آلمان: هیچ جایگزینی برای تعامل با طالبان در افغانستان وجود ندارد

در حالی که دولت طالبان در افغانستان در تلاش برای بهبود مناسبات بین‌المللی است و بتازگی از سوی دولت روسیه به رسمیت شناخته شده است، آمریکا چهار سال پس از خروج نظامیانش از افغانستان، همچنان درصدد اخلال در مسیر ایجاد ثبات و امنیت در همسایه شرقی ایران است. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، مجمع عمومی ... آلمان: هیچ جایگزینی برای تعامل با طالبان در افغانستان وجود ندارد

ادامه

آسیای مرکزی, آلمان, آمریکا, اسراییل, افغانستان, امنیت, ایران, ایرلند, تروریسم, چین, حقوق بشر, روسیه, زنان, سازمان ملل, سوئد, قطر, کودکان, گزارش

استقبال چین از تصمیم روسیه برای به رسمیت شناختن طالبان

پس از آنکه مسکو از به رسمیت شناختن دولت طالبان خبر داد چین اعلام کرد از این مرحله جدید توسعه روابط روسیه و افغانستان استقبال می‌کند. به گزارش ایسنا، «مائو نینگ»، سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز جمعه، بیان داشت پکن از دور جدیدی از تحول روابط بین مسکو و کابل استقبال کرده و معتقد ... استقبال چین از تصمیم روسیه برای به رسمیت شناختن طالبان

ادامه

آسیای میانه, افغانستان, تروریسم, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق آسیا

کارشناس روس: مسکو به دنبال جلوگیری از بازگشت آمریکا به افغانستان است

رئیس مرکز تحلیلی انجمن دانشمندان سیاسی روسیه معتقد است:‌ مسکو از خطر بازگشت آمریکایی‌ها به افغانستان و کنترل مجدد پایگاه نظامی در بگرام آگاه است؛ از این رو، تلاش کرد که پیش از آمریکایی‌ها، حکومت طالبان در کابل را به رسمیت بشناسد. به گزارش ایرنا، آندری سرنکو روز شنبه در استودیوی برنامه دیدگاه آژانس «نیوز ... کارشناس روس: مسکو به دنبال جلوگیری از بازگشت آمریکا به افغانستان است

ادامه

آسیای میانه, آمریکا, افغانستان, تحلیل, جهان, روسیه, شرق اروپا

روسیه: غرب با سیاست‌های خود در حال احیای داعش است

رئیس سرویس امنیت فدرال روسیه نسبت به خطرات رشد روزافزون داعش و گروه‌های افراطی در سراسر جهان در پی مداخلات غرب هشدار داد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، «الکساندر بورتنیکوف»، رئیس سرویس امنیت فدرال روسیه امروز سه‌شنبه هشدار داد که تغییر دولت در سوریه، جنگ صهیونیست‌ها در نوار غزه و فشار مداوم ... روسیه: غرب با سیاست‌های خود در حال احیای داعش است

ادامه

آسیا, آسیای مرکزی, آفریقا, استعمار, افغانستان, پاکستان, تحلیل, تروریسم, جهان, روسیه, سوریه, صهیونیسم, غرب آسیا, قفقاز

طالبان گزارش‌ها درباره واگذاری کنترل پایگاه بگرام به آمریکا را رد کرد

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی دولت طالبان در افغانستان گزارش‌های مربوط به فرود هواپیمای سی-۱۷ ارتش آمریکا در پایگاه هوایی بگرام را رد کرد و این گزارش ها را «تبلیغات» با هدف گمراه کردن مردم خواند. وی با تاکید بر اینکه طالبان اجازه حضور نظامی خارجی در افغانستان را نخواهد داد، تاکید کرد که در حال حاضر ... طالبان گزارش‌ها درباره واگذاری کنترل پایگاه بگرام به آمریکا را رد کرد

ادامه

آسیای میانه, آمریکا, افغانستان, جهان, چین, خبر

چرایی کارشکنی آمریکا در روند صلح افغانستان

نشریه «گلوبال ریسرچ» درباره مهمترین دلیل کارشکنی آمریکا در روند صلح افغانستان نوشت که واشنگتن از این کشور به عنوان پایگاه نظامی در منطقه استفاده خواهد کرد تا نقش آسیای مرکزی، روسیه و چین کاهش یابد.

 

«سلمان رفیع شیخ» پژوهشگر و تحلیلگر روابط بین‌الملل و امور خارجی و داخلی پاکستان در «گلوبال ریسرچ» نوشت: پس از گذشت حدود ۱۷ سال از حمله آمریکا به افغانستان جنگ در این کشور تمام نشده است و آمریکای اشغالگر نیز به اهداف خود در این کشور نرسیده است؛ بنابراین واشنگتن از طرق مختلف از تحقق صلح در این کشور جلوگیری می‌کند.

 

این کارشناس پاکستانی افزود: در حالی که آمریکا به ظاهر تلاش‌های خود برای ایفای نقش در گفت‌وگوهای صلح افغانستان را افزایش داده، شواهد کافی برای اثبات این وجود دارد که «جعلی و گمراه‌کننده» هستند و هدف نهایی واشنگتن مبنی بر تبدیل افغانستان به پایگاهی استراتژیک دائمی در منطقه را مخفی نگه می‌دارد.

 

رفیع در توصیف اهداف آمریکا گفت که واشنگتن می‌خواهد تا با استفاده از افغانستان بر کشورهای آسیای مرکزی، روسیه و پروژه «یک راه، یک جاده» چین نظارت داشته باشد؛ از اینرو آمریکا اتهام‌زنی به روسیه را آغاز کرده است.

 

وی با اشاره به آغاز اتهام‌زنی‌های آمریکا به روسیه همزمان با تلاش‌های مسکو برای برگزاری نشست‌های صلح در افغانستان و دعوت از کشورهای منطقه برای نشست در این کنفرانس‌ها گفت که این اتهام‌ها در نشست اخیر صلح در تاشکند بسیار آشکار بود.

 

این در حالی است که اخیرا نیز فرمانده ارشد ارتش آمریکا مدعی شد که روسیه در تجهیز تسلیحاتی طالبان افغان نقش دارد و سلاح‌های روسی از طریق تاجیکستان قاچاق شده و در اختیار طالبان قرار می‌گیرد.

 

گفتنی است که این ادعای ژنرال آمریکایی توسط مقامات روس و تاجیکستانی تکذیب شد.

 

رفیع افزود که آمریکا در پی حضور نظامی بلند مدت در افغانستان است، حضوری که واشنگتن دیگر نمی‌تواند بدون حمایت بازیگران کلیدی منطقه آن را ادامه دهد و بنابراین این کشور تلاش‌های خود را برای افزایش فعالیت‌های دیپلماتیک در آسیای مرکزی تشدید کرده است.

 

از این طریق آمریکا ضمن کسب حمایت کشورهای آسیای مرکزی برای ادامه حضور نظامی‌اش در افغانستان قادر به ایجاد مسیر جایگزینی برای خط تدارکات نظامیان خود خواهد شد بدون آنکه به پاکستان و یا روسیه نیازی داشته باشد.

 

این کارشناس مسایل سیاسی در ادامه اما تحقق این اهداف آمریکا را بعید دانست، زیرا کشورهای آسیای مرکزی از افزایش حضور داعش در افغانستان نگران هستند. این گروه تروریستی بر خلاف طالبان خواستار گسترش فعالیتش به دیگر کشورها است و با تروریست‌های فعال در این مناطق از جمله جنبش اسلامی ازبکستان نیز ارتباط دارد.

 

از سوی دیگر نیز همکاری کشورهای آسیای مرکزی با آمریکا به معنی تحمل حضور طولانی نظامی این کشور در افغانستان و جنگی بی‌پایان در نزدیکی کشورهای آسیای مرکزی است که این خطر گسترش ناامنی به این کشورها را در پی دارد.

تسنیم

«کرزی» بار دیگر آمریکا را به حمایت از داعش در افغانستان متهم کرد

رئیس جمهور سابق افغانستان اعلام کرد که شیوه کار نیروهای خارجی در کشورش با شکست روبر شده‌ و فعالیت گروه تروریستی داعش نیز در حضور آمریکا در افغانستان گسترش یافته است.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, تروریسم, روسیه

روسیه: آمریکا برای افزایش نفود در آسیای مرکزی تلاش می‌کند

به گزارش خبرگزاری تاس، «سرگئی شایگو» وزیر دفاع روسیه گفت: حضور نظامیان آمریکا و ناتو برای بیش از ۱۵ سال در عادی سازی اوضاع امنیتی در افغانستان ناکام بوده است.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, جهان, خبر, روسیه