بیش از ۱۰۰۰ کشته در زمین‌لرزه میانمار+ فیلم

در پی وقوع زمین‌لرزه در میانمار، تاکنون حداقل ۱۰۰۰ نفر کشته شده‌اند. به گزارش ایسنا، در پی وقوع زمین‌لرزه ۷.۷ ریشتری که روز جمعه میانمار و بخش‌هایی از تایلند را به لرزه درآورد، تاکنون حداقل ۱۰۰۰ نفر جان خود را از دست داده‌اند و صدها نفر دیگر مجروح شده‌اند. طبق گزارش تلویزیون دولتی میانمار، در ... بیش از ۱۰۰۰ کشته در زمین‌لرزه میانمار+ فیلم

ادامه

تایلند, جهان, خبر, فیلم, محیط زیست, میانمار

بیانیه تشکیلات دموکراتیک زنان ایران به مناسبت ۸ مارس روز جهانی زنان

“تشکیلات دموکراتیک زنان ایران” روز هشتم مارس (امسال مطابق ۱۸ اسفندماه ۱۴۰۳) روز جهانی زنان، روز تجدید عهد و همبستگی با مبارزات زنان برای ساختن جهانی عاری از فقر، خشونت، تبعیض، بی‌عدالتی، و تخریب محیط زیست را به همهٔ زنان و دختران ایران شادباش می‌گوید. روز هشتم مارس هر ساله ازسوی زنان مبارز و نیروهای ... بیانیه تشکیلات دموکراتیک زنان ایران به مناسبت ۸ مارس روز جهانی زنان

ادامه

آلمان, آمریکا, اتریش, استبداد, استثمار, اسلام سیاسی, اقتصادی, ایران, بیانیه, پرستاران, جهان, دانمارک, روسیه, زنان, سازمان ملل, سرمایه‌داری, سوئیس, صلح, طبقه کارگر, فقر, کمونیسم, کودکان, محیط زیست, معلمان, معیشت, نئولیبرالیسم, همبستگی

هو شدن رئیس کمیسیون اروپا در لهستان

رئیس کمیسیون اروپا درحالی که برای شرکت در یک نشست به لهستان سفر کرده است توسط مردم این کشور هو شد. باشگاه خبرنگاران جوان؛ از ریانووستی، کشاورزان لهستانی اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا را در گدانسک هو کردند. این اتفاق درحالی رخ داد که فون در لاین در نشست خارجی کمیسیون اروپا که ... هو شدن رئیس کمیسیون اروپا در لهستان

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اعتراضات اجتماعی, اوکراین, جهان, خبر, شرق اروپا, طبقه کارگر, کشاورز, لهستان, محیط زیست

دولت ترامپ، پیام‌آور بیماری و مرگ در آفریقا

تصمیم رئیس جمهوری آمریکا برای خروج از «سازمان جهانی بهداشت» و «توافق پاریس»، پیامدهای فاجعه‌باری برای زیرساخت‌های بهداشت و سلامت در آفریقا دارد، تا حدی که دولت ترامپ می‌تواند پیام‌آور بیماری و مرگ در قاره آفریقا باشد. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از پایگاه خبری «اینترنشنال پالیسی دایجست»، این تصمیمات دولت دونالد ترامپ، پیشرفت‌های به ... دولت ترامپ، پیام‌آور بیماری و مرگ در آفریقا

ادامه

آفریقا, آمریکا, اتحادیه اروپا, جهان, درمان, روسیه, سازمان بهداشت جهانی, غرب آفریقا, فرانسه, فقر, محیط زیست

هشدار شبه نظامیان شمال سوریه نسبت به تصمیم ترکیه برای اشغال شهر کوبانی

اداره خودگردان کوبانی در شمال سوریه امروز شنبه، هشدار داد که ادامه حملات ترکیه به منطقه سد تشرین با هدف اشغال شهر کوبانی است. به گزارش ایسنا، اداره خودگردان شبه نظامیان کُرد در کوبانی واقع در شمال سوریه در بیانیه‌ای طرح‌ها و اقدامات ترکیه که زیرساخت‌ها و تاسیسات خدماتی در مناطق شمال و شرق سوریه ... هشدار شبه نظامیان شمال سوریه نسبت به تصمیم ترکیه برای اشغال شهر کوبانی

ادامه

ترکیه, خاورمیانه, خبر, سوریه, عراق, محیط زیست

چرا شادی ثبت جهانی جنگل‌های هیرکانی در نطفه خفه شد؟

روز ۴ تیر ۹۸، روز درخشانی برای محیط‌زیست ایران به نظر می‌رسید. روزی که جنگل‌های هیرکانی در بخش میراث طبیعی یونسکو ثبت جهانی شدند، اما تنها یک‌پنجم از این جنگل‌ها ثبت جهانی شدند و بخش اعظم این زیست‌بوم در معرض نابودی است.

 

جنگل‌های مختلط کاسپینی هیرکانی، یک زیست‌منطقه در زیست‌بوم جنگل‌های مختلط و پهن‌برگ حاشیه جنوبی دریای خزر به مساحت ۵۵ هزار کیلومتر مربع است.

 

این جنگل‌ها در حاشیه جنوبی و جنوب غربی دریای خزر در بخش‌هایی از پنج استان شمالی ایران قرار گرفته‌اند و کشورهای ایران و جمهوری آذربایجان از آن سهم می‌برند.

 

این جنگل از منطقه هیرکان جمهوری آذربایجان آغاز می‌شود و تا استان گلستان در ایران امتداد دارد. جنگلی که ۴۰ میلیون سال قدمت دارد و به واسطه ارزشمندی‌اش در اکوسیستم طبیعت، تحت عنوان «موزه طبیعی» از آن یاد می‌شود.

 

پس از سال‌ها کشمکش، بالاخره این جنگل‌ها به عنوان دومین میراث طبیعی ایران در سازمان جهانی یونسکو ثبت شدند. اگرچه این خبر در ظاهر خوشایند به نظر می‌رسد، اما وقتی بدانیم کمتر از یک‌پنجم جنگل‌های هیرکانی ثبت شده‌اند، شاید دیگر رمقی برای شادی بابت خبر اول باقی نماند. آن هم وقتی یادمان بیاید که حدود ۷۰۰ هزار هکتار از این جنگل‌ها، که ثبت جهانی هم نشده‌اند، در معرض خطر نابودی قرار دارند.

 

زور تخریب‌کنندگان جنگل‌ها از فعالان محیط‌زیست بیشتر است

 

کارشناسان و فعالان حوزه محیط‌زیست سال‌هاست که خطر نابودی جنگل‌های هیرکانی را تکرار می‌کنند، اما گوش شنوایی وجود نداشته است. همین ماه گذشته بود که اسماعیل کهرم، کارشناس محیط‌زیست، درباره آینده این جنگل‌ها- که تاریخ‌شان به دوره ژوراسیک می‌رسد- هشدار داده بود که در صورت ادامه روند کنونی در تعامل با زیست‌بوم، کمتر از یک قرن دیگر هیچ اثری از این جنگل‌ها باقی نمی‌ماند.

 

جنگل‌خواری، زدن چوب حراج به تن درختان، سرریز شدن زباله‌ها به مناطق طبیعی، آلودگی‌های محیط‌زیستی، سدسازی، گرم شدن کره زمین، تغییرات اقلیمی و… تنها بخشی از عوامل طبیعی و انسانی هستند که دست در دست هم حیات طبیعت و به خصوص جنگل‌ها را خدشه‌دار کرده‌اند.

 

در مقابل اما نه تنها عزم و اراده جدی برای مقابله با این عوامل وجود ندارد، بلکه در خیلی از موارد دیده و شنیده می‌شود که دست بسیاری از مدیران هم در کار است.

سد لاسک؛ خطری برای ۹۵ هکتار از جنگل‌های هیرکانی

 

«سد لاسک» ملموس‌ترین خطری است که این روزها جنگل‌های هیرکانی را تهدید می‌کند. پروژه‌ای که به مدد پیگیری فعالان محیط‌زیست فعلاً بایکوت مانده، اما هیچ بعید نیست که دوباره قوت گیرد.

 

سال گذشته سازمان محیط‌زیست مجوز ساخت این سد را صادر کرد. اقدامی که با واکنش تند فعالان محیط زیست روبه‌رو شد. طبق گفته کارشناسان، احداث این سد در درازمدت باعث خشک شدن کامل تالاب انزلی خواهد شد. تالابی که همین الان هم نصف بیشترش خشک شده و سطحش پایین آمده است.

 

اگر سد لاسک ساخته شود، مرگ تالاب بین‌المللی انزلی حتمی می‌شود، ۶ روستا زیر آب می‌رود، ۷۰ گونه جانوری مهم که در منطقه وجود دارد محل زندگی خود را از دست می‌دهند، ۱۱۰ هکتار شالیزار و باغ به داخل حوضچه سد لاسک می‌روند، بیش از ۱۳۰ هکتار شالیزار و باغ منطقه با کمبود آب مواجه می‌شوند، بیش از سه کیلومتر جاده به زیر مخزن سد می‌رود و در نهایت، ۹۵ هکتار از جنگل‌های ۴۰ میلیون ساله نابود خواهند شد.

 

سدی که به گفته مدیران، هدف از احداث آن تامین آب شرب شهر «شفت» است. شهری که هفت سال دیگر جمعیتش به ۷۶ هزار نفر می‌رسد.

 

میراث زمین را سالم به آیندگان تحویل دهیم

 

ثبت جهانی تنها بخش کوچکی از این جنگل‌ها کمک می‌کند تا با حمایت نهادهای خارجی، نظارت بیشتری بر نگهداری از جنگل‌های هیرکانی صورت گیرد. اما این تمام ماجرا نیست.

 

همان‌طور که پیشتر هم گفته شد، بخش اعظم این جنگل‌ها به خاطر نداشتن استاندارد از ثبت جهانی محروم مانده‌اند و همین موضوع کافی است تا راه جنگل‌خواری و از بین بردنش برای سودجویان ساده‌تر شود.

 

به همین دلیل جز با ایجاد عزمی جدی از سوی مسئولان برای نگهداری این سرمایه‌های کشور و همچنین مطالبه‌گری مردمی که نسبت به طبیعت خود آگاه‌اند، نمی‌شود از این طلای سبز نگهداری کرد.

 

هشدار مهم اینکه فعالیت‌های مخرب در زمینه نابودی محیط‌زیست در سده اخیر آنقدر قوی و پرزور بوده است که هرچه اقدامات نجات‌بخش برای طبیعت را به عقب بیندازیم، یک گام به نابودی کره زمین نزدیک‌تر شده‌ایم. زمینی که از گذشتگان به ارث برده‌ایم و موظفیم به آیندگان تحویل دهیم.

اعتمادآنلاین

داستان یک انتقال! اگر اجازه انتقال آب دریای خزر صادر شود …

برخی از کارشناسان معتقدند اگر اجازه انتقال آب دریای خزر صادر شود گونه‌های مهمی از درختان جنگل‌های هیرکانی چون “ارس” و “شمشاد” رو به نابودی خواهد گذاشت، زیرا تجدید حیات این درختان عملاً غیرممکن است هر چند برخی دیگر نیز چنین نظری ندارند.

ادامه

ایران, خاورمیانه, خبر, محیط زیست