بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکتهای اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضیای مسالمتآمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراضها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس
تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
جوانان «چوار» به استخدام غیربومیها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام میگویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرکهای صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاستها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند. گذران زندگی با این حقوقها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
چکیده گزارشهای کارگری، هفته چهارم اردیبهشت ماه
خبرها و گزارشهای جنبش اعتراضی کارگران و زحمتکشان در هفتهای که گذشت؛
پیامد برنامههای اقتصادی رژیم ولایت فقیه برای طبقه کارگر
بیست و هشتم اردیبهشت ماه – بررسی تغییرات درآمد و هزینه خانوار طی یک دهه گذشته نشان میدهد که از سال ۱۳۹۳ میزان هزینههای سالانه یک خانوار شهری به طور متوسط بیش از ۲۶ میلیون تومان افزایش یافته است. این در حالی است که بر اساس گزارشهای بانک مرکزی، متوسط هزینه زندگی یک خانواده شهری در سال ۸۴ معادل ۶میلیون و ۷۰۲ هزار تومان بوده است. در سال ۹۳ یعنی یک دهه بعد، متوسط هزینه زندگی یک خانواده شهری ۳۲میلیون و ۸۷۵ هزار تومان در سال رسیده است. طی ۱۰ سال گذشته هزینه زندگی خانوادهها به طور متوســط معادل ۳۹۰ درصد افزایش یافته است. در همین حال میزان افزایش دستمزد طبقه کارگر و … از حدود ۱۵درصد فراتر نرفت.همچنان فاصله زیادی تا جبران عقبماندگی دستمزدها از تورم وجود دارد.
اجرای هدفمندسازی یارانهها علت گسترش فقر است
بیست و هشتم اردیبهشت ماه – اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها از اواخر سال ۱۳۸۹ و تعدیل[آزاد سازی] قیمتهای انرژی از عوامل کلیدی افزایش تورم و صعود قیمتها بود.با توجه به ماهیت اقلام گروه خوراکیها و آشامیدنیها که بیشتر شامل کالاهای ضروری است، تورم بالای این گروه تبعات سوء رفاهی بالایی بر خانوارها و به ویژه بر خانوارهای دهک پایین جامعه[بویژه کارگران] وارد ساخت. علاوه برگروه خوراکیها و آشامیدنیها، تورم گروه مسکن، آب و برق و سوخت که ضریب اهمیت بالایی در سبد مصرفی خانوار دارد، در اردیبهشتماه ۱۳۹۳ به بالاترین مقدار خود در دوره مورد بررسی رسید.
نزاع میان تشکلهای زرد حکومتی؛ تشکلهای زرد نماینده کارگران ایران نیستند!
بیست و هشتم اردیبهشت ماه – رئیس مجمع عالی نمایندگان کارگران[که به باندهای سپاه و “اصولگرایان” نزدیک است]گفت: از سوی وزارت کار به صورت شفاهی اعلام شده است که مسئولیت مجمع عالی نمایندگان کارگران ایران بهعنوان نماینده اصلی کارگران و سرپرست هیئت کارگری جمهوری اسلامی در اجلاس بین المللی کار سلب شده است…در صورتی مجمع عالی نمایندگان کارگران ایران مورد تأیید مسئولان وزارت کار است.طبق توافقی که بین تشکلهای کارگری انجام شده، مقرر شده است، در سال ۲۰۱۷ و به عبارتی در اجلاس یکصد و ششمین کنفرانس بین المللی کار نمایندگی اصلی کارگران و سرپرست هیئت کارگری جمهوری اسلامی ایران به عهده مجمع عالی نمایندگان کارگران ایران باشد.
واپس گرایی٬ کهنه پرستی و برنامههای ضد کارگری رژیم ولایت فقیه
بیست و هشتم اردیبهشست ماه – از زمان عضویت کمیته امداد[خمینی] در شورای عالی اشتغال مبالغ هنگفتی به این نهاد اختصاص یافته است. برنامه کمیته امداد …کمکی به حل معضل اشتغال در کشور نکرده و سیاست پرداخت صدقه را پیش برده است.معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد گفت: میزان مشارکت در پرداخت صدقه درسال گذشته ۲۷۰ میلیارد تومان از محل صندوقهای صدقات و۲۹۰ میلیارد تومان بقیه از روشهای دیگر بوده است. این درآمد کلان صرف اشتغالزایی نشده ٬به تولید و امنیت شغلی کارگران لطمه وارد می سازد.
انتخابات مهندسی شده ٬اصلاحیه قانون کار و منافع زحمتکشان-۱
بیست و هفتم اردیبهشت ماه -معاون وزیر کار؛ قانون کار ایران را برخی خیلی جانبدارانه به سود کارگران میدانند و حتی آن را قانون کارگران میدانند نه قانون کار…این قانون به اندازهای سخت است که کارفرما سعی میکند مسیری برای دور زدنش پیدا کند.بحث قانون کار در دولت آینده اولویت است و در برنامه ششم نیز در باره اصلاح و تغییر آن تصریح شده است .
انتخابات مهندسی شده ٬اصلاحیه قانون کار و منافع زحمتکشان-۲
بیست وهفتم اردیبهشت ماه – معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار؛ قانون کار اگر به کارفرما اجازه اخراج ندهد، او از ابتدا سعی میکند کارگر کمتری استخدام کند. پیشنهادی که دولت برای تغییر قانون کار داده بود هم از این فلسفه نشات میگیرد…در بحث قراردادهای موقت باید چند نکته بگویم، همه جای دنیا این هست و دورههای اشتغال کوتاه شده است.همچنین، در دورههای رکود و پس از رکود هم میزان اشتغالهای پاره وقت افزایش پیدا میکند. میخواهم بگویم در رابطه با قانون کار باید به این نگاه کرد.
انتخابات مهندسی شده ٬اصلاحیه قانون کار و منافع زحمتکشان-۳
بیست و هفتم اردیبهشت ماه -نوعی از اشتغال غیررسمی در کشورها وجود دارد که به آن اشتغال غیررسمی “داوطلبانه” میگوییم. این حاصل انتخاب کارفرما برای پرهیز از ورود به حیطههای قانونی است. معنی آن این است که باید قانون را به گونهای تنظیم کنیم که نه فقط در متن بلکه در تاثیر مستقیم و غیر مستقیم بر بازار کار مورد پذیرش بوده و در درازمدت تاثیر مثبت بگذارد. قانون کار باید متناسب با دیدگاه کارآفرین [ کارفرما] هم تنظیم شود تا شاهد رونق اقتصادی باشیم. همین قانون فعلی را حاصل سنگینی طرف کارگری آن میدانند.
انتخابات مهندسی شده ٬اصلاحیه قانون کار و منافع زحمتکشان-۴
بیست و هفتم اردیبهشت ماه -معاون وزارت کار؛ قانون کار فعلی باید تغییر کند. گام اول هم اصلاح است و در یک نقطه عطف تغییر قانون انجام شود.تشکل لزوما نباید در قانون کار بیاید، همین الان هم تشکلهای متعددی را داریم که نقش آفرینی میکنند. در همه جای دنیا هم هست که در عین وجود تشکلها، نگرانیها و انتقادهای افراد هم وجود دارد، منجر به تظاهرات و اعتصاب هم میشود. پس اینکه فکر کنیم صرف تشکل مساله را حل میکند درست نیست.
اعتراض کارگران سازمان آب منطقهای سمنان
بیست و هفتم اردیبهشت ماه – شرکت پارس رای آب که پیمانکار سازمان آب منطقهای استان سمنان است٬ مزد وحق بیمه ۵ ماه قبل کارگران تحت بوشش خود را پرداخت نکرده است.کارگران شاغل در شرکتهای آب منطقهای استان سمنان که زیر نظر این پیمانکار در بخش بازرسی از حفر چاهای غیر مجاز در این استان فعالیت میکنند٬خواستار دریافت مطالبههای معوقه خود هستند.
در حمایت از حقوق کارگران مهاجر
بیست وهفتم اردیبهشت ماه – مدیرکل اشتغال اتباع خارجی وزارت کار گفت:”با توجه به قانون بودجه سال ۹۶، تعرفه صدور پروانه کار اتباع خارجی در ۳۱ استان، مبلغ ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار ریال تعیین و تعرفه تمدید پروانه کار اتباع خارجی نیز ۲ میلیون و ۵۸۷ هزار ریال در سراسر کشوراعلام شده است. پروانه کار با رعایت مواد این قانون، حداکثر برای مدت یکسال صادر یا تمدید می شود”.کارگران مهاجر عمدتا از افغانستان در قبال صدور پروانه ٬ وادار به کار بدون قرارداد قانونی در شرایط غیر انسانی شده و بخش مهمی از مزد خود را به کارفرما بابت تهیه پروانه کار می پردازند. آنها از بیمه خدمات درمانی و حق بازنشستگی محروم هستند.
اعتراض کارگران پلی اکریل اصفهان
بیست و هفتم اردیبهشت ماه- ۱۲۰۰ کارگر این کارخانه در حال حاضر حقوق خود را از بیمه بیکاری دریافت میکنند…اگرچه هنوز هیچ خبری از پرداخت ماهها مطالبات مزدی آنها نیست. گویا قرار است معوقات عقب افتاده، پس از راه اندازی مجدد کارخانه پرداخت شود.
تجمع کارگران بازنشسته هفت تپه
بیست و هفتم اردیبهشت ماه- حدود ۳۵۰ نفر از کارگران بازنشسته این واحد تولیدی که از اسفند ماه سال ۹۵ تا هم اکنون بازنشسته شدهاند؛ هنوز نتوانستهاند مطالبات بازنشستگی وزمان اشتغال خود را دریافت کنند به همین دلیل شماری از آنها روز ۲۷ اردیبهشت ماه با تجمع مقابل درب ورودی این واحد تولیدی خواستار دریافت مطالبات خود شدند.
اعتراض کارگران معدن زمستان یورت
بیست و هفتم اردیبهشت ماه – ایمن سازی محیط کار و رعایت ضوابط بهداشت حرفهای در محیط کارگاه با رواج بیمههای مسئولیت به دست فراموشی سپرده شده است… معاف شدن کارگاههای بالای ۵۰ نفر کارگر از انجام بازرسیسازمان تامین اجتماعی سبب ساز این مشکل شده است… کارفرمایان به سبب مالکیت کارگاه به فکر حداکثر سازی سود خود هستند.
اعتراض کارگران شاغل در شرکتهای آب منطقهای استان سمنان
بیست و هفتم اردیبهشت ماه- کارگران شاغل در شرکتهای آب منطقهای استان سمنان که زیر نظر پیمانکار به عنوان گروه گشت وبازرسی از حفر چاهای غیر مجاز در این استان فعالیت میکنند پنج ماه دستمزد معوقه طلبکارند. به همین اندازه حق بیمه پرداخت نشده که در نتیجه باعث بروز مشکل در تمدید دفترچههای درمانی کارگران شده است.
اعتراض کارگران فضای سبز شهرداری بروجرد
بیست و هفتم اردیبهشت ماه- کارگران بین پنج تا شش ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند و شرکتهای پیمانکاری، کمبود بودجه و نقدینگی را دلیل این تاخیر عنوان میکنند. کارگران معترض میگویند که شش ماه است که نان شب نداریم.
اعتراض کارگران به قراردادهای موقت
بیست و هقتم اردیبهشت ماه – کسانی که درصدد ایجاد اشتغال میلیونی در کشور هستند، قبل از هرچیز باید به پایداری آن فکر کنند… در بیشتر کارگاهها با وجود آنکه کار ماهیت دائمی دارد ولی با کارگران قراردادهای موقت سه ماهه و شش ماهه میبندند، کمر کارگران زیر این قراردادها شکسته است.
اعتصاب کارگران پالایشگاه کرمانشاه
بیست و ششم اردیبهشت ماه – گروهی از کارگران واحدهای تقطیر در اتمسفر، گاز مایع،تبدیل، کاتالیستی و تصفیه پالایشگاه کرمانشاه در اعتراض به شرایط معیشتی خود و تداوم برنامه خصوصی سازی در محوطه اصلی پالایشگاه تجمع کردند.کارگران خواستار پایان دادن به برنامه واگذاری این واحد هستند.
اعتراض کارگران واحدهای تولید قارچ
بیست و ششم اردیبهشت ماه- جمعی از کارگران کارگاههای صنعتی تولید قارچ خوراکی در استان چهارمحال و بختیاری با امضاء توماری خواستار رسیدگی به شرایط خود شدند. کارگران به عدم تمدید قراردادها در سال جدید اعتراض کردند.در این استان بیش از هفت هزار تن قارچ خوراکی تولید و روانه بازار شده است.
مطالبه کارگران صنف نانوا
بیست و ششم اردیبهشت ماه – از سوی تامین اجتماعی ٬مذاکرات برای ایفای تعهدات سازمان تامین اجتماعی و سهولت مزایای بیمهای بر اساس قانون کارگاههای زیر پنج نفر به صنف نانوایان آغاز شده. بعلاوه مزد کارگران نانوا کاهش داشته و آنها از حق بیمه نیز محروم هستند. اصلاح دستمزد مقطوع برای صنوف مختلف از جمله نانوایان وافزایش دستمزد و مبنای حق بیمه از مطالبههای کارگران صنف نانوا ست.
اعتراض کسبه خرد پلاسکو
بیست و ششم اردیبهشت ماه – گروهی از کسبه ساختمان پلاسکو سابق نسبت به عدم حمایت از آنها و محقق نشدن قول مسئولین اعتراض کرده و خواستار دریافت تسهیلات مالی شدند.برای استمهال بدهی کسبه قرار بر این بوده دولت براساس مصوبه قبلی بخشی از سود تعلق گرفته به این تسهیلات را پرداخت کند ولی تاکنون اعلامی مبنی بر تامین بودجه لازم برای این منظور از سوی سازمان برنامه و بودجه نشده است. قرار بوده به تسهیلات تا سقف ۳۰۰ میلیون که برای کسبه در نظر گرفته شده بود نیز یارانه سود اختصاص یابد٬ اما تاکنون در این باره اقدامی صورت نگرفته است.
تجمع دوباره کارگران کارخانه کاشی سها سرام
بیست وششم اردیبهشت ماه -کارگران کارخانه کاشی سها سرام واقع در شهرستان اردکان در اعتراض به عدم دریافت مزد ۸ ماه گذشته خود در مقابل فرمانداری اردکان تجمع کردند. کارفرما حق بیمه کارگران این واحد را در طول یکسال گذشته پرداخت نکرده است.
اعتراض پرستاران زحمتکش
بیست و ششم اردیبهشت ماه- طرح تحول سلامت بدون تحول در حوزهی پرستاری امکان پذیر نیست و به سرانجام رضایت بخشی برای مردم نخواهد رسید… ریشه مشکلات حوزه سلامت و حوزه پرستاری کشو در تسلط بیحد و حصر افراد ذینفع و انحصار طلب است
فاجعه معدن زمستان یورت و اعتراض کارگران
بیست و ششم اردیبهشت ماه- در این حادثه کارفرما و پیمانکار معدن در ارتباط با محاسبه دستمزد کارگران، ثبت لیست بیمه تامین اجتماعی و تامین ایمنی کارگاه مرتکب تخلفاتی شده اند… مشابه معدن زمستان یورت در ایران زیاد است و هنوز کارگرانی که در این معادن مشغول کارند در معرض حوادث جدی کار هستند
مطالبات کارکنان شرکتی مخابرات
بیست و ششم اردیبهشت ماه- کارکنان شرکتی مخابرات اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، انعقاد قرارداد مستقیم و رفع تبعیض بین حقوق شرکتیها و کارکنان رسمی را مهمترین مطالبات خود میدانند و برای پیگیری این مطالبه بارها به تهران آمدند و تجمع برگزار کردند
اعتصاب کارگران پیمانکاری راه آهن
بیست و ششم اردیبهشت ماه- دستمزد کارگران پیمانکاری موتوریست، فنی و برق شرکت حمل و نقل ریلی رجاء در سال جدید پرداخت نشدهاست. در روزهای گذشته بیش از دویست کارگر موتوریست مقابل ساختمان سنایی شرکت رجاء تجمع کرده و میگویند : شرکتهای پیمانکاری رجاء قادر به برآورده کردن تعهدات خود نیستند و در این بین دستمزدهای کارگران با تاخیر پرداخت میشود.
بیکاری کارگران صنف پوشاک با واردات خارجی
بیست وپنجم اردیبهشت ماه – رییس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک ضمن انتقاد از واردات بیرویه پوشاک و عدم نظارت لازم تصریح کرد: سالانه بیش از ۳ میلیارد دلار پوشاک به کشورمان وارد میشود که این به معنای از دست رفتن ۳۸۵ هزار فرصت شغلی و عدم اشتغال زایی برای جوانان است.
تولید ناخالص ملی و سهم اصناف
بیست و پنجم اردیبهشت ماه – بخش اصناف در کشور حدود شش میلیون شاغل را به خود اختصاص داده است که با احتساب خانوادههایشان بیش از ۲۵ درصد جمعیت کشور را تشکیل میدهد. به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت اصناف حدود۱۷ درصد از تولید ناخالص ملی در کشور را نیز به خود اختصاص دادهاند.
خواست کارگران معدن زمستان یورت،احیای حقوق سندیکایی است
بیست و پنجم اردیبهشت ماه- اصولا میل ذاتی کارفرمایان به کسب سود بیشتر باعث شده است تا به کارگران تا حد ممکن اجازه کوچکترین تحرک صنفی داده نشود و برای همین است که در معدنی مانند زمستان یورت که حدود ۳۰۰ کارگر زیر نظر پیمانکار مشغول کار بودند اجازه تشکیل نهاد صنفی کارگری داده نمی شد.
اعتراض کارگران بازنشسته معدن زمستان یورت
بیست و پنجم اردیبهشت ماه- در ادامه مراجعه کارگران معدن زغالسنگ یورت به ادارات کار و طرح دادخواست برای دریافت معوقات مزدی، حدود ۱۰۰کارگر بازنشسته این واحد معدنی نیز با طرح دادخواست مشابهی خواستار وصول مطالبات برزمین مانده خود شدند. کارگران تا سال ۹۴ نزدیک به ۱۲ ماه مطالبات مزدی طلبکار بودند که ارزش ریالی آن بین ۱۸ تا ۱۹ میلیون تومان برآورد میشود.
اعتراض کارکنان موسسه مالی و اعتباری ثامن الحجج
بیست و پنجم اردیبهشت ماه- در نتیجه تخلفات مدیران و صاحبان وقت موسسه مالی و اعتباری ثامن الحجج، فعالیت تمامی شعب این موسسه از پاییز سال ۹۴ در سراسر کشور متوقف شده و در نتیجه تمامی کارکنان این موسسه بیکار شدهاند.
اعتراض بازنشستگان تامین اجتماعی
بیست و پنجم اردیبهشت ماه- ۴۸۰ هزار نفر از اعضا ی کانون بازنشستگان تامین اجتماعی ده مورد درخواست داشتند که آنها را به اطلاع کاندیداهای ریاست جمهوری رساندند و از انها درخواست کردند تا در مناظرهها نسبت به این درخواستها اعلام نظر کنند که متأسفانه هیچ یک توجهی نکرده و بدان ورود نکردند.
خواست کارگران فنی پستهای فشار قوی
بیست و پنجم اردیبهشت ماه – پس از تجمع دیروز به اپراتورها گفته اند فعلا چارت خالی برای جذب وجود ندارد. اپراتورها هم میگویند از کاغذ بازی و بوروکراسی خستهایم و خواستار احقاق حق خود هستیم.
افزیش بیکاری و وعده ها ی دروغین
بیست و پنجم اردیبهشت ماه- از سال ۸۵ تا سال ۹۱ بخش اشتغال در آمارهای اقتصادی درجا زده و در مدت هفت سال در عمل هیچ شغلی ایجاد نشده است. در سال ۹۲ در حدود ۷۰۰ هزار شغل ایجاد شد اما پایدار نبود و به سرعت از دست رفت به شکلی که ظرفیت اشتغال کشور در سال ۹۳ خالی بود…برخی نامزدهای ریاست جمهوری ایجاد سالانه یک میلیون شغل را جزو وعدههای انتخاباتی خود مطرح کرده اند، نه تنها این میزان اشتغال عملی نیست بلکه مشکل بیکاری را رفع نمی کند و نرخ بیکاری در محدوده ۱۰ درصد باقی خواهد ماند.
کاهش سطح زندگی هنرمندان و کارکنان بخش فرهنگ کشور
بیست و چهارم اردیبهست ماه- وقتی مسئله بودجه در مورد فرهنگ و هنر مطرح میشود میتوان گفت اساسا به نوعی چوب به مرده زدن است. متولیان حقوقی و قانونی امر فرهنگ بخش کوچکی از بودجه و امکانات را در اختیار دارند.همه جای دنیا حق کپیرایت داریم. اینجا اما برای سود دلالان و بازاریها فضا به شدت باز است. بودجهها فرهنگی هم ما فراگیر نیست به جای حمایت از فرهنگ از آن به عنوان ابزاری برای اعمال سیاست استفاده میشود.
بسته جامع حمایتی زنان شاغل و قراردادهای موقت
بیست و چهارم اردیبهشت ماه- معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت : بسته جامع حمایتی زنان شاغل با مشارکت سازمان برنامه و بودجه در دست تدوین است.این بسته بحث های مختلف زنان شاغل از جمله بحث ساعات کاری منعطف و شناور را شامل می شود. او تاکید کرد؛ ارتقای نرخ مشارکت اقتصادی زنان به معنای اشتغال تمام وقت رسمی[دارا بودن قرارداد رسمی٬دایمی و رفع تبعیض در محیط کار] دولتی نیست.
اعتصاب کارگران پایانه مسافربری زاهدان
بیست و چهارم اردیبهشت ماه- دستمزد این کارگران در سال جدید پرداخت نشدهاست. کارگران ازسال گذشته مطالبات پرداخت نشده دارند. عیدی ۹۵ و حق سنوات آنها پرداخت نشدهاست. به همین دلیل و در اعتراض به پرداخت نشدم مطالبات ، روز ۲۴ اردیبهشت ماه مقابل شهرداری زاهدان تجمع کردند.
خواست حادثهدیدگان و بازماندگان معدن زمستان یورت
بیست و چهارم اردیبهشت ماه- کارفرما باید خسارتهای قربانیان احتمالی را از طریق بیمه مسئولیت و یا از محل هزینه شخصی خود پرداخت کند و در نتیجه محدودیت تعیین شده در سقف بیمه نامههای مسئولیت نافی جبران خسارت حادثهدیدگان و بازماندگان آنها نخواهد بود.
فاجعهای دیگر به علت رکود و بیکاری
بیست و چهارم اردیبهشت ماه- روز یکشنبه ٢۴ اردیبهشت، به دلیل واژگونی یک دستگاه پیکان در نزدیکی روستای «دزلی» از توابع شهرستان مریوان، دو کولبر کشته و سه نفر دیگر به شدت مصدوم شدهاند.اکثر این کولبران نیز کارگران ساختمانی ماهر و نیمه ماهر هستند که به علت رکود و بیکاری، به کولبری روی میآورند.
اعتصاب کارگران فاز ۱۲ کنگان
بیست و چهارم اردیبهشت ماه- صبح روز ۲۴ اردیبهشت ماه جمعی از کارگران شاغل در واحدهای تعمیرات و بهره برداری پروژههای فاز ۱۲ کنگان نسبت به آنچه که تصمیم کارفرما و پیمانکار برای کاستن از مبلغ دستمزدها در قرار دادهای جدید مینامند، اعتراض کردند.همچنین در این اعتراض کارکنان آتش نشانی نیز به جمع معترضان پیوستهاند.
اعتصاب کارگران پستهای فشار قوی برق
بیست و چهارم اردیبهشت ماه- ظهر روز۲۴ اردیبهشت ماه اپراتورهای قرارداد معین پستهای فشار قوی برق که از ابتدای صبح مقابل نهاد ریاست جمهوری در خیابان پاستور تجمع کرده بودند، مقابل وزارت نیرو رفتند و در آنجا تجمع کردند. تجمع کنندگان می گویند از وزارت نیرو میخواهیم ابلاغیه کارگر دائم ما را هر چه سریعتر امضا کند.
جان کارگران، قربانی سود کارفرمایان
بیست و چهارم اردیبهشت ماه- بیتوجهی به ایمنی کار در معدن زمستان یورت، فاجعه انسانی به وجود آورد. چهل و چهار تن از زحمتکشترین کارگران که با دستمزد بسیار ناچیز در شرایط ناایمن در عمق چند صد متری زمین در پی لقمه نانی بودند و حتی دستمزد اندکشان معوق شده و به موقع پرداخت نمی شد در زیر آوار ماندند و جان عزیزشان فدای ثروت اندوزی زیاده خواهانی شد که برای حفظ جان این کارگران حاضر به تهیه تجهیزات و ابزار آلات ایمن نبودند.
اعتراض کارگران کارخانه کاشی اصفهان
بیست و چهارم اردیبهشت ماه- از اواسط فروردین ماه تولید در کارخانه کاشی اصفهان از سر گرفته شده است و در هفتههای گذشته معادل یک ماه دستمزد به کارگران کاشی اصفهان که یک سال بود دستمزد نگرفته بودند، پرداخت شدهاست.
خواست کارگران تامین ایمنی کار است
بیست و چهارم اردیبهشت ماه- در نبود قوانین ایمنی کار باید هر روز شاهد آمار بیشتری از مرگ و آسیب بدنی کارگران در محیط کار باشیم. هنوز قانونی وجود ندارد که کارگر زمانی که خطر احساس کند دست از کار بکشد… وضعیت ایمنی کار هر روز بدتر می شود و تنها راه حل کارگران ، به وجود آوردن تشکلات خودشان است ، تشکیل نهادی بیرون از ساختار قدرت.
اعتصاب کارگران شهرداری هشترود
بیست و سوم اردیبهشت ماه – جمعی از کارگران شرکتی شهرداری هشترود واقع دراستان آذربایجان شرقی٬ در اعتراض به عدم دریافت ۴ ماه مزد ،حق بیمه و پاداش آخر سال گذشته،مقابل ساختمان شهرداری این شهرستان تجمع کردند. پیمانکار با حمایت اداره کار از پرداخت مزد موقعه کارگران خودداری می کند.
کاهش مزد کارگران کشاورزی کاشان
بیست و سوم اردیبهشت ماه – با آغاز فصل برداشت گل محمدی در کاشان ٬ دستمزد کارگران فصلی که در برداشت زمینهای زیر کشت گل محمدی مشغول به کار هستند٬ نسبت به سال گذشته حدود ۲۰ درصد کاهش یافت است.امسال این کارگران روزانه بین ۳۰ تا ۴۵ هزار تومان دریافت کرده اند. کارگران کشاورزی به صورت نیروی روزمزدی و فصلی کار می کنند و از کلیه مزایای جانبی محرومند. یکهزار و ۲۰۰ هکتار از زمینهای کشاورزی کاشان زیر کشت گل قرار دارد.
کارگران شهرداری محروم از همه امکانات
بیست و سوم اردیبهشت ماه – بیش از ۷۰ هزار نفر از شاغلان در شهرداریها در قالب نیروهای شرکتی و پیمانکاری شهرداری مشغول به کار هستند. هزینه حقوق این گروه از افراد در هزینههای جاری شهرداریها و در ردیف حقوق و مزایا ثبت نمیشود و چون قرارداد پیمانکاری دارند، حقوق آنها نیز در ردیف پروژههای عمرانی البته با تاخیر وغیر شفاف پرداخت میشود. کارگران از مزایای قانونی بیبهره بوده و میزان مزدشان زیر خط فقر است.
خواست کارکنان شرکتی مخابرات
بیست و سوم اردیبهشت ماه- شرکتیهای مخابرات مهمترین مطالبات خود را به ترتیب اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، عقد قرارداد مستقیم با مخابرات و رفع تبعیض بین حقوق شرکتی ها و کارکنان رسمی عنوان کردند.
اعترض کارگران اخراج شده شهرداری تاکستان
بیست وسوم اردیبهشت ماه – با شکایت اخراج شدگان به اداره کار متاسفانه تا به امروز حدود نه ماه است که کارگران معطل رای اداره کار برای بازگشت بکار ودریافت مطالبات معوقه خود هستند. کارگران اخراجی با سابقه ۶–۱۶سال در حال حاضر۸ماه است تحت پوشش بیمه بیکاری هستند و نگرانند که با ادامه این وضعیت نتوانند برای مدت زیادی با این شرایط زندگی کنند.
اعتراض کارگران بیکار شده معدن طلای آقدره
بیست و سوم اردیبهشت ماه – تجمع صنفی جمعی از کارگران سابق معدن طلای آقدره برای یافتن کار وارد سومین روز خود شد. کارفرما برای امسال تنها از مجموع ۲۵۰ کارگر فصلی حدود ۴۰ کارگر را استخدام کرده است.
کارگران ساختمانی و هزینه خدمات درمانی
بیست و دوم اردیبهشت ماه ماه – میزان بهرهمندی از پوشش بیمههای درمانی در بین کارگران ساختمانی، کمتراز میانگین موجود در جامعه است. خانوادههای این کارگران قادر به تامین هزینههای کمرشکن بهداشت و سلامت نیستند.دسترسی و بهرهمندی از خدمات سلامت در بین کارگران ساختمانی و خانواده آنها ۵۰ برابر کمتر از دیگر اقشار است.
وضعیت معدنکاران ایران
بیست ودوم اردیبهشت ماه – اکثر کارگاههای معدن قدیمی و بدون ایمنی کار هستند. کارگران معادن از سر نیاز خود در این کارگاههای بدون ایمنی مشغول کار هستند.شغل کارگران معادن سخت و زیان آور است ٬اما آنها اغلب قراردادی هستند. مزد کارگران حتی شش ماه یکبار پرداخت می شود.اگر معیشت و دغدغه کارگران برطرف شود به هیچ وجه ممکن حاضر به فعالیت در این کارگاهها نیستند.
اعتصاب کارگران بخش صنعت مجتمع کشتو صنعت هفت تپه
بیست و دوم اردیبهشت ماه- صبح روز پنجشنبه ۲۱اردیبهشت ماه کارگران بخش صنعت مجتمع کشت و صنعت هفت تپه که تعداد آنها به حدود ۶۰۰ نفر گزارش می شود در اعتراض به آنچه امنیتی شدن محل کار خود عنوان می کنند در محل ورودی درب کارخانه مقابل ساختمان اداری تجمع کردند.یکی از اساسیترین نیازهای واحدهای صنعتی و کارخانه ها، تضمین امنیت شغلی و نظارت مناسب بر محیط کار برای جلوگیری از حوادث کاری است ،اما کارفرما با نصب دوربینها فضای امنیتی خاصی را ایجاد کرده وکارگران را نگران امنیت شغلی خود کرده است.
اتحاد کارگر
مرگ دو کولبر هنگام برگشت از کوهستان «تهته» در محدوده مریوان
روز یکشنبه ٢۴ اردیبهشت، به دلیل واژگونی یک دستگاه پیکان در نزدیکی روستای «دزلی» از توابع شهرستان مریوان، دو کولبر کشته و سه نفر دیگر به شدت مصدوم شدهاند. این کولبران از کوهستان «تهته» برمیگشتند که خودروی حامل آنها واژگون می شود و دو کولبر جوان که اهل مریوان بودند، جان خود را از ... مرگ دو کولبر هنگام برگشت از کوهستان «تهته» در محدوده مریوان
مرگ ۴ نفر از کارکنان فرودگاهی براثر آتش سوزی خودرو
صبح امروز بر اثر آتش سوزی یک دستگاه مینی بوس حامل کارکنان شاغل در مجموعه فرودگاهی مهرآباد در تهران, ۴ نفر جان باختند. در این زمینه، سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی تهران با تایید این خبر اعلام کرده است، این آتش سوزی بامداد امروز چهارشنبه ( ۲۷ اردیبهشت ماه) حوالی ساعت ۷:۲۰ صبح ... مرگ ۴ نفر از کارکنان فرودگاهی براثر آتش سوزی خودرو
تجمع کارگران بازنشسته نیشکر هفت تپه برای معوقات مزدی
حدود ۳۵۰ نفر از کارگران بازنشسته این واحد تولیدی که از اسفند ماه سال ۹۵ تا هم اکنون بازنشسته شدهاند؛ هنوز نتوانستهاند مطالبات بازنشستگی وزمان اشتغال خود را دریافت کنند به همین دلیل شماری از آنها امروز (۲۷ اردیبهشت ماه) با تجمع مقابل درب ورودی این واحد تولیدی خواستار دریافت مطالبات خود شدند. به ... تجمع کارگران بازنشسته نیشکر هفت تپه برای معوقات مزدی
مرگ نصاب بنر تبلیغاتی انتخابات بر اثر برق گرفتگی در فردیس
شب گذشته (بیست و ششم اردیبهشت)، یک جوان سی ساله کرجی بر اثر برقگرفتگی جان خود را از دست داد. این جوان که هنگام نصب بنر تبلیغاتی یکی از کاندیداهای شرکت در انتخابات شورای اسلامی شهر فردیس از تیر چراغ برق بالا رفته بود، دچار برق گرفتگی شد و سقوط کرد. از قرار ... مرگ نصاب بنر تبلیغاتی انتخابات بر اثر برق گرفتگی در فردیس