چین از شورای امنیت سازمان ملل خواست که با توجه به شرایط فعلی در افغانستان تحریمها علیه این کشور را تعدیل کند.
به گزارش ایرنا به نقل از شینهوا، گنگ شوانگ معاون نماینده دائم چین در سازمان ملل پنجشنبه گفت: افغانستان در مرحله حساسی از بازسازی و احیای آرام است. جامعه بینالمللی باید تعامل سازنده خود را با مقامهای این کشور تقویت کند تا از بحران انسانی خارج شده و اقتصاد و معیشت مردم را تقویت کند.
وی همچنین بر «بهبود رعایت حقوق بشر در افغانستان و بازگشت این کشور به خانواده ملتها» تاکید کرد و افزود: تهدیدهای تروریستی در افغانستان همچنان جدی است. جامعه بینالمللی باید به افغانستان کمک کند تا بتواند با همه نیروهای تروریستی مبارزه کند.
گنگ شوانگ اظهار کرد: شورای امنیت باید اطمینان حاصل کند که رژیم تحریمها در بهبود صلح و ثبات در افغانستان تاثیر گذاشته و در عین حال باید با توجه به شرایط فعلی تعدیلاتی در این تحریمها اعمال کند.
وی گفت: چین معتقد است که شورای امنیت باید با تعدیلات بهموقع در تحریمها، تعامل واقعی میان جامعه بینالمللی و افغانستان را تسهیل کند تا از تاثیرات منفی این تحریمها بر معیشت مردم افغانستان و توسعه این کشور جلوگیری شود.
معاون نماینده دائم چین در سازمان ملل افزود: شورای امنیت در گام اول باید هر چه زودتر معافیتهای تحریمی در مورد سفر برخی مقامهای طالبان در نظر بگیرد. چین همواره این گونه معافیتها را ابزاری لازم برای تسهیل گفتوگو و تعامل دانسته و معتقد است که این مساله نباید ابزار چانهزنی یا اعمال فشار باشد.
یونیسف: ۱۲.۶ میلیون کودک در افغانستان به کمک نیاز دارند
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرده است که در سال آینده میلادی ۲۳.۳ میلیون نفر در افغانستان، از جمله ۱۲.۶ میلیون کودک، به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.
به گزارش تارنمای یونیسف، صندوق کودکان سازمان ملل متحد افزود برای تأمین نیازهای بشردوستانه و اساسی ۱۹.۴ میلیون نفر در افغانستان، به ۱.۴ میلیارد دلار نیاز دارد.
به گفته یونیسف، بحران بشری در افغانستان ناشی از جنگ طولانی، تغییرات اقلیمی و افت رشد اقتصادی این کشور است.
سازمان ملل متحد برای رسیدگی به بحرانهای بشری در کل جهان در سال آینده میلادی، ۴.۶ میلیارد دلار بودجه درخواست کرده است.
بهگفته دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا)، افغانستان در میان پنج کشوری است که به بیشترین میزان کمکهای بشردوستانه نیاز دارد.
بحران گرسنگی؛ تهدیدی برای کودکان افغانستان در ۲۰۲۴
یافتههای صندوق نجات کودکان نشان میدهند که نزدیک به ۱۶ میلیون نفر در افغانستان تا ماه مارس سال ۲۰۲۴ با ناامنی غذایی روبهرو خواهند شد که بیش از ۷ میلیون آن کودک هستند و به عبارت دیگر، در سال آینده میلادی (۲۰۲۴) از هر سه کودک در افغانستان، یک نفر با تهدید گرسنگی روبهرو خواهد بود.
به گزارش طلوع نیوز، در گزارش صندوق نجات کودکان آمده است که فرصتهای شغلی در زمستان پیشرو کاهش مییابند و بهای مواد خوراکی و سوخت معمولا افزایش مییابد که سبب افزایش فقر در میان شهروندان افغانستان میشود.
صندوق نجات کودکان گفته است: «تخمین زده میشود که ۱۵.۸ میلیون نفر (بیش از یک سوم جمعیت افغانستان) تا قبل از مارس ۲۰۲۴ با عدم مصوونیت غذایی حاد روبهرو شوند که تقریباً نیمی از آنها یعنی ۷.۸ میلیون این آمار کودکان هستند».
شماری از مردم پایتخت افغانستان میگویند که با رسیدن فصل سرما، چالشهای آنان چند برابر شده است.
برخی گزارش ها نیز حاکی است که در سال آینده میلادی، تغییرات اقلیمی، تشدید درگیریهای مسلحانه، فشارهای اقتصادی و کاهش پشتیبانیهای بینالمللی بحرانهای بشردوستانه را در سراسر جهان بهویژه در افغانستان بیشتر خواهد کرد و ۲۰ کشور جهان از جمله افغانستان در سال ۲۰۲۴ با خطر بدترشدن بحران بشری روبهرو هستند.