چین: غزه ابزار معامله سیاسی نیست/ موج مخالفت مقام‌های اروپایی با طرح ترامپ

وزارت خارجه چین در واکنش به طرح دولت دونالد ترامپ برای کوچاندن فلسطینی‌ها از نوار غزه که با مخالفت جهانی روبرو شده است، تاکید کرد که این منطقه متعلق به فلسطینی‌ها است و ابزار معامله سیاسی نیست.

به گزارش ایرنا به نقل از شبکه سی‌جی‌تی‌ان، گوئو جیاکون سخنگوی وزارت امور خارجه چین در نشست خبری امروز پنجشنبه در واکنش به طرح اخیر ترامپ برای «به دست گرفتن کنترل و مالکیت غزه» توسط آمریکا، گفت: غزه متعلق به فلسطینی ها و بخشی جدایی ناپذیر از خاک فلسطین است و ابزار معاملات و چانه زنی های سیاسی نیست.

وی با اشاره به وضیعت ویرانی گسترده غزه در اثر جنگ، از جامعه بین‌المللی خواست که به جای بدتر کردن اوضاع، برای ارائه کمک‌های بشردوستانه و بازسازی غزه با یکدیگر همکاری کنند.

این سخنگوی وزارت خارجه چین افزود که پکن قاطعانه از حقوق مشروع مردم فلسطین حمایت می کند و همیشه بر این باور بوده است که فلسطینی‌ها باید بر فلسطین حکومت کنند.

جیاکون در ادامه خاطر نشان کرد که پکن این موضوع را یک اصل مهم می‌داند که باید در شرایط پس از جنگ غزه رعایت شود و اینکه چین مایل است با همکاری جامعه بین المللی یک راه حل سیاسی برای مسئله فلسطین پیدا کند.

موج مخالفت مقام‌های اروپایی با طرح غزه ترامپ

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از «ان تی وی»، طرح دونالد ترامپ، رئیس جمهور جدید آمریکا برای اشغال نوار غزه با رد کارشناسان و بسیاری مقامات اروپایی مواجه شده است.

کریستوف هوسگن، رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ، تردیدهای قابل توجهی در این باره ابراز کرده و اظهار داشت: این طرح را بسیار دیوانه وار می داند. این یکی از آن پیشنهادات ترامپ است که اکنون درباره آن زیاد شنیده‌ایم.

هوسگن در مصاحبه ای گفت که وی هنوز در مورد هیچ کشوری نشنیده است که آماده پذیرش تقریباً دو میلیون فلسطینی باشد. این کارشناس اروپایی افزود: نه اردن، نه مصر و نه عربستان سعودی این را نمی گویند. وی این طرح را غیر قابل اجرا ارزیابی کرد.

کریستوف هوسگن، رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ (MSC) همچنین از اروپایی‌ها خواسته است که به دنبال راه‌حلی برای درگیری با آمریکا بر سر گرینلند باشند و در این باره گفت: من به خوبی می توانم تصور کنم که تلاش هایی برای متقاعد کردن گرینلند برای عضویت در ناتو انجام شود.

به گفته وی عضویت گرینلند در اتحادیه اروپا نیز قابل تصور است.

هوسگن همان زمان از دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به خاطر برنامه هایش برای این جزیره بزرگ انتقاد کرده و تسلط نظامی را نقض قوانین بین‌المللی و نقض منشور سازمان ملل دانسته و گفت: این چیزی است که مطلقا نمی تواند اتفاق بیفتد.

دیپلمات های اتحادیه اروپا هم از اظهارات دونالد ترامپ درباره غزه متحیر شده اند.

یک دیپلمات اتحادیه اروپا در بروکسل گفت: معلوم نیست رئیس‌جمهور آمریکا با اقدام اخیر خود در تلاش است به چه چیزی دست یابد. همیشه گفته می شود که باید ترامپ را جدی بگیریم، اما پس از اظهارنظرهای اخیر در مورد گرینلند، پاناما و اکنون غزه، دیگر در این باره مطمئن نیستم. وی ترامپ را یک کوسه املاک و مستغلات دانست که فرصت بزرگی در غزه برای ساخت زمین های گلف با استراحتگاه می بیند.

کایر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا هم به صراحت مخالف جابه‌جایی دائمی یا حتی اخراج ساکنان فلسطینی از نوار غزه است.

وی در این باره گفت: آنها (ساکنان نوار غزه) باید اجازه داشته باشند به خانه بازگردند. باید به آنها اجازه بازسازی داده شود و ما باید آنها را در این بازسازی در مسیر راه حل دو دولتی همراهی کنیم.

اسپانیا و ایرلند، دو کشوری که سال گذشته کشور فلسطین را به رسمیت شناختند هم علیه این پیشنهاد غیرمنتظره ترامپ صحبت کردند.

«خوزه مانوئل آلبارس»، وزیر امور خارجه اسپانیا، در مخالفت با این طرح ترامپ گفت: من می‌خواهم چیزی را خیلی واضح بگویم: غزه سرزمین غزه‌ای های فلسطینی است و آنها باید در غزه بمانند. غزه بخشی از کشور آینده فلسطین است.

«سیمون هریس»، همتای ایرلندی وی نیز گفت که کاخ سفید را بر اساس آنچه انجام می دهد نه آنچه می گوید قضاوت خواهد کرد. وی در عین حال خواستار توضیح درباره اظهارات رئیس جمهور آمریکا شد.

هریس در کنار دیگر منتقدان این طرح گفت: نیاز به راه حل دو کشوری داریم و مردم فلسطین و اسرائیل حق دارند در کنار هم در کشورهای امن زندگی کنند و این باید تمرکز داشته باشد.

هریس افزود: هرگونه ایده جابجایی مردم غزه به مکان دیگری در تضاد آشکار با قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل است.

آنتونیو تاجانی، وزیر خارجه ایتالیا نیز اذعان کرد که رم طرح ترامپ را بررسی خواهد کرد، اما این کشور همچنان طرفدار راه حل دو کشوری است.

تاجانی گفت: این تصور را دارم که نظر اردن و مصر برای خروج غیرنظامیان از غزه منفی بوده است، بنابراین فکر می‌کنم اجرای این طرح دشوار خواهد بود.

برای دولت هلند هم تردیدی وجود ندارد که غزه متعلق به فلسطینی ها است. دولت این کشور اعلام کرد: موضع ما ثابت است و بدون تغییر باقی می ماند: هلند از راه حل دو کشوری حمایت می کند. این به معنای یک کشور مستقل و پایدار فلسطینی در کنار اسرائیل امن است.

توماس یاگر، استاد علوم سیاسی از دانشگاه کلن آلمان نیز درباره این طرح بحث برانگیز ترامپ ابراز تردید کرده و گفته است: آنچه که او پیشنهاد کرد بدیهی است که هیچ شانسی برای تحقق ندارد.

وی افزود: با این حال، راه حل دو کشوری سال هاست که بدون اجرا مطرح شده است. حالا ترامپ مانند یک توپ ویران کننده وارد می شود و می گوید: ما کار متفاوتی انجام خواهیم داد.

این کارشناس آلمانی همچنین گفت: ترامپ با آمادگی کامل وارد دومین دوره ریاست جمهوری خود شد و بسیار جاه طلب تر است، زیرا دیگر نباید انتظار مقاومت نه در کاخ سفید، نه در کنگره یا کابینه را داشته باشد. ترامپ خواهان یک ریاست جمهوری امپراتوری است.

مخالفت مجدد قاهره با طرح ترامپ برای غزه

وزارت خارجه مصر بار دیگر با طرح «دونالد ترامپ»رئیس جمهوری آمریکا برای کوچاندن مردم غزه مخالفت کرد. وزارت خارجه مصر بار دیگر با طرح «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا برای کوچاندن مردم غزه مخالفت کرد. به گزارش روز جمعه ایرنا به نقل از خبرگزاری شهاب، وزارت خارجه مصر در بیانیه ای اعلام کرد که قاهره ... مخالفت مجدد قاهره با طرح ترامپ برای غزه

ادامه

آمریکا, اردن, اسراییل, امارات, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, عربستان سعودی, فلسطین, قطر

نماینده پارلمان مصر: ترامپ مبلغ هنگفتی را در ازای موافقت با پذیرش فلسطینی‌ها از غزه پیشنهاد داد

یک نماینده پارلمان مصر فاش کرد که دولت آمریکا به این کشور مبلغ مالی هنگفتی را در ازای موافقت با کوچاندن فلسطینی‌ها از نوار غزه پیشنهاد داده است. به گزارش ایسنا، «مصطفی بکری» نماینده پارلمان مصر و یکی از اصحاب رسانه این کشور در یک برنامه تلویزیونی در شبکه صدی البلد گفت: دونالد ترامپ، رئیس ... نماینده پارلمان مصر: ترامپ مبلغ هنگفتی را در ازای موافقت با پذیرش فلسطینی‌ها از غزه پیشنهاد داد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اردن, اقتصادی, جهان, خاورمیانه, خبر, فلسطین, مصر

تحلیلگر آمریکایی: مداخله مستقیم آمریکا در غزه به مثابه اعلام جنگ آمریکا علیه فلسطین است

تحلیلگر سیاسی آمریکایی هشدار داد پیشنهاد دونالد ترامپ برای مداخله مستقیم ایالات متحده در نوار غزه نهایتا منجر به استقرار نظامیان آمریکایی در این منطقه و به بار آمدن تلفات در بین این نظامیان خواهد شد. به گزارش ایسنا، «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا روز پنجشنبه ادعا کرد اسرائیل نوار غزه را بعد از پایان ... تحلیلگر آمریکایی: مداخله مستقیم آمریکا در غزه به مثابه اعلام جنگ آمریکا علیه فلسطین است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, تحلیل, جهان, خاورمیانه, دخالت نظامی, صهیونیسم, فلسطین

بلژیک: انتقال اجباری فلسطینی‌ها ناقض قوانین بین‌المللی است

در ادامه واکنش‌های بین‌المللی به اظهارات اخیر ترامپ، وزیر خارجه بلژیک این طرح را «شنیع» و «ناقض قوانین بین‌المللی» دانست. ماکسیم پروو، وزیر خارجه جدید بلژیک در یک کنفرانس خبری اظهارات اخیر دونالد ترامپ در مورد غزه و تخلیه اجباری این باریکه را «شنیع» خواند و آن را ناقض قوانین بین‌المللی دانست. وزارت خارجه نروژ ... بلژیک: انتقال اجباری فلسطینی‌ها ناقض قوانین بین‌المللی است

ادامه

آلمان, آمریکا, بلژیک, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, فرانسه, فلسطین