی خوزستان محصول سوءمدیریت دستگاه‌ها است

یک کارشناس حوزه محیط زیست گفت: شرایط محیط زیستی استان خوزستان محصول بی‌برنامه‌گی و سوءمدیریت در دستگاه‌های مسئول است. در عمل برنامه‌ای برای حفظ محیط زیست خوزستان وجود ندارد.

 

به گزارش اعتمادآنلاین| انگار مشکل آب در استان خوزستان تمامی ندارد. مردم این خطه در تمامی دوره‌ها با مشکلات ناشی از آب، برق، فاضلاب و … مواجه هستند، اما هنوز عزمی برای مهار مشکلات آن از سوی مسئولان امر اندیشیده نشده است.

 

هژیر کیانی، کارشناس و صاحب نظر حوزه محیط زیست درباره آخرین وضعیت خوزستان از لحاظ مشکل آب شرب گفت: وضعیت محیط زیستی این خطه از لحاظ دسترسی به آب مشکلات متعدد و بی‌سابقه ای مواجه است.

 

او درباره وضعیت تالاب‌ها در آن خطه افزود: تالاب هورالعظیم رسانه‌ای شده است اما اغلب تالاب‌ها با مشکلات متعدد همراه هستند. برای مثال در شمال خوزستان تالاب میانگران و تالاب بندون خشکانده شده‌اند. امیدواریم تا آخر سال تالاب میانگران هم بتواند در این شرایط دوام بیاورد.

 

این صاحب نظر حوزه محیط زیست ادامه داد: این شرایط محصول بی‌برنامه‌گی و سوءمدیریت در دستگاه‌های مسئول است. در عمل برنامه‌ای برای حفظ محیط زیست خوزستان وجود ندارد. بروز مشکلات به یک یا دو عامل مربوط نمی‌شود بلکه عوامل متعدد باعث بروز این نارسایی شده است.

 

 

کیانی تاکید کرد: مشکلات ناشی از رودخانه‌ها در بالادست، انتقال آب و سدسازی‌ها باعث شده تا تالاب‌ها از بین برود. برای مثال در شمال خوزستان منطقه دهدز به رغم ساخت‌وسازهای فراوان هنوز آب شرب در اختیار مردم قرار نگرفته است. البته در ۱۷سال اخیر ۳۰ هزار نفر در این خطه آب جیره‌بندی مصرف می‌کنند.

 

 

در حوزه کارون مردم به شدت تشنه هستند / برق تولید نمی‌شود

 

او تصریح کرد: این افراد هر ۴ روز یکبار آب جیره بندی مصرف می‌کنند. در حالی که دو سد بزرگ این خطه را محاصره کرده و آب هم تبخیر می‌شود. در پایین دست هورالعظیم آب ندارد و در حوزه کارون مردم به شدت تشنه هستند و در عمل شاهد تداوم این برنامه‌ریزی‌ها هستیم.

 

به گفته کیانی به رغم سد زنی‌ها برق هم تولید نمی‌شود. هم‌اکنون در ابتدای تابستان شاهد عدم تولید برق هستیم. با این تفاسیر به رغم صرف سرمایه‌های کلان کشور هیچ خروجی مشاهده نمی‌شود.

 

نمی‌توان ادعا کرد که مردم در این خطه آب کولر مصرف می‌کنند

 

این کارشناس و صاحب‌نظر حوزه محیط زیست درباره آخرین وضعیت آب شرب در این خطه افزود: اینکه برخی از رسانه‌ها مصرف آب کولر را در این خطه منتشر کرده‌اند نیاز به مستندات دارد، نمی‌توان به این امر اذعان داشت که همه مردم از آب کولر استفاده می کنند. مردم در اهواز به آب لوله کشی دسترسی دارند.

 

مردم در دشت آزادگان آب خریداری می‌کنند

 

او درباره وضعیت آب شرب تاکید کرد: آب موجود قابل شرب نیست و مردم در دشت آزادگان آب تصفیه خریداری می‌کنند یا باید با صرف هزینه‌های گزاف دستگاه‌های تصفیه آب تهیه کنند.

 

کیانی با بیان اینکه در هویزه مردم برای آب شرب را خریداری می‌کنند، ادامه داد: آب‌های لوله کشی برای مصارف بهداشتی استفاده می‌شود.

 

سند امنیت آب استان خوزستان تنظیم نشده است

 

او درباره آخرین اقدامات مسئولان مربوطه برای مهار نارسایی‌های محیط زیستی گفت: سال‌هاست که سند امنیت آب استان خوزستان تنظیم نشده و سازمان آب و برق حاضر به این اقدام نیست.

 

او افزود: سد کارون ۳ ساخته شد و بیش از ۱۰ هزار نفر را بدون سرپناه و شغل آواره شدند. ۱۷ سال است که آب شرب در اختیار آنها قرار داده نمی‌شود. هم اکنون از سطح دریاچه کارون ۳ به اندازه نیاز آب شرب از دریاچه تبخیر می‌شود.

 

کیانی ادامه داد: این ۱۱۰ روستا باقی مانده نزدیک کارون و دورترین روستا ۲۰۰ متر با دریاچه کارون۳ فاصله دارد. هرچند هنوز این توانایی وجود ندارد تا یک خط آبی در اختیار مردم قرار دهند.

 

آب کرخه تبخیر می‌شود اما به سمت هورالعظیم رها نمی‌شود!

 

این کارشناس محیط زیست گفت: آب سد کرخه تبخیر می‌شود، اما آب آن رها نمی‌شود تا هورالعظیم به آب برسد! سازمان آب و برق هم به این مسئله بی‌توجه است این مقوله سو مدیریت را نشان می‌دهد.

ورشکستگی آبی و مرگ خاموش دشت قزوین

بر اساس برخی از شنیده‌ها با ادامه روند برداشت آب از سفره‌های زیرزمینی استان، دشت قزوین تنها تا ۱۷ سال دیگر زنده خواهد بود، پس بهتر است برای نجات دشت قزوین دست‌به‌کار شویم و این میراث گران‌بها را برای آیندگان حفظ کنیم.

ادامه

اجتماعی, ایران, جهان, حقوق بشر, گزارش

نیمی از جمعیت روستایی کشور به آب سالم دسترسی ندارند

رضا اردکانیان، وزیر نیرو، اعلام کرده تا پایان کار دولت دوازدهم، جمعیت روستایی برخوردار از شبکه آب سالم به اندکی بیش از ۱۰ میلیون نفر می‌رسد این در حالی است که جمعیت روستایی ایران بالغ بر ۲۰ میلیون نفر است و همچنان ۱۰ میلیون نفر دیگر از دسترسی به آب سالم محروم هستند.

ادامه

اجتماعی, ایران, حقوق بشر, خبر, محیط زیست

ماندگاری ویروس کرونا در محیط‌های آبی و فاضلاب

به اعتقاد محققان، ویروس کرونا در محیط‌های آبی به ویژه در فصول سرد ماندگاری بالایی دارد، ولی نتایج مطالعات نشان می دهد که استفاده از روش های نوین گندزدایی و کلرزنی می تواند به میزان ۹۰ درصد از انتقال این ویروس به انسان جلوگیری کند، ضمن آنکه اپراتورهای تصفیه خانه‎های آب و مجموعه‌های تفریحی آبی ... ماندگاری ویروس کرونا در محیط‌های آبی و فاضلاب

ادامه

اجتماعی, ایران, جهان, حقوق بشر, خبر, کانادا, محیط زیست