یک رسانه دولتی چین در پی شکست حزب حاکم حامی استقلال تایوان در انتخابات محلی اخیر این کشور، فشارها بر رئیسجمهور تایوان را شدت بخشیده و اعلام کرد پکن به دنبال همکاری با مقامهای منتخب جدید تایوان است.
به گزارش رویترز، تسای اینگ ون، رئیسجمهور تایوان روز شنبه بعد از آنکه حزب وی یعنی حزب دموکراتیک مترقی در انتخابات شهرداریهای تایوان چندین شهر مهم را به رقیبش حزب کمین تانگ واگذار کرد، استعفایش را از رهبری حزب خود اعلام کرد.
حزب دموکراتیک مترقی بعد از این انتخابات تنها شش شهر را در کنترل خود داشته و رقیبش یعنی حزب کمین تانگ ۱۵ شهر را در اختیار دارد.
هان کوویو، شهردار منتخب جدید شهر کائوسیونگ در جنوب تایوان از حزب کمین تانگ که تبدیل به سرشناسترین کاندیدای پیروز این حزب در این انتخابات شده، گفت، قصد دارد در را به روی ارتباط با چین باز کند.
از زمانی که دولت تسای اینگ ون در سال ۲۰۱۶ در تایوان روی کار آمده پکن از تعامل با این دولت سر باز زده و وی را به تلاش برای کسب استقلال رسمی برای تایوان متهم کرده است در حالی که این موضوع یک خط قرمز برای چین محسوب میشود.
تسای اینگ ون گفته که خواهان حس وضعیت موجود با چین است اما از امنیت و دموکراسی تایوان دفاع خواهد کرد.
روزنامه رسمی چاینا دیلی چین در سرمقاله خود نوشت: تسای اینگ ون موضع مبتنی بر همکاری پکن را نادیده گرفت و روابط ما را وارد بنبست کرد و موضع جدایی طلبانه وی بود که سبب از دست دادن حمایت مردم این جزیره از حزبش شد.
در ادامه این سرمقاله آمده است: همکاری و ارتباط بین دو طرف و میان دولتهای محلی در نتیجه این انتخابات تقویت خواهد شد و این سبب پیدایش فرصتهای بیشتر و کمک به عمیقتر شدن تفاهم دوجانبه میشود.
حزب کومینتانگ از زمانی که تسای اینگ ون به ریاستجمهوری رسید، چند بار هیاتهای نمایندگی به چین فرستاده و از سوی مقامهای چینی مورد استقبال قرار گرفته و اکنون به احتمال زیاد ارتباطات دو طرف افزایش پیدا خواهد کرد.
یک مجله دولتی دیگر چین به نام گلوبال تایمز در سرمقاله خود نوشت: تفکر رادیکال حزب دموکراتیک مترقی باعث انحراف آنها از مسیر شد.
در این مطلب تصریح شد: این حزب اکنون لازم است که روی این شکست خود بیندیشد و از موضعش درمورد روابط دو طرفه عقبنشینی کند.
پیروزی جناح نزدیک به چین در انتخابات هنگکنگ
به دنبال برگزاری انتخابات میان دورهای در ۲۵ نوامبر در هنگ کنگ جناح دموکراسی خواه نتوانست یکی از کرسیهایی را که قبلا از دست داده بود، بازپس بگیرد و این نتیجه موجب شد جناح نزدیک به چین با کسب این کرسی اکثریت خود را تقویت کند.
به نقل از روزنامه فیگارو، این انتخابات به دنبال کنار گذاشته شدن یکی از نمایندگان که در پی صحبتهای اعتراضی حین ادای سوگند نمایندگی در اولین روز کاری خود در سال ۲۰۱۶ اتفاق افتاده بود، برگزار شد.
در این مستعمره قدیمی انگلستان، چین عرصه را برای معترضان به حاکمیت خود تنگ کرده است. در سال ۲۰۱۶، چین توانست حذف شش تن از نمایندگان منتخب میانه رو را که حامی خودمختاری بوده و در ادای سوگند و اولین سخنرانی خود جملات اعتراضی بیان کرده بودند، رقم بزند. بعضی از این نمایندگان از باسابقههای مبارزه برای دموکراسی در هنگ کنگ بودند و برخی هم متعلق به یک جنبش جدید رادیکال حامی خودمختاری هستند.
در انتخابات اخیر جناح دموکراسی خواه نتوانست کرسی “کولون غربی” را که مورد رای گیری قرار گرفت، به دست آورد و به این ترتیب جناح اپوزیسیون ۲۶ کرسی از ۷۰ کرسی شورای قانونگذاری را در اختیار دارد و نمیتواند برخی قوانین را وتو کند.
“لائو سیو لای” که کرسی کولون غربی را در دست داشت در سال ۲۰۱۶ به دلیل مناقشه ادای سوگند نامناسب رد صلاحیت شد. در این انتخابات جدید “لی چئوک یان” از مبارزین قدیمی برای دموکراسی از “ربکا چان” کاندیدای حامی چین و یک روزنامه نگار سابق شکست خورد.
ایسنا