مصاحبه با رفیق نزار طرابلسی، مسئول دفتر بین‌المللی حزب کمونیست سوریه (متحد)

”هیئت تحریر شام“ پس از یک جنگ داخلی که بیش از یک دهه ادامه داشت در مدتی بسیار کوتاه در سوریه به قدرت رسید. آیا این تغییر و تحول به این علت بود که دولت قبلی، دولت بشار اسد، حمایت مردمی را کاملاً از دست داده بود؟ یا علت‌های دیگری هم وجود داشت؟ اول اینکه ... مصاحبه با رفیق نزار طرابلسی، مسئول دفتر بین‌المللی حزب کمونیست سوریه (متحد)

ادامه

آمریکا, ازبکستان, اسراییل, افغانستان, اقتصادی, ایدئولوژی, تحلیل, ترکیه, تروریسم, جهان, حزب کمونیست, خاورمیانه, روسیه, سوریه, صهیونیسم, طبقه کارگر, غرب, کودکان

وال استریت ژورنال: شی جین‌پینگ برنده جنگ تجاری جهانی ترامپ است

نشریه آمریکایی رئیس جمهور چین را برنده جنگ تجاری که دونالد ترامپ با اعلام تعرفه‌های تجاری بالا علیه کشورهای دیگر به راه انداخته، دانست. به گزارش ایسنا، روزنامه «وال استریت ژورنال» آمریکا ارزیابی کرد «شی جین‌پینگ»، رئیس جمهور چین برنده اصلی جنگ تجاری جهانی که «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا به موجب تعرفه‌های جدید خود ... وال استریت ژورنال: شی جین‌پینگ برنده جنگ تجاری جهانی ترامپ است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, استراتژیک, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, جهان, چین

گاردین: آتش جنگ تعرفه‌ای ترامپ به جان برندهای آمریکایی هم افتاد

روزنامه «گاردین» با اشاره به جنگ تعرفه ای «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا نوشت که بسیاری از برندهای آمریکایی متحمل شدیدترین کاهش قیمت سهام و ارزش بازار شده و سرمایه گذاران این شرکت ها به افزایش قیمت و کاهش بالقوه هزینه های مصرف کننده واکنش منفی نشان داده اند. به گزارش روز جمعه ایرنا به ... گاردین: آتش جنگ تعرفه‌ای ترامپ به جان برندهای آمریکایی هم افتاد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, اندونزی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, سازمان تجارت جهانی, شرق آسیا, ویتنام

هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ایجاد تفرقه و نفاق با هدفِ جلوگیری از هرگونه همبستگی و مقاومت کارگران با وضعیت شغلی‌ای مختلف از حربه‌های کارگزاران رژیم ولی فقیه به‌منظور استثمار وحشیانهٔ طبقه کارگر کشور ما است. در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد کارگران با انواع قراردادهای موقت، حجمی، پیمانی، و یا حتا بدون قرارداد مکتوب کار می‌کنند و امنیت ... هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ادامه

استثمار, اقتصادی, ایران, بازنشستگی, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت, همبستگی

اقدام متقابل چین در برابر آمریکا: پکن تعرفه ۳۴ درصدی بر تمام کالاهای آمریکا اعمال می کند

در واکنش متقابل و قاطعانه به اقدام دوم آوریل ۲۰۲۵ دولت آمریکا مبنی بر اعلام “تعرفه های متقابل” بر کالاهای وارداتی از چین، شورای دولتی چین روز جمعه چهارم آوریل تصویب کرد که از ساعت ۱۲ و ۰۱ دقیقه دهم آوریل، تعرفه های اضافی را بر کالاهای وارداتی از مبدأ ایالات متحده اعمال خواهد کرد. ... اقدام متقابل چین در برابر آمریکا: پکن تعرفه ۳۴ درصدی بر تمام کالاهای آمریکا اعمال می کند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

چین در سال ۲۰۲۰ با وجود کرونا موفق به جذب بیش از ۱۴۰ میلیارد دلار سرمایه خارجی شد

اداره ملی آمار چین اعلام کرد این کشور در سال ۲۰۲۰ میلادی و با وجود شیوع ویروس کرونا، ۱۱.۸۶ میلیون شغل در مناطق شهری ایجاد کرده است.

 

به گزارش ایسنا به نقل از شین هوا، داده‌های منتشر شده از سوی وزارت بازرگانی چین نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاری خارجی مستقیم در چین در دوازده ماه منتهی به دسامبر به ۱۴۴.۳۷ میلیارد دلار رسیده که این رقم در مقایسه با مدت مشابه منتهی به ماه قبل ۴.۵ درصد افزایش نشان می دهد. تنها در ماه دسامبر ۹۹.۲ میلیارد یوان (معادل ۱۵.۳ میلیارد دلار) در چین سرمایه گذاری خارجی صورت گرفته که این رقم نسبت به ماه قبل ۴.۵ درصد بیشتر شده است.

 

هر چند که کووید-۱۹ در چین تا حد زیادی مهار شده و روند بازگشایی کسب و کارها و بازگشت زندگی به شرایط عادی آغاز شده است، اما این کشور با بیش از ۴۶۰۰ کشته و ۱۰۰ هزار مبتلا، کماکان یکی از اصلی‌ترین کانون های درگیر با این بیماری در سطح جهان محسوب می‌شود.

 

وانگ شو ون- معاون وزیر بازرگانی چین پیشتر با اشاره به تمایل شرکت‌های خارجی به گسترش کسب و کار خود در چین، بر تمایل دولت متبوعش در فراهم کردن فضای بهتر برای سرمایه گذاران خارجی تاکید کرده بود.

 

متوسط سرمایه گذاری خارجی چین در بازه زمانی ۱۹۹۷ تا ۲۰۲۰ معادل ۴.۵۸ میلیارد دلار بوده که بالاترین رقم ثبت شده مربوط به سرمایه گذاری ۱۳۴.۹۶ میلیارد دلاری سال ۲۰۱۸ و کمترین رقم ثبت شده نیز مربوط به سرمایه گذاری ۱.۸۳ میلیارد دلاری سال ۲۰۰۰ بوده است.

 

در سال ۲۰۲۰ میلادی کمترین رقم سرمایه گذاری خارجی مربوط به ماه ژانویه با ۱۲۶.۸ میلیون دلار بود.

 

چین در سال ۲۰۲۰ میلادی ۱۱.۸۶ میلیون شغل ایجاد کرد

 

اداره ملی آمار چین روز دوشنبه اعلام کرد این کشور در سال ۲۰۲۰ میلادی و با وجود شیوع ویروس کرونا، ۱۱.۸۶ میلیون شغل در مناطق شهری ایجاد کرده است.

 

به گزارش ایرنا از شینهوا، بر اساس این آمار، نرخ بیکاری شهری در سراسر چین در سال ۲۰۲۰ میلادی به طور متوسط ‌۵.۶ درصد بوده است.

 

با وجود بهبود شاخص‌های اقتصادی در چین، اداره ملی آمار این کشور اعلام کرد اقتصاد چین به دلیل شیوع کرونا با عدم اطمینان روبرو است و پکن سخت تلاش خواهد کرد تا اقتصاد را در محدوده معقول ادامه دهد.

 

رشد ۲.۳ درصدی اقتصاد چین

 

بر اساس گزارش اداره ملی آمار چین، اقتصاد این کشور در سال ۲۰۲۰ با دستیابی به اهداف عمده اقتصادی و کسب رشد ۲.۳ درصدی، نتایج بهتری از آنچه انتظار می‌رفت کسب کرده است.

 

در این گزارش آمده است: تولید ناخالص داخلی سالانه این کشور ۱۰۱.۶ تریلیون یوان (۱۵.۶۶ تریلیون دلار) در سال ۲۰۲۰ بوده و از آستانه ۱۰۰ تریلیون یوان فراتر رفته است.

 

«نینگ جیزه» رئیس اداره ملی آمار چین در یک نشست خبری اعلام کرد: انتظار می‌رود اقتصاد چین تنها اقتصاد مهم جهان باشد که در سال ۲۰۲۰ به رشد مثبت دست یافته است.

 

تولید ناخالص داخلی چین از ۱۰۰ تریلیون یوان فراتر رفت.

 

این مقام چینی اظهار کرد: تولید ناخالص داخلی سالانه چین برای نخستین بار در سال گذشته میلادی از ۱۰۰ تریلیون یوان فراتر رفته است موضوعی که نشان می‌دهد قدرت ملی این کشور به یک سطح جدید رسیده است.

 

نینگ گفت: تولید ناخالص داخلی این کشور در سال ۲۰۲۰ برابر با ۱۴.۷ تریلیون دلار بر اساس متوسط نرخ ارز سالانه است و حدود ۱۷ درصد از اقتصاد جهان را تشکیل می‌دهد.

 

به گفته وی، سرانه تولید ناخالص داخلی چین برای دومین سال متوالی در سال ۲۰۲۰ از ۱۰ هزار دلار فراتر رفت و در میان اقتصادهای با درآمد متوسط به بالا قرار گرفته است.

خط فقر و تعدیل ساختاری: دستمزد کارگران چگونه تعیین می‌شود؟!

رژیم ولایت فقیه با اجرای برنامه تعدیل ساختاری در سه دهه اخیر اساساً معیشت کارگران و زحمتکشان را به وضعیتی بحرانی کشانده است اما با تشدید تحریم‌های امپریالیستی و فساد گستردهٔ نهادینه در تمامی ارکان‌ رژیم همراه با گسترش همه‌گیری کرونا در یک سال اخیر، این رژیم فقر و فلاکت را بین زحمتکشان به‌نحوی بی‌سابقه‌ ... خط فقر و تعدیل ساختاری: دستمزد کارگران چگونه تعیین می‌شود؟!

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, بازنشستگان, پرستاری, حقوق بشر, کارگری, مقاله

لاوروف تصمیم آمریکا درباره کوبا را محکوم کرد

وزیر خارجه روسیه در رایزنی با همتای کوبایی خود، تصمیم آمریکا برای گنجاندن این کشور در فهرست کشورهای به اصطلاح “حامی تروریسم” را محکوم کرده و بار دیگر خواستار لغو محاصره تجاری-اقتصادی هاوانا شد.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای لاتین, تحریم, جهان, حقوق بشر, خبر, سازمان ملل, کوبا

گزینه وزیر خزانه‌داری بایدن: تنها در صورت پایبندی ایران به برجام تحریم‌ها رفع می‌شوند

گزینه پیشنهادی رئیس‌جمهور آمریکا برای تصدی سمت وزارت خزانه‌داری این کشور سیاست واشنگتن درباره رفع احتمالی تحریم‌ها علیه ایران را تشریح کرد.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, ایران, بانک جهانی, تحریم, تروریسم, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, صندوق بین‌المللی پول, مذاکرات اتمی, مصاحبه و گفتگو

چین؛ بزرگترین بازار خرده فروشی آنلاین جهان

داده‌های منتشر شده از سوی وزارت بازرگانی چین نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۰، میزان خرده فروشی آنلاین کالاها در چین به ۹.۸ تریلیون یوان (هر دلار ۶.۷ یوان) رسیده است رقمی که نشان می‌دهد این کشور برای هشتمین سال متوالی عنوان بزرگترین بازار جهان را کسب کرده است.

ادامه

اقتصادی, جهان, چین, خبر, شرق آسیا