کارشناسان آمریکایی اعتقاد دارند که مدرن کردن تجهیزات هستهای این کشور باید هر چه زودتر شروع شود ولی به نظر میرسد در رقابت با چین و روسیه، غرب در حال عقب افتادن است. به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از تلگراف، پیش بینی می شود ظرف یک دهه چین به اندازه آمریکا کلاهک هستهای ... آمریکا بازنده رقابت قدرتهای هستهای خواهد شد؟
کارشناس برزیلی: استفاده روسیه از موشک اورشنیک، ناتو را ناامید کرده است
پپه اسکوبار، کارشناس و روزنامه نگار سرشناس برزیلی گفت که استفاده روسیه از موشکهای «اورشنیک»، پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را در ناامیدی فرو برده است. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از تاس، این کارشناس برزیلی با اشاره به این که استفاده روسیه از جدیدترین موشکهای اورشنیک در ۲۱ نوامبر (یکم آذرماه)، موجب یاس شدید کشورهای ... کارشناس برزیلی: استفاده روسیه از موشک اورشنیک، ناتو را ناامید کرده است
اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین میبرد
رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی گفت، تصمیم برای حمله به عمق خاک روسیه با استفاده از تسلیحات آمریکایی نشاندهنده “تشدید بیسابقه” تنشها است و مانعی برای مذاکرات صلح درباره اوکراین است. به گزارش دوشنبه شب ایرنا از “تاس”, فیکو افزود: «این تشدید بیسابقه تنشها است، تصمیمی که امیدها برای آغاز هر گونه مذاکرات صلح و ... اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین میبرد
کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین گفت که بهروزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی موثر و قدرتمند به مجوز واشنگتن برای حمله با موشکهای دوربرد آمریکایی به روسیه شد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، وان ایوی مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین در مصاحبه ای با خبرگزاری تاس، تصریح کرد که به روز رسانی دکترین هسته ... کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
به دنبال فرمان “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه برای گسترش قابلیتهای تسلیحات هستهای این کشور، چین خواستار آرامش و خویشتنداری در مناقشه اوکراین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد که تحت شرایط فعلی، تمام طرفین باید آرام بمانند و خویشتنداری ... واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
چین، استخوانی در گلوی ناتو
رهبران ناتو اواخر خرداد امسال پس از نشستی در بروکسل با صدور بیانیهای چین را به اعمال سیاستهای قهری، تقویت زرادخانه هستهای و عدم شفافیت روند مدرنیزه نظامی متهم کردند. این کشورها همچنین ادعا کردند پکن نظم بینالمللی مبتنی بر قوانین و امنیت ناتو را به چالش سیستماتیک کشیده است.
به گزارش ایرنا، ناتو همچین در آن بیانیه چین را یک چالش سیستماتیک خواند، موضوعی که پکن آن را تلاشی برای بدنام سازی توسعه چین، قضاوتی نادرست از اوضاع بینالمللی، ادامه ذهنیت جنگ سرد و بازی سیاسی گروه با منافع مشترک خواند.
رهبران ناتو در آن نشست برای نخستین بار چین را در کانون دستور کار خود قرار دادند. آنها اعلام کردند چین به سرعت در حال گسترش زرادخانه هستهای است و در خصوص نوسازی نظامی “شفاف” نبوده و با روسیه همکاری نظامی مشترک دارد شته است با این حال «ینس استولتنبرگ» دبیر کل ناتو گفت که خواهان جنگ سرد با چین نیست.
ناتو یک اتحاد نظامی قدرتمند بین ۳۰ کشور اروپایی و آمریکای شمالی است این پیمان پس از جنگ جهانی دوم در واکنش به گسترش اتحاد جماهیر شوروی تاسیس شد.
واکنش چین به اتهامات ناتو
اما هیات چینی حاضر در بروکسل به انتقادات ناتو پاسخ داد و سیاست دفاعی چین را متکی بر رویکرد دفاع واقعی دانست، این هیات اعلام کرد: پیشرفت ما در دفاع ملی و مدرنیزه نظامی، قانونی، مشروع، شفاف و علنی است.
چین گفت: بودجه نظامی چین در سال ۲۰۲۱ میلادی ۲۰۹ میلیارد دلار معادل ۱.۳ درصد ارزش تولید ناخالص کشور برآورد شد در حالی که پیش بینی میشود کل هزینه های نظامی ۳۰ کشور عضو ناتو در سال ۲۰۲۱ میلادی به ۱.۱۷ تریلیون دلار معادل نصف بودجه نظامی کل جهان و ۵.۶ برابر چین، باشد.
این هیات همچنین عنوان کرد: بر اساس آمار اندیشکدههای سوئد و آمریکا، تعداد کلاهکهای هستهای ناتو ۲۰ برابر چین است در حالی که چین وعده داده است به هیچ وجه برای استفاده از سلاح هستهای پیش دستی نمیکند و هرگز از این نوع سلاح علیه کشور و منطقهای که فاقد آن است، استفاده نخواهد کرد.
هیات چینی از ناتو خواست تا دید منطقی نسبت به توسعه چین داشته باشد و نظریه چین هراسی را متوقف کرده و منافع و حقوق مشروع چین را برای بازی های سیاسی یا تحریک رقابت ژئوپلتیک بهانه نسازد و انرژی خود را بیشتر برای تشویق گفت و گو و همکاری و حفظ امنیت و ثبات جهان و منطقه اختصاص دهد.
پکن اعلام کرد: چین هیچ کشوری را به چالش سیستماتیک فرا نخوانده است اما اگر چالشهای سیستماتیک افزایش یابد و نزدیکتر شود، پکن کنار نخواهد نشست.
همراهی گروه هفت با ناتو علیه چین
هشدار ناتو به چین به دنبال انتقاد سران کشورهای گروه هفت، متشکل از اقتصادهای بزرگ جهان، در نشست اخیر این گروه در کورنوال انگلیس صورت گرفت که در آن رهبران هفت کشور صنعتی جهان، در بیانیهای چین را به اتهام نقض حقوق بشر سرزنش کردند و خواستار تحقیق شفاف درباره منشا بروز ویروس کرونا در این کشور شدند.
در پاسخ، سفارت چین در بریتانیا گروه هفت را به «دروغ پراکنی، شایعات و اتهامات بی اساس» متهم کرد.
چین برای هیچ کشوری چالش سیستماتیک ایجاد نمیکند
اما در پکن هم «جائو لی جیان» سخنگوی وزارت خارجه چین اظهار داشت: چین برای هیچ کشوری “چالش سیستماتیک” ایجاد نمیکند اما قاطعانه از حق حاکمیت، امنیت و منافع توسعه خود دفاع خواهد کرد.
وی تاکید کرد: در جهان تنها یک سیستم و یک نظام وجود دارد که آن هم نظام بینالمللی با محوریت سازمان ملل متحد و نظام بینالمللی بر پایه قوانین بینالمللی است ایجاد “حلقهای کوچک” از همپیمانان و یا “ائتلاف سیاسی” و مجبور کردن کشورهای دیگر برای انتخاب بین گروههای مختلف، با روند تاریخی صلح، توسعه و همکاری در جهان مخالف است و بی شک با پیروزی همراه نخواهد شد.
جائو اظهار کرد: ناتو از یک سو از اعضا درخواست میکند سهم خود از بودجه نظامی این سازمان را افزایش دهند و از آنها میخواهد این بودجه باید به ۲ درصد تولید ناخالص ملی یا بیش از آن برسد و از سوی دیگر در امور دفاعی عادی و مدرن شدن نظامیان چین دخالت می کند که آشکارا یک استاندارد دوگانه است.
به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه چین، در حقیقت، بودجه دفاعی چین تنها ۱.۳ درصد میزان تولید ناخالص ملی چین است و حتی با مرز تعیین شده از سوی ناتو برای اعضای این پیمان نیز فاصله بسیار دارد. هزینه سرانه نظامی چین نیز کمتر از متوسط جهانی و کمتر از یک پنجم هزینههای ناتو است.
چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان به سرعت در حال تبدیل به ابرقدرت جهان است، اما این موضوع برای کشورهای غربی از جمله اروپا و آمریکا قابل پذیرش نیست لذا آنها تلاش دارند به روشهای مختلف جلو رشد چین را گرفته و اجازه ندهند چین ابرقدرت شود که یکی از این راه ها ایجاد تنش با چین از طریق ناتو است.
رای الیوم: دشمنیها میان انگلیس و روسیه در انتظار یک چاشنی است
روزنامه رای الیوم با اشاره به افزایش تنش میان روسیه و انگلیس نوشت اختلافات روزافزون بین دو طرف ممکن است به درگیری نظامی تمام عیاری تبدیل شود.
روسیه: دفعه بعد شناورهای انگلیسی را بمباران میکنیم
روسیه برای ابلاغ هشداری شدید اللحن درباره هرگونه تعرض به حریم آبی این کشور در اطراف شبه جزیره کریمه، سفیر انگلیس در مسکو را احضار کرد.
انگلیس شلیک هشدار جنگنده روسی به ناو این کشور را تکذیب کرد
درحالیکه وزارت دفاع انگلیس شلیک هشدار جنگنده روسی به سوی ناو این کشور در دریای سیاه را تکذیب کرد؛ مسکو فیلم این شلیک اخطارآمیز را منتشر کرد.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه: حق استفاده از سلاح اتمی را محفوظ میداریم
«والری گراسیموف» عالیترین مقام نظامی ارتش روسیه اعلام کرد، مسکو در پاسخ به استفاده از بمب اتمی و دیگر سلاحهای کشتارجمعی علیه این کشور و متحدانش، حق خود را برای توسل به سلاح اتمی محفوظ میدارد.
مرکل و ماکرون در پی دعوت پوتین به نشست سران اتحادیه اروپا
رهبران آلمان و فرانسه در پی دعوت کردن رهبر کاخ کرملین به نشست اتحادیه اروپا هستند.