افزایشِ اخیر در هزینه‌های نظامی جهان

افزایشی چشمگیر در هزینه‌های نظامی دولت‌ها در سراسر جهان مشاهده می‌شود که بیشتر از سوی اروپا راه‌بری می‌شود. البته برآوردهایی متفاوت از هزینه‌های نظامی وجود دارد، بسته به این‌که چه معیارهایی برای محاسبهٔ افزایش هزینه‌ها به‌کار گرفته می‌شوند. در ادامهٔ این مطلب به‌منظور بررسی این مقوله از برآوردهای “نهاد بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم” (“SIPRI”) استفاده ... افزایشِ اخیر در هزینه‌های نظامی جهان

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحاد شوروی, اروپا, استعمار, امپریالیسم, انگلیس, اوکراین, جنگ سرد, جهان, دیدگاه, روسیه, سرمایه‌داری, سوئد, سوسیالیسم, غارتگری, فاشیسم, ناتو, نازیسم, هندوستان

دلیل وسواس «ترامپ» نسبت به گروه بریکس چیست؟

دلیل وسواس «ترامپ» نسبت به این گروه تاکید «بریکس» بر چندجانه‌گرایی و حرکت در مسیر ایجاد نظم چندجانبه بر خلاف رویکرد «دونالد ترامپ» برای احیا و تحمیل هژمونی غرب به رهبری آمریکا را می‌توان دلیلی بر تهدید دانستن گردهمایی این گروه غیرغربی به عنوان ائتلافی ضدغربی از سوی مقام‌های واشنگتن دانست. بریکس چیست؟ «هر کشوری ... دلیل وسواس «ترامپ» نسبت به گروه بریکس چیست؟

ادامه

آلمان, آمریکا, افریقای جنوبی, اقتصادی, امپریالیسم, برزیل, بریکس, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, ٰژئوپلیتیک, سازمان ملل, شیلی, غرب, مکزیک, هژمونیسم

عضو ناتو: به هیچ وجه در جنگ اوکراین مشارکت نمی‌کنیم

نخست‌وزیر رومانی با تاکید بر این که کشورش باید هزینه‌های دفاعی را در راستای برآورده کردن تعهدات و نیازهای ناتو افزایش دهد، هرگونه احتمال ورود نظامی بخارست به جنگ اوکراین را رد کرد. به گزارش ایسنا، «ایلی بولوژان» نخست‌وزیر رومانی با تاکید بر این که بخارست تحت هیچ شرایطی نیروهای نظامی‌اش را به اوکراین اعزام ... عضو ناتو: به هیچ وجه در جنگ اوکراین مشارکت نمی‌کنیم

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, رومانی, شرق اروپا, صلح, ناتو, هلند

چین: اجازه نخواهیم داد روسیه در اوکراین شکست بخورد

وزیر امور خارجه چین اعلام کرد: ما اجازه نخواهیم داد روسیه در جنگ اوکراین شکست بخورد. به گزارش خبرگزاری مهر، جنگ اوکراین که در پی گسترش ناتو به مرزهای روسیه در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ آغاز شد، در حالی با برتری مسکو در جبهه‌های نبرد همراه است که این کشور متحدان قابل توجهی در سطح بین ... چین: اجازه نخواهیم داد روسیه در اوکراین شکست بخورد

ادامه

آلمان, اروپای مرکزی

شکاف در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی

اجلاس دو روزه سران کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی معروف به “ناتو” به میزبانی شهر لاهه هلند، روز چهارشنبه ۲۵ ژوئن درحالی به کار خود پایان داد که شکاف و اختلافات میان اعضای این سازمان درباره افزایش سهم تامین هزینه‌های نظامی آن همچنان ادامه دارد. به گزارش CGTN : در این اجلاس، اگرچه اعضای ... شکاف در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی

ادامه

اقتصادی, جنگ سرد, جهان, گزارش, ناتو, هلند

ژاپن به معاهده آمریکا، انگلیس و استرالیا نمی‌پیوندد

نخست‌وزیر ژاپن بعد از نشست سران توکیو، واشنگتن، دهلی نو و کانبرا خبر داد که کشورش به معاهده سه جانبه آمریکا، استرالیا و انگلیس ملحق نمی‌شود.

 

به گزارش خبرگزاری فارس، «فومیا کیشیدا» نخست‌وزیر ژاپن پس از برگزاری نشست چهارجانبه در توکیو با سران آمریکا، هند و استرالیا موضع دولت خود درباره معاهده امنیتی-نظامی سه جانبه آمریکا، انگلیس و استرالیا را بیان کرد.

 

نخست‌وزیر ژاپن فومیو کیشیدا نخست‌وزیر ژاپن در یک کنفرانس خبری پس از نشست گفت‌و‌گوی چهارجانبه امنیتی (کواد) در توکیو در روز سه شنبه گفت که دولت ژاپن قصد ندارد به معاهده استرالیا، بریتانیا و ایالات متحده (موسوم به AUKUS) بپیوندد.

 

اوایل مهرماه سال گذشته بود که جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا در کاخ سفید با نخست‌وزیران هند، ژاپن و استرالیا نشست چهارجانبه مشترک برگزار کرد. نشست این چهار کشور به کواد (Quad) موسوم شده است.

 

به گزارش خبرگزاری، فومیو کیشیدا گفت: «ما اهداف اوکوس  (AUKUS)را مثبت ارزیابی می‌کنیم و قصد داریم روابط مشارکتی خود را با کشورهایی که آن را تشکیل می دهند حفظ کنیم با این حال ژاپن قصد ندارد به این ساختار بپیوند».

 

در این اجلاس چهارگانه، جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا، نارندرا مودی نخست‌وزیر هند، آنتونی آلبانیز نخست‌وزیر استرالیا و فومیو کیشیدا نخست‌وزیر ژاپن حضور داشتند.

 

استرالیا، انگلیس و آمریکا سپتامبر سال گذشته میلادی بود که از تشکیل پیمان امنیتی نظامی جدید به نام AUKUS خبر دادند. طبق گزارش‌ها، استرالیا قصد دارد از فناوری‌های آمریکایی برای ساخت حداقل ۸ زیردریایی اتمی استفاده کند که اولین آنها در سال ۲۰۳۶ عملیاتی می‌شود و همچنین نیروهای مسلح خود را به موشک‌های کروز ساخت آمریکا مجهز کند. طرفین بعدا اعلام کردند که قصد دارند در توسعه تسلیحات مافوق صوت همکاری کنند.

 

روسای جمهور روسیه و چین معاهده نظامی-امنیتی آمریکا، انگلیس و استرالیا (AUKUS)  را برهم‌زننده تعادل در جهان دانستند و گفتند که این معاهده تنش‌ها در منطقه هند و اقیانوسیه را تشدید می‌کند.

 

تحرکات واشنگتن در قبال توکیو و مواضع ژاپن درباره این معاهده، واکنش تند وزارت خارجه روسیه را در پی داشته بود.

 

این وزارتخانه تصریح کرده بود: «به ژاپن هشدار داده‌ایم باید آماده باشند در صورت گسترش چنین اقداماتی، روسیه اقدامات تلافی جویانه‌ای را انجام می‌دهد.

 

برنامه‌های کانادا، ژاپن و نیوزیلند برای رایزنی با پیمان استرالیا، آمریکا و انگلیس با هدف رساندن پتانسیل نظامی ناتو به منطقه شرق آسیاست»

آیا جنبش صلح هنوز باید با ناتو مخالفت کند؟

در گزارش‌های خبری این روزها به ناتو- بازوی جهانی پنتاگون- به دلیل نقشش در جنگ اوکراین، اشاره می‌شود. هم‌اکنون میلیون‌ها نفر در آمریکا ناتو را راهکاری می‌دانند که می‌تواند جنگ اوکراین را پایان دهد و صلح به ارمغان آورد.

ادامه

اتحاد شوروی, اروپا, استعمار, افریقا, افغانستان, امپریالیسم, امریکا, امریکای شمالی, امریکای لاتین, امنیتی, اوکراین, جنگ سرد, چین, روسیه, ژاپن, سوسیالیسم, سومالی, شرق آسیا, شرق اروپا, صلح, غرب, کره جنوبی, کره شمالی, لهستان, مقاله, ناتو, ویتنام, یمن, یوگوسلاوی

«دیلی میل»؛ انگلیس به «اودسا» کشتی جنگی اعزام می‌کند

انگلیس به همراه شرکای خود در ناتو درصدد است تا به بهانه محافظت از کشتی‌های حامل غلات مهم اوکراین، به «اودسا» در دریای سیاه کشتی جنگی اعزام کند.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, انگلستان, اوکراین, بلاروس, تحریم, جنگ سرد, حضور نظامی, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, غرب, لیتوانی, مصر, ناتو