اقدام متقابل چین در برابر آمریکا: پکن تعرفه ۳۴ درصدی بر تمام کالاهای آمریکا اعمال می کند

در واکنش متقابل و قاطعانه به اقدام دوم آوریل ۲۰۲۵ دولت آمریکا مبنی بر اعلام “تعرفه های متقابل” بر کالاهای وارداتی از چین، شورای دولتی چین روز جمعه چهارم آوریل تصویب کرد که از ساعت ۱۲ و ۰۱ دقیقه دهم آوریل، تعرفه های اضافی را بر کالاهای وارداتی از مبدأ ایالات متحده اعمال خواهد کرد. ... اقدام متقابل چین در برابر آمریکا: پکن تعرفه ۳۴ درصدی بر تمام کالاهای آمریکا اعمال می کند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

وانگ یی: چین و روسیه باید دنیای چندقطبی را اشاعه دهند

«وانگ یی» وزیر خارجه چین سه‌شنبه در سفری به روسیه تاکید کرد که پکن و مسکو باید مشترکا دنیای چندقطبی را اشاعه دهند و برای دموکراتیزه کردن روابط بین‌الملل همکاری کنند. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، وانگ یی در کنفرانسی خبری در مسکو تاکید کرد: ما ۸۰ سال پس از پایان جنگ جهانی ... وانگ یی: چین و روسیه باید دنیای چندقطبی را اشاعه دهند

ادامه

آلمان, جنگ میهنی, جهان, چین, حزب کمونیست, روسیه, ژاپن, شرق آسیا, شرق اروپا, صلح, گزارش, نازیسم

چین از پرتاب موفقیت آمیز یک ماهواره به فضا خبر داد

شرکت علوم و فناوری هوافضای چین (CASC) در بیانیه‌ای از پرتاب موفقیت‌آمیز یک ماهواره آزمایشی در حوزه فناوری اینترنت ماهواره‌ای از مرکز پرتاب ماهواره جیوکوانگ واقع در شمال غربی این کشور خبر داد. به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از خبرگزاری شینهوا چین، این ماهواره آزمایشی در ساعت ۱۲ امروز به وقت پکن با استفاده از ... چین از پرتاب موفقیت آمیز یک ماهواره به فضا خبر داد

ادامه

جهان, چین, خبر, دانش, شرق آسیا

دلار برای اولین بار در موقعیت کیش قرار گرفت

وقتی بانک خلق چین اعلام کرد که RMB دیجیتال به ۱۰ کشور آسه‌آن و ۶ کشور خاورمیانه متصل می‌شود، فقط یک خبر ساده نبود؛ این صدای طبل جنگ بود، نبردی که “اکونومیست” آن را «برتون وودز ۲.۰» نامیده است. برتون وودز اصلی چیست؟ در سال ۱۹۴۴، در اواخر جنگ جهانی دوم، نمایندگان ۴۴ کشور در ... دلار برای اولین بار در موقعیت کیش قرار گرفت

ادامه

آسه آن, آمریکا, اروپا, امارات, اندونزی, ایران, تحلیل, جهان, چین, خاورمیانه, گزارش, لائوس, هنگ کنگ

اهداف راهبردی رزمایش گسترده ارتش چین در اطراف تایوان

رزمایش گسترده ارتش چین در اطراف تایوان امروز آغاز شده است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، ارتش چین سه‌شنبه ۱۲ فروردین اعلام کرد که رزمایش مشترک نیروی زمینی، دریایی و موشکی را در اطراف تایوان آغاز کرده است و هدف از این مانور را هشداری جدی و بازدارندگی قدرتمند علیه استقلال تایوان ... اهداف راهبردی رزمایش گسترده ارتش چین در اطراف تایوان

ادامه

استقلال, تایوان, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

پیوند چینی‌ها با کشورهای جنوب آسیا در تمامی عرصه‌ها گسترش یافته است

به نقل از پایگاه خبری نیشن، در گزارشی می‌نویسد: نیم قرن پیش، چین از یکی از مهمترین فجایع اقتصادی مهم در تاریخ این کشور خارج شد اما امروزه رشد تولید ناخالص ملی آن سالانه ۶.۸ درصد است که این کشور را به دومین اقتصاد بزرگ جهان بدل می‌کند. چین بیش از ۶۰۰ میلیون تن از ساکنانش را فقر بیرون کشید و بزرگترین شریک تجاری آمریکا، اتحادیه اروپا، هند و ژاپن شد. با استناد به تولید ناخالص ملی، چین می‌تواند ظرف چند سال آتی از آمریکا هم پیشی بگیرد.

 

مهمترین تحولات اقتصادی در تاریخ بشر، موجب پدیده “ظهور چین” شد که “تغییر در پویش جهانی و تکامل ژئوپولیتیک در یک جهان عمدتا جنوب‌محور” را به وجود آورد. چین همچنین فعالیت‌های دیپلماتیک خود را گسترش داده و نقش مهمی در نهادهای بین‌المللی ایفا کرده و نفوذ ژئوپلیتیک بیشتری در آسیا و سراسر جهان داشته است. در روند مذکور، چین دومین کشور تاثیرگذار در جهان پس از ایالات متحده است. برای مثال، نقش آن در تحریک اقتصاد جهانی و حتی حل مسائل هسته‌ای در شبه جزیره کره و خلیج فارس بسیار مهم بوده است.

 

در این نظم جدید، چین در حال تبدیل شدن به یک بازیگر مسئول در سطح جهانی است و به مسائل بین‌المللی مانند تروریسم جهانی، تخریب محیط زیست، امنیت انرژی، جرایم بین‌المللی و غیره رسیدگی می‌کند.

 

در رئالیسم سیاسی، “قدرت” توانایی وادار ساختن یک دولت دیگر به انجام کاری است که در حالت عادی انجام نمی‌دهد و برعکس. آنچه باعث قدرتمندی یک دولت می‌شود به توانایی آن در تأثیرگذاری بر دیگران بستگی دارد. در روابط کشورها، این توانایی براساس خصوصیات ملموس و غیرملموس هر کشور استوار می‌شود. خصوصیات ذاتی شامل مواردی مانند بزرگی کشور، اقتصاد، ارتش، توسعه تکنولوژیکی و جمعیت است. به طور خاص در آسیا می‌توان گفت، چین اژدهای آسیا است. غرور، سختکوشی، اراده ملی و ویژگی‌های ناملموس موجب شده است تا چین به موفقیت برسد.

 

از آنجایی که “گسترش” یکی از خواص قدرت است، بنابراین زمانی که کشورها قوی‌تر می‌شوند، منافع آنها به ماورای مرزهایشان نیز کشیده می‌شود و آنها باید راه‌های جدیدی برای محافظت از منافع خودشان پیدا کنند. چین هم مستثنی نیست. بنابراین، چین به منظور حفظ ظهور صلح‌آمیز خود در حال گسترش نفوذ خودش در سراسر جهان است و جنوب آسیا هم از آن جدا نیست.

 

منطقه جنوب آسیا که سکونتگاه یک چهارم از جمعیت جهان است، جزو مناطقی در جهان است که کمترین میزان اتحاد اقتصادی را دارد. تجارت درون منطقه‌ای به علت «تنش سیاسی و بی‌اعتمادی تاریخی، با اختلافات مرزی و نگرانی‌های امنیتی» بسیار پایین‌تر از توان بالقوه آن است. اکثر کشورهای جنوب آسیا به شدت بر کشورهای توسعه‌یافته به عنوان مقصد صادرات متکی هستند و به طور فزاینده‌ای از چین وارد می‌کنند.

 

از قرن بیست و یکم، چین همکاری‌های چند بعدی با تمام کشورهای جنوب آسیا (افغانستان، بنگلادش، بوتان، هند، مالدیو، نپال، پاکستان و سریلانکا) انجام داده است. پیوند چینی‌ها با کشورهای جنوب آسیا به همه زمینه‌ها از جمله اقتصاد، ارتباطات، تبادل فرهنگی، انرژی و همکاری امنیتی غیرمستقیم گسترش یافته است.

 

منافع عمده چین در جنوب آسیا شامل ارتقای ثبات در افغانستان و پاکستان نیز هست تا مانع نفوذ افراط‌گرایان اسلامی و تسهیل تجارت و انرژی در سراسر این منطقه‌ شود که چین می‌تواند به آن دسترسی پیدا کند، یعنی افزایش حضورش در منطقه اقیانوس هند.

 

اقیانوس هند نیمی از ترافیک کانتینری دریایی در جهان و ۷۰ درصد کل حمل و نقل نفتی جهان را میزبانی می‌کند. چین، اقیانوس هند را یک آبراه استراتژیک مهم می‌داند زیرا بخش قابل توجهی از ترانزیت کالاها و نفتی آن از طریق این اقیانوس انجام می‌شود. استراتژی جنوب آسیای چین همچنین بر تقویت نفوذ در سایر کشورهای جنوب آسیا تاکید دارد؛ آن هم به عنوان بخشی از تلاش جهانی برای گسترش نفوذ دیپلماتیک و اقتصادی خود در جهان.

ایسنا

سیل در میانمار ۱۵۰ هزار نفر را بی خانمان کرد

مقام های میانمار (برمه) اعلام کردند: در پی بارش باران های موسمی و وقوع سیل های پرقدرت در شمال شرق این کشور جنوب شرق آسیا در طول یک هفته گذشته تاکنون ۱۵۰ هزار نفر بی خانمان و دستکم ۱۲ نفر کشته شدند.

ادامه

جهان, خبر, محیط زیست, میانمار

۷۳ سال از بمباران اتمی و وحشیانه مردم هیروشیما و ناگازاکی توسط ارتش آمریکا گذشت

امروز ششم آگوست، هفتاد و سومین سالگرد بمباران هیروشیما و ناگازاکی در جنگ جهانی دوم توسط ارتش آمریکاست.   ژاپن تنها کشوری است که تاکنون مورد حمله اتمی قرار گرفته است. بمباران اتمی هیروشیما و ناگازاکی در سال ۱۹۴۵ دو عملیات اتمی بودند که در جنگ جهانی دوم به دستور «هری ترومن»، رئیس‌جمهوری وقت آمریکا، ... ۷۳ سال از بمباران اتمی و وحشیانه مردم هیروشیما و ناگازاکی توسط ارتش آمریکا گذشت

ادامه

امریکا, تاریخ, جهان, شرق آسیا, یادنامه

آمریکا: پیونگ‌یانگ در حال تولید موشک‌های بالستیک قاره پیماست

ماهواره‌های جاسوسی آمریکا فعالیت مجدد در یک کارخانه کره شمالی را رصد کرده‌اند که تولیدکننده نخستین موشک‌های بالستیک با قابلیت رسیدن به ایالات متحده بوده است.

ادامه

امریکا, جهان, خبر, شرق آسیا, کره شمالی

نشنال اینترست: چین سرمایه‌داری آمریکا را به‌چالش کشیده است

تارنمای نشنال اینترست ضمن اشاره به اینکه جنگ تجاری می تواند به امنیت اقتصادی آمریکا آسیب بزند، نوشت که «مدل این کشور از نظام سرمایه داری و دمکراسی لیبرال از سوی چین به چالش کشیده شده است.»

ادامه

اقتصادی, امریکا, جهان, چین, شرق آسیا