امپریالیسم بریتانیا و خاورمیانه

نوشتۀ پروفسور جان فاستر بریتانیا همچنان قدرتی امپریالیستی باقی مانده است و هرچند توان مالی و نظامی‌اش کاهش چشمگیری داشته، در سال‌های اخیر نقشی به‌ویژه خطرناک در خاورمیانه ایفا کرده است. این نقش را فقط در چارچوب دو قرن “سلطهٔ منطقه‌یی” بریتانیا می‌توان فهمید. در قرن هجدهم، بریتانیا همراه با هلند بازار جهانی سرمایه‌داری جدیدی ... امپریالیسم بریتانیا و خاورمیانه

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحاد شوروی, ارتجاع, امپریالیسم, انگلیس, ایران, تاریخ, جهان, خاورمیانه, خلیج فارس, دیدگاه, روسیه, سازمان ملل, سوریه, عمان, فرانسه, کانال سوئز, لیبی, مارکسیسم, مصر, هلند, هنگ کنگ

جفری ساکس: آمریکا در موقعیتی نیست که بخواهد با ایران درگیر شود

استاد دانشگاه‌های آمریکا گفت: آمریکا در موقعیت تضعیف شده‌ای قرار دارد و همه اینها نشان از این دارد که آمریکا واقعا جنگ با ایران را نمی‌خواهد. به گزارش ایسنا، «جفری ساکس» اقتصاددان، تحلیلگر سیاست عمومی و استاد دانشگاه‌های آمریکا در نشست آنلاین کنفرانس بین‌المللی مطالعات اروپا و آمریکا در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران گفت: ... جفری ساکس: آمریکا در موقعیتی نیست که بخواهد با ایران درگیر شود

ادامه

آمریکا, اروپا, استراتژی, اسراییل, افغانستان, ایدئولوژی, ایران, تحلیل, جهان, خاورمیانه, دیدگاه, روسیه, سودان, سوریه, سومالی, عراق, فلسطین, لیبی

پیش به سوی مبارزه در راه امکان‌پذیر شدن برپایی جمهوری ملی-دموکراتیک

با توجه به وخیم‌تر شدن بحران‌های داخلی، اکنون بخش مهمی از مسائل اساسی اقتصادی کشور به نتیجۀ مذاکرات بین نماینده‎های خامنه‌ای و ترامپ وابسته شده است. برخلاف ادعاهای تبلیغاتی مقامات جمهوری اسلامی ایران، این واقعیتی است که اکنون بیش از پیش آشکار شده است. تردیدی نیست که امروزه فشار اصلی و کمرشکن اوضاع نابسامان اقتصادی ... پیش به سوی مبارزه در راه امکان‌پذیر شدن برپایی جمهوری ملی-دموکراتیک

ادامه

آزادی, آمریکا, استبداد, استثمار, اسلام سیاسی, اقتصادی, امپریالیسم, ایران, تحریم, جمهوری ملی و دموکراتیک, رانندگان, زحمتکشان, سرمایه داران, سرمایه داری بوروکراتیک, سیاسی, غارتگری, فساد, منافع ملی

آیا به ترامپ اعتماد داریم؟ سفر به خاورمیانه یادآور سلطه‌ی امپریالیسم ایالات متحده امریکا

نوشتهٔ: شموئل اورنیتز: تل‌آویو- چند ساعت پیش از آزادی ایدان الکساندر، سرباز نیروهای دفاعی اسرائیل با تابعیت دوگانهٔ اسرائیلی-آمریکایی، از اسارت حماس در روز سه‌شنبه، ۶ خرداد ۱۴۰۴، صدها تن معترض که خواستار آزادی باقی‌ماندهٔ گروگان‌ها بودند، از میدان موزه به سمت سفارت ایالات متحده در تل‌آویو راه‌پیمایی کردند. آنان پلاکاردی بزرگ که روی آن ... آیا به ترامپ اعتماد داریم؟ سفر به خاورمیانه یادآور سلطه‌ی امپریالیسم ایالات متحده امریکا

ادامه

آزادی, آمریکا, آمریکای شمالی, اردن, اسراییل, امارات, امپریالیسم, جهان, خاورمیانه, خلیج فارس, دیدگاه, شرق, عربستان, غرب, قطر, کمونیسم, یمن

دست‌های خونین بریتانیا: کابوسِ ادامه‌دار در سودان

کمک ۱۲۰ میلیون پوندی کی‌یر استارمر به سودان نه می‌تواند همدستی دولت بریتانیا در نسل‌کشی نیروهای پشتیبانی سریع (RSF) را بپوشاند و نه سایه شوم استعمار و امپریالیسم بریتانیا را جبران کند. نوشته: کلودیا وب- از اعضای ترقیخواه پیشین پارلمان بریتانیا دولت کی‌یر استارمر، نخست وزیر بریتانیا، هفته گذشته اعلام کرد که ۱۲۰ میلیون پوند ... دست‌های خونین بریتانیا: کابوسِ ادامه‌دار در سودان

ادامه

آفریقا, استبداد, امارات, امپریالیسم, انگلیس, جهان, دیدگاه, سودان, شمال شرق آفریقا, صربستان, فقر, کشاورزی, گرسنگی, یمن

چامسکی: ترامپ برای بشریت تهدیدی بالاتر از هیتلر است

نوآم چامسکی زبان شناس شناخته شده آمریکایی در مصاحبه‌ای با روزنامه ایندیپندنت، ترامپ را از هیتلر بدتر دانست و اقدامات وی را در زمینه زیست محیطی زمینه ساز نابودی تمدن بشری توصیف کرد.

 

به گزارش شنبه ایرنا به نقل از روزنامه ایندیپندنت، «نوآم چامسکی» زبان شناس مشهور و منتقد رسانه‌ای جهان با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا معتقد است نتیجه این انتخابات چنانچه به نفع «دونالد ترامپ» تمام شود می‌تواند کره زمین را به سمت فجایع زیست محیطی بسیار بیشتری ببرد.

 

اما شاید تعجب آور نباشد که این زبانشناس مشهور معاصر سخنان تندی در مورد ترامپ و حزب جمهوری‌خواه دارد که به گفته وی تنها گروه سیاسی محافظه کار بزرگ جهان است که وجود تغییرات آب و هوایی را انکار می‌کند.

 

وی در مصاحبه‌ای با روزنامه انگلیسی ایندیپندنت ترامپ را به پاره کردن هرگونه توافقی متهم کرد که در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما پذیرفته شده بود. از جمله توافق پاریس ۲۰۱۵ که اساس آن برپایه محدود کردن تولید دی اکسید کربن است.

 

چامسکی همچنین مقایسه‌ای بسیار بحث برانگیز میان ترامپ و «آدولف هیتلر» رهبر آلمان نازی انجام می‌دهد؛ موردی که کارشناسان هولوکاست آن را نادرست و توهین آمیز دانسته و به شدت آن را رد می‌کنند.

 

این روشنفکر و فعال عمومی ۹۱ ساله اما تهدید گرمایش زمین را بی‌سابقه توصیف کرده و با استناد به گفته‌های دانشمندان تاکید دارد در صورت ادامه روند کنونی به سمت فاجعه می‌رویم.

 

چامسکی در این خصوص می‌افزاید: ما در حال حرکت به سمت فاجعه هستیم و یک کشور در جهان وجود دارد که می‌خواهد پایش را بر روی پدال فشار دهد تا زمین را با سرعت هرچه بیشتر به سمت گرمایش فاجعه آمیز سوق دهد و آن آمریکا است.

 

وی در پاسخ به سوالی در مورد نقش رییس جمهوری آمریکا و حزب جمهوری‌خواه در گسترش ویروس کرونا که تاکنون جان بیش از یک میلیون نفر را گرفته و بیش از ۴۳ میلیون نفر را مبتلا کرده می‌گوید: توان مقابله با این بیماری وجود دارد اما نه توسط سرطان بدخیمی که خود نام رییس جمهوری را به دوش می‌کشد؛ کسی که برای نابودی هرآنچه که مانع انتخابات دوباره وی شود، گام برمی‌دارد.

 

چامسکی در ادامه تاکید می‌کند: بی‌شک بدترین چیزی که در طول تاریخ به ذهنم خطور کند، آدولف هیتلر است که مردی بسیار شنیع بود اما او سعی در از بین‌بردن جامعه بشری سازمان یافته روی زمین نداشت.

 

چامسکی که از پدر و مادری یهودی است، ماجرای هولوکاست نازی که کشته‌شدن بیش از ۶ میلیون یهودی را در پی داشت، را به چالش کشیده و در عین حال معتقد است هیتلر ۳۰ میلیون اسلاو (نژاد هندواروپایی) را کشت، اما تمدن بشری را نابود نکرد.

 

چامسکی مستقیما در پاسخ به این سوال که آیا ترامپ ۷۳ ساله از هیتلر هم بدتر است، توضیح داد: این سخنان بسیار ظالمانه‌ای است و هر بار که آن را می‌گویم، پیش گفتار آن را می‌گویم، این جمله ظالمانه‌ای است، اما لطفا از خود بپرسید که آیا این درست است؟ وی در ادامه با بیان اینکه ترامپ به دلیل برداشتن هرگونه محدودیت وسایل نقلیه گازوییلی در سال ۲۰۱۸ که نتیجه آن گرم‌شدن چهار درجه‌ای کره زمین خواهد بود، از هیتلر بدتر است، جمله خود را تکمیل کرد.

 

ترامپ بارها بحران آب و هوایی را رد کرده و بیشتر دوره خود را صرف لغو استانداردهای زیست محیطی پذیرفته شده دولت اوباما کرده است. وی همچنین آمریکا را از توافقنامه پاریس ۲۰۱۵ خارج کرد.

 

حتی در پاییز امسال، هنگامی که آتش سوزی بسیاری از مناطق غربی ایالات متحده را با مقیاس و شدت نادر در یک قرن اخیر درنوردیدوی تلاش کرد تا مدیریت بد جنگل‌ها را مقصر بداند.

نگاهی به انتخابات حسّاس کنونی در آمریکا

گفت‌وگوی «نامهٔ مردم» با کورتیس اَتکینز، مدیر مسئول پیپلز وُرلد (دنیای مردم)، نشریهٔ حزب کمونیست آمریکا، و عضو شورای ملّی حزب کمونیست آمریکا

ادامه

اتحاد شوروی, امریکا, امریکای شمالی, تبعیض‌نژادی, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, دیدگاه, فاشیسم, نئولیبرالیسم

در سرمایه‌داری نولیبرال «بازار کار» افسانه‌ای بیش نیست! قراردادهای دسته‌جمعی تنها راه مهار استثمار وحشیانه است!

پروفسور کیث ایوئینگ (استاد دانشگاه کینگز لندن) و قاضی عالی‌رتبه، جان هندی، که در رابطه با مفهوم کار در جامعه‌های سرمایه‌داری تحقیقات وسیعی داشته‌اند، در این مقاله توضیح می‌دهند که در سیستم “بازار آزاد” هیچ‌گونه “بازار کار” ساده‌ای نمی‌تواند وجود داشته باشد.

ادامه

انگلستان, جهان, حقوق بشر, دهقانی, دیدگاه, سرمایه‌داری, سیاسی, کارگری, هندوستان

کمونیسم‌ستیزی لجام‌گسیختهٔ جمهوریخواهان نشانهٔ ضعف سیاسی آنان است

جای جو مک‌کارتی در کنوانسیون ملی جمهوریخواهان امسال کاملاً خالی بود. نکوهش کمونیست‌ها- چه از نوع حقیقی و چه غالباً خیالی- می‌توانست عطش کمونیست‌ستیزی این سناتور سال‌های دهه ۱۹۵۰ ایالت ویسکانسین تسکین دهنده باشد.

ادامه

اتحاد شوروی, امریکا, امریکای شمالی, تبعیض‌نژادی, جهان, دیدگاه, کمونیسم, مقاله