گاردین: آتش جنگ تعرفه‌ای ترامپ به جان برندهای آمریکایی هم افتاد

روزنامه «گاردین» با اشاره به جنگ تعرفه ای «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا نوشت که بسیاری از برندهای آمریکایی متحمل شدیدترین کاهش قیمت سهام و ارزش بازار شده و سرمایه گذاران این شرکت ها به افزایش قیمت و کاهش بالقوه هزینه های مصرف کننده واکنش منفی نشان داده اند. به گزارش روز جمعه ایرنا به ... گاردین: آتش جنگ تعرفه‌ای ترامپ به جان برندهای آمریکایی هم افتاد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, اندونزی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, سازمان تجارت جهانی, شرق آسیا, ویتنام

هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ایجاد تفرقه و نفاق با هدفِ جلوگیری از هرگونه همبستگی و مقاومت کارگران با وضعیت شغلی‌ای مختلف از حربه‌های کارگزاران رژیم ولی فقیه به‌منظور استثمار وحشیانهٔ طبقه کارگر کشور ما است. در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد کارگران با انواع قراردادهای موقت، حجمی، پیمانی، و یا حتا بدون قرارداد مکتوب کار می‌کنند و امنیت ... هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ادامه

استثمار, اقتصادی, ایران, بازنشستگی, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت, همبستگی

اقدام متقابل چین در برابر آمریکا: پکن تعرفه ۳۴ درصدی بر تمام کالاهای آمریکا اعمال می کند

در واکنش متقابل و قاطعانه به اقدام دوم آوریل ۲۰۲۵ دولت آمریکا مبنی بر اعلام “تعرفه های متقابل” بر کالاهای وارداتی از چین، شورای دولتی چین روز جمعه چهارم آوریل تصویب کرد که از ساعت ۱۲ و ۰۱ دقیقه دهم آوریل، تعرفه های اضافی را بر کالاهای وارداتی از مبدأ ایالات متحده اعمال خواهد کرد. ... اقدام متقابل چین در برابر آمریکا: پکن تعرفه ۳۴ درصدی بر تمام کالاهای آمریکا اعمال می کند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

سقوط بازار سهام آمریکا به دنبال وضع تعرفه‌های گسترده ترامپ/ فشار بیشتر بر مصرف‌کنندگان آمریکایی

به دنبال اعمال تعرفه‌های گسترده از سوی دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا علیه کشورهای جهان، بازارهای سهام وال استریت پس از گشایش بورس آمریکا به شدت سقوط کردند. به گزارش ایرنا، خبرگزاری فرانسه گزارش داد که سهام‌های وال استریت در اوایل معاملات امروز پنجشنبه سقوط و سرنوشتی مشابه سایر بازارهای جهانی پیدا کرد. این ... سقوط بازار سهام آمریکا به دنبال وضع تعرفه‌های گسترده ترامپ/ فشار بیشتر بر مصرف‌کنندگان آمریکایی

ادامه

آسیا, آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, اقتصادی, امارات, جهان, چین, شرق

خزانه‌داری آمریکا: فشار اقتصادی بر ایران را به حداکثر می رسانیم

وزیر خزانه‌داری آمریکا مدعی شد که واشنگتن فشار اقتصادی بر ایران را تا حد امکان افزایش خواهد داد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تارنمای وزارت خزانه داری آمریکا، «اسکات بسنت» Scott Bessent ، وزیر خزانه‌داری آمریکا، در سخنرانی خود در نشست IMPACT مدعی شد: راهبرد ما روشن است: ما فشار اقتصادی را تا ... خزانه‌داری آمریکا: فشار اقتصادی بر ایران را به حداکثر می رسانیم

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, ایران, تحریم, جهان, خبر, عراق, لبنان, مذاکرات اتمی, یمن

چین به‌تصویب طرحی در سنای آمریکا برای مقابله با توسعه فناوری چین واکنش نشان داد

پارلمان چین می‌گوید طرح سنای آمریکا با محور تهدیدهای عرصه فناوری چین، یادآور رقابت‌های دوره جنگ سرد است.

 

به گزارش مهر به نقل از شینهوا، اقدام سنای آمریکا مبنی بر تائید بسته مالی به ارزش ۱۹۰ میلیارد دلار که هدف از آن مقابله با تهدیدهای پکن در حوزه فناوری عنوان می‌شود؛ واکنش پارلمان چین را در پی داشت.

 

کمیته روابط خارجی کنگره ملی خلق چین تائید این مصوبه از سوی سنای آمریکا را ناشی از ذهنیتی مبتنی بر معیارهای جنگ سرد دانست و آن را اقدامی در راستای مداخله در امور داخلی چین تلقی کرد.

 

این کمیته همچنین از سنای آمریکا به دلیل زیر سوال بردن سیاست های داخلی و خارجی چین انتقاد کرد.

 

مجلس سنای آمریکا سه شنبه با ۶۸ رای موافق در برابر ۳۲ رای مخالف بسته‌ای از طرح‌ها و قوانین را با هدف ارتقای توانایی و قدرت این کشور برای رقابت با فناوری چینی تصویب کرد.

 

این طرح و قوانین که از سوی هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه مورد حمایت واقع شده، نشانگر موضع سختگیرانه کنگره در قبال پکن است.

 

سناتورهای آمریکایی همچنین بودجه ۵۰ میلیارد دلاری را برای افزایش تولید و تحقیق درباره نیمه هادی‌ها و تجهیزات ارتباطی اختصاص داده‌اند.

 

چین همجنین اعلام کرد پکن اقدامات لازم را برای محافظت قاطعانه از حقانیت شرکت‌های چینی در پاسخ به برنامه آمریکا در مورد اعمال ممنوعیت سرمایه گذاری در شرکت‌های مرتبط با ارتش چین انجام خواهد داد.

 

سنای آمریکا در ادامه سیاست‌های تخاصمی خود علیه پکن، طرحی را با هدف افزایش توان آمریکا در رقابت با پیشرفت و توستعه فناوری های چین تصویب کرد.

 

به گزارش ایرنا، خبرگزاری رویترز نوشت: تمایل به اتخاذ رویکرد سختگیرانه در مقابل چین در کنگره آمریکا که بشدت دچار تفرقه و اختلاف نظر است جزو معدود موضوعات مورد حمایت هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه است.

 

این طرح مجوز اختصاص ۱۹۰ میلیارد دلار برای تقویت تحقیقات و فناوری آمریکا را صادر می کند و به غیر از این، شامل اختصاص ۵۴ میلیارد دلار برای افزایش تولید و تحقیقات درزمینه نیمه رسانه ها و تجهیزات مخابراتی است. این طرح همچنین شامل اختصاص ۲ میلیارد دلار برای تراشه های مورد استفاده در شرکت های خودروساز است که دچار کمبود شدید است و باعث قطع قابل توجه تولید شده است.

 

رویترز نوشت: این طرح باید در مجلس نمایندگان آمریکا نیز تصویب شود و سپس برای تبدیل شدن به قانون به دفتر جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا ارسال خواهد شد.

 

این طرح همچنین شامل مفاد دیگری علیه چین است. از جمله این که دانلود اپلیکیشن تیک تاک در دستگاه های دولتی را منع می کند و اجازه خرید پهپادهای تولید شده توسط شرکت های تحت حمایت چین را نمی دهد.

 

چاک شومر رهبر اکثریت سنا و از حامیان طرح جدید علیه پکن درباره پیامدهای فقدان منابع مالی تحقیقاتی برای رقابت با چین هشدار داده است.

 

برخی از منتقدان طرح سنا را تلاش برای مقابله با توسعه فناوری برتر در چین توصیف کرده‌اند که خشم آمریکا را برانگیخته است.

 

این طرح همچنین مقابله با نفوذ جهانی چین از طریق دیپلماسی و همکاری با متحدان آمریکا و افزایش نقش واشنگتن در سازمان‌های بین‌المللی را هدف قرار می‌دهد. به دنبال طرح «اول آمریکا» ی دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین آمریکا واشنگتن از بسیاری از سازمان‌های بین‌المللی خارج شد.

 

طرح جدید سنا برگ تازه ای از رویکرد تهاجمی واشنگتن در مقابل پکن است که به دنبال جنگ تجاری با این کشور آغاز شده است.

 

بایدن سوم ژوئن (۱۳ خرداد) به بهانه «پاسخ به تهدید شرکت های صنایع نظامی چین» با صدور یک دستور اجرایی، ۵۹ شرکت چینی از جمله هواوی، شرکت بین‌المللی ساخت نیمه هادی و شرکت علوم و فناوری هوا- فضای چین را در«فهرست» سیاه سرمایه گذاری قرار دارد.

 

بر اساس این دستور، آمریکایی‌ها نیز از سرمایه گذاری و انجام معاملات با شرکت‌های ذکر شده منع شده‌اند.

بانک جهانی رشد اقتصادی چین را ۸.۵ درصد اعلام کرد

بانک جهانی در تازه‌ترین برآورد خود از چشم اندازهای اقتصاد جهانی، رشد اقتصادی چین در سال ۲۰۲۱ را ۸.۵ درصد پیش‌بینی کرد که ۰.۶ درصد بالاتر از پیش‌بینی قبلی اعلام شده است.

ادامه

اسیا, اقتصادی, بانک جهانی, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

سرکوبِ مزد مخرب‌ترین سیاست است/ دامن زدن به اقتصادِ غیرمولدِ صدقه‌ای خطرناک است

احمد سیف می‌گوید: برای من که سالهاست از ایران دورم، حیرت‌آور است که از سویی هر روزه می‌خوانم که شمار کثیری از واحدهای تولیدی با ۳۰ تا ۵۰ درصد ظرفیت تولیدی کار می‌کنند و از سوی دیگر می‌بینم در همین اقتصاد، دوستان خواستار سرکوب مزد هستند تا به قول خودشان سرمایه‌دار «سود» ببرد.

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, حقوق بشر, کارگری, مصاحبه و گفتگو

نشست وزرای خارجه چین و «آ. سه. آن» در سی اُمین سالگرد آغاز گفتگوی چین و این اتحادیه

نشست ویژه وزیران خارجه چین و اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا موسوم به «آ. سه. آن» به مناسبت گرامیداشت سی اُمین سالگرد آغاز گفتگوی چین و این اتحادیه، روز سه شنبه در شهر چونگ چینگِ چین برگزار شد.

ادامه

اقتصادی, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, شرق آسیا, فیلیپین, گزارش