چین: مواضع آمریکا در مورد روابط چین – روسیه ریاکارانه است

سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز سه شنبه ۲۳ آوریل در کنفرانس خبری در اشاره به اظهارات آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده در انتقاد از روابط اقتصادی و تجاری چین و روسیه گفت: آمریکا در حالی که لایحه کمک به اوکراین را تصویب کرده، از طرفی دیگر، دست به اتهام بی‌اساسی علیه مبادلات ... چین: مواضع آمریکا در مورد روابط چین – روسیه ریاکارانه است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, اقیانوسیه, اوکراین, تحلیل, جنایات جنگی, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا

آمریکا، اروپا را درهم شکست

اروپا به یک رعیت کامل تبدیل شده است. به گزارش اسپوتنیک، والنتینا ماتوینکو، رئیس شورای فدراسیون روسیه به اسپوتنیک گفت که آمریکایی‌ها اروپا را درهم شکستند و آن را دست نشانده خود کردند، آنها به سادگی اروپایی‌ها را “سرکوب” کردند. وی در ادامه افزود: «آمریکایی‌ها به سادگی اروپا را زیر پا گذاشتند. آن را به ... آمریکا، اروپا را درهم شکست

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, امنیتی, تحلیل, جهان, روسیه

کشور‌های بریکس می‌توانند به‌طور مشترک در برابر استعمار دیجیتال مقاومت کنند

رئیس موسسه کریبروم روسیه با اشاره به موفقیت بریکس در پیاده سازی ارز دیجیتال خود، این گروه را در برابر استعمار دیجیتال مقاوم دانست. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ ایگور آشمانوف، رئیس موسسه کریبروم و عضو شورای حقوق بشر روسیه تاس گفت که کشور‌های عضو بریکس قادر خواهند بود مشترکاً در برابر استعمار ارزدیجیتال مقاومت کنند. ... کشور‌های بریکس می‌توانند به‌طور مشترک در برابر استعمار دیجیتال مقاومت کنند

ادامه

استعمار, اقتصادی, تحلیل, جهان, خبر, روسیه

خطر افزایش دما اروپا را تهدید می‌کند

یک گزارش جدید نشان‌ می‌دهد اروپا تقریبا دو برابر بیشتر از میانگین نرخ جهانی درحال گرم‌شدن است؛ این گزارش تأثیرات تغییرات آب و هوایی در اروپا را بررسی و تاکید کرده است که این گرمایش، وقوع سیل و خشکسالی را تشدید می‌کند. به گزارش خبرگزاری آلمان؛ سازمان هواشناسی سازمان ملل متحد و آژانس آب و ... خطر افزایش دما اروپا را تهدید می‌کند

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, ایتالیا, جهان, خبر, محیط زیست

بلومبرگ: چین همچنان بزرگترین کمک کننده به رشد اقتصادی جهان در ۵ سال آینده خواهد بود

بر اساس پیش‌بینی «بلومبرگ»، چین در پنج سال آینده بیشترین سهم را در رشد اقتصاد جهانی خواهد داشت، به طوری که سهم چین از مجموع کشورهای G7 فراتر رفته و تقریباً دو برابر ایالات متحده خواهد بود. به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ محاسبات بلومبرگ در این هفته بر اساس آخرین داده‌های پیش‌بینی اقتصادی «صندوق بین‌المللی ... بلومبرگ: چین همچنان بزرگترین کمک کننده به رشد اقتصادی جهان در ۵ سال آینده خواهد بود

ادامه

اقتصادی, اندونزی, جهان, چین, ژئوپلیتیک, صندوق بین‌المللی پول, هندوستان

چین و اروپا برای تضعیف قدرت مالی آمریکا تلاش می‌کنند

بعد از خروج یک جانبه آمریکا از توافق هسته‌ای و بازگشت تحریم‌های این کشور علیه مردم ایران، اتحادیه اروپا و چین برخلاف سال‌های گذشته دیگر سیاست پیروی از دستورات امریکا را دنبال نکرده و با ایجاد سیستم مالی جدید خود به دنبال حفظ روابط تجاری با ایران هستند.

 

به گزارش مجله فارن پالیسی، دو ماه پیش دولت آمریکا مجدداً تحریم‌های تعلیقی خود علیه مردم ایران به اجرا در آورد و این اقدام رفتار جدیدی برای جامعه جهانی به‌حساب نمی‌آید زیرا آنان به‌خوبی با این نوع از رفتارهای یک‌طرفه آمریکا آشنا هستند. دولت واشنگتن مجدداً با تصمیمات یک‌طرفه خواهان آن است که جامعه جهانی نیز با سکوت خود از اقدامات این کشور پیروی کنند.

 

اما برخلاف سال‌های گذشته برخی از کشورهای اتحادیه اروپا اعلام کرده‌اند که دیگر خواهان پیروی از دستورات یک‌طرفه و زورگویانه امریکا نیستند و خود خواهان تصمیم گرفتن نسبت به منافع کشورهای خویش هستند.

 

زمانی که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در ماه می سال جاری اعلام کرد که با خروج از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ خواهان بازگشت تحریم‌های تعلیق شده علیه مردم ایران است، با مخالفت شدید کشورهای اتحادیه اروپا مواجه شد.

 

برخلاف برخی کشورها که توانایی مقابله با تحریم‌های آمریکا را ندارند، برخی دیگر با این اقدام آمریکا مخالفت کرده و به دنبال تغییر ساختار نفوذ آمریکا در جهان هستند. در کنار اتحادیه اروپا، چین نیز درصدد این تغییر است و دیگر کشورهای آسیایی مانند ژاپن، کره جنوبی و هند در حال حاضر ناظر نتیجه رزم اتحادیه اروپا و چین با آمریکا هستند.

 

جان کلود جانکر رئیس کمیسیون اروپا تأکید بر تبدیل واحد پولی یورو به‌عنوان ارز ذخیره جهانی برای کاهش وابستگی مالی به آمریکا را دارد. علاوه براین، اتحادیه اروپا به دنبال تأسیس سیستم جدیدی تحت عنوان «خودرو هدف ویژه» برای ادامه تبادلات تجاری خود با ایران است. بر اساس این طرح جدید ایران می‌تواند از طریق فرصت‌های اقتصادی پیش آمده به ادامه تبادلات تجاری خود با کشورهای اتحادیه اروپا برغم خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ادامه دهد.

 

این برای اولین بار نیست که کشورهای جهان به دنبال تضعیف نفوذ اقتصادی آمریکا هستند، در بحران اقتصاد جهانی در یک دهه گذشته، سیاستمداران نیکولا سارکوزی رئیس جمهور فرانسه با کمک بانک مردمی چین سیستم مالی فراتر از نفوذ آمریکا راه اندازی کردند و به‌خوبی با استفاده از این سیستم توانستند نفوذ اقتصادی آمریکا در تجارت جهانی را دور بزنند.

 

امروزه نیز با همکاری کشورهای جهان تضعیف قدرت مالی آمریکا در جهان ممکن است و رهبر مخالف این طرح را می‌توان اتحادیه اروپا برشمرد.

 

برای مثال، شهر لندن بسیار برای بازسازی روابط تجاری خود با پگن مشتاق به توسعه مبادلات مالی با کشور چین است.

 

جرمی گرین طی مقاله‌ای در روزنامه پالتکیس ژورنال به این موضوع اشاره کرده و مطرح می‌کند که چطور بریتانیا تجارت جدید خود با کشورهای منطقه آسیا بعد از سال ۲۰۱۰ را آغاز کرد. در سال ۲۰۱۲، لندن طرح ابتکاری “RMB initiative” را برای افزایش جذب مشتریان چینی خود ایجاد کرد. دولت ملی نیز از این تلاش برای جلب توجه بازارهای مالی لندن به شرق حمایت کرد.

 

لندن همچنین طرحی جدید تحت عنوان «فرش پول قرمز» برای مسکو بعد از سال ۲۰۱۱ راه اندازی کرد. این طرح برای دور زدن تحریم‌های امریکا علیه دولت مسکو برنامه ریزی شده بود.

 

در ادامهٔ تلاش‌های اروپا برای حفظ برجام، فدریکا موگرینی در تماس تلفنی با نخست‌وزیر عراق حمایت اتحادیه اروپا از عراق را در مواجهه با عواقبی که ممکن است این کشور در نتیجه تحریم‌های ایران با آن‌ها دست و پنجه نرم کند، اعلام کرد.
سیزدهمین گزارش مدیرکل آژانس نشان داد که همکاری‌های ایران با دیده‌بان هسته‌ای بین‌المللی در بهترین سطح ادامه یافته است.

ایرنا

ویتنام سریع‌ترین رشد اقتصادی درجنوب شرق آسیا را ثبت کرد

ویتنام در سال ۲۰۱۸ میلادی با رشد اقتصادی بیش از ۷ درصد بالاترین میزان رشد را در میان ۱۰ کشور جنوب شرق آسیا و یکی از سریعترین جهش های اقتصادی در این قاره را به خود اختصاص داد.

ادامه

اقتصادی, امریکا, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, خبر, ویتنام

با حذف دلار، تجارت پاکستان و چین با پول ملی آغاز شد

به نقل از رسانه های پاکستان، تجارت دوجانبه بین پاکستان و چین با توجه به تلاش طرفین برای کاهش انحصار دلار موفقیت قابل توجهی ارزیابی شده و دو کشور، تجارت با پول ملی را به صورت رسمی آغاز کردند.

ادامه

اقتصادی, پاکستان, جنوب آسیا, جهان, چین, خبر

انتقاد “شرودر” از فشارهای آمریکا بر آلمان، برای پیروی از سیاست‌های آن کشور

صدر اعظم اسبق آلمان خواستار استقلال کشورش از آمریکا شده و تاکید کرد که کشور مستقلی مانند آلمان نباید به واشنگتن اجازه دهد که به آن تحمیل کند با چه کشوری مناسبات تجاری داشته باشد.

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, المان, امریکا, ایران, تحریم, جهان, چین, خبر, روسیه