حسین حبیبی گفت: کارگران نه تنها تحت حمایت قانون کار نیستند بلکه در حلقه محاصره سرمایهداری ظالم، زندگی مشقتباری را که شان و شخصیتشان را خدشهدار کرده، گرفتار شدهاند قانون کار فعلی در تاریخ ۲۹ آبانماهِ سال ۱۳۶۹ به تصویب رسیده است اما در ۳۴ سال گذشته بندهای متعددی از آن اجرایی نشده است؛ علیرغم ... همدستی اتاق بازرگانی، دولت و مجلس علیه «قانون کار»/ چرا مدام به فکر اصلاح آن هستند؟
یورش به قوانین کار و صندوقهای بازنشستگی
بهرغم اعتصاب و اعتراضهای گسترده و سراسری نفتگران، اعتراضهای بازنشستگان صندوقهای کارگری، کشوری، لشگری، و فولاد، و تجمع اعتراضی گستردۀ بازنشستگان مخابرات در استانهای مختلف در ۷ آبان، و وعده دادن پزشکیان به خامنهای به اجرا کردن “برنامه هفتم توسعه”، دولت پزشکیان به اجرای بهاصطلاح متناسبسازی حقوق بازنشستگان بر اساس برنامه ضدمردمی هفتم توسعهٔ رژیم ... یورش به قوانین کار و صندوقهای بازنشستگی
آقای وزیر کار! در ایران امروز کار به بهای جان جریان دارد !
آقای میدری وزیر اقتصادخوانده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی میگوید چون اقتصاد معادن کوچک است امکان استاندارد کردن ندارد! شاید اگرصولتمرتضوی چنین چیزی میگفت،«عقلا» می پذیرفتند! اما یک دانش آموخته اقتصاد، چگونه اقتصاد معدن را کوچک و استاندارد ناپذیر ارزیابی میکند، تنها یک دلیل دارد و آن فرار از مسوولیت است و توجیهی برای ... آقای وزیر کار! در ایران امروز کار به بهای جان جریان دارد !
اولین رئیس جمهور زن مکزیک سوگند خورد
«کلودیا شینبائوم» به عنوان اولین رئیس جمهور زن مکزیک سوگند ریاست جمهوری را ادا و دوره ۶ ساله خود در این سمت را رسما آغاز کرد. باشگاه خبرنگاران جوان: «کلودیا شینبائوم» ۷۰ سال بعد از آنکه زنان در مکزیک حق رای به دست آوردند توانست تبدیل به اولین رئیس جمهور زن این کشور با کسب ... اولین رئیس جمهور زن مکزیک سوگند خورد
حادثهی کار یا کشتار زنجیرهای؟
از: کاظم فرجالهی تکرار خطایی که به مرگ دیگران میانجامد دیگر خطا نیست؛ جنایت است. وقوع دوازده حادثهی معدنی در کمتر از شش ماه با بیش از ۶۲ کشته، که بیشترآنها در بستر و با دلایل همانندی رخ دادهاند، جای تأمل و تحقیق بسیار دارد. آخرین حادثه از این دست که نه، بلکه آخرین حلقهی ... حادثهی کار یا کشتار زنجیرهای؟
چرا ایرانیها هر سال فقیرتر میشوند؟
در حال حاضر کارخانههای پتروشیمی و فولادی که اکثر محصولات آنها نیز صادراتی هستند از انرژی ارزان به واسطه یارانه دولتی بهرهمند هستند، دولت میتواند در سود این بنگاهها شریک شده و منابع حاصل از آن را صرف اشتغال پایدار افراد طبقات پایین و متوسط جامعه کند.
فرارو- بررسی گزارش مرکز آمار ایران درباره وضعیت درآمد و هزینه خانوارهای ایرانی در سال ۱۳۹۹ نشان میدهد که متوسط هزینه کل خالص سالانه یک خانوار شهری ۶۲.۱ میلیون تومان بوده است که نسبت به رقم مشابه در سال قبل ٣١ درصد افزایش نشان میدهد.
به گزارش فرارو، از هزینه کل سالانه خانوار شهری بیش از ۱۶.۱ میلیون تومان با سهم ٢۶ درصد مربوط به هزینههای خوراکی و دخانی و حدود ۴۲ میلیون تومان با سهم ٧۴ درصد مربوط به هزینههای غیرخوراکی بوده است.
این در حالی است که در بین هزینههای خوراکی و دخانی، بیشترین سهم مربوط به هزینه آرد، رشته، غلات، نان و فرآوردههای آن و گوشت هرکدام با سهم ٢١ درصد و در بین هزینههای غیرخوراکی بیشترین سهم با ۵٠ درصد مربوط به هزینه مسکن، سوخت و روشنایی بوده است.
اما متوسط درآمد اظهار شده سالانه یک خانوار شهری بیش از ۷۶ میلیون تومان بوده است که نسبت به سال قبل، ٣٨ درصد افزایش داشته است. بر این اساس در سال ١٣٩٩ رشد متوسط درآمد سالانه خانوارهای شهری بیشتر از رشد متوسط هزینه کل سالانه است.
دخل و خرج مردم با هم نمیخواند
حسین راغفر استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه ایرانیها در سه سال اخیر فقیرتر شدهاند، اظهار داشت: گزارش اخیر مرکز آمار نشان میدهد که هزینههای یک خانوار طی سال ۹۹ به نسبت سال ۹۸، ۳۱ درصد افزایش پیدا کرده، این در حالی است که این رقم به صورت متوسط اعلام شده، اما اقلام اساسی مردم از جمله خوراک، مسکن و بهداشت با افزایش بیش از ۳۰ درصدی روبرو بودهاند.
وی افزود: به طور متوسط در سالیان گذشته هزینه بهداشت و درمان شش درصد از هزینه خانوار ایرانی را تشکیل میداد، اما این موضوع به قبل از کرونا مربوط میشود، اما با توجه به شیوع کرونا در یک سال و نیم اخیر هزینه درمان خانوارها بسیار بیشتر شده وآنها هزینه بیشتری را برای درمان خود می پردازند، طبیعتاً زمانی که هزینه درمان بیشتر شود، آنها از سایر هزینههای جاری خود میزنند که این موضوع باعث کاهش رفاه مردم و در نتیجه افزایش فقر آنها میشود.
راغقر یادآور شد: بر اساس همین آمار حدود ۲۶ درصد از هزینه کل خانوارها مربوط به بخش خوراکی است، در صورتی که این رقم در سالهای گذشته حدود ۲۱ تا ۲۳ درصد بود، این به معنای آن است که افزایش هزینههای خوراکی مردم، به نوعی نشان دهنده آن است که مردم از سایر هزینههای خود زده اند، تا مواد خوراکی تهیه کنند که باز هم این شاخص به نوعی به ما میگوید که مردم، نسبت به گذشته فقیرتر شده اند.
این اقتصاددان نهادگرا با اشاره به اینکه دولت آینده میتواند روند گسترش فقر را متوقف کنند، گفت: اصلاح واقعی نظام مالیاتی و همچنین کاهش یارانه بنگاههای خصولتی و نیمه دولتی از جمله راهکارهایی است که میتواند از سوی دولت در کوتاه مدت مورد استفاده قرار گیرد تا ترمز روند گسترش فقر در کشور کشیده شود.
وی اضافه کرد: در حال حاضر کارخانههای پتروشیمی و فولادی که اکثر محصولات آنها نیز صادراتی هستند از انرژی ارزان به واسطه یارانه دولتی بهرهمند هستند، دولت میتواند در سود این بنگاهها شریک شده و منابع حاصل از آن را صرف اشتغال پایدار افراد طبقات پایین و متوسط جامعه کند.
این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه دولت میتواند به بنگاههایی که توانایی ایجاد اشتغال دارد تسهیلات پرداخت کند، ادامه داد: این منابع باید در جهت اشتغال پایدار افراد طبقات پایین جامعه صرف شود، قدر مسلم اگر چنین کاری انجام شود، با اشتغالزایی که صورت میگیرد، تولید نیز رونق گرفته و بسیاری از مشکلات اقتصادی نیز میتواند رفع شود، از سویی چنین راه حلی کاملاً قابل اجرا است و کار بسیار سخت و غیر ممکنی نیست که نتوان آن را انجام داد.
راغفر بیان کرد: کار مهمی که دولت آینده میتواند انجام دهد کاهش قیمت هاست، اگر دولت سیزدهم بتواند ۲۰ درصد به صورت متوسط قیمتها را در بازار کاهش دهد، در مقابل ۲۰ درصد به توان خرید مردم افزوده میشود، که این مورد از اهمیت بسزایی برخوردار است، در این رابطه اگر باندهای فاسد و قدرتمند که نفعشان در افزایش مصنوعی قیمت کالاها ومایحتاج ضروری مردم است، اجازه چنین کاری را به دولت بدهند، آنها سالهاست که از این طریق سودهای کلان و باد آوردهای را به جیب زدند.
وی خاطر نشان کرد: اگر دولت بتواند از پس این باندها بر بیاید، قدر مسلم قیمت بسیاری از کالاها در بازار، توان کاهش قیمت دارد، اما به شرط اینکه دولت از عزم جدی در این رابطه برخوردار باشد، از سوی دیگر بهترین راهکاری که میتوان برای فقرزدایی از جامعه ایران انجام داد ایجاد اشتغال پایدار است نه اینکه یارانه نقدی در جامعه توزیع کرد، این کار به هیچ عنوان فقر را از بین نخواهد برد، بلکه تنها از طریق اشتغال پایدار است که فقر کمتر خواهد شد.
افزایش ۴۶.۱ درصدی هزینه پایینترین دهک درآمدی نسبت به سال گذشته
فاصله تورمی بین بالاترین و پایینترین دهک درآمدی در تیر ماه به ۵.۴ درصد رسیده است.
کارگر شهرداری کوت عبدالله: همه کارگران شهرداری، ماهی فقط یک مرغ میخریم/ بیش از سه ماه است گوشت قرمز نخریدهام
وقتی یک خانواده کارگری ماهی یکبار هم به زحمت میتواند مرغ بخرد گرانتر شدن این کالا یعنی یک بحران اساسی در تغذیه و سلامت طبقه کارگر.
دادنامههای ضدکارگری ۱۷۹ و ۳۶۹ را به نفع طبقه کارگرِ تحت استثمار باطل کنید
در حال حاضر کارگران دو درخواست عمده از قوه قضاییه و به طور مشخص دیوان عدالت دارند: ابطال دادنامه ۱۷۹ و ابطال دادنامه ۳۶۹. با دادنامه ۱۷۹ قدرت چانه زنی کارگران در عقد قراردادهای شغلی زایل شده و با بند ب دادنامه ۳۶۹ امتیاز کارگران در طبقهبندی از میان برداشته شده است.
یک استاد دانشگاه ؛ ثروت مملکت صرف عده معدودی میشود
استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: بیعرضگی در عرصهی مدیریتی کار را به اینجا کشانده است؛ انگار مسئولان در طول این مدت فقط توانستهاند دو سه شهر را اداره کنند و باقی را به حال خود رها کردهاند.