کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

کشور‌های قطب خاورمیانه و آفریقا از بیم اقتصاد راکد آمریکا به دنبال خارج کردن ذخایر طلای خود از آمریکا هستند. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ نشریه آمریکایی هوستون پست نوشت: کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد ایالات متحده خارج می‌کنند. به نوشته این نشریه، کشور‌هایی که چنین اقداماتی را انجام می‌دهند عبارتند از ... کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

ادامه

آفریقا, آفریقای جنوبی, آمریکا, اقتصادی, الجزایر, خاورمیانه, خبر, سنگال, عربستان سعودی, غنا, مصر, نیجر

نروژ غرب را به استاندارد‌های دوگانه در مورد غزه متهم کرد

وزیر امور خارجه نروژ در نشست ریاض غرب را به استاندارد‌های دوگانه در مورد غزه متهم کرد. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ اسپن بارت اید، وزیر امور خارجه نروژ امروز دوشنبه در دومین روز از مجمع جهانی اقتصاد که در ریاض، پایتخت عربستان سعودی برگزار شد، کشور‌های غربی را به استاندارد‌های دوگانه متهم کرد. با شروع ... نروژ غرب را به استاندارد‌های دوگانه در مورد غزه متهم کرد

ادامه

اسراییل, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, جهان, حقوق بشر, روسیه, زنان, عربستان سعودی, غرب, فلسطین, کودکان, نروژ

الجزایر: به زودی به بانک توسعه بریکس می‌پیوندیم

«لعزیز فاید» وزیر دارایی الجزایر گفت: پرونده پیوستن الجزایر به بانک توسعه بریکس در مراحل پایانی قرار دارد. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از شبکه المیادین، فاید افزود: در واشنگتن با رئیس بانک جدید توسعه بریکس دیدار و درباره موضوع پیوستن الجزایر به این نهاد مالی بین‌المللی گفت و گو کرده است. وی اضافه کرد: ... الجزایر: به زودی به بانک توسعه بریکس می‌پیوندیم

ادامه

آرژانتین, آفریقای جنوبی, آمریکا, اتیوپی, اروگوئه, اقتصادی, الجزایر, امارات, ایران, برزیل, بریکس, بنگلادش, جهان, چین, روسیه, صندوق بین‌المللی پول, عربستان سعودی, گزارش, مصر, هندوستان

ارتقای همکاری‌های دوجانبه؛ تعهد متقابل چین و بولیوی

وزیران خارجه چین و بولیوی در دیداری مشترک در پکن، بر تمایل دو کشور مبنی بر ارتقای همکاری‌های دوجانبه تاکید کردند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، دپارتمان آمریکای لاتین و کارائیب وزارت امور خارجه چین در پیامی از طریق حساب کاربری خود در شبکه مجازی ایکس اعلام کرد: وانگ یی وزیر ... ارتقای همکاری‌های دوجانبه؛ تعهد متقابل چین و بولیوی

ادامه

آرژانتین, آمریکای لاتین, اقتصادی, بریکس, بولیوی, پرو, چین, روسیه, شرق آسیا

چین: مواضع آمریکا در مورد روابط چین – روسیه ریاکارانه است

سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز سه شنبه ۲۳ آوریل در کنفرانس خبری در اشاره به اظهارات آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده در انتقاد از روابط اقتصادی و تجاری چین و روسیه گفت: آمریکا در حالی که لایحه کمک به اوکراین را تصویب کرده، از طرفی دیگر، دست به اتهام بی‌اساسی علیه مبادلات ... چین: مواضع آمریکا در مورد روابط چین – روسیه ریاکارانه است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, اقیانوسیه, اوکراین, تحلیل, جنایات جنگی, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا

چین گوی سبقت در تجارت با آمریکای لاتین را از آمریکا ربود

چین با حجم تجارت ۲۴۷ میلیارد دلاری با آمریکای لاتین، از آمریکا به عنوان نخستین شریک تجاری کشورهای این منطقه پیشی گرفت و عنوان نخستین شریک تجاری کشورهای آمریکای جنوبی را از آن خود کرد.

 

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از نشریه ال اکونومیستا اسپانیا، در حالی که «جو بایدن» رئیس‌جمهوری آمریکا به اوکراین می‌نگرد و با شرکای خود در ناتو به واکاوی این مسئله می‌پردازد که چگونه در مقابل روسیه بایستد، چین به گسترش نفوذ خود در «حیاط خلوت ایالات متحده» ادامه می‌دهد.

 

آمریکای لاتین در سال گذشته و ماه‌های اخیر شاهد بوده است که این کشور آسیایی چگونه سطح روابط اقتصادی و تجاری خود با کشورهای این منطقه را دو برابر کرده است. چین نه تنها از آمریکا به عنوان نخستین شریک تجاری آمریکای لاتین پیشی گرفته است بلکه شکافی که پیش از دوره ریاست جمهوری بایدن ایجاد شده بود را عمیق‌تر کرده است.

 

فرصت‌های اقتصادی کشورهای آمریکای لاتین به دلیل منابع طبیعی گسترده، چین به ریاست جمهوری «شی جین پینگ» در سال ۲۰۰۰ میلادی را بر آن داشت تا به منظور تقویت موتور اقتصادی این پرجمعیت‌ترین کشور جهان، به این گستره جغرافیایی نگاه ویژه‌ای بیندازد.

 

حضور چین به ویژه در پرو، برزیل، شیلی و ونزوئلا مستحکم شده اگر چه کلمبیا نیز یکی از گزینه‌های مهم چین از منظر تجارت است.

 

چنانچه مکزیک به عنوان شریک کلیدی آمریکای شمالی در این منطقه را نادیده بگیریم، در حال حاضر جریان‌های تجاری چین و آمریکای لاتین از مبادله‌های تجاری آمریکا با این منطقه فراتر رفته است. بر اساس آخرین اطلاعات منتشر شده توسط سازمان ملل متحد، واردات و صادرات این منطقه با غول آسیایی بالغ بر ۲۴۷ میلیارد دلار بوده است. این رقم در مورد آمریکا ۱۷۴ میلیارد دلار است.

 

وضعیت مکزیک از این نظر متفاوت است که به لطف توافق تجارت آزاد که از دهه ۱۹۹۰ با آمریکا و کانادا برقرار است، مبادله محصولات و تجارت میان این کشورها بسیار قوی بوده و به بیش از ۶۰۷ میلیارد دلار می‌رسد.

 

مقام‌های آمریکایی به صورت علنی اعلام کرده‌اند این وضعیت بسیار نگران‌کننده است و کشورهای واقع در جنوب قاره دارای همکاری نزدیک تجاری و راهبردی با پکن هستند که این امر بر خلاف منافع واشنگتن است. «کریگ اس. فالر» رئیس سابق فرماندهی جنوبی ایالات متحده پیشتر اعلام کرد: ما در حال از دست دادن مزیت موقعیت خود در این نیمکره هستیم و برای معکوس کردن این روند، اقدام فوری نیاز است.

 

برزیل، پرو، شیلی

 

برزیل یکی از اصلی‌ترین مراکز توجه چین در آمریکای لاتین است. بر اساس آخرین داده‌ها، میزان خرید چین از برزیل به ۶۷ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار و خرید برزیل از چین به ۳۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار در سال ۲۰۲۰ میلادی رسید. به این ترتیب تجارت میان دو کشور از ۱۰۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار فراتر رفت.

 

این در حالی است که حجم تجارت برزیل و آمریکا به ۵۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار می‌رسد. اختلاف قابل توجهی که با امضای پیمان تجارت آزاد میان برازیلیا- پکن در سال ۲۰۱۹ آشکارتر شد. چین به منظور تامین سویا، آهن، گوشت و مواد شیمیایی مختلف که برای صنعت برق این کشور ضروری است، به روابط با برزیل علاقه خاصی دارد.

 

در پرو نیز وضعیت مشابهی وجود دارد. صادرات این کشور آمریکای لاتین به این کشور آسیایی بیش از ۱۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار بود. مجموع جریان تجارت بیش از ۲۰ میلیارد دلار برآورد شده است. «پدرو کاستیو» که در سال ۲۰۲۱ ریاست جمهوری پرو را برعهده گرفت مدت کوتاهی پس از به قدرت رسیدن تاکید کرد «چین شریک اصلی و استراتژیک برای تجارت و سرمایه گذاری ما است».

 

شیلی نیز با بیش از ۲۸ میلیارد و ۶۰۰ میلیون یورو خرید سالانه در وضعیت مشابهی قرار دارد و کلیه جریان‌های تجاری بین دو کشور به ۴۵ میلیارد یورو می‌رسد. پکن، شیلی را به عنوان یکی از تامین‌کنندگان اصلی مس برگزیده است.

 

«پائولو استیواله» سفیر برزیل در چین در مصاحبه با «تایم» تاکید کرد «چین از هر جای دیگری در جهان سودآورتر است».

 

سرمایه‌گذاری ۱.۲۵ میلیارد دلاری شرکت چینی برای تولید کود در آرژانتین

 

شیوع بیماری کووید-۱۹ اگر چه زمینه برای حضور هر چه بیشتر چین در آمریکای لاتین از محل ارسال ماسک، تجهیزات بهداشتی و واکسن را فراهم کرد، جنگ اوکراین، نگرانی‌ها از کمبود مواد غذایی و آسیب جدی احتمالی به صنعت کلیدی کشاورزی در کشورهای آمریکای لاتین سبب شده است تا سرمایه‌گذاری شرکت چینی برای تولید کود در آرژانتین به تازه‌ترین خبرها از تقویت حضور این غول آسیایی در آمریکای لاتین تبدیل شود.

 

آرژانتین در کنار برزیل از جمله کشورهایی بوده‌اند که از روز نخست جنگ اوکراین مخالفت خود با تحریم کود روسیه را اعلام کرده‌اند. ابراز این نگرانی از طرف آرژانتین و شناسایی ظرفیت همکاری در این حوزه از طرف پکن سبب شد تا  شرکت چینی Shaanxi Coal Group از سرمایه‌گذاری یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلاری در شهر «تیِرا دِ فوئگو» در جنوب آرژانتین و تاسیس کارخانه تولید کود خبر دهد.

 

این شرکت چینی متعهد شد تا در توسعه پروژه‌ای با ظرفیت تولید سالانه ۶۰۰ هزار تن آمونیاک مصنوعی و ۹۰۰ هزار تن اوره در کنار سایر کودها سرمایه‌گذاری کند.

 

جنگ اوکراین، صنعت کشاورزی و مواد غذایی را با مشکل مواجه کرده است و در مقابله با افزایش شدید قیمت آفتابگردان، گندم، ذرت و جو و کمبود مواد اولیه، اکنون نگاه‌ها به کشورهایی همچون آمریکا، آرژانتین یا برزیل معطوف شده است که علاوه بر چین، تولیدکنندگان بزرگ محصولات کشاورزی هستند.

 

دولت آرژانتین که به صورت موقف ریاست «جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب» (Celac) را بر عهده دارد، نزدیکی روابط با چین را در دستور کار قرار داده است. از طرفی آرژانتین تمایل خود برای عضویت در گروه کشورهای بریکس (گروه پنج اقتصاد بزرگ نوظهور جهان/ روسیه، هند، برزیل، چین و آفریقای‌جنوبی) را اعلام کرده است.

بحران انگلیسی انرژی با بوی مرگ و درد گرسنگی

پس از معضل تورم دورقمی با افزایش هزینه‌های زندگی و بهای انرژی در انگلیس، وزارت بهداشت این کشور با اعلام وضعیت اضطراری سلامت، پیش‌بینی هولناکی از افزایش آمار مرگ‌ومیر در ماه‌های پیش‌رو داد.

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, اقتصادی, انگلستان, تحریم, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, غرب اروپا, فقر, کارگری

دلار و یورو سمّی از معاملات روسیه حذف شدند

الکساندر پانکین، معاون وزیر امور خارجه روسیه اظهار کرد که روسیه دلار و یورو را در روابط تجاری، اقتصادی و سرمایه‌گذاری با شرکای خود کنار خواهد گذاشت زیرا این ارزها در بحبوحه فشار فزاینده غرب «سمّی» شده‌اند.

ادامه

اروپا, اقتصادی, اورآسیا, جنگ سرد, خبر, روسیه, ژئوپلیتیک, غرب

اقتصاد آلمان با سرعت به سوی وابستگی به چین می‌رود

بر اساس یک پژوهش تازه، وابستگی اقتصاد آلمان به چین در نیمه نخست ۲۰۲۲ به رغم فشار سیاسی بر برلین برای رویگردانی از پکن، افزایش یافته و در حوزه های سرمایه گذاری مستقیم و کسری تراز بازرگانی به اوج رسیده است.

ادامه

اقتصادی, المان, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش

مخالفان آلمانی؛ جنگ در اوکراین ربطی به ما ندارد/ نباید آلمان را برای این کشور قربانی کرد

اتحادیه ابزارمندان شرق آلمان در نامه‌ای به صدراعظم این کشور خواستار لغو تحریم‌ها علیه روسیه شدند و نوشتند که جنگ در اوکراین ربطی به آلمان ندارد.

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, المان, اوکراین, تحریم, تحلیل, جنگ سرد, حقوق بشر, روسیه, شرق اروپا, غرب اروپا