سقوط دولت فرانسه؛ نمایندگان پارلمان نخست‌وزیر را برکنار کردند

همان‌طور که انتظار می‌رفت، مجلس ملی فرانسه به دولت «فرانسوا بارو» رای اعتماد نداد و او را برکنار کرد تا «امانوئل مکرون» رئیس جمهور این کشور وارد یک بحران سیاسی عمیق با تبعات گسترده شود. به گزارش ایرنا از پولیتیکو، در پی مخالفت گسترده با برنامه‌های بودجه‌ای دولت فرانسوا بارو، نخست‌وزیر فرانسه، از مجلس ملی ... سقوط دولت فرانسه؛ نمایندگان پارلمان نخست‌وزیر را برکنار کردند

ادامه

آمریکا, اقتصادی, جهان, چین, خبر, روسیه, سیاسی, غرب اروپا, فرانسه

بورل: سرنوشت شوم اروپا به‌عنوان رعیت آمریکا / حکومت هواداران آمریکا بر شورا و کمیسیون اروپا

بورل با انتقاد از توافق تجاری آمریکا و اتحادیه اروپا، آن را نشانه ضعف و تسلیم در برابر ترامپ دانست و هشدار داد اروپا با از دست دادن استقلال راهبردی، همچون رعیت آمریکا به سرنوشتی شوم دچار می‌شود. به گزارش ایسنا، «جوزپ بورل» رئیس سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت، پس از آنکه اروپا در ... بورل: سرنوشت شوم اروپا به‌عنوان رعیت آمریکا / حکومت هواداران آمریکا بر شورا و کمیسیون اروپا

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, استراتژی, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, جهان

افشای نقش تحریم‌های غرب در مرگ ۲۹ میلیون تن طی ۵ دهه

نتایج مطالعه جدیدی فاش ساخت، تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا باعث رقم خوردن مرگ ۲۹ میلیون نفر در جهان در طول پنج دهه شده‌اند که این رقم معادل تلفات چندین جنگ است. به گزارش ایسنا، این پژوهش که نتایج آن در نشریه «لانست گلوبال هلث»‌ انتشار یافت، در سطح جهانی مورد توجه قرار گرفته است. ... افشای نقش تحریم‌های غرب در مرگ ۲۹ میلیون تن طی ۵ دهه

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, استبداد, اقتصادی, بریکس, تحریم, جهان, چین, روسیه, شانگ‌های, غرب, فقر, کودکان, گرسنگی, گزارش

تعهد عربستان به ممانعت از فروپاشی مالی تشکیلات خودگردان فلسطین

در سایه بحران مالی که تشکیلات خودگردان فلسطین با آن مواجه شده است، عربستان متعهد شد که یک کمپین بین‌المللی را برای حمایت مالی از تشکیلات راه‌اندازی کند. به گزارش ایسنا، یک رهبر فلسطینی به روزنامه العربی الجدید گفت عربستان وعده داده که یک کمپین بین‌المللی را برای ترغیب کشورهای حامی مالی جهت حمایت از ... تعهد عربستان به ممانعت از فروپاشی مالی تشکیلات خودگردان فلسطین

ادامه

آمریکا, اردن, اسراییل, اقتصادی, تشکیلات خودگردان فلسطین, خبر, سازمان آزادی‌یخش فلسطین, عربستان, فلسطین, قطر

ضرورت مبارزهٔ زحمتکشان در دو عرصهٔ «سیاسی» و «صنفی» و پیوندِ تنگاتنگ میان آن ها

با گذشت بیش از یک ماه از آتش‌بس میان جمهوری اسلامی و اسرائیل، صحنهٔ سیاسی میهن ما دستخوش فعل‌وانفعال‌ها در همه بُعدهای سیاسی و اجتماعی‌ است. به‌دنبال تجاوز نظامی رژیم جنایتکار اسرائیل و امپریالیسم آمریکا به‌کشور، مناسبات در هرم حاکمیت و جناح‌بندی‌های حکومتی با تغییرهایی معین روبه‌رو شده و شکل‌هایی نوپدید به‌خود گرفته ‌است. این ... ضرورت مبارزهٔ زحمتکشان در دو عرصهٔ «سیاسی» و «صنفی» و پیوندِ تنگاتنگ میان آن ها

ادامه

آمریکا, استبداد, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, بازنشستگی, پرستاران, تحلیل, جمهوری ملی و دموکراتیک, خصوصی‌سازی, زحمتکشان, صلح, فرهنگیان

چین و آمریکا در مورد توافق تجاری به اجماع رسیدند

رسانه های چین از اجماع پکن و واشنگتن بر سر توافق تجاری بعد از گفت و گوی تلفنی مقامات دو کشور خبر دادند.

 

شینهوا روز شنبه گزارش کرد در مذاکره تلفنی «لیوخه» معاون نخست وزیر چین و مسئول مذاکرات تجاری این کشور با آمریکا و «رابرت لایتیزر» نماینده تجاری و «استیون منوچین» وزیر امور خزانه داری آمریکا که جمعه شب انجام شده است دو طرف در مورد مسایل کلی توافق تجاری به اجماع نظر رسیده اند.

 

گزارش می افزاید این گفت و گوی تلفنی به درخواست «رابرت لایتیزر» نماینده تجاری و «استیون منوچین» وزیر امور خزانه داری آمریکا انجام شده است.

 

در مذاکرات تلفنی، دو طرف بحث های جدی و سازنده ای را برای رسیدگی صحیح به نگرانی های اصلی یکدیگر مطرح کردند و به اجماع اصولی رسیدند.

 

همچنین دو طرف در مورد زمان بعدی رایزنی ها گفت و گو کردند.

 

«ژونگ شان» وزیر تجارت چین، «یی گانگ» رییس کل بانک مرکزی چین و «نینگ جیزه» معاون رئیس کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی چین نیز در این مذاکرات تلفنی حضور داشتند.

 

پیش از این گزارش شده بود که دو کشور در مورد توافق تجاری به اجماع رسیده اند و قرار است روسای جمهوری چین و آمریکا این توافق را در حاشیه نشست سران آپک در شیلی امضا کنند که این نشست به دلیل ناارامی های شیلی لغو شد و امضای این توافق را هم زیر سئوال برد.

 

از آغاز مذاکرات تجاری چین و آمریکا از فوریه سال ۲۰۱۸ (بهمن ۹۶) به این سو، دو کشور در ۱۳ نشست دو جانبه درباره اکثر مسایل مورد اختلاف به توافق رسیدند اما مذاکرات بارها به خاطر عهدشکنی آمریکا دچار فراز و نشیب شد.

 

ماه مارس سال ۲۰۱۸ (اسفند ۹۶) یعنی یک ماه پس از آغاز مذاکرات تجاری دو کشور، دولت آمریکا گزارش بازرسی ۳۰۱ علیه کالاهای چینی را منتشر و اعلام کرد ۲۵ درصد بر تعرفه گمرکی ۵۰ میلیارد دلاری کالای چینی می افزاید.

 

بر اساس این گزارش در ماه مه ۲۰۱۸ (اردیبهشت ۹۷)، یعنی فقط ۱۰ روز پس از صدور بیانیه مشترک دو کشور مبنی بر عدم جنگ تجاری، دولت آمریکا بر خلاف این توافق، ادامه اجرای افزایش تعرفه گمرکی بر کالاهای چینی را اعلام کرد.

 

در ماه مه سال ۲۰۱۹ (اردیبهشت ۹۸) آمریکا غیرمسئولانه چین را به «عقب نشینی از موضع پیشین» متهم و اعلام کرد تعرفه گمرکی بر ۲۰۰ میلیارد دلار کالای چینی را که قبلاً به ۱۰ درصد ارتقاء داده بود، به ۲۵ درصد افزایش می دهد و مراحل افزایش تعرفه گمرکی ۳۰۰ میلیارد دلاری کالای چینی باقی مانده را آغاز می کند چین نیز در واکنش به این اقدامات تعرفه ای آمریکا تا کنون بر روی ۱۲۰ میلیارد دلار از کالاهای آمریکا تعرفه اعمال کرده است.

 

دوازدهمین دور مذاکرات تجاری دو کشور هم روزهای ۹ و ۱۰ مرداد سال جاری بدون نتیجه در شانگ‌های برگزار شد بعد از این مذاکرات بود که آمریکا تصمیم گرفت بر ۳۰۰ میلیارد دلار از کالاهای وارداتی چین و پکن هم بر ۵۰ میلیارد دلار از کالاهای وارداتی از آمریکا تعرفه جدید اعمال کنند.

 

اما در سیزدهمین دور این مذاکرات که روزهای ۹ و ۱۰ مهر سال جاری در واشنگتن برگزار شد دو طرف در مسائل مربوط به کشاورزی، حفاظت از مالکیت معنوی، نرخ ارز، خدمات مالی، همکاری تجاری، انتقال فناوری و حل دعاوی به پیشرفت هایی دست یافتند.

 

بر این اساس آمریکا پذیرفته است افزایش تعرفه ۲۵ به ۳۰ درصدی بر ۲۵۰ میلیارد دلار از کالاهای چینی را که قرار بود هفته آینده اجرایی کند متوقف کند چین نیز پذیرفته است خریداران عمده این کشور به خرید محصولات کشاورزی آمریکا ادامه دهند.

ایرنا

سی.ان.بی.سی آمریکا؛ کشورهای بسیار قدرتمند از دلار دور می‌شوند

شبکه سی.ان.بی.سی روز پنجشنبه گزارش داد؛ گروهی از «کشورهای بسیار قدرتمند» از دلار آمریکا دور شده و استفاده از آن را کنار می‌گذارند.

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, ایران, جهان, چین, روسیه

صندوق بین‌المللی پول: تحریم‌ها سال آینده تاثیر اضافه‌ای بر اقتصاد ایران نخواهد داشت

مدیر بخش خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین‌المللی پول گفت: «تخمین زده می‌شود تحریم‌هایی که در سال گذشته اعمال و در سال جاری سخت‌تر شد، سال آینده تأثیر اضافه‌ای بر اقتصاد ایران نداشته باشد».

ادامه

اقتصادی, امریکا, ایران, تحریم, جهان, خاورمیانه, خبر, صندوق بین‌المللی پول

تجارت ترجیحی ایران و اتحادیه اوراسیا از امروز روی ۸۶۲ کالا آغاز شد

تجارت ترتیبات ترجیحی ایران با اتحادیه اوراسیا از امروز ۵ آبان اجرایی می‌شود؛ این در حالی است که حجم تجارت ایران با این منطقه در حال حاضر ۲.۶ میلیارد دلار است.

ادامه

اسیای مرکزی, اقتصادی, اورآسیا, ایران, جهان, خبر, روسیه