بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکتهای اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضیای مسالمتآمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراضها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس
تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
جوانان «چوار» به استخدام غیربومیها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام میگویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرکهای صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاستها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند. گذران زندگی با این حقوقها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
چکوسفته گرفتن از کارگران بهعنوان ضمانت برای جلوگیری از شکایت هنگام تخلفات کارفرما
با وجود منع قانونی، برخی کارفرمایان از کارگران میخواهند به منظور ضمانت چک و سفته بدهند. این چک و سفتهها بعضا به اجرا گذاشته شده و مشکلاتی را برای کارگران به وجود آورده است، ضمن اینکه چنین ضمانتهایی خود به خود باعث ترس کارگران از شکایت از تخلفات کارفرمایان میشود.
۲۷ مهر امسال ایلنا گزارشی با عنوان «ترساندن کارگران با چک و سفته» منتشر کرد. موضوع گزارش درباره یک معضل حاد در بازار کار ایران بود؛ اینکه برخی از کارگران مجبور میشود برای به دست آوردن یک فرصت شغلی وثیقههایی مثل چک و سفته در اختیار کارفرمایان قرار دهند. سپردن این وثیقهها منجر میشود آنها در برابر تضییع حقوق خود مانند دریافتی کمتر از حداقل حقوق یا نپرداختن حق بیمه سکوت کنند. در مواردی حتی برخی از کارفرمایان پا را از این فراتر گذاشته چک یا سفته کارگر را به اجرا میگذارند و بدون اینکه بگویند این چک و سفته به عنوان ضمانت کار دریافت شده، عنوان میکنند که کارگر به آنها بدهکار است و برای ضمانت قرضش چک یا سفته گذاشته است. آن زمان هادی ابوی (دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران) گفت: درخواست ما این است که مشکل چک و سفتههایی که در ازای ضمانت کار گرفته میشود رفع شود، یعنی اینکه قوه قضائیه این مجوز را به شوراهای حل اختلاف بدهد که ضمن بررسی شکایت کارگران اگر چک و سفته دریافت شده، آن را بررسی کنند. در واقع روال درست این است که در همان شورای حل اختلاف چک و سفته بررسی شده و اگر اطمینان پیدا شد که این چک و سفته برای ضمانت کار گرفته شده، همانجا آن را باطل کنند.
حدود سه ماه بعد از انتشار این گزارش همچنان کارگران در تماس با ایلنا عنوان میکنند که رویه غیرقانونی گرفتن چک و سفته از کارگران ادامه دارد و این اتفاق شدت هم گرفته است. یکی از این کارگران میگوید: به دنبال اتفاقی که چندی پیش در محل کار ما رخ داد، کارفرما سختگیریهای تازهای را اعمال کرده است. ما در یک کارگاه کوچک تولید ظروف پلاستیکی کار میکنیم. تعداد کارگران کارگاه ۱۲ نفر بود، اما به دلیل افزایش هزینههای تولید و کاهش میزان فروش اخیرا عذر دو نفر از کارگران را خواستند. آنها هم شکایت کرده و مقداری جریمه از کارفرما دریافت کردند. به همین علت کارفرما از ما ضمانت خواسته و میگوید باید سفته ۱۵ میلیون تومانی امضا کنیم. وقتی از او میپرسیم دلیل این خواسته چیست، عنوان میکند که ضمانت کار شما در اینجا سفته ۱۵ میلیون تومانی است. البته ما میدانیم که قرار است این سفته را بگیرند تا اگر زمانی ما را اخراج کردند، شکایت نکنیم یا اگر شکایت کردیم، کارفرما هم برای جبران خسارتش سفته را به اجرا بگذارد.
گرفتن چک و سفته از کارگر غیرقانونی است
کاظم فرجاللهی (فعال کارگری) با بیان اینکه گرفتن چک و سفته از کارگران به عنوان ضمانت استخدام کاملا غیرقانونی است، عنوان میکند: تنها قانون در مواردی مثل اینکه کارگر اموالی با قیمت بالا در اختیار دارد یا مثلا انباردار است ضمانتهایی را پیشبینی کرده است.
او ادامه میدهد: نابسامانی بازار کار باعث میشود کارگران در مواردی تن به خواستههایی بدهند که در نهایت به ضرر آنها تمام میشود. کارفرمایان از کارگران چک و سفته میگیرند تا به تعبیر خودشان آنها را گوش به فرمان و سر به زیر کنند.
به گفته این فعال کارگری؛ در بسیاری مواردی حقوق حداقلی کارگران مانند پرداخت حداقل حقوق، بیمه یا اضافه کار رعایت نمیشود.
او میگوید: برخی کارفرمایان برای پیشگیری از شکایت ضمانتهایی را از کارگران میگیرند تا آنها چه برای به دست آوردن این حقوق و چه در هنگام تعدیل نیرو شکایت نکنند. نرخ بالای بیکاری باعث میشود درنهایت وقتی بحث بیکاری مطرح میشود، کارگران مجبور به تن دادن به این خواسته غیرقانونی میشوند.
فرجاللهی با بیان اینکه کارگران تا جای ممکن باید از دادن چک و سفته به کارفرما اجتناب کنند، بیان میکند: در صورتی که چارهای جز این کار نمیبینند از چک یا سفته سپرده شده؛ کپی بگیرند یا شماره و تاریخ آن را یادداشت کنند و به نحوی مدرکی برای این تهیه کنند که چک و سفته مذکور در رابطه با موضوع کارگری و کارفرمایی اخذ شده و ربطی به مواردی چون قرض یا خرید ندارد. به این صورت کار آنها در هنگامی که کار به شکایت میکشد راحتتر است و میتوان چک و سفته کارفرمایان را باطل کرد.
کارگران در زمینههای مختلف مشکلاتی دارند. بخشی از این مشکلات مربوط به موارد حقوقی است. کارگران در بسیاری موارد اطلاعات کافی حقوقی ندارند و همین باعث میشود تعهداتی بدهند که برایشان مشکلساز میشود. درحالیکه باید وزارت کار به عنوان متولی بازار کار نظارتهای خود را افزایش داده و با کارفرمایان متخلف برخورد کند، لازم است کارگران نیز مشاورههای حقوقی مورد نیاز را بگیرند. وجود سامانهای برای پاسخگویی به سوالات حقوقی کارگران میتواند بخشی از مشکلات را رفع کند.
چرا ترمیم فوری دستمزد ضروری است؟ / محرومترین دهک، میزان مصرف گوشت در سال به یک کیلوگرم میرسد
بر اساس اطلاعات مرکز آمار ایران افزایش قیمت مسکن، خوراک از جمله گوشت و هزینههای حمل و نقل به دلیل افزایش قیمت بنزین و تورم صعودی در کشور ضرورت ترمیم فوری دستمزد را یادآور میشود.
کارگر ساختمانی در کرمان بر اثر برخورد با کابل فشار قوی جان باخت
برخی منابع کارگری از مرگ یک کارگر ساختمانی حین کار در یک پروژه ساختمانی بر اثر برق گرفتگی خبر دادند. به گزارش ایلنا، به گفته یکی از کارگران؛ بررسیهای اولیه حاکی از آن بود که این کارگر هنگام کار بر اثر برخورد با سیمهای برق فشار قوی دچار برق گرفتگی شده است و به ... کارگر ساختمانی در کرمان بر اثر برخورد با کابل فشار قوی جان باخت
تجمع کارگران هپکو در اعتراض به دو ماه دستمزد معوق و بلاتکلیفی واحد
روز گذشته (چهارم دی ماه) کارگران هپکو اراک دست از کار کشیدند و دست به تجمع اعتراضی زدند؛ این کارگران میگویند دو ماه حقوق نگرفتهایم و سهامدار مجموعه هنوز تعیین تکلیف نشده است.
طرح مسکن ملی با شرط دو میلیون تومان قسط، یعنی کارگران حداقلبگیر یا حتی کمی بیشتر بگیران خارج از دایره
وعده داده شد طی سه سال ۲۰۰ هزار واحد مسکونی به کارگران و بازنشستگان واگذار میشود. این وعده چقدر عملیاتی است و طرح مسکن کارگری قابل اجرا باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟ فعالان کارگری میگویند: چطور از کارگر حداقلبگیر انتظار داریم در سایت ثبتنام کند و ماهی دو میلیون تومان قسط بدهد؟