افزایش نفوذ چین در جنوب شرق آسیا همزمان با کاهش کمک‌های مالی آمریکا و اروپا

همزمان با عقب‌نشینی آمریکا و کشورهای اروپایی از صحنه تأمین مالی پروژه‌های توسعه‌ای در جنوب شرق آسیا، چین با تمرکز بر سرمایه‌گذاری‌های زیربنایی و ارائه وام‌های جدید، جایگاه خود را به‌عنوان اصلی‌ترین شریک مالی این منطقه تقویت کرده است؛ موضوعی که به گفته اندیشکده لویی استرالیا می‌تواند توازن قدرت اقتصادی و سیاسی در این منطقه ... افزایش نفوذ چین در جنوب شرق آسیا همزمان با کاهش کمک‌های مالی آمریکا و اروپا

ادامه

آسیا, آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اتریش, اروپا, استرالیا, اندونزی, ایتالیا, تایلند, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, ٰژئوپلیتیک, ژاپن, سوریه, شرق آسیا, غرب, فرانسه, فنلاند, فیلیپین, کره جنوبی, گزارش, هلند, ویتنام

ائتلاف شرقی درسایه فشارغرب؛ پیام‌های محور مسکو- پیونگ‌یانگ – پکن

ائتلاف روسیه – چین – کره شمالی، حامل پیامی آشکار پایان دوران انحصارطلبی و آغاز عصر مشارکت قدرت‌ها در تنظیم معادلات جهانی است. به گزارش خبرگزاری تسنیم، معصومه محمدی کارشناس مسائل روسیه: تحولات ژئوپلیتیکی چند سال اخیر، به‌ویژه پس از آغاز جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲، نشان‌دهنده بازگشت تدریجی جهان به ساختارهای تقابلی مبتنی بر ... ائتلاف شرقی درسایه فشارغرب؛ پیام‌های محور مسکو- پیونگ‌یانگ – پکن

ادامه

استقلال, اورآسیا, جهان, چین, دریای مدیترانه, روسیه, ژاپن, شانگ های, شرق, شرق آسیا, شرق اروپا, غرب, کره شمالی, ناتو, هژمونیسم

مدیرعامل انویدیا: چین برای توسعه نظامی به تراشه‌های ما نیاز ندارد

مدیرعامل شرکت انویدیا بار دیگر نگرانی‌ها درباره استفاده احتمالی از تراشه‌های این شرکت در برنامه‌های نظامی چین را تکذیب و تاکید کرد که پکن برای توسعه نظامی به تراشه‌های ما نیاز ندارد. به گزارش روز دوشنبه ایرنا، جنسن خوانگ در گفت‌وگو با خبرنگار شبکه تلویزونی سی‌ان‌ان ادعای استفاده نظامی چین از فناوری‌های انویدیا را تکذیب ... مدیرعامل انویدیا: چین برای توسعه نظامی به تراشه‌های ما نیاز ندارد

ادامه

آمریکا, جنگ تجاری, جهان, شرق آسیا, گزارش

توافق کشورهای سازمان همکاری شانگهای بر مقابله با یکجانبه‌گرایی

وزیر امور خارجه چین در نشست شورای وزرای امور خارجه سازمان همکاری شانگهای با تاکید بر این که از زمان تاسیس این سازمان سرعت توسعه آن ثابت و مثبت بوده، حوزه‌های همکاری آن گسترش یافته و اعتبار بین‌المللی این نهاد بیشتر شده است، تاکید کرد که کشورهای عضو در این نشست بر سر مقابله با ... توافق کشورهای سازمان همکاری شانگهای بر مقابله با یکجانبه‌گرایی

ادامه

اقتصادی, جهان, چین, سازمان ملل, شانگ‌های, شرق آسیا, صلح

تاکید «شی» بر همکاری چین و روسیه در راستای همبستگی جنوب جهانی

شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین در دیدار با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه بر همکاری دو کشور در راستای همبستگی جنوب جهانی و ایجاد نظم بین‌المللی منصفانه‌تر تاکید کرد. به گزارش ایرنا، مائو نینگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز سه‌شنبه در حساب ایکس خود از دیدار مقام‌های پکن و مسکو خبر داد ... تاکید «شی» بر همکاری چین و روسیه در راستای همبستگی جنوب جهانی

ادامه

آمریکا, جهان, چین, روسیه, شانگ‌های, شراکت راهبردی, شرق اروپا, همبستگی

چین معاملات نفتی خود را با یوان، امروز دوشنبه آغاز کرد

چین برای نخستین بار به رویای دیرینه ایجاد بازار سهام و تجارت نفت با یوان، واحد پول ملی این کشور تحقق بخشید و اعلام کرد که از امروز /دوشنبه/ این بازار راه اندازی شده است.

 

به نقل از تلویزیون مرکزی چین، کمیسیون مقررات بازار سهام و اوراق بهادار چین اعلام کرد که، برای راه اندازی این بازار سهامی در بورس شهر شانگهای در شرق این کشور که سرمایه گذاران خارجی برای اولین بار فرصتی برای ورود به آن پیدا می کنند ، سال ها برنامه ریزی شده است.

 

بر اساس این گزارش، نخستین فهرست از قراردادهایی که برای شهریور ماه امسال عملیاتی و اجرایی می شود، نشان می دهد که شاخص سهام برای هر بشکه نفت ۴۱۶ یوان معادل ۶۵ و هشت دهم دلار است.

 

این کمیسیون در بیانیه خود آورده است: بازار سهام و اوراق بهادار نفت و تجارت نفت خام در بورس این کشور به طور رسمی از امروز دوشنبه شروع به کار کرده است.

 

در همین راستا در چارچوب بورس شانگهای، ساختار تبادلات بین المللی نفتی شانگهای نیز راه اندازی شده است.

 

البته چین یک بار در سال های ۱۹۹۰ یک ساختار تبادلات نفتی ایجاد کرد که مختص ارز یوان نبود که با طراحی بازار جدید این ساختار برچیده و تعطیل می شود و با بازگشایی بازار جدید، ساختاری کاملا متفاوت جایگزین بازار قبلی خواهد شد.

 

براساس بیانیه این کمیسیون، در ساختار جدید، تجارت نفت از یک سقف یک هزار بشکه ای شروع می شود و معاملات نیز با یوان چین انجام خواهد شد.

 

خبرگزاری شینهوا نیز در همین زمنیه گزارش کرده است که سهام نفتی شانگهای به سرمایه گذاران و سهامداران داخلی امکان خواهد داد تا ریسک معاملات را کاهش دهند.

 

تحلیل گران بازار می گویند، نوسانات بهای نفت خام برای کشورها تاثیرات زیادی دارد و چین به عنوان بزرگترین وارد کننده نفت در سال های اخیر دارای چنین ساختار تجارت سهامی نفتی نبوده است.

 

این گزارش تصریح می کند، کشورهای وارد کننده نفت به طور عمده دارای چنین سهامی هستند و چین با ایجاد این ساختار می تواند نفوذ بیشتری در تعیین بهای نفت در جهان داشته باشد.

 

پیش فروش نفت خام چین که به قیمت یوان انجام می‎شود، نخستین پیش فروش کالای بین‎‏المللی چین می باشد که با مشارکت سرمایه‎گذاران جهانی انجام می‎شود و نیز آغاز اجرای سیاست درهای باز همه‎جانبه در بازارهای جهان است؛ به این ترتیب تجربه‎ فعالیت در بازار در حال جهانی شدن و مدیریت و نظارت بر بازار پیش فروش در چین با راه اندازی این بورس نفتی آغاز شده است.

 

چین سال ۲۰۱۷ میلادی روزانه هشت میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه نفت وارد کرد که از هفت میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه نفت آمریکا بیشتر است و برای همین به بزرگترین وارد کننده نفت دنیا تبدیل شده است.
ایرنا

سی‌اِن‌اِن: کره‌شمالی، کره‌جنوبی و آمریکا در فنلاند مذاکره می‌کنند

به گزارش شبکه تلویزیونی «سی‌اِن‌اِن»، مقامات فنلاندی اعلام کردند که نمایندگانی از کره شمالی، کره جنوبی و آمریکا دور آتی مذاکرات پیرامون برنامه هسته ای پیونگ یانگ را درا ین کشور برگزار خواهند کرد.

ادامه

امریکا, جهان, خبر, سوئد, فنلاند, کره جنوبی, کره شمالی

سفیر سابق ایران در پکن: حذف محدودیت دوره ریاست‌­جمهوری در چین برای مقابله با واشنگتن است

وی با تأکید بر تاکتیک دوم چین در این زمینه اشاره داشت: این پیام با رفع مانع دو بار مدت ریاست جمهوری داده می‌شود که قرار نیست فردی تغییر یابد و مذاکره با یک مرکزیت ادامه خواهد یافت. پکن در اقدام بعدی تشدید دیپلماسی برای کاهش تنش احتمالی را دنبال می­‌کند.

ادامه

امریکا, جهان, چین, مصاحبه و گفتگو