اول ماه مه برابر با یازده اردیبهشت ماه، روز جهانی کارگر است. این روز، روز ما کارگران در سراسر جهان است. ما این روز را که حاصل مقاومت، ایستادگی و جانفشانی میلیونها کارگر و انسان مبارز و از جان گذشته در اقصی نقاط دنیا برای پایان دادن به فقر و نابرابری و نابودی بهره کشی انسان از انسان است گرامی میداریم.
برگزاری مراسم مستقل روز جهانی کارگر یکی از بدیهیترین و خدشه ناپذیرترین حقوق اجتماعی ما کارگران است.
ما پیشاپیش اعمال هر گونه محدودیتی در برگزاری مراسم روز جهانی کارگر را قویا محکوم میکنیم و با فراخوان به کارگران(شاغل، بیکار و بازنشسته) در سراسر کشور برای برگزاری هر چه شکوهمندانه تر مراسم این روز، دست در دست هم و متحدانه راس ساعت ده صبح روز چهار شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه در مقابل مجلس ” شورای اسلامی” گرد هم میائیم و بطور یکپارچه ای خواهان پایان دادن به فقر و فلاکت و گرانی، و در کل شرایط مصیبت باری می شویم که به ما کارگران و همه مزدبگیران زحمتکش تحمیل شده است.
اتحادسراسری بازنشستگان ایران
اتحادیه نیروی کار پروژه ای
بازنشستگان سندیکای بافنده سوزنی
بازنشستگان فلزکار – مکانیک
جمعی از کارگران صنف فلز کارو مکانیک
همچنین این تشکلهای مستقل کارگری به مناسبت روز جهانی کارگر به عنوان روز همبستگی کارگران ضمن ابراز همدردی با سیلزدگان به بیان دغدغههای معیشتی کارگران پرداختند.
به گزارش ایلنا، بیانیه تشکلهای مستقل کارگری در سه بند بیکاری گسترده، دستمزد پایینتر از خط فقر و خصوصیسازی اموال صندوقهای بازنشستگی تنظیم شده است.
همچنین در این بیانیه با تاکید بر ضرورت شکلگیری تشکلهای صنفی کارگران، دستمزد نامکفی را مهمترین مشکل کارگران خوانده است.
بخش دیگری از این بیانیه به مشکلات بازنشستگان کشور پرداخته و آورده است: بازنشستگان، اعم از لشکری، کشوری، تأمین اجتماعی و سایر بازنشستگان همچون کارگران، با سختترین دوران معیشتی و حقوقی خود از بدو تأسیس صندوقهای بازنشستگی تاکنون مواجه هستند.
دستیابی به مزد و حقوق مکفی و ترمیم دستمزد، حذف قانون اصلاحات پارامتریک قانون تامین اجتماعی، مخالفت با خصوصیسازی اموال بازنشستگان و کارگران از جمله خواستههای کارگران بود.
این بیانیه را اتحادیه نیروی کار پروژهای، بازنشستگان سندیکای بافنده سوزنی، بازنشستگان فلزکار – مکانیک و جمعی از کارگران صنف فلزکار و مکانیک امضا کردهاند.