آیندهٔ ایران گروگان برنامه‌های ترامپ و اسیر درماندگی حکومت ولایی

جهان هفتهٔ گذشته شاهد نمایش بی‌شرمانهٔ قدرت‌نمایی امپریالیسم آمریکا بود که دونالد ترامپ و گروهی از میلیاردرهای بدنام آمریکایی در کنار رهبران مستبد عربستان سعودی، قطر، و امارات متحدهٔ عربی اجرا کردند. برخورداری از ثروت‌های افسانه‌یی، سابقهٔ خشونت و آدم‌کشی، و اعتقاد به حکومت اقتدارگرایانه تا گرایش‌های فاشیستی از جمله نقاط اشتراک این بازیگران است. ... آیندهٔ ایران گروگان برنامه‌های ترامپ و اسیر درماندگی حکومت ولایی

ادامه

آزادی, آمریکا, استبداد, اقتصادی, امارات, امپریالیسم, ایران, تروریسم, حقوق بشر, خاورمیانه, دموکراسی, زحمتکشان, سرمایه‌داری, صلح, عدالت اجتماعی, عراق, عربستان, غرب آسیا, فاشیسم, قطر, مارکسیسم, نئولیبرالیسم

قدردانی جبهه مردمی فلسطین از تصمیم یمن برای محاصره دریایی بندر حیفا

جبهه مردمی برای آزادی فلسطین از آغاز محاصره دریایی بندر حیفا در سرزمین‌های اشغالی توسط ارتش یمن استقبال کرد. به گزارش ایسنا، این نهاد فلسطینی از تصمیم شجاعانه نیروهای مسلح یمن برای تحریم دریایی بندر حیفا استقبال کرده و این اقدام کیفی را تحولی عظیم در معادلات بازدارندگی دانست که نیروهای مسلح یمن بنا نهاده‌اند. ... قدردانی جبهه مردمی فلسطین از تصمیم یمن برای محاصره دریایی بندر حیفا

ادامه

استقلال, اشغالگری, جهان, خاورمیانه, خبر, صهیونیسم, فلسطین, یمن

واشنگتن‌پست: آمریکا به نتانیاهو هشدار داد که اگر جنگ غزه را تمام نکنی، رهایت می‌کنیم

دولت آمریکا در هفته‌های اخیر با افزایش فشار بر کابینه اسرائیل، به نخست‌وزیر این رژیم هشدار داده است که در صورت ادامه جنگ در غزه، واشنگتن حمایت سیاسی و نظامی خود را متوقف خواهد کرد. به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی ادعا کرد که دولت آمریکا در روزهای اخیر فشار بر کابینه صهیونیستی اسرائیل را تشدید ... واشنگتن‌پست: آمریکا به نتانیاهو هشدار داد که اگر جنگ غزه را تمام نکنی، رهایت می‌کنیم

ادامه

آمریکا, اسراییل, اشغالگری, جهان, خاورمیانه, خبر, زنان, سازمان ملل, فلسطین, کودکان, گرسنگی

آغاز محاصره دریایی بندر حیفا از سوی یمن

سخنگوی نیروهای مسلح یمن اعلام کرد که محاصره دریایی بندر حیفا آغاز شده و این بندر جزء بانک اهداف یمن است. به گزارش ایسنا، «یحیی سریع»، سخنگوی نیروهای مسلح یمن روز دوشنبه از آغاز تصمیم محاصره دریایی بندر حیفا خبر داد. وی گفت: این تصمیم در پاسخ به تشدید تنش و حملات وحشیانه دشمن اسرائیلی ... آغاز محاصره دریایی بندر حیفا از سوی یمن

ادامه

اسراییل, جهان, خاورمیانه, خبر, فلسطین, یمن

پیام شی جین‌پینگ به سی‌وچهارمین نشست سران اتحادیه عرب

در پیامی خطاب به رئیس‌جمهور عراق و رئیس دوره‌ای نشست سران اتحادیه عرب، برگزاری سی‌وچهارمین نشست شورای سران این اتحادیه در بغداد را تبریک گفت. به گزارش خبرگزاری تسنیم، سی‌وچهارمین نشست اتحادیه عرب امروز شنبه در بغداد، پایتخت عراق آغاز شد. این نشست اولین میزبانی بغداد بعد از سال ۲۰۱۲ است. آخرین اجلاس سران عرب ... پیام شی جین‌پینگ به سی‌وچهارمین نشست سران اتحادیه عرب

ادامه

اتحادیه عرب, استقلال, پیام, جهان, چین, خاورمیانه, شرق آسیا, صلح, عراق

چرا مصر برخلاف دو هم‌پیمان خود عربستان و امارات، با ایران دشمنی نمی‌کند؟

نیازی نیست اخبار مربوط به رسیدن افسران و سربازان مصری به سوریه برای حمایت از نظام اسد را تکرار کنیم، تا بدانیم مصر از زمان کودتای سال ۲۰۱۳، در صف نظام اسد ایستاده و به این ترتیب عملا با ایرانی که مهمترین حامی نظام اسد محسوب می‌شود، تلاقی پیدا کرده است.

 

به گزارش اعتمادآنلاین| فراس أبو هلال در عربی ۲۱ نوشت: نیازی نیست اخبار مربوط به رسیدن افسران و سربازان مصری به سوریه برای حمایت از نظام اسد را تکرار کنیم، تا بدانیم مصر از زمان کودتای سال ۲۰۱۳، در صف نظام اسد ایستاده و به این ترتیب عملا با ایرانی که مهمترین حامی نظام اسد محسوب می‌شود، تلاقی پیدا کرده است.

 

در ادامه این مطلب آمده است: اخباری که اختصاصا در عربی ۲۱ منتشر شد، مبنی بر افشای یک فایل صوتی، تنها یک دلیل تازه است که به اخبار و مدارک قدیمی افزوده می‌شود، که نشان دهنده این گرایش نظام السیسی است و مهمترین آن، انتشار تصاویری در سال‌های گذشته است از سلاح‌های مصری که به دست شبه نظامیان حامی نظام اسد رسیده است.

 

این حمایت نظام مصر از نظام سوریه، موضعی متناقض با موضع عربستان سعودی است، که همچنان رسما با نظام اسد قطع رابطه دارد، همانطور که موضع مصر در این باره، با موضع امارات نسبت به سوریه نیز موافق نیست.

 

درست است که ابوظبی به صورت تدریجی روابطی را با دمشق اغاز کرده و عربستان عملا از سرنگونی نظام اسد حمایت نمی‌کند، اما این دو دولت عربستان و امارات، به دنبال پایان یافتن بحران سوریه بدون سقوط اسد و پیروزی ایران به صورت همزمان هستند و می‌خواهند یک راه حل سیاسی اجرا شود که به دولت‌های هم پیمان ان‌ها نقشی در سوریه جدید بدهد. به نحوی که اسد تعهد بدهد نقش تهران در سوریه را کنترل و محدود کند و دقیقا در همین نقطه است که حمایت واضح مصر از اسد، با دیدگاه عربستان و امارات متناقض است.

 

موضع نظام السیسی نسبت به بحران سوریه مشخص است، از این حیث که این نظام اساسا مخالف پیروزی هر کودتایی یا تغییر نظام‌های قدیمی است، چرا که چنین پیروزی می‌تواند الهام بخش یک کودتای دیگر علیه نظام السیسی باشد. اما در این میان، موضع مردّد نظام السیسی نسبت به حمایت از عربستان در یمن و علیه حوثی‌ها مشخص نیست.

 

مصر تحت حاکمیت السیسی مواضع جدال برانگیزی در قبال جنگ در یمن اتخاذ کرده و رسما اعلام کرده است که از دولت عبد ربه منصور هادی حمایت می‌کند، اما مانند دولت‌های حاشیه خلیج فارس، سفیری برای مصر در عدن مشخص نکرده است، همانطور که در سال ۲۰۱۵ به استقبال یک هیئت به نمایندگی از حوثی‌ها رفته و از برخی فعالیت‌های حزب علی عبدالله صالح حمایت کرد.

 

این مواضع ضد و نقیض اتخاذ شده از سوی نظام السیسی در مورد یمن و سوریه، در حالی است که ریاض و ابوظبی حمایت مالی بزرگی را به السیسی ارائه داده اند و این دو دولت، اولین دولت‌هایی هستند که کودتای ژوئن ۲۰۱۳ مصر را به رسمیت شناختند و ده‌ها میلیارد دلار را به حمایت از نظام السیسی اختصاص دادند. اما چرا السیسی در خصوص مقابله با ایران، علیه «حامیان مالی» خود ایستاده است؟

 

به عقیده ما دلیل اول آن است که نظام السیسی تمایل زیادی دارد که در برابر حمایت اقتصادی که دریافت می‌کند، بهای سیاسی نپردازد. برای مثال، در دوره حکومت ملک عبدالله بن عبدالعزیز در عربستان، مصر به حمایت مالی دست پیدا کرد، اما این حمایت، در قبال کودتایی بود که علیه محمد مرسی انجام شد و همچنین، در مقابل از بین بردن اخوان المسلمینی که ریاض و ابوظبی آن را خطر سیاسی می‌دانستند.

 

به همین ترتیب، در صورتی که دو دولت حاشیه خلیج فارس به دنبال مواضع تازه‌ای از سوی ایران علیه ایران باشند، به ناچار باید به یک حمایت مالی فراوان دیگر از سوی آن‌ها دست یابند، آنچه که از زمان شروع دوره حکومت ملک سلمان، اتفاق نیفتاده است.

 

اما دلیل دوم، بنا نهاده شدن سیاست خارجی مصر از زمان کودتا، بر یک اساس واحد و مشخص است و آن، درگیری نظام السیسی با اخوان المسلمین، در داخل مصر است. السیسی موافق پیروزی اخوان المسلمین در دیگر کشور‌های عربی نیست. به همین علت است که نمی‌تواند با محور مخالف حوثی‌ها در یمن متحد شود، چرا که این محور، در بطن خود، احزابی را دربردارد که گرایش‌های اخوانی دارند. همچنانکه به همین دلیل السیسی نمی‌تواند شکست نظام اسد در برابر قوایی که اغلب منتسب به جریان‌های اسلامی هستند را قبول کند.

 

مصر می‌خواهد به نقش و جایگاه منطقه‌ای خود بازگردد و امارات و عربستان هم می‌خواهند از نقش مصر برای مقابله با ترکیه و ایران در منطقه استفاده کنند.

 

ملت‌های عربی نیز به دنبال آنند تا مصر نقش مهمی در رهبری منطقه ایفا کند و این نقش مهم تنها در سایه حضور یک نظام قدرتمند محقق می‌شود.

به‌دنبال ترور یکی از شخصیت‌های محلی، مقرهای نیروهای قسد در شرق سوریه به تصرف سوری‌ها در آمد

به دنبال ترور یکی از شیوخ برجسته قبایل شرق سوریه از سوی نیروهای مورد حمایت آمریکا، خشم و اعتراض سراسر این مناطق را فرا گرفته و بسیاری از مقرهای قسد به کنترل سوری‌ها درآمده است.

ادامه

امریکا, تروریسم, جهان, خاورمیانه, خبر, سوریه

عطوان: ۶ گام استراتژیک چین برای پایان‌دادن به سلطه دلار آمریکایی در جهان

یک تحلیلگر عرب در تحلیلی نوشت که چین به‌عنوان مهم‌ترین رقیب اقتصادی آمریکا برای فروپاشی ارزش دلار آمریکا ۶ روش‌ استراتژیک را اتخاذ کرده است.

ادامه

اسیا, افریقا, اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, انگلستان, ایران, ترکیه, جنگ سرد, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, صندوق بین‌المللی پول, مقاله, هندوستان, یوگوسلاوی

جنگنده‌های سوریه بزرگترین انبار مهمات جبهه النصره در حومه ادلب را منهدم کردند

جنگنده‌های ارتش سوریه یکی از بزرگترین انبارهای ذخایر تسلیحاتی وابسته به جبهه النصره را در ادلب منهدم کردند که سلسله انفجارهای طولانی را در پی داشت که صدایش در مناطق شمال غرب سوریه تا شهر حلب شنیده شد.

ادامه

تروریسم, خاورمیانه, خبر, سوریه

ماموریت نیروهای ائتلاف آمریکایی در عراق محدود شد

فرماندهی عملیات مشترک نظامی عراق امروز یکشنبه، ماموریت نیروهای ائتلاف بین‌المللی به سرکردگی آمریکا در کشورش را محدود و سرفصل «مبارزه با تروریسم» را از آن حذف کرد.

ادامه

امریکا, تروریسم, جهان, حضور نظامی, خاورمیانه, خبر, عراق