هائیتی، هندوراس، و هژمونی ایالات متحد آمریکا

هائیتی و هندوراس در هفته‌های اخیر خبرساز شده‌اند. خوآن اورلاندو اِرناندز (Juan Orlando Hernández) رئیس‌جهمور سابق هندوراس، به‌تازگی در دادگاهی در ایالات متحد به‌اتهام قاچاق مواد مخدر مجرم شناخته شده و ممکن است به حبس ابد محکوم شود. به‌نوبهٔ‌خود، هائیتی در حال حاضر کشوری بدون دولت است: گروه‌های مسلح علیه نخست‌وزیر کنونی که با معیارهای ... هائیتی، هندوراس، و هژمونی ایالات متحد آمریکا

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, استبداد, امپریالیسم, تروریسم, جهان, حقوق بشر, فرانسه, کانادا, کوبا, مقاله, هائیتی, هژمونیسم, هندوراس

کمونیست‌‌ستیزی همراه با انتقام جویی به شیلی بازگشته است

شیلی در هفته‌های اخیر افزایش نگران‌کننده‌ حمله‌های کین‌توزانهٔ رسانه‌ای علیه اعتبار حزب کمونیست را شاهد بوده است. این امر موجب شد که رئیس‌جمهور، گابریل بوریک، وادار به دفاع علنی از این حزب شود و این موضوع در سرمقاله‌ روزنامه “ال سیگلو” در روز دوشنبه ۴ مارس/ ۱۴ اسفندماه ۱۴۰۲مورد بحث قرار بگیرد. رویارویی و بحث ... کمونیست‌‌ستیزی همراه با انتقام جویی به شیلی بازگشته است

ادامه

آلمان, آمریکای لاتین, استبداد, تروریسم, دیدگاه, زنان, سازمان ملل, شیلی, فاشیسم, کارگری, کلمبیا, کمونیسم, مارکسیسم, ونزوئلا

چرا تجارت جنگ‌افزارها وجود دارد؟

امروز، صنعت تسلیحات در قلب نظام سرمایه‌داری قرار دارد. پژوهشگران کتابخانه یادبود مارکس استدلال می‌کنند که ما باید با هر دو پدیده مقابله کنیم. درگیری‌ها و کشورگشایی‌های نظامی و همچنین تولید و فروش جنگ‌افزار همیشه در کانون نظام سرمایه‌داری بوده‌اند. در سال ۱۵۷۷/ ۹۵۶ خورشیدی فرانسیس دریک که در پی طلا و نقره بود، به‌غارت ... چرا تجارت جنگ‌افزارها وجود دارد؟

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, اسپانیا, استثمار, استعمار, افغانستان, امپریالیسم, انگلیس, اوکراین, ایتالیا, بحرین, برونئی, پرتغال, ترکیه, جهان, خاورمیانه, دیدگاه, ژاپن, سرمایه‌داری, غارتگری, فرانسه, کره جنوبی, کنیا, کویت, مقاله, ناتو

اکنون بیش از هر زمانی دیگر، پایدار باد همبستگی با فلسطین!

به‌قلم رفیق “جرمی کرونین”، سیاستمدار و رهبر سرشناس حزب کمونیست آفریقای جنوبی یافته‌های دیوان بین‌المللی دادگستری مبتنی بر اینکه یورش هولناک اسرائیل به مردم غزه مورد نسل‌کشی‌ای پذیرفته شده است رویدادی برجسته‌ به‌شمار می‌رود. این حکم، تلاش اسرائیل را برای جلوگیری از آنچه اکنون به رسیدگی قضایی‌ای بنیادی در مورد ارتکاب جنایت علیه بشریت از ... اکنون بیش از هر زمانی دیگر، پایدار باد همبستگی با فلسطین!

ادامه

آفریقای جنوبی, آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, استرالیا, اسراییل, انگلیس, جنایات جنگی, جنوب آفریقا, جهان, خاورمیانه, دیدگاه, دیوان داوری لاهه, سازمان ملل, صهیونیسم, فلسطین, کانادا

حزب کمونیست ایرلند: سخنی در ضرورت مبارزه برای استقلال و وحدت ایرلند!

شروع کار دوبارهٔ پارلمان ایرلند شمالی (استورمونت) و انتخاب میشل اونیل به‌مقام “وزیر اول” برای بی‌پاسخ گذاشتن مسئلهٔ ضرورت مبارزه برای وحدت ایرلند است. حزب کمونیست ایرلند هشدار می‌دهد تحولات اخیر نشان دهندهٔ راهی به‌سوی اتحاد ایرلند و جنبش آزادی‌بخش ایرلند نمی‌باشد. انتخاب خانم میشل اونیل، معاون رهبر حزب شین- فِین، به‌مقام “وزیر اول” مجلس ... حزب کمونیست ایرلند: سخنی در ضرورت مبارزه برای استقلال و وحدت ایرلند!

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, استثمار, استعمار, امپریالیسم, ایرلند, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, غرب اروپا, کارگری, کمونیسم, مقاله

چامسکی: ترامپ برای بشریت تهدیدی بالاتر از هیتلر است

نوآم چامسکی زبان شناس شناخته شده آمریکایی در مصاحبه‌ای با روزنامه ایندیپندنت، ترامپ را از هیتلر بدتر دانست و اقدامات وی را در زمینه زیست محیطی زمینه ساز نابودی تمدن بشری توصیف کرد.

 

به گزارش شنبه ایرنا به نقل از روزنامه ایندیپندنت، «نوآم چامسکی» زبان شناس مشهور و منتقد رسانه‌ای جهان با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا معتقد است نتیجه این انتخابات چنانچه به نفع «دونالد ترامپ» تمام شود می‌تواند کره زمین را به سمت فجایع زیست محیطی بسیار بیشتری ببرد.

 

اما شاید تعجب آور نباشد که این زبانشناس مشهور معاصر سخنان تندی در مورد ترامپ و حزب جمهوری‌خواه دارد که به گفته وی تنها گروه سیاسی محافظه کار بزرگ جهان است که وجود تغییرات آب و هوایی را انکار می‌کند.

 

وی در مصاحبه‌ای با روزنامه انگلیسی ایندیپندنت ترامپ را به پاره کردن هرگونه توافقی متهم کرد که در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما پذیرفته شده بود. از جمله توافق پاریس ۲۰۱۵ که اساس آن برپایه محدود کردن تولید دی اکسید کربن است.

 

چامسکی همچنین مقایسه‌ای بسیار بحث برانگیز میان ترامپ و «آدولف هیتلر» رهبر آلمان نازی انجام می‌دهد؛ موردی که کارشناسان هولوکاست آن را نادرست و توهین آمیز دانسته و به شدت آن را رد می‌کنند.

 

این روشنفکر و فعال عمومی ۹۱ ساله اما تهدید گرمایش زمین را بی‌سابقه توصیف کرده و با استناد به گفته‌های دانشمندان تاکید دارد در صورت ادامه روند کنونی به سمت فاجعه می‌رویم.

 

چامسکی در این خصوص می‌افزاید: ما در حال حرکت به سمت فاجعه هستیم و یک کشور در جهان وجود دارد که می‌خواهد پایش را بر روی پدال فشار دهد تا زمین را با سرعت هرچه بیشتر به سمت گرمایش فاجعه آمیز سوق دهد و آن آمریکا است.

 

وی در پاسخ به سوالی در مورد نقش رییس جمهوری آمریکا و حزب جمهوری‌خواه در گسترش ویروس کرونا که تاکنون جان بیش از یک میلیون نفر را گرفته و بیش از ۴۳ میلیون نفر را مبتلا کرده می‌گوید: توان مقابله با این بیماری وجود دارد اما نه توسط سرطان بدخیمی که خود نام رییس جمهوری را به دوش می‌کشد؛ کسی که برای نابودی هرآنچه که مانع انتخابات دوباره وی شود، گام برمی‌دارد.

 

چامسکی در ادامه تاکید می‌کند: بی‌شک بدترین چیزی که در طول تاریخ به ذهنم خطور کند، آدولف هیتلر است که مردی بسیار شنیع بود اما او سعی در از بین‌بردن جامعه بشری سازمان یافته روی زمین نداشت.

 

چامسکی که از پدر و مادری یهودی است، ماجرای هولوکاست نازی که کشته‌شدن بیش از ۶ میلیون یهودی را در پی داشت، را به چالش کشیده و در عین حال معتقد است هیتلر ۳۰ میلیون اسلاو (نژاد هندواروپایی) را کشت، اما تمدن بشری را نابود نکرد.

 

چامسکی مستقیما در پاسخ به این سوال که آیا ترامپ ۷۳ ساله از هیتلر هم بدتر است، توضیح داد: این سخنان بسیار ظالمانه‌ای است و هر بار که آن را می‌گویم، پیش گفتار آن را می‌گویم، این جمله ظالمانه‌ای است، اما لطفا از خود بپرسید که آیا این درست است؟ وی در ادامه با بیان اینکه ترامپ به دلیل برداشتن هرگونه محدودیت وسایل نقلیه گازوییلی در سال ۲۰۱۸ که نتیجه آن گرم‌شدن چهار درجه‌ای کره زمین خواهد بود، از هیتلر بدتر است، جمله خود را تکمیل کرد.

 

ترامپ بارها بحران آب و هوایی را رد کرده و بیشتر دوره خود را صرف لغو استانداردهای زیست محیطی پذیرفته شده دولت اوباما کرده است. وی همچنین آمریکا را از توافقنامه پاریس ۲۰۱۵ خارج کرد.

 

حتی در پاییز امسال، هنگامی که آتش سوزی بسیاری از مناطق غربی ایالات متحده را با مقیاس و شدت نادر در یک قرن اخیر درنوردیدوی تلاش کرد تا مدیریت بد جنگل‌ها را مقصر بداند.

نگاهی به انتخابات حسّاس کنونی در آمریکا

گفت‌وگوی «نامهٔ مردم» با کورتیس اَتکینز، مدیر مسئول پیپلز وُرلد (دنیای مردم)، نشریهٔ حزب کمونیست آمریکا، و عضو شورای ملّی حزب کمونیست آمریکا

ادامه

اتحاد شوروی, امریکا, امریکای شمالی, تبعیض‌نژادی, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, دیدگاه, فاشیسم, نئولیبرالیسم

در سرمایه‌داری نولیبرال «بازار کار» افسانه‌ای بیش نیست! قراردادهای دسته‌جمعی تنها راه مهار استثمار وحشیانه است!

پروفسور کیث ایوئینگ (استاد دانشگاه کینگز لندن) و قاضی عالی‌رتبه، جان هندی، که در رابطه با مفهوم کار در جامعه‌های سرمایه‌داری تحقیقات وسیعی داشته‌اند، در این مقاله توضیح می‌دهند که در سیستم “بازار آزاد” هیچ‌گونه “بازار کار” ساده‌ای نمی‌تواند وجود داشته باشد.

ادامه

انگلستان, جهان, حقوق بشر, دهقانی, دیدگاه, سرمایه‌داری, سیاسی, کارگری, هندوستان

کمونیسم‌ستیزی لجام‌گسیختهٔ جمهوریخواهان نشانهٔ ضعف سیاسی آنان است

جای جو مک‌کارتی در کنوانسیون ملی جمهوریخواهان امسال کاملاً خالی بود. نکوهش کمونیست‌ها- چه از نوع حقیقی و چه غالباً خیالی- می‌توانست عطش کمونیست‌ستیزی این سناتور سال‌های دهه ۱۹۵۰ ایالت ویسکانسین تسکین دهنده باشد.

ادامه

اتحاد شوروی, امریکا, امریکای شمالی, تبعیض‌نژادی, جهان, دیدگاه, کمونیسم, مقاله