نخست وزیر اسلواکی: «پرده آهنین» دوباره به اروپا برگشته است

نخست وزیر اسلواکی با تاکید بر اینکه سیاست پرده آهنین بار دیگر به اروپا بازگشته، نسبت به این اتفاق اظهار تاسف کرد. به گزارش ایسنا، «رابرت فیتسو»، نخست وزیر اسلواکی در یک سخنرانی با انتقاد به رویکردهای روس‌هراسانه و مستبدانه رهبران اروپا اظهار داشت: «آنها می‌خواهند بار دیگر جدایی میان غرب و شرق ایجاد کنند. ... نخست وزیر اسلواکی: «پرده آهنین» دوباره به اروپا برگشته است

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اروپای مرکزی, اسلواکی, تحریم, تحلیل, روسیه, شرق, صلح, غرب

مسکو: تحریم‌های آمریکا علیه کوبا غیرقانونی هستند

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در اظهاراتی اعمال تحریم‌های جدید از سوی آمریکا علیه کوبا را غیرقابل قبول خواند و تاکید کرد که این تحریم‌ها از نظر حقوق بین‌الملل غیرقانونی هستند. به گزارش جمعه شب ایرنا به نقل از خبرگزاری ریانووستی، زاخارووا با بیان اینکه هرگونه تحریم‌های یکجانبه علیه کشورهای مستقل که ناقض منشور ... مسکو: تحریم‌های آمریکا علیه کوبا غیرقانونی هستند

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اقتصادی, تحریم, جهان, حقوق بشر, خبر, روسیه, سازمان ملل, شرق اروپا, گردشگری

اسلواکی بار دیگر تحریم‌های ضد روسی را وتو کرد

اسلواکی بار دیگر مخالفت خود را با تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه روسیه اعلام و این طرح را وتو کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا از تاس، اسلواکی در نشست سفیران اتحادیه اروپا در بروکسل، بار دیگر مانع تصویب هجدهمین بسته تحریمی این اتحادیه علیه روسیه شد. گزارش ها حاکی از آن است که دولت ... اسلواکی بار دیگر تحریم‌های ضد روسی را وتو کرد

ادامه

اتحادیه اروپا, اسلواکی, اوکراین, بلژیک, تحریم, جنگ نیابتی, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا, غرب, ناتو

کارشناس سازمان ملل خواستار تحریم کامل تسلیحاتی و تجاری اسرائیل شد

گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور سرزمین‌های اشغالی فلسطین با توصیف وضعیت غزه به‌عنوان «یکی از بی‌رحمانه‌ترین نسل‌کشی‌های تاریخ معاصر»، خواستار تحریم تسلیحاتی اسرائیل و تعلیق همه روابط تجاری و سرمایه‌گذاری با این رژیم شد. به گزارش ایرنا، فرانچسکا آلبانیز روز پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴ در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو، با ... کارشناس سازمان ملل خواستار تحریم کامل تسلیحاتی و تجاری اسرائیل شد

ادامه

اسراییل, تحریم, حقوق بشر, سازمان ملل, سوئیس, غرب, فلسطین, نسل‌کشی

هند به اسرائیل در جاسوسی از ایران کمک کرد؟

جاسوسی مهندسان آی تی هند برای اسرائیل نشان داد تقریباً کل منطقه خلیج فارس سال‌ها زیر ذره‌بین اسرائیل قرار داشته است. باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری آذربایجان؛ در دنیای امروز، به نظر می‌رسد هیچ‌چیز پایدار نیست. اسرار به‌سرعت علنی می‌شوند و اتحاد‌های قدیمی به‌سرعت در حال بازترسیم هستند. کانال تلگرامی «یادداشت‌های یک روزنامه‌نگار ... هند به اسرائیل در جاسوسی از ایران کمک کرد؟

ادامه

آذربایجان, اسراییل, امارات, ایران, تحریم, جنوب آسیا, چین, خلیج فارس, روسیه, شانگ‌های, عربستان سعودی, قطر, کویت, گزارش, گویان, هندوستان

چین: تحریم‌های آمریکا در تضاد با اصول روابط بین‌الملل است / تحریم ۱۱ شرکت چینی

وزارت بازرگانی ایالات متحده آمریکا روز گذشته دوشنبه، ۱۱ شرکت چینی را به اتهام «مشارکت در نقض حقوق بشر» در لیست تحریم‌های خود قرار داد.

 

به گزارش افکارنیوز، «وانگ ونبین» یکی از سخنگویان وزارت امور خارجه چین امروز (سه شنبه) هشدار داد که اقدام اخیر واشنگتن در تحریم ۱۱ شرکت چینی را پاسخ خواهند داد.

 

وانگ ونبین ضمن انتقاد شدید از این اقدام آمریکا تأکید کرد: «طرف آمریکایی از مفهوم «محافظت از حقوق بشر» بعنوان بهانه استفاده می‌کند. این در تناقض با اصول اساسی روابط بین‌الملل است».

 

این دیپلمات چینی ادامه داد: «ما چنین اقداماتی را مداخله در امور داخلی جمهوری خلق چین و تخلف از منافع ملی تلقی می‌کنیم. چین مخالفت شدید خود را با اینگونه اقدامات ابراز می‌کند».

 

سخنگوی وزارت خارجه چین تأکید کرد که هدف اصلی آمریکا از تحریم این ۱۱ شرکت چینی، اعمال فشار به تاجران چینی است و توضیح داد: «هدف اصلی واشنگتن اعمال فشار به کسب و کار چین، ثبات‌زدایی اوضاع شین‌جیانگ و اتهام‌زنی به پکن است. ما از ایالات متحده می‌خواهیم که اشتباهات خود را اصلاح کند و این تصمیم خود لغو کند».

 

وی سپس هشدار داد: «چین اقدامات ضروری را برای محافظت از حقوق قانونی شرکت‌ها و نهادهای تجاری خود به کار خواهد گرفت».

 

اواخر روز گذشته به وقت محلی، وزارت بازرگانی آمریکا اعلام کرد که ۱۱ شرکت چینی را به واسطه مشارکت در نقض حقوق بشر در منطقه خودمختار اویغور سین کیانگ‌ در شمال غربی چین در لیست تحریم قرار داده است. در اکتبر سال گذشته میلادی و در ماه ژوئن ۲۰۲۰ (اوایل تیرماه ۹۹) واشنگتن اعلام کرد که ۳۷ سازمان چینی را در این لیست تحریم‌های خاص خود قرار داده و همگی این سازمان‌ها را به نقض حقوق اقلیت‌های قومی که در این منطقه زندگی می‌کنند، متهم کرده بود.

 

تنش‌ها بین آمریکا و چین در هفته‌های اخیر بر سر مسائل مختلف از شیوع ویروس کرونا و اتهام‌زنی‌های مستمر واشنگتن به پکن گرفته تا اختلافات بر سر مسائلی از قبیل هنگ‌کنگ، تایوان، فعالیت‌های شرکت‌های بزرگ چینی از قبیل «هوآوی» به سطحی بی‌سابقه رسیده است.

 

در ادامه تنش‌های میان دو کشور آمریکا و چین، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در هفته‌های اخیر، با امضای فرمانی، فرمانی را امضا کرده است که به رفتار ترجیحی دولتش در قبال هنگ کنگ پایان می‌دهد و از این پس با هنگ کنگ همانند سرزمین اصلی چین رفتار خواهد کرد.

 

برخلاف ادعاهای واشنگتن، پکن تأکید دارد که قانون جدید امنیت ملی هنگ کنگ برای محافظت از حاکمیت ملی امری ضروری است و اقدامات تنبیهی آمریکا را بعنوان مانعی در مسیر اجرای این قانون می‌داند و متعهد شده است که واشنگتن هرگز در پیشبرد اهداف خود در خصوص هنگ کنگ موفق نخواهد شد.

 

بعد از اقدام تحریک‌آمیز «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در امضای مصوبه دوحزبی کنگره برای تحریم مقام‌های چین به بهانه آنچه که سرکوب حقوق مردم هنگ‌کنگ توصیف کرده است، چین در پیامی شدید‌الحن هشدار داد در اقدامی متقابل تحریم‌هایی را علیه واشنگتن تحمیل خواهد کرد.

 

پکن اخیراً، در پی اقدامات یکجانبه آمریکا در تحریم مقامات چینی، از اعمال تحریم‌هایی علیه قانون‌گذاران آمریکایی خبر داد که در در لیست افراد تحریم‌شده وی، نام «مارکو روبیو» و «تد کروز» که هر دو سناتور جمهوری‌خواه و از منتقدان برجسته چین هستند به چشم می‌خورد.

“اینسایدر” ؛ چالش آمریکا در مقابله با «حلقه طلایی»

اعلام برنامه جامع ۲۵ ساله همکاری های ایران و چین طی هفته گذشته، گمانه‌زنی‌هایی را میان تحلیلگران سیاسی قوت بخشید مبنی بر اینکه جهان به سمت قطب بندی جدیدی در حال حرکت است که ایران و همسایگان در مرکز این تحولات خواهند بود.

ادامه

اروپا, اقتصادی, امریکا, ایران, پاکستان, تحریم, ترکیه, جهان, چین, روسیه, ژئوپلیتیک, مقاله