چین نخستین کشور برقی جهان

چین با نرخ برقی‌سازی ۳۰ درصدی، بسیار جلوتر از آمریکا و اتحادیه اروپا با نرخ ۲۲ درصد، قرار دارد و در برقی‌سازی در جهان، پیشتاز است.

به گزارش ایسنا، شاید بسیاری از افراد با اصطلاح «پترواستیتس» یا «کشورهای نفتی» آشنا باشند. این اصطلاح معمولا به کشورهای نفت خیز اشاره می‌کند که عمیقا با صنعت نفت در هم تنیده هستند. اما با موج برقی‌سازی که در جهان به راه افتاده است، حال حاضر، دانشمندان اصطلاح «الکترواستیتس» یا «کشورهای برقی» را برای اشاره به کشورهایی که بیشترین پیشرفت را در گذار از فرآیندها و فناوری‌های متکی بر سوخت‌های فسیلی به جایگزینهای با انرژی الکتریکی داشته اند، ابداع کرده اند.

طبق گفته آژانس بین المللی انرژی (IEA)، برقی‌سازی، یکی از مهمترین راهبردها برای کاهش انتشار کربن از انرژی است و مانند بسیاری از عرصه های علمی دیگر، چین به عنوان کشوری که پیشتاز رقابت برقی‌سازی است، جلوتر از آمریکا و اروپا ظاهر شده است.

بنا بر یک تحقیقات، نرخ برقی‌سازی چین به ۳۰ درصد رسیده که به طور قابل توجهی بالاتر از اتحادیه اروپا و آمریکا است که نرخ برقی‌سازی آن در سالهای اخیر، به ۲۲ درصد رسیده است.

این تحقیقات، نرخ برقی‌سازی را به عنوان سهم برق در مصرف انرژی نهایی در مقابل انرژی حاصل از سوخت‌های فسیلی تعریف می‌کند. بر اساس این تحقیقات، آمریکا همچنان در زمینه برقی‌سازی ساختمانها در جهان پیشتاز است. با این حال، چین اخیرا در برقی‌سازی صنعتی، به آمریکا و اروپا رسیده است و در برقی‌سازی حمل و نقل، از هر دو پیشی گرفته است. وسایل نقلیه برقی، در سال ۲۰۲۴، حدود ۴۷.۹ درصد از کل فروش خودروهای سواری در چین را تشکیل دادند. این رقم در مقایسه با سال ۲۰۲۰ که خودروهای برقی فقط ۶.۳ درصد از کل فروش را به خود اختصاص دادند، افزایش چشمگیری داشته است. در مقایسه، خودروهای برقی کمتر از ۲۳ درصد از فروش خودروهای جدید در اروپا را در همین مدت تشکیل دادند.

گسترش سریع شبکه ریلی مدرن چین هم به برقی‌سازی بخش حمل و نقل این کشور کمک کرده است. چین ۴۵ هزار کیلومتر شبکه راه آهن سریع السیر دارد که پنج برابر شبکه اتحادیه اروپاست. انتظار می‌رود این رقم تا سال ۲۰۳۰، به ۶۰ هزار کیلومتر افزایش یابد.

چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان و رقیب اصلی آمریکا ظاهر شده بود. با این حال، این کشور همچنان برای نیازهای انرژی خود به شدت به کشورهای دیگر وابسته ماند. واردات نفت و زغال سنگ چین به بالاترین حد خود رسید و این کشور را در معرض اختلالات احتمالی عرضه در بحبوحه تنشهای ژئوپلیتیک فزاینده قرار داد. چین نه تنها به سرعت در حال پیشرفت به سمت امنیت انرژی است، بلکه عرضه مواد معدنی حیاتی را که زیربنای فناوری‌های آینده هستند، کنترل می‌کند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، چین اکنون چهارمین انقلاب صنعتی را پیش می‌برد و گامهای بزرگی در زمینه برقی‌سازی، انرژی های تجدیدپذیر، هوش مصنوعی، روباتیک و اینترنت اشیا برداشته است و فناوری‌های انرژی پاک به رشد چین کمک می‌کند.

طبق گزارش اندیشکده مرکز تحقیقات انرژی و هوای پاک (CREA)، انرژی‌های تجدیدپذیر رکورد ۱۰ درصد از تولید ناخالص داخلی چین در سال ۲۰۲۴ را به خود اختصاص دادند که باعث یک چهارم رشد اقتصادی شده است. فراتر از امنیت انرژی و رشد اقتصادی، انتظار می‌رود که برقی‌سازی، نقش مهمی در پرداختن به تغییرات آب و هوایی داشته باشد.

گفت‌وگوی ماکرون و شی جین‌پینگ درباره اوکراین و غرب آسیا

رئیس‌جمهور فرانسه اعلام کرد که در گفت‌وگویی با همتای چینی خود درباره روابط تجاری، بحران اوکراین و راه‌حل سیاسی برای درگیری‌های غرب آسیا گفت‌وگو کرده‌ است. به گزارش ایسنا، «امانوئل ماکرون» رییس‌جمهور فرانسه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «من بار دیگر بر تمایل فرانسه برای ادامه ساختن روابط اقتصادی قوی با چین تأکید کردم. در ... گفت‌وگوی ماکرون و شی جین‌پینگ درباره اوکراین و غرب آسیا

ادامه

اقتصاد سیاسی, اوکراین, جنگ تجاری, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, سازمان تجارت جهانی, صلح, فرانسه, فلسطین, هلند

صلح، مبارزه علیه دیکتاتوری و مداخله امپریالیسم، و وظایف جنبش کارگری میهن ما

بحران‌های اقتصادی – اجتماعی ناشی از اجرای بیش از سه دهه سیاست‌های ضدمردمیِ نولیبرالیسم در راستای تعدیل ساختاری از جمله خصوصی‌سازی، مقررات‌زدایی، تأمین نشدن شرایط ایمنی در محیط کار، جلوگیری از تعیین حداقل مزد براساس نرخ واقعی تورم و هزینه سبد معیشت، وضعیت زندگی طبقه کارگر و زحمتکشان میهن ما را طاقت‌‌فرسا کرده‌ است. گسترش ... صلح، مبارزه علیه دیکتاتوری و مداخله امپریالیسم، و وظایف جنبش کارگری میهن ما

ادامه

آمریکا, استبداد, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, امنیتی, ایران, ایمنی, تحریم, تحلیل, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, صلح, طبقه کارگر, معیشت, منافع ملی

گزارش بلومبرگ از افزایش عدم رغبت به دلار

به گزارش بلومبرگ، آسیا شاهد افزایش تقاضا برای مشتقات غیردلاری است و به دلیل تنش‌های تجاری درخواست برای ارز‌های جایگزین شتاب گرفته است. باشگاه خبرنگاران به گزارش بلومبرگ، بانک‌ها و دلالان در آسیا شاهد افزایش تقاضا برای مشتقات ارزی هستند که دلار را دور می‌زنند، زیرا تنش‌های تجاری، ضرورت تغییر سال‌ها استفاده از دلار را ... گزارش بلومبرگ از افزایش عدم رغبت به دلار

ادامه

آسیا, اروپا, استراتژیک, اقتصادی, امارات, خلیج فارس, سنگاپور, فیلیپین, گزارش, مصر, هنگ کنگ

سلاک در پکن؛ گامی بلند برای همکاری اقتصادی در سایه تنش‌های جهانی

درحالیکه جهان با جنگ‌های تجاری و تعرفه‌ای آمریکا متزلزل و بی‌ثبات نشان می‌دهد، برگزاری مجمع چین-سلاک در پکن مسیرهای جدید توسعه برای همکاری کشورهای جنوب جهانی با چین را ایجاد کرده است. به گزارش روز شنبه ایرنا، نشریه فارن پالسی با پرداختن به پیشرفت روابط پکن و آمریکای لاتین نوشت: روز سه‌شنبه، مجمع مشترک جامعه ... سلاک در پکن؛ گامی بلند برای همکاری اقتصادی در سایه تنش‌های جهانی

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اروگوئه, اقتصادی, اقیانوس اطلس, برزیل, پاناما, جنگ تجاری, چین, شرق آسیا, کارائیب, کلمبیا, ونزوئلا